Sähkön maakaapelointia tyhjeneville kylille?

Anonyymi

No jo on surkuhupaista; ensin laki vaati tätä ja kohta ei olekaan tarvitsijoita paikalla. Voihan rähmä!

30

<50

2Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Turhoo hommoo taas kerran ja kansa maksaa tuplasti?

    • Anonyymi

      Mutta kun on se tasa-arvo. Meidänkin kylällä kaivettiin 2 vuotta valokaapelia joka torpan nurkalle, mutta kun olisi pitänyt ruveta kk-maksua käyttämisestä maksamaan, niin ei sitä monikaan ottanut käyttöön.
      Maaseudulla luullaan yleisesti, että kaupunkilaisten ei tarvitse kaapeleistaan mitään maksaa.Nyt on muutenkin kuoleva kunta kusessa miljoonavelkojen kanssa (vaikka saivat EU ja valtion avustusta.
      Mainittakoon, että linkkiyhteydet pelaavat ihan hyvin, niin pari kylässä olevaa pienyritystäkään ei sittenkään vouhkaamisestaan huolimatta halunneetkaan valokaapelinopeuksia.

      • Anonyymi

        Paljonkohan se valokaapelin kk-maksu olisi ollut?


      • Anonyymi

        Mökkiläisille tarjottiin 45 euroa kuussa puolen vuoden sopimusta, mutta harva mökkiläinen menee mökilleen katsomaan telkkaria ja surffailemaan netissä.
        Luulen, että se kuukausimaksu on jotakuinkin samaa luokkaa, kuin maksamme jostain Elisan kaapeliteevee-netti-liittymästä kaupungissa.


      • Anonyymi

        Jospa mökkireissulle jakseatan ottaa 4G-mokkula mukaan?


    • Anonyymi

      Syrjäkylille on tarkoitus pakkosiirtää lääkäreitä 2500 euron kuukausipalkalla.
      Koska potilaskertomukset on muutettu digitaalisiksi, tarvitaan lääkäreiden pakkosiirron lisäksi myös pakkokaapelointia.

      • Anonyymi

        Hesa on täynnä HOMOJA ja TYÖPERÄISTÄ MAAHANMUUTTOA AFRIKASTA ja IRAKista, jotta jokaiselle HALLITUSPUOLUEEN jäsenelle löytyy omakotihoitajalääkäri. Suomi maksaa!


    • No nyt kun suunitellaan kattoa perusmaksun korotuksille siitä seurasi heti tämä sähköyhtiöiden vastaisku maakaapelointia hidastetaan , mutta siirtomaksut ja perusmaksut eivät laske. Että silleen.

      • Anonyymi

        Pakkohan se on jotenkin järkevöittää tuota yhdelle asiakkaalle kaapelin vetoa, monesti se on niin arvokasta, että kannattaisi maksaa asiakkaalle mökki johonkin lähemmäs valmista linjaa. Ne kustannukset ja korjaukset kuuluvat siihen perushintaan, ja siinä kaikki sähkönkäyttäjät maksavat myös noista kalliiksi tulevista liittymistä.
        Itsekin kauan sitten tilasin mökilleni lankapuhelinliittymän ja siihen piti useampi pylväs pystyttää, enkä sitä puhelinta kovin paljon edes tarvinnut. Mutta sain sen perushinnalla. Ja sitten tulikin jo matkapuhelimet. Siellä ne meikäläisen pylväät vieläkin nököttää pellon laidassa.

        Ymmärrän, että joku sairaanhoito pitää hoitaa ja ambulanssin hakea asiakkaat syrjäkylän perukoiltakin, mutta ei joku katkeamaton sähkö tai nopea nettiliittymä ole mikään ihmisoikeus, koska on mahdollisuus valita asuinpaikkansa maalikylän läheltä, jos surffailu huippunopeudella on niin tärkeää.


    • Anonyymi

      Koko maa pitäisi pitää asuttuna.

    • Anonyymi

      Tämä kaapelointi on aivan turhaa useimmilla alueilla.
      Liian kallista ja tarpeetonta.
      Ilmajohdotus toimii hyvin. Tarvitaan vain riittävä johtokäytävä.

      • Anonyymi

        Lakiin pitäisi kirjata johtokäytävien levennysoikeus.
        Joutaisi loppua maanomistajien terrori


    • Tyhjenevä maaseutu on loputon rahareikä. Ensin alettiin kaivamaan valokaapeleita jokaiseen tyhjenevään niemeen ja saarelmaan ja nyt sähköjohdot haudataan maahan, jotta myrskyt eivät katkaisisi sähköjä niiltä joita kohta ei enää ole.

      On täysin käsittämätöntä että Suomessa on esimerkiksi maitotiloja joilla ei ole omaa aggregaattia. Agregaatit vs. kaapelien kaivaminen maahan pitäisi olla puhdas taloudellinen ratkaisu. Halvempi on parempi.

    • Anonyymi

      Maaseudulla kannattaa tuottaa sähkö itse aurinkopaneelein ja tuuligeneraattorein. Varavoimaksi sitten aggregaatti. Sähköfirmoille ei kannata maksaa suojelurahoja.

    • Anonyymi

      Maaseudulla tarvitaan yhteiskunnan tukia alle puolet henkilöä kohden pääkaupunkiseutuun verrattuna.

    • Anonyymi

      Riittävillä johtokäytävillä tämäkin ongelma olisi hoidettu kuntoon minimaallisilla kustannuksilla maakaapelointiin verrattuna.

    • Anonyymi

      Pitää ajatella nokkaa pitemmälle. Maakaapeleille ja valokaapeleille tulee varmasti käyttöä tulevina vuosikymmeninä väestön kasvaessa. Valokaapeliyhteys on aivan ehdoton langattomaan verrattuna ja lyhyetkin sähkökatkot ovat myrkkyä verkottuneessa yhteiskunnassa. Kaapeloinnit pitää vain rahoittaa siten, että kukaan ei joudu maksamaan tolkuttomia liityntämaksuja kerralla.

      • Anonyymi

        Voi sen valokaapelin laittaa sinne ilmajohtoonkin...😁


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi sen valokaapelin laittaa sinne ilmajohtoonkin...😁

        Tottakai voi, mutta ilmajohtojen asentaminen ja ylläpitokaan ei ole halpaa lystiä. Minusta Suomessa on hyvä sähkö- ja tietoliikenneinfra, mitä kehitetään jatkuvasti oikeaan suuntaan. 60-luvulla katossa oli kärpäsen paskoma lamppu, jos sitäkään. Puolessa vuosisadassa on tehty ihmeitä.


    • No etrtekö muista mitä uutisoitiin vuosia Suomen sähkönhinnoista ? Suomessa oli sähkönhinta Eurooppaan verrattuna liaan halpaa, se piti saada nousemaan samalle tasolle tai kalliimmaksi. No nyt se on saatu nousemaan tuolla " sähkökatkojen vähentämisen varjolla " sähköyhtiöiden osakkaat saavat nyt isot tuotot ja osingot.
      Nyt voidaan investointeja hidastaa j tehdä vaan ihan välttämättömät korjaukset.
      Että silleen.

    • Anonyymi

      Pääkaupunkiseudun keinotekoinen pakkuasuttaminen asuntokuplineen tulee lopettaa. Ihmisistä tulee mielenvikaisia betonikopeissa. Huomaa hyvin muutamasta tälläkin palstalla sekoilevasta tyypistä.

    • Anonyymi

      Esimerkiksi Kanadassa näin oikosulkusuojattuja ja eristettyjä ilmajohtoja,tällöin lumen kaatamalla puulla ei ole välitöntä oikosulku ym vaaraa. Lisäksi kaatuneen puun painokuormaa johdolle rajoitettiin suojavaijerilla . Ihme ettei se täällä toimi???

    • Anonyymi

      Sähkö katkot ovat hyvä asia. Siinä se nykyajan tallukka tajuaa miten riippuvaisia ollaan virtuaali rahaan ja sähköön. Miten helvetissä tulisitte kriisissä toimeeen päivääkään?

    • No tuo verkostojen siirtomaksua korotettiin ihan tarkoituksella ja odoteltiin miten suureksi sen saa ennen kun kuluttajat alkavat valittaa. No nyt kun valtiovalta muka alkoi suunittelemaan vuosittaisille korotuksille kattoa lpoppui verkostojen investointi kiire kun seinään. Että silleen.

    • Anonyymi

      Sanokaa siellä mökeillä ne sähköt irti ja ottakaa aurinkopaneelit käyttöön...paljon halvempaa eikä tartte maksaa ylipalkatuille sähkäreille turhasta.

      • No eikö voisi laittaa mökin " Talviseisontaan " esimerkiksi Lokakuusta - Maaliskuun väliseksi ajaksi jolloin mökkiä ei käytetä ? Että silleen.


    • 10-15 vuotta sitte agrikaattiin sai 70% avustusta. Ei enää. Kai tässäkin on joku järki?

    • Anonyymi

      Ruotsin Lapissa nousi kohu joskus talvella, kun sähkölaskut kallistuivat jopa moninkertaisiksi. Oli tehty sopimus jonkun sähköyhtiön kanssa ja siellä oli juuri pitänyt kilometrejä kaivaa uuttaa linjaa. Sanoivat vain, että ei voi yritys toimia, jos ei edes omilleen jää kustannuksissa.
      Se kuuluisa valtio (lue veronmaksaja) ja yleishyödylliset yritykset maksaa aika lailla sosiaaliavustuksiin verrattavia tukia kaukana kylistä asuville. Ei se tiemaksukaan todellisuudessa kata oikeita kustannuksia kunnalle.

    • Anonyymi

      Jos kaikki toiminnat yhteiskunnassa on siirretty nettiin rikosilmoitusta myöten, niin kyllä se täytyy myös jokaiselle olla mahdollista asioida poliisissa, pankissa, Kelassa, verotoimistossa ym. virastoissa. Jos yle-verokin menee automaattisesti, niin kyllä sen telkkarin myös täytyy näkyä kaapelikanavia myöten.

      Siispä uutta kaapelia maan alle, maksoi mitä maksoi.
      Suomi on siirtynyt digiaikaan, on tehty suuri harppaus kuten Kiinassa Maon aikana.

    • Anonyymi

      Peräkammarinpojat kaivelevat niitä sitten kaivurilla ylös ja katkovat sähköt, jos sitä ei enää myrsky tee.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      68
      3149
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      200
      2791
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      22
      2608
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2578
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      20
      2446
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2295
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      210
      1733
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1687
    9. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      36
      1535
    10. Dear mies,

      Hymyiletkö ujosti, koska näet minut? 😌
      Ikävä
      18
      1406
    Aihe