Huolestunut veronmaksaja

Anonyymi

Nämä eivät ole abc aseman tietoja. Kannuksen kaupungin tilanne tällä hetkellä on huolestuttava. Pouttu on viimeisen viiden vuoden aikana tehnyt kymmenen miljoonaa euroa tappiota. Kannustalo sinnittelee ja luvut eivät näytä hyvältä. Korpelan Voimalla riidellään ja ammattitaitoista henkilöstöa lähtee muualle. Kolmella isolla työnantajalla kaikilla vaikeaa. Terveyskeskuksen vuodeosaston paikat vähennetään varmasti ensi vuoden aikana ehkä 12 paikkaan kuolemaa odottaville ja loput hoidetaan kotona miten ehditään. Vanhainkoti yksityistetään varmasti mutta kukaan yksityinen taho ei tarvi vanhaa homevaurioista Kotirannan- kiinteistöä. Pahin todennäköisin tapahtuma tulee olemaan vanhainkodin loppuminen paikkakunnalta. Yksityinen hoitoyritys ostaa vanhainkodin palvelut ja sijoittaa vanhukset muihin omistamiinsa palvelutaloihin esimerkiksi vaikka Toholampille, Kruunupyyhyn tai vaikka Perhoon. Kotirantaan jää ainoastaan keittiötoiminta. Siinä onkin omaisille vierailukäynnille matkaa ja mummu tai pappa voi jopa joutua opettelemaan ruotsia vanhoilla päivillä. Katukuvassa kuihtuminen näkyy tyhjinä liiketiloina ja jatkuvasti lisääntyneessä asuntojen myynti ilmoittelussa ja pitkittyneisiin myynti aikoisin sekä hintojen laskuun. Tälläkin hetkellä vilkkainta toimintaa on mustikka ämpäreiden vaihto kylällä mutta se ei tuo eikä lisää verotuloja.

22

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tuo on kaikki totta. Mistä johtuu että 1980 luvulla rahaa oli kaupungilla käyttää kaikkeen tarpeelliseen mikä näkyi tavallisille kansalaisillekkin. Muunmuassa kyläkouluja korjattiin ja terveyskeskusta saneerattiin. Tässä ois kyllä jollekin tutkivalle journalistille sarkaa. Useista Kaupungin tekemistä virheistä mainitakseni liian suuren päätösvallan antaminen kaupungin pikkuvirkamiehille jotka kaupunginjohtajaa myöten pelaavat vain omaan ja sukulaistensa pussiin. Toinen on kyläkoulujen taannoinen lopetusrumba joka vieläkin aiheuttaa vihaa ja katkeruutta senaikaisia päättäjiä kohtaan joille tärkeintä oli saada oma tahto läpi vailla että olisivat kuunnelleet faktoja ja järkipuhetta. Mainitakseni vielä yksi epäkohta on tämä yksityistie sotku. Kaupunki jakaa rahaa tiekunnille jotka kokoustavat kukin erikseen joka vuosi kerrallaan saadakseen kaupungin rahan, vaikka kaupunki voisi hoitaa työn halvemmalla itse. Onko kyseessä vain että kaupungin pikkuisännät joiden palkan me maksamme voivat keskittyä omiin sivuduuneihin työ aikanaan. Toivon että tätä kirjoitusta ei poisteta!

    • Anonyymi

      Eilen uutisoitiin taas 600 000 euron valtionavun eväämisestä tältä vuodelta koskien Kannuksen kaupunkia. Asukaluvun pysyminen samassa tai jopa pieni muuttovoitto ei auta tlannetta koska tulijat ovat lähinnä kaikki näitä marjanpoimijoita eli osaaikaisia ulkomaalaisia työntekijöitä minimipalkoilla tai näitä kaupan tuulikaappiin autonsa pysäköiviä pyhävaatteissa kulkevia seurueita. He eivät maksa edes autoveroa suomeen koska kaikki ajoneuvonsa ovat ruotsin kilvillä varustettuja.

    • Anonyymi

      Eikö nuita pitkään myynnissä olleita omakotitaloja kannattaisi polttaa kuten sahoja poltettiin ennen vanhaan huonona aikana. Vakuutukset vain kuntoon ja ilman sytytysnesteitä palamaan ettei jää kiinni. Jäljelle jäävien hintakin nousisi kun tarjonta vähenesi.

    • Anonyymi

      Pessimisti on keksinyt monta perätöntä juttua ketjuun! Tosiasia on se, että Kannuksen tilanne on kokonaisuudessaan kaikilla mittareilla mitattuna parempi kuin minkään kunnan tilanne lähimmän 160 kilometrin säteellä.

      • Anonyymi

        Kumoa muutama edellä kerrotuista ja kerro jotain muuta faktaa vaikkapa tuosta Kotirannan vanhainkodin tilanteesta. Pitääkö omaisia lähteä jatkossa katsomaan Toholampille Männistöön?


    • Anonyymi

      Kannuksen tilanne on todellakin parempi kuin monen muun kunnan. Eihän terveyskeskuksen vuodeosaston supistaminen tunnu missään. Ennenkin ihmiset kuolivat kotona ja heidät vietiin pihalle riiheen josta keväällä maan sulatessa hautausmaalle. Vanhainkodin lakkauttaminen on pieni ongelma. Autolla pääsee helposti katsomaan vanhuksia satojen kilometrien päähän. Mikäpä mummulle ja pappalle on mukavempaa kun sukulaiset saapuvat sankoin joukoin vierailulle kaukaakin vaikkapa sunnuntaisin.

      • Anonyymi

        Taitaapi käynnit jäädä vähäisiksi.


    • Anonyymi

      Kuinka moni omainen nostaa rehellisesti kätensä ylös, että käy säännöllisesti katsomassa tai hoitamassa omaistaan. Kyllä taitaa enemmän olla niitä, jotka jättää yksinäisen yksin ja hoitajien hoidettavaksi. Äänestäkää vaaleissa niitä, jotka ajaa oikeita asioita, eikä vain omia etujaan ja rikkauksiaan. Kannuksessa on vielä paljon hyvää.

    • Anonyymi

      Ei tarvitse lähteä Männistöön eikä muuallekaan, jos hoidamme asiat hyvin ja vielä vähän paremmin kuin tällä hetkellä. Ainoa puute Kannuksessa on tuo intervallipaikkojen puute ja siihen pitää saada korjaus.

    • Anonyymi

      Ne yksityistämis neuvottelut on jo käynnistetty vanhainkodin osalta. Mitä tarkoitat tuolla jos hoidamme asiat hyvin? Ensi vuonna vanhainkoti siirtyy yksityiselle ja sijoituspaikka ei varmasti ole homekiinteistö Kannuksessa. Intervallipaikatkin ovat siellä mistä yksityinen palveluntarjoaja ne päättää esimerkiksi Kruunupyyssä.

    • Anonyymi

      Näistä soisi kirjoitettavan enempi esim. Paikallislehdessä. Meneekö oikeasti Kannuksessa huonosti vai ei?

      • Anonyymi

        Vajaa vuosi ja vanhainkoti loppuu paikkakunnalta ja kukaan valtuutettu ei ilmeiseti tiedä asiasta mitään? Samoin intervallipaikkojen valuminen esimerkiksi Kokkolaan tai kauemmaksi. Miksei kukaan kirjoita asiasta julkisesti omalla nimellä? Onko asia jo päätetty ja siitä vaietaan yhteisesti. Tämä asia päätetään varmaan soiten kokouksissa mutta täytyyhän siellä jonkun kannuslaisenkin olla ollut paikalla vai onko ollut hereillä?


    • Anonyymi

      Anja Törmä ja Piia Rautiola näyttää olevan soiten hallituksessa kannuslaisten edustajina ja seuraava hallituksen kokous on 26.8.2019. Koittakaapa mennä paikalle ja olla hereillä sekä informoida jollain foorumilla mitä siellä puuhataan.

    • Anonyymi

      Kyllä alkaa autioitumaan kylä, kadut rapistuu ja perinteikkäät liikkeet loppuvat. Lestijokiseudun sähkö teki juuri konkurssin, löytölaakso aikoja sitten ja hotellikin näyttää aina tyhjältä. Liekö seuraava listalla.
      Pouttu on kuralla, koska tuotteet ovat yksinkertaisesti huonoja. Siitä ei voi meitä asukkaita syyttää.

    • Anonyymi

      Hyvää hoitoa mummot ja papat saavat jatkossakin vaikka paikka vaihtuu Vetelin Tunkkarille tai Kruunupyyhyn. Vierailuihin on vain varattava enemmän aikaa ja ei kannata ainakaan jäätelöä viedä tuliaiseksi sillä se sulaa välille.

    • Anonyymi

      Voi raukkaa. On sulle kova paine luoda negatiivinen mielikuva hyvin pärjäävän kaupungin elämästä. Ettei vain olisi kateus liikkeellepaneva voima. Naapuriahan usein kadehditaan ja varsinkin sellaista, jolla menee paremmin.

      • Anonyymi

        Ookko kepulainen jonka pitää ryhmäkurin takia olla vielä hiljaa vanhainkodin yksityistämisen ja lopettamisen takia? Syön hatullisen mämmiä ensi elokuussa tänä samana päivänä torilla jos Kannuksessa on vielä silloin vanhainkoti tai jos ei ole sinä syöt, käykö näin?


    • Anonyymi

      Ei kepulaisten kans kannata tehdä sopimuksia, valehtelevat kuitenki.

      • Anonyymi

        Ryhmässämme on keskusteltu asiasta mutta eihän mitään päätöksiä ole vielä tehty. Maanantaina 26.8. vasta päätetään yksityistämisestä ja sen jälkeen toiminta jatkuu vielä ensi kevääseen. Ensi kesänä siellä ei pitäisi olla enään muuta kuin keittiöhenkilökunta.


    • Anonyymi

      Mikähän ryhmä tuo on? Kuuluuko siihen vain yksi kateellinen pessimisti.

    • Anonyymi

      NYT KANNATTAA LUKEA LEHDESTÄ OLIKO TÄMÄ PESSIMISTIN KIRJOITUSTA!

      • Anonyymi

        Raasakan koulu mätänee pystyyn. Miettivät nyt peruskorjausta, laajentamista tai uuden rakentamista.

        Arvaan että vanha rempataan kalliimmalla kukn mitä uuden rakennus maksisi ja lopputuloksena on kasa kallista paskaa.

        Korpelan Voimalla keksitään remppaurakoita konttorieukon miehen firmalle.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      243
      3789
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2284
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2015
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1301
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1287
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    Aihe