Algarvessa matkailleet

Anonyymi

Eka kertaa oltais Portugaliin lähdössä, Algarven suuunnille. Saisko tuoreita kokemuksia alueelta/ läheltä; mikä ois kiva hotelli, ei bilettäjien hotelli kuitenkaan. 40-kymppinen pariskunta ollaan ja hakusessa soppelisti iltamenoa, rantaelämää ja kohteeseen tutustumista yleensäkin. Mitä ehdottomia näkemisen arvoisia paikkoja? Auto meinataan vuokrata.

2

84

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Laitoin tähän jo kerran vastauksen mutta mihinköhän se hävisi? No tässä samaa tekstiä uudestaan. Algarven pikkukaupungit Tavirasta Sagresiin pitkin rantateitä ja samalla pääsee tutustumaan myös suosittuihin kohteisiin missä jengi talvehtii kuten Albufeira etc. Veneretket pitkin rantaviivaa , hiekkarannat kuten Praia di Rocha Portimaossa ja tietysti Algarven viintilat, joista löytyy tietoja netistä. Hotelleja ja asuntoja löytyy eri hintaisia. Jos harrastaa golfia niin kenttiä on paljon Algarvessa.

    • Anonyymi

      Jos olette suunnittelemassa rantalomaa ja etsitte silloin nimen omaisesti lämpöä, niin sitten ei enää tämän vuoden puolella kannata Algarveen suunnata. Nyt siis 15.11. Turisteille suunnatut retket ja muu toiminta on jo tauolla talveksi ja myös monet turisti alueiden ravintolat ovat jo sulkeneet ovensa lähestyvän talven vuoksi. Kelit ovat aika viileät jo näin syksyllä, eikä alueella enää käy varsinaisesti turisteja. Jos vaihtoehdoksi rantalomalle käy golfaaminen ja tiettyihin nähtävyyksiin tutustuminen niin sitten syksy ja kevät ovat parasta aikaa. Syys-lokakuu ja maalis-huhtikuu. Silloin ei ole missään ruuhkaa, kuten kesällä ja varmasti kuitenkin on niitä aurinkoisia päiviä. Vaatetuksen osalta kannattaa huomioida, että pitkähihaista ja lahkeista matkalaukkuun ja suosittelen pitämään aamupäivisin ja iltaisin takkia ainakin mukana, kun liikutte kävellen. Jos on tyyni päivä ja olette suorassa auringon paisteessa, niin tuolloin vielä keskipäivällä muutaman tunnin pärjää t-paidalla ja se riittää hyvin kierrokseen viheriöllä.

      Talvikaudella pahimmat myrskyt iskevät enemmän länsirannikon puolelle, mutta osansa niistä saa myös Algarven alue, joka on myös melkoisen koleaa aluetta tuolloin. Marraskuun puolivälin jälkeen alkaa keli selkeästi jo kääntymään, mutta varsinaisesti joulu, tammi ja helmikuu ovat niitä erityisen viileitä ja sateisia se kannattaa huomioida. Maaliskuussa aurinko sitten alkaa jo taas lämmittämään ja huhtikuun puolella saattaa olla jo hellepäiviä. Kesäisiä ranta kelejä on toukokuusta syyskuun loppuun saakka ja varsinainen rantaloma kausi ja eniten turisteja koko Portugalin alueella on kesäkuusta elokuun loppuun.

      Vaihtoehtoisesti, suosittelen talvikaudella tutustumista Lissaboniin tai Portoon, missä riittää nähtävää ja tekemistä turisteille läpi vuoden. Julkinen liikenne on molemmissa hyvin toimivaa, eikä niissä välttämättä ole tarvetta vuokra-autolle. Päivällä voi tutustua nähtävyyksiin ja iltaisin löytyy varmasti ohjelmaa ja kokemista, teattereiden, tapahtumien ja yökerhojen väliltä.

      Jos tarkoitus on päästä nauttimaan kuitenkin kesäisistä lämpötiloista Portugaliin kuuluvalla alueella, muutoin kuin kesäaikaan, niin sitten Suosittelen Madeiraa, missä riittää kohtalaisesti lämpöä talvisinkin vielä myös yöaikaan ja siksi päivätkin tuntuvat mukavan lämpöisiltä.

      Jos kuitenkin ehditte jo käymään Algarvessa lämpimään aikaan, niin olisi mukava kuulla minkälainen kokemus oli.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe