Koneiston lämmöt?

Anonyymi

i5-6500 täydessä rasituksessa 60 astetta. NVIDIA GeForce GTX 950 taäydessä rasituksessa 70 astetta. Normaalia? Pudottaako näytönohjaimen kuumeneminen tehoja?

10

<50

Vastaukset

 • Kyllä mutta tuon näytönohjaimen suorituskyky on muutenkin heikko

  Jos koneessa on i5-6500 ja GTX950, se kuulostaa tehdasvalmisteiselta koneelta, jolloin koneen päivittämisessäkään ei ole juuri järkeä. Jos varmistaa virtalähteen riittävyyden, että siinä on tarvittavat GPU-virtaliittimet ja että kotelossa on tilaa, voi harkita AMD RX570 ohjainta tai sitten vaihtaa koko koneen, kuten todennäköisesti on lopulta parempi.

  • Kone on "kasattu" Jimmsillä. Tarkoitin kysyä että "throtlaako" näytönohjain niinkuin CPU jos ylikuumenemista tapahtuu? Ja onko kyseiset lämmöt normien rajoissa?


 • Jos GPU alkaa ylikuumentua, GPU heikentää suorituskykyään vaurioiden estämiseksi. Kun GPU havaitsee korkean lämpötilan, se laskee kellotaajuuttaan, mikä laskee lämpöä mutta myös vähentää lukutoimintoja, joita se suorittaa sekunnissa - ja se heikentää suorituskykyä dramaattisesti.

 • Näytönohajimet käy normaalistikin kuumempana, mitä itse lukenut niin yli 70 ei ole vaarallista, eikä mustaakseni proserrorillakaan 60. Pöytäköneeseen helppo lisätä tuuletusta tarvittaessa, minulla kaksi ylimääräistä kovalevyjen takia.

  Hwinfo ei hälytä oletuksena noista lämpötiloista ainakaan näytönohjaimelle, sivulla ja ohjelmassakin taitaa löytyä lisää tietoa. Minulla ollut max 53 ja 72.

 • Molemmat lämpötilat ovat vastaaville komponenteilleen täysin normaaleja.

  Kuitenkin, jos haluat tilannetta optimoida, niin lisää koteloon lämmennyttä ilmaa ulos puhaltava kotelotuuletin, ellei kotelossasi sitä jo ole.

  • Ok. Kiva tietää että ovat normaaleja. Kotelotuuletin on puhaltaa ulos. Googlatessani löysin MSI Afterburner-ohjelman. Siitä lisäsin GPU tuulettimen kierroksia ja lämpö on nyt rasituksessa 65. Ongelma varsinaisesti on että Doom 2016 peli on alkanut pudottaa satunnaisesti fps lukemia kelvottomiksi. Ehkä se ei sitten lämpenemisestä johdu.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ok. Kiva tietää että ovat normaaleja. Kotelotuuletin on puhaltaa ulos. Googlatessani löysin MSI Afterburner-ohjelman. Siitä lisäsin GPU tuulettimen kierroksia ja lämpö on nyt rasituksessa 65. Ongelma varsinaisesti on että Doom 2016 peli on alkanut pudottaa satunnaisesti fps lukemia kelvottomiksi. Ehkä se ei sitten lämpenemisestä johdu.

   Jos Doom 2016 aiemmin on toiminut normaalisti, saattaa ongelma piillä ID Softwaren varaamassa välimuistissa.

   Oletko jo lukenut tämän keskustelun ja kokeillut sen tarjoamia neuvoja?

   https://urly.fi/1hdK


  • Ihme ja kumma! Tuon linkkaamasi ohjeen mukaan en löytänyt kyseistä välimuistikansiota mutta poistin yhden Doom-kansion sisällön joka viittasi pakattuihin tekstuureihin. Käynnistin pelin ja Steam nalkutti jotain ja lataili aikansa ja nyt peli näyttäisi toimivan entiseen malliin. Kiitos!

   Kolme vuotta vanha konevanhus jaksaa kyllä pyörittä muutaman vuoden takaisia pelejä kiitettävästi. Onko ehdotuksia uuteen näytönohjaimeen? Nykyisessa 2Gt muistia paljonko pitäisi olla ja hinta alle 200 euroa.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ihme ja kumma! Tuon linkkaamasi ohjeen mukaan en löytänyt kyseistä välimuistikansiota mutta poistin yhden Doom-kansion sisällön joka viittasi pakattuihin tekstuureihin. Käynnistin pelin ja Steam nalkutti jotain ja lataili aikansa ja nyt peli näyttäisi toimivan entiseen malliin. Kiitos!

   Kolme vuotta vanha konevanhus jaksaa kyllä pyörittä muutaman vuoden takaisia pelejä kiitettävästi. Onko ehdotuksia uuteen näytönohjaimeen? Nykyisessa 2Gt muistia paljonko pitäisi olla ja hinta alle 200 euroa.

   Jimms'illä olisi näköjään tarjouksessa Radeon RX 580 8 GB:n videomuistilla 199.- €.

   Ei paha. Ota tuo referenssiksi uutta näyttistä metsästäessäsi. Onhan tuo RX 580:kin jo aivan eri planeetalta kuin GeForce 950. ; )


  • Ok. Kiitos vinkistä. Näyttäisi olevan n.60% tehokkaampi. Intel/Nvidia on ensimmäinen kone joka toiminut moitteettomasti käytännössä ja AMD on aiheuttanut aiemmin tuskaa. Katsellaan.


SEISKA.FI

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.