Algarvessa matkailleet

Anonyymi

Eka kertaa oltais Portugaliin lähdössä, Algarven suuunnille. Saisko tuoreita kokemuksia alueelta/ läheltä; mikä ois kiva hotelli, ei bilettäjien hotelli kuitenkaan. 40-kymppinen pariskunta ollaan ja hakusessa soppelisti iltamenoa, rantaelämää ja kohteeseen tutustumista yleensäkin. Mitä ehdottomia näkemisen arvoisia paikkoja? Auto meinataan vuokrata.

2

<50

  Vastaukset

  • Laitoin tähän jo kerran vastauksen mutta mihinköhän se hävisi? No tässä samaa tekstiä uudestaan. Algarven pikkukaupungit Tavirasta Sagresiin pitkin rantateitä ja samalla pääsee tutustumaan myös suosittuihin kohteisiin missä jengi talvehtii kuten Albufeira etc. Veneretket pitkin rantaviivaa , hiekkarannat kuten Praia di Rocha Portimaossa ja tietysti Algarven viintilat, joista löytyy tietoja netistä. Hotelleja ja asuntoja löytyy eri hintaisia. Jos harrastaa golfia niin kenttiä on paljon Algarvessa.

  • Jos olette suunnittelemassa rantalomaa ja etsitte silloin nimen omaisesti lämpöä, niin sitten ei enää tämän vuoden puolella kannata Algarveen suunnata. Nyt siis 15.11. Turisteille suunnatut retket ja muu toiminta on jo tauolla talveksi ja myös monet turisti alueiden ravintolat ovat jo sulkeneet ovensa lähestyvän talven vuoksi. Kelit ovat aika viileät jo näin syksyllä, eikä alueella enää käy varsinaisesti turisteja. Jos vaihtoehdoksi rantalomalle käy golfaaminen ja tiettyihin nähtävyyksiin tutustuminen niin sitten syksy ja kevät ovat parasta aikaa. Syys-lokakuu ja maalis-huhtikuu. Silloin ei ole missään ruuhkaa, kuten kesällä ja varmasti kuitenkin on niitä aurinkoisia päiviä. Vaatetuksen osalta kannattaa huomioida, että pitkähihaista ja lahkeista matkalaukkuun ja suosittelen pitämään aamupäivisin ja iltaisin takkia ainakin mukana, kun liikutte kävellen. Jos on tyyni päivä ja olette suorassa auringon paisteessa, niin tuolloin vielä keskipäivällä muutaman tunnin pärjää t-paidalla ja se riittää hyvin kierrokseen viheriöllä.

   Talvikaudella pahimmat myrskyt iskevät enemmän länsirannikon puolelle, mutta osansa niistä saa myös Algarven alue, joka on myös melkoisen koleaa aluetta tuolloin. Marraskuun puolivälin jälkeen alkaa keli selkeästi jo kääntymään, mutta varsinaisesti joulu, tammi ja helmikuu ovat niitä erityisen viileitä ja sateisia se kannattaa huomioida. Maaliskuussa aurinko sitten alkaa jo taas lämmittämään ja huhtikuun puolella saattaa olla jo hellepäiviä. Kesäisiä ranta kelejä on toukokuusta syyskuun loppuun saakka ja varsinainen rantaloma kausi ja eniten turisteja koko Portugalin alueella on kesäkuusta elokuun loppuun.

   Vaihtoehtoisesti, suosittelen talvikaudella tutustumista Lissaboniin tai Portoon, missä riittää nähtävää ja tekemistä turisteille läpi vuoden. Julkinen liikenne on molemmissa hyvin toimivaa, eikä niissä välttämättä ole tarvetta vuokra-autolle. Päivällä voi tutustua nähtävyyksiin ja iltaisin löytyy varmasti ohjelmaa ja kokemista, teattereiden, tapahtumien ja yökerhojen väliltä.

   Jos tarkoitus on päästä nauttimaan kuitenkin kesäisistä lämpötiloista Portugaliin kuuluvalla alueella, muutoin kuin kesäaikaan, niin sitten Suosittelen Madeiraa, missä riittää kohtalaisesti lämpöä talvisinkin vielä myös yöaikaan ja siksi päivätkin tuntuvat mukavan lämpöisiltä.

   Jos kuitenkin ehditte jo käymään Algarvessa lämpimään aikaan, niin olisi mukava kuulla minkälainen kokemus oli.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Avustettuja CoVid murhia ruotsissa?

   >> “Ruotsissa iäkkäiden koronapotilaiden kuolemia on joudutettu morfiinilla" – Sairaanhoitaja Sonja Aspinen kertoo järkyttävistä kokemuksistaan >> Yle
   Maailman menoa
   75
   5184
  2. Niko Ranta-Aho vihjaa perhehaaveistaan

   Miten voi olla, että tätä typerää rikollista paapotaan ja glorifioidaan joka tuutissa? Haastattelua annetaan ja otetaan sinne sun tänne. Ovatko kaikk
   70
   2774
  3. S&S Instat kovin hiljaisena

   Onkohan siellä lyöty vetoa, kumpi pystyy olemaan pitempään ilman päivittelyä? Soffalla varmaan pää sauhuaa jo... 😂
   Kotimaiset julkkisjuorut
   98
   2057
  4. Raaka-Rane lähti reissuun lentokentällä

   Instassa runsas aamiainen lentokentällä, pöytäseurueessa kaksi muuta. Täytyy järjestellä bisnekset kuntoon ulkomailla...
   Kotimaiset julkkisjuorut
   38
   1415
  5. Murha Varkaudessa

   Eli kuka tekijänä ja kuka mahtoi olla uhri?
   Varkaus
   54
   1278