Eva 2501 -ompelukone ohjekirja

Anonyymi

Olisiko kellään tallessa Eva 2501 -ompelukoneella ohjekirjaa? Ohjekirjan löytäminen kyseiseen malliin on osoittautunut mahdottomaksi tehtäväksi...

3 kommenttia

Vastaukset

 • Kaikkein tärkeintä ohjekirjassa on öljyämispisteet. Ne on usein reikinä koneen kuoressa, mutta jokunen voi olla yllättävässä. paikassa. Huolellisella öljyämisellä kone pysyy kunnossa ihmidiän. Olen öljynnyt monen tuttavani ompelukoneita, kun eivät ymmärrä sen ensiarvoista tärkeyttä perinteisille koneille.

  Mun vanhassa Eva Astramaticissa oli irroitettava kansi rungon päällä. Öljyä tarvitsevat kohdat löysi ilman ohjettakin veivaamalla pyörästä neulaa ylös alas, paitsi vapaavarressa, josta piti ruuvata kansi auki. Kaikki osat, jotka liikkuessa hankaavat toisiaan vasten tarvitsevat öljyä väliin.

  Langoitus menee kaikissa ompelukoneissa samalla periaatteella ja samassa järjestyksessä. Joku voi varmaan näyttää sulle langoituksen, jos sellaista infoa tarvit.

  Ommelvalinnoissa on usein kolme tekijää: tikkityypin valinta, tikin pituus ja leveys. Kokeilemalla löydät säädöt. Olen testannut tuttujeni koneita. Jos on käyttänyt yhtä perinteistä konetta, niin osaa käyttää mitä tahansa ompelukonetta. Uudemmat koneet ovat oma lukunsa, kun on digitaalinen näyttö ja ylimääräisiä elektronisia aputoimintoja.

 • Niin aikas vaikeaa on Eva koneisiin enää ohjekirjoja löytyä. Koitin etsiskellä vaan en kyllä löytäny. Minulla 40v olluna ´eeva´, eikä ikuna pettäny.. ja niinkuin edellä kirjoittanut totesi jo että nämä vanhemmat koneet pitää osata myös öljytä välillä. Ei se vaikeaa ole, kyllä ne ns. pisteet löytyy. Nämä ovat siitä varmoja ettei nykyteknologiasta piittaa. Ommel huippuhyvää jälkeä. Älä missään nimessä luovuta. Kone kestää varmaan niin kauan ko sinä jaksat vaan pikkasen ´kuunnella´ häntä! Näitä ei enää kaupoissa myydä! Eikä ikuna tule toista vertaistaan!

 • Minulla on kyseisen mallin ohjekirja! Voin ottaa kuvia puhelimella sivuista. Tarvitsen itse ohjekirjaa joten en voi lähettää sitä. :)

  Jos haluat kuvia ohjekirjasta laita mun emailiin viestiä. moips12@suomi24.fi

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.