Hankala miniä

Anonyymi

https://www.iltalehti.fi/perheartikkelit/a/9a086703-fc01-423a-a595-2e8bd00f657f

Käykääpä lukaisemassa tuo. Harmillista on, että tuossa ei ole kommentointimahdollisuutta. Tästä syystä kommentoin tapausta täällä.

Neuvoa kysynyt kirjoittaa:

”Ensimmäiset vuodet meillä oli normaalit hyvät välit poikani uuden kumppanin kanssa. Kun poikani ja miniäni muuttivat yhteen asumaan, välimme alkoivat huonontua. Miniäni ei halunnut enää tavata minua. Hän ei halunnut tulla mihinkään minne kutsuin, ja kun kysyin syytä, hän ilmoitti että ne ovat aina minun juttujani, ja hän haluaa haluaa itse suunnitella menonsa. Kun lakkasin kutsumasta, hän on valittanut että olen sulkenut hänet ulkopuolelle.

Nykyään miniäni kokee sen häiritseväksi, että kutsun heidän perhettään kylään tai haluaisin tavata lapsenlapsiani. Lasten synttärikahveilla hän on ollut toisessa huoneessa suljetun oven takana koko vierailun ajan. Saan tavata poikani lapsia, kun he ovat äidillään, mutta miniäni huomauttelee silloin siitä, että pidän liikaa yhteyttä lasten äitiin.

[...]

Olen lisäksi huolissani lapsenlasteni hyvinvoinnista. Lapset ovat kertoneet minulle, etteivät he halua mennä enää isänsä luokse. Lapset valittavat jatkuvasta aikuisten keskinäisestä riitelystä.

Lapsenlapseni kertoi minulle myös, että isän luona hän on oppinut, mitä nälkä on. Lapsen saamien aterioiden välillä on pahimmillaan ollut yli kahdeksan tuntia. Miniäni haluaa opettaa lapsille säännöllisiä ruokailuaikoja, eivätkä kouluikäiset lapset saa käydä itse jääkaapilla.

Ymmärrän oikein hyvin säännöllisten ruokailujen merkityksen, mutta liian pitkät ruokailuvälit ovat minusta haitalliset lapsille. Olen tästäkin asiasta keskustellut poikani kanssa, joka on tietoinen lasten ruokailurytmin tulisi olla tiheämpi, mutta hän kertoi ettei voi mitään, koska muuten tulee riita siitäkin asiasta.”

****
Oma kommenttini:

Siis mitä hittoa?!

Jos olisin itse tilanteessa, jossa olisin eronnut ja minulla olisi uusi avo- tai aviopuoliso ja hän olisi noin hankala ja jääräpäinen omaa lastani koskevissa asioissa sekä käyttäytyisi noin huonosti itseni ja varsinkin lapseni lisäksi myös äitiäni eli lapseni isoäitiä kohtaan sekä kuultuaan, että äitini tapaa lastani lapsen äidin eli ex-puolisoni luona, tekisi siitä jonkinlaisen ongelman, niin tekisin muitta mutkitta johtopäätökset suhteesta - mikäli minulla ei olisi yhteisiä lapsia uuden puolisoni kanssa.

Tarina ei kerro onko kysyjän aikuisella pojalla yhteisiä lapsia uuden puolisonsa kanssa, mutta jos ei, niin mielestäni nyt olisi viimeiset hetket pojalla hälytyskellojen soitava ennen kuin tilanne pahenee ratkaisevasti. Koko kuvio on surullisen tavanomainen ihmisillä, jolla on itsellään vakavia vaikeuksia kyvyssään muodostaa terveitä kiintymyssuhteita. Esimerkiksi moni epävakaasta tai narsistisesta persoonallisuushäiriöstä kärsivä pyrkii täydellisesti kontrolloimaan puolisoaan voidakseen kohdella tätä kaltoin häiriölleen luonteenomaisella tavalla. Siihen kuvioon kuuluu, että tullaan hyvin toimeen alkuvaiheessa mutta että ongelmat hiipivät suhteeseen vähitellen sen edetessä. Tässä tapauksessa yhteen muuttaminen laukaisi uudessa miniässä pyrkimykset eristää puoliso läheisistään vaikeuttamalla puolison ja hänen läheistensä suhteita. Suorastaan eriskummallista on kuinka uusi puoliso yrittää eristää lapsipuoltaan isoäidistään tekemällä ongelman jopa siitä, että lapsi tapaa isänsä äitiä oman äitinsä luona.

Tuollainen käytös on patologista eikä sillä tavoin käyttäytyvien ihmisten kanssa kannata ryhtyä minkäänlaisiin parisuhteisiin. Ongelma on, että tällaiset ihmiset eivät yleensä ole niin tyhmiä tai itsehillinnältään puutteellisia, etteivät osaisi alussa käyttäytyä kunnolla. Nyt olisi tuon isoäidin pojalla tuhannen taalan paikka lopettaa riitaisa ja muutoinkin patologinen suhde uuden puolisonsa kanssa. Hänen kannattaisi olla kiitollinen, kun ongelmat ilmenivät ennen yhteisen lapsen hankintaa.

Lapsen hyvinvointi on aina ykkösasia tällaisissa tilanteissa uusiopuoliso, joka käyttäytyy noin huonosti omia lapsia kohtaan, joutaa mennä ja heti. En ymmärrä kysyjän pojan nahjusmaisuutta tässä asiassa. Todennäköisesti, jos pojalla olisi yhteisiä lapsia uuden puolison kanssa, se olisi mainittu. Uusi puoliso on käsittämättömän röyhkeä ihminen ja onneksi niin tyhmä, ettei malttanut odottaa kunnes sai miehen lopullisesti ja peruuttamattomasti sidottua itseensä yhteisellä lapsella.

0

81

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Tuksu pakenee poliisia!

    Tuksu on kaapannut lapsensa, jonka huoltajuuden hän menetti ja pakenee poliisia ilmeisesti Veijo Lallin kanssa. Lalli myi vastikään Loviisasta talonsa
    Kotimaiset julkkisjuorut
    265
    6827
   2. Iik! Suosikkijuontaja Vappu Pimiä jakoi hyytävät kuvat lomareissulta: "Sydän meinas pysähtyä..."

    Yksi Suomen suosituimmista juontajista, Vappu Pimiä, on jakanut kuvia etelän lomaltaan. Pimiä on lähtenyt lomareissulle juuri ennen uuden Tanssii Täht
    Kotimaiset julkkisjuorut
    48
    3871
   3. Jussi Hakulinen on kuollut - YÖ yhtyeen hittien tekijä

    https://www.is.fi/viihde/art-2000008994171.html Vielä ei ole kerrottu kuoleman syytä. Jussi Hakulinen loi YÖ yhtyeen kuuluisimmat hit
    Maailman menoa
    106
    3059
   4. Miksi ihmiset katsovat Salkkareita?

    Miksi ihmiset katsovat Salkkareita? Onko syynä aina uudet julkkisnäyttelijät, kuten Esko Eerikäinen tai Konsta Hietanen vai dramaattiset juonenkuviot
    Julkkikset
    61
    1533
   5. Rakastan sut ja sua

    Oma turvallinen nallekarhuni. Kivaa alkavaa viikkoa parhaalle toivottaa se susta hehkuva..
    Ikävä
    199
    1520
   6. Miksi sinä tykkäät minusta

    Syitä tykkäämiseesi? Vastaa kuin omalle kaipauksen kohteellesi.
    Ikävä
    92
    1476
   7. Sam Cannon

    Näytellyt emmerdalessa jotain Keviniä. En saa mieleen tätä hahmoa.
    Emmerdale
    5
    942
   8. Suvi Teräsniska jakoi herkkiä kuvia Simo-rakkaansa kanssa - Tältä he näyttivät nuorina!

    Terapiassakin parisuhdettaan hoitaneet Suvi Teräsniska ja Simo Aalto viettävät tänään 10-vuotiskihlajaispäivää. Lue juttu ja katso kuvat nuoresta pa
    Kotimaiset julkkisjuorut
    5
    906
   9. Yön Jussi Hakulinen on Kuollut

    Näin kertoo lehdet, esim satakunnankansa. R.I.P. Jussi. Olit hyvä laulaja ja sanoittaja.
    Pori
    94
    848
   10. Olit iso virhe J

    Joka olisi pitänyt vain ohittaa. Sinusta seurasi vain pelkkää surua ja harmia. Olisinpa ollut viisaampi. Onneksi se on nyt ohi.
    Ikävä
    37
    811
   Aihe