Tietääko koira vaatteista mitä seuraa

Anonyymi

Kun tuttavani sanoo, nyt lenkille, Koira riemastuu. Huomioni mukaan Koira riemastuu pelkästään siitä kun nainen vetää koiranulkoiluttamistakin päällensä sanomatta mitään.
Ymmärtääkö Koira takin merkityksen ja mitä siitä seuraa?

7

64

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Itse kun, kaikessa hiljaisuudessa, laitan aamuksi metsäreppua valmiiksi. Koirani makaa, kokoyön repunvieressä, ettei vaan, unohdu matkasta.

    • Anonyymi

      Koirat tuntee jopa kellon. Kun mikä tahansa lenkkiaika alkaa lähestyä, tulee ensin vilkaisemaan, sitten käy sipasemassa kuonolla kättä ja lopuksi alkaa hillua siinä koko ajan että joko-joko-joko mennään jo...plz.

    • Anonyymi

      Olen joskus hoitamassa koiraa. Siis kahdestaan sen kanssa. Vaikka en sano mitään se reakoi kun puen koiranulkoilutakin päälle. Siis sen emännän käyttämän. Omaa minulla ei ole. Kun palaamme ulkoa ja menemme pesulle niin se reakoi eritavalla riippuen pukeutumisestani.
      Yleensä juttelen sille kun olemme kahden. Joskus vaan testaan sen huomiokykyä ja miten se reakoi minun tekemisiin.
      Voinko ajatella sen oppineen toimimaan tietyllä tavalla tiettyihin ärsykkeisiin.
      Kun vien perunalastu kulhon itseäni varten olohuoneeseen ennen elokuvan alkua. Koira menee makaamaan sohvalle odottamaan minua. Voinko olettaa koiran emännän toimivan näin.

    • Anonyymi

      Lenkin jälkeen suihkutan koiran. Minulle on pikkarit ja t-paita. Kaikki sujuu hyvin ja saan rauhassa kuivata sen. Jos haluan käydä itse suihkussa samalla kertaa. Riisun itseni alastomaksi mennessämme kylpyhuoneeseen. Uroksen käytös muuttuu täysin. Kumarrus ja se aloittaa päälle yrittämisen. Onko koiran emäntä kouluttanut sen tekemään sitä mitä me teemme vai kohdistuuko tämä mielenkiinto vain minuun? Emännältä en viitsi kysyä.

    • Anonyymi

      Totta kai koira ymmärtää ulkovaatteiden pukemisesta, että tiedossa on lenkki!

      Se on ihan yksinkertaista psykologiaa, jossa koira on ehdollistunut tiettyjen vaatteiden yllelaitolle. Koira yhdistää teityn takin aina lenkkiin ja siksi innostuu päästessään ulkoilemaan, josta sille tulee hyvä olo.

    • Anonyymi

      Jatkan vielä, että ihan sama psykologinen logiikka on siinäkin, jos koira näkee hihnansa ja se innostu. AP:n kysymyksessä ärsykkeenä nyt on vain takin näkeminen. Mikä tahansa esine, ääni tai sana, jonka koira oppii yhdistämään lenkkiin ehdollistaa koiran reagoimaan eli tässä tapauksessa innostumaan lenkistä. Sama logiikka pätee esim. siihen, että oma koirani tietää, että on jäämässä yksin, jos pakkaan reppuani, ja juoksee jo etukäteen huolestuneena ovelle tai hyppii huolestuneena itseäni vasten koittaen viestittää, että hän haluaa mukaan, koska tietää, että repun täyttyessä ihminen on lähdössä yksin.

    • Anonyymi

      Ja vielä kyseistä psykologiaa rautalangasta vääntäen. Miksi? Siksi että itse opin äsken, että joillekin on todellakin epäselvää, miten paljon koirat oppivat/ymmärtävät/oppivatko ylipäänsä.

      Minusta ihan itsestään selvyys ja ihmettelen, mikseivät ihmiset opeta koirilleen enemmän puhetta, viittomia, symboleita (esim. takki), koska kommunikointi olisi paljon helpompaa.

      AP:n tapauksessa on kyseessä siis ehdollinen reaktio: Yksilön (tässä tapauksessa koiran) opittu reaktio ehdolliseen ärsykkeeseen.
      Takki toimii ehdollisena ärsykkeenä: Kysessä on siis ärsyke, josta yksilö (koira) ei synnynnäisesti ole kiinnostunut, mutta joka ehdollistumisen jälkeen (eli takista seuraa aina lenkille pääsy) aiheuttaa ehdollisen reaktion eli innostuksen lenkille lähdöstä. Voit opettaa vaikka näyttämään suolasirotinta, josta koira ymmärtää lenkille lähdeön. Hyödyllisempää ihmisen näkökulmasta on mielestäni opettaa puhetta.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1661
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1351
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1295
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1287
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      5
      1275
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1254
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1220
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1163
    Aihe