kanatarha

vinkkejä

Millainen olisi viiden kanan ja yhden kukon unelmatarha??koko??orret?piilopaikat??kasvillisuus??korkeus??varjo/aurinko??

11

7580

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Toukohousu

      Luehan alkuperäinen viestisi. Kuvasit siinä itse
      unelmatarhan. Tee se jonain komeana päivänä.

    • Kanalan isäntä

      Suosittelen sinua ottamaan kanalaasi viiden kanan lisäksi myös kukon, koska kukko pitää aina olla myös kanalassa vaikka puhutaankin vain kanalasta.
      Monet ovat aloittaneet tupakoinnin ja vielä useamman on ollut vaikea luopua tupakoinnista kun ovat aloittaneet kana tarhauksen.
      Kanojen hoito vaatii hyviä hermoja koska yhden kanan munan odottaminen saattaa viedä jopa vuorokauden hyvässäkin hoidossa.
      Ymmärrettävästi maa- ja metsätalousministeriö ei ole puhunut tästä hoitajien ongelmasta tehdessään selontekoja kana tarhauksesta.
      Varo kuitenkin kanojen liiallista fosforin saantia koska se alkaa kasvattamaan kanan helttaa liian rajusti.
      Heltankasvu voi johtaa siihen mihin ihmisillä liian isot tai painavat yläluomet, jotka alkavat valumaan silmienpäälle ja estävät lopulta näkemisen.
      Heltta voi aiheuttaa kanan silmiin uurteita ja hankaumia kanan silmien edessä heiluessaan edestakaisin.
      Äärinmäisissä tapauksissan kana on törmäillyt orsiin ja toisiin kanoihin jopa kerrotaan törmänneen kukkoakin päin näkökyvyn heikettyä merkittävästi.
      Jos kanasi ovat kuitenkin saaneen fosforia liikaa ja epäilet että niillä saattaisi yliannostuksesta johtuen ollä edellä mainittuja oireita, niin yritä syöttää kanoillesi banaania mahdollisimman paljon.
      Yritä korvata kanojesi koko päivitäinen energia tarve bananirehulla (mm. Kemiran Banananas chiken 55 tai 65).
      Banaanin monet todistetut ja vielä tieteelisesti todistamattomat ominaisuuksien on todettu hillitsevän heltan kasvua ja sivuttaista turvotusta. Tästä oli tehty tutkimus muistaakseni mm. Kalifornian yliopistossa jolloinkin -90 luvun lopulla.
      Ja loppukevennyksenä,
      vapaan kananmunilla tarkoitetaan tarhaaja piireissä hiukan toisia asioita mitä munapaketin kyljestä voisi päätellä.
      Se vapaakana on yleensä sen tarhaajan ex-vaimo, joka on kyllästynyt siihen kun hänen miehensä on ilta kaudet mittaamassa muniensa kokoa ja täyttämässä munakunnan kaavakeita kananmunien alkuperästä ja ruokinasta ym. Tidäthän nämä kun munan alkuperä voidaan selvittää tilakohtaisesti kanahäkkiin ja yhteen kanaan asti.
      Munakunnan jäsenten keskuudessa onkin sanonta, ettei munakunta kuitenkaan pystynyt selvittämään "Mutta mikä olikaan Jasimirin siitos munan isäntätilaa" (Pohjois-pohjanmaalaisen kanatilan emäntä tuli yllättäen raskaaksi joolloinkin 70 luvun lopuilla ja pojan nimeksi tuli Jasimir, ehkäpä biologisen isän mukaan, kylläkin vain kyläläisten keskuudessa. Munakunta ei kommentoinut tätä tapausta sen enempää munakunnanlehdessä tuona aikana, ilmoittivaan hoitaja kunnan kansainvälistyneen, "Mutta mikä olikaan Jasimirin siitos munan isäntätila" -munankasvattajien lentävälause munakunnan kokouksissa).

      Tervetuloa munan kasvattajaksi !

      TV: Kanalan isäntä vuodesta -77

    • vinkkejä

      kanojen lisäksi meillä on kukko!kanoilla on isot heltat.voiko niille antaa banaania raakanaan?olen 12v.

      • Mupsu

        Helttojen koko on kanoilla perinnöllinen ominaisuus, eikä siihen voi vaikuttaa antamalla banaania. Sellaisilla kanoilla, joilla on luonnostaan iso heltta, heltan surkastuminen merkitsee usein sitä, että kana on sairas tai pitää muuten vaan taukoa muninnassa. Eli esimerkiksi valkoisilla munijarotuisilla kanoilla kuuluukin olla iso heltta.

        Ei banaanin antamisesta tietenkään mitään haittaa ole. Kanahan on melkeimpä kaikkiruokainen. Monet kanat eivät kuitenkaan banaanista pidä ja onhan se vähän kallis rehu muutenkin. Tuo banaanijuttu oli kai tarkoitettu lähinnä vitsiksi.


    • Toukohousu

      Älä usko noihin eksyttäjiin, jotka tuossa asiattomia kirjoittelevat. Niitä täällä(kin) piisaa. Luota itseesi.

    • Mupsu

      Kanojen mielestä on sitä mukavampi, mitä isompi tarha on. Olisi hyvä, että ainakin osa tarhasta olisi kasvillisuuden peittämä, eli siellä olisi ruohoa, mitä kanat voisivat syödä ja jotain pieniä puita tai puskia piilopaikoiksi ja varjoa antamaan. Sitten voisi olla kylpypaikka, jossa olisi hienoa hiekkaa, multaa tai vastaavaa. Kun kylpypaikka likaantuu ajan myötä, voisi siihen tuoda uutta puhdasta maata tilalle. Kanatarhan pitäisi olla pari metriä korkea etteivät kanat lentäisi sen yli. Jos tarhassa on katto, voi se olla matalampikin. Orret ovat tietenkin kivoja, mutta jos kanat pääsevät yöksi sisälle, missä on orret, ei niitä ulos tarvitse. Joku pieni orsi vaikka puolen metrin korkeudella, missä kukko voi istua vartioimassa, on tietysti ihan kiva.

    • Keiko

      Jos/kun meillä liitytään kanojen onnellisiin omistajiin, haluan ehdottomasti riuku-aidan kanatarhaan ;) Tuskin kanat ja kukko siitä nauttisivat sen enempää kuin tavallisestakaan orresta, mutta muistan elävästi kun jossakin vanhassa elokuvassa kukko kiekui riukuaidan päällä, kyseisen näyn haluaisin "ikuistaa" omaan pihaan =)

      • savon hilima

        palaan kana aiheeseen, joku asiaa tietäväkin näköjään kirjoitellut. Minulla on harrastuksena muutaman kana ja kukko. Annettiin pari vuotta sitten kanan hautoa ja siitä seurauksena ihana tipu ja kanakirppuja. AAAARRRGGGG! Välillä jo näytti ongelma pienentyneen mutta tämä keväisen haudonnan jälkeen kirppuja näkyy taas olevan , tipuissakin.... onko muuta ratkaisua kuin hävittää kanaset? Millään en haluaisi.


    • maikku8

      Hei.Minulla on ennestään kukko ja 2 kanaa.Ne ovat 4 kuukauden ikäisiä.Ostin 6 viikkoa sitten juuri kuoriutuneita tipusia 3kpl.Ne ovat kasvaneet ja vaihtaneet jo untuvat sulkiin.Olen yrittänyt yhdistää uudettulokkaat kanalaani,mutta nämä vanhemmat käyvät niiden päälle ihan armottomasti.Nyt laitoin ne takaisin häkkiin ja laitoin häkin kanalaan.Isot käyvät häkin vieressä niitä katsomassa.En uskalla laittaa niitäenää yhteen.Tappavatko vanhemmat nämä uudet tulokkaat,vai onko se vaan sellaista ensireaktiota?joudunko rakentamaan mahdollisesti toisen kanalan tai jakamaan tilan?

      • Meillä oli vastaava tilanne keväällä ja pidimme pikkutiput omassa häkissään siihen asti että, olivat isompia. Nyt kuitenkin tipuista osa olikin kukkoja ja vanha kukko ei hyväksy näitä nuoria joten eristys jatkuu edelleen. Suosittelen siis pitämään pikkuiset omassa häkissään ja isot omassaan.


    • lemmikkikanat

      Kun itse hommasin useita kymmeniä nuorikoita, pidin ne erillään kesän vanhoista kanoista, mutta kun on nykyisin vain kolme kanaa ja kukko, olen pitänyt ne yhdessä poikasten kanssa. Nykyisin kanani on irti pihassa, kun niitä on vain vähän. Mutta poikasten tullessa olen ne laittanut koiran häkkiin asumaan, ettei koirat tai muut niitä pienokaisia syö. Koirani eivät teet mitään aikuisille kanoille, eivätkä ole tehneet kyllä tipusillekkaan, mutta näin olen toiminut joka kesä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2515
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2193
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1877
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1641
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1596
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1595
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1548
    8. 75
      1459
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      105
      1368
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe