Tietääko koira vaatteista mitä seuraa

Anonyymi

Kun tuttavani sanoo, nyt lenkille, Koira riemastuu. Huomioni mukaan Koira riemastuu pelkästään siitä kun nainen vetää koiranulkoiluttamistakin päällensä sanomatta mitään.
Ymmärtääkö Koira takin merkityksen ja mitä siitä seuraa?

7

<50

  Vastaukset

  • Itse kun, kaikessa hiljaisuudessa, laitan aamuksi metsäreppua valmiiksi. Koirani makaa, kokoyön repunvieressä, ettei vaan, unohdu matkasta.

  • Koirat tuntee jopa kellon. Kun mikä tahansa lenkkiaika alkaa lähestyä, tulee ensin vilkaisemaan, sitten käy sipasemassa kuonolla kättä ja lopuksi alkaa hillua siinä koko ajan että joko-joko-joko mennään jo...plz.

  • Olen joskus hoitamassa koiraa. Siis kahdestaan sen kanssa. Vaikka en sano mitään se reakoi kun puen koiranulkoilutakin päälle. Siis sen emännän käyttämän. Omaa minulla ei ole. Kun palaamme ulkoa ja menemme pesulle niin se reakoi eritavalla riippuen pukeutumisestani.
   Yleensä juttelen sille kun olemme kahden. Joskus vaan testaan sen huomiokykyä ja miten se reakoi minun tekemisiin.
   Voinko ajatella sen oppineen toimimaan tietyllä tavalla tiettyihin ärsykkeisiin.
   Kun vien perunalastu kulhon itseäni varten olohuoneeseen ennen elokuvan alkua. Koira menee makaamaan sohvalle odottamaan minua. Voinko olettaa koiran emännän toimivan näin.

  • Lenkin jälkeen suihkutan koiran. Minulle on pikkarit ja t-paita. Kaikki sujuu hyvin ja saan rauhassa kuivata sen. Jos haluan käydä itse suihkussa samalla kertaa. Riisun itseni alastomaksi mennessämme kylpyhuoneeseen. Uroksen käytös muuttuu täysin. Kumarrus ja se aloittaa päälle yrittämisen. Onko koiran emäntä kouluttanut sen tekemään sitä mitä me teemme vai kohdistuuko tämä mielenkiinto vain minuun? Emännältä en viitsi kysyä.

  • Totta kai koira ymmärtää ulkovaatteiden pukemisesta, että tiedossa on lenkki!

   Se on ihan yksinkertaista psykologiaa, jossa koira on ehdollistunut tiettyjen vaatteiden yllelaitolle. Koira yhdistää teityn takin aina lenkkiin ja siksi innostuu päästessään ulkoilemaan, josta sille tulee hyvä olo.

  • Jatkan vielä, että ihan sama psykologinen logiikka on siinäkin, jos koira näkee hihnansa ja se innostu. AP:n kysymyksessä ärsykkeenä nyt on vain takin näkeminen. Mikä tahansa esine, ääni tai sana, jonka koira oppii yhdistämään lenkkiin ehdollistaa koiran reagoimaan eli tässä tapauksessa innostumaan lenkistä. Sama logiikka pätee esim. siihen, että oma koirani tietää, että on jäämässä yksin, jos pakkaan reppuani, ja juoksee jo etukäteen huolestuneena ovelle tai hyppii huolestuneena itseäni vasten koittaen viestittää, että hän haluaa mukaan, koska tietää, että repun täyttyessä ihminen on lähdössä yksin.

  • Ja vielä kyseistä psykologiaa rautalangasta vääntäen. Miksi? Siksi että itse opin äsken, että joillekin on todellakin epäselvää, miten paljon koirat oppivat/ymmärtävät/oppivatko ylipäänsä.

   Minusta ihan itsestään selvyys ja ihmettelen, mikseivät ihmiset opeta koirilleen enemmän puhetta, viittomia, symboleita (esim. takki), koska kommunikointi olisi paljon helpompaa.

   AP:n tapauksessa on kyseessä siis ehdollinen reaktio: Yksilön (tässä tapauksessa koiran) opittu reaktio ehdolliseen ärsykkeeseen.
   Takki toimii ehdollisena ärsykkeenä: Kysessä on siis ärsyke, josta yksilö (koira) ei synnynnäisesti ole kiinnostunut, mutta joka ehdollistumisen jälkeen (eli takista seuraa aina lenkille pääsy) aiheuttaa ehdollisen reaktion eli innostuksen lenkille lähdöstä. Voit opettaa vaikka näyttämään suolasirotinta, josta koira ymmärtää lenkille lähdeön. Hyödyllisempää ihmisen näkökulmasta on mielestäni opettaa puhetta.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sohvi takaisin Eirassa

   Riita tullut,yöllä lähti koiran kanssa,aamupäivitys eirasta,lakanoista tunnistin,samat mitkä vaihtoi silloin toukokuussa😅
   Kotimaiset julkkisjuorut
   185
   4787
  2. Niko ja Katrie hop lopissa

   Suloinen video, Niko ja Katrien tyttö😍
   Kotimaiset julkkisjuorut
   169
   3355
  3. Johanna Tukiainen ryyppää raskaudesta huolimatta

   Päihdeäidin putki jatkuu, nyt vain salaa. Siirtyessään laivalla Ruotsin ja Suomen väliä juo salaa halpaa viiniä. Neuvolassa ei ole käynyt lainkaan, ko
   Kotimaiset julkkisjuorut
   72
   2156
  4. Sofia ja Stefu tarjoilijoina.

   Näkyy Sofian instastoryssa olevan video jossa Sofia ja Stepu tarjoilevat pöytiin Fyllaksessa. Stufun sisko antanut töitä?
   81
   1528
  5. Johanna Tukiainen känässä laivalla

   Hänet siis nähty ympäripäissään Siljalla. Samaten juhannuksena Suomessa dokannu 3 päivän putken... Että sellanen uskovainen äityli..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   37
   1110