Algarvessa matkailleet

Anonyymi

Eka kertaa oltais Portugaliin lähdössä, Algarven suuunnille. Saisko tuoreita kokemuksia alueelta/ läheltä; mikä ois kiva hotelli, ei bilettäjien hotelli kuitenkaan. 40-kymppinen pariskunta ollaan ja hakusessa soppelisti iltamenoa, rantaelämää ja kohteeseen tutustumista yleensäkin. Mitä ehdottomia näkemisen arvoisia paikkoja? Auto meinataan vuokrata.

2

<50

Vastaukset

 • Laitoin tähän jo kerran vastauksen mutta mihinköhän se hävisi? No tässä samaa tekstiä uudestaan. Algarven pikkukaupungit Tavirasta Sagresiin pitkin rantateitä ja samalla pääsee tutustumaan myös suosittuihin kohteisiin missä jengi talvehtii kuten Albufeira etc. Veneretket pitkin rantaviivaa , hiekkarannat kuten Praia di Rocha Portimaossa ja tietysti Algarven viintilat, joista löytyy tietoja netistä. Hotelleja ja asuntoja löytyy eri hintaisia. Jos harrastaa golfia niin kenttiä on paljon Algarvessa.

 • Jos olette suunnittelemassa rantalomaa ja etsitte silloin nimen omaisesti lämpöä, niin sitten ei enää tämän vuoden puolella kannata Algarveen suunnata. Nyt siis 15.11. Turisteille suunnatut retket ja muu toiminta on jo tauolla talveksi ja myös monet turisti alueiden ravintolat ovat jo sulkeneet ovensa lähestyvän talven vuoksi. Kelit ovat aika viileät jo näin syksyllä, eikä alueella enää käy varsinaisesti turisteja. Jos vaihtoehdoksi rantalomalle käy golfaaminen ja tiettyihin nähtävyyksiin tutustuminen niin sitten syksy ja kevät ovat parasta aikaa. Syys-lokakuu ja maalis-huhtikuu. Silloin ei ole missään ruuhkaa, kuten kesällä ja varmasti kuitenkin on niitä aurinkoisia päiviä. Vaatetuksen osalta kannattaa huomioida, että pitkähihaista ja lahkeista matkalaukkuun ja suosittelen pitämään aamupäivisin ja iltaisin takkia ainakin mukana, kun liikutte kävellen. Jos on tyyni päivä ja olette suorassa auringon paisteessa, niin tuolloin vielä keskipäivällä muutaman tunnin pärjää t-paidalla ja se riittää hyvin kierrokseen viheriöllä.

  Talvikaudella pahimmat myrskyt iskevät enemmän länsirannikon puolelle, mutta osansa niistä saa myös Algarven alue, joka on myös melkoisen koleaa aluetta tuolloin. Marraskuun puolivälin jälkeen alkaa keli selkeästi jo kääntymään, mutta varsinaisesti joulu, tammi ja helmikuu ovat niitä erityisen viileitä ja sateisia se kannattaa huomioida. Maaliskuussa aurinko sitten alkaa jo taas lämmittämään ja huhtikuun puolella saattaa olla jo hellepäiviä. Kesäisiä ranta kelejä on toukokuusta syyskuun loppuun saakka ja varsinainen rantaloma kausi ja eniten turisteja koko Portugalin alueella on kesäkuusta elokuun loppuun.

  Vaihtoehtoisesti, suosittelen talvikaudella tutustumista Lissaboniin tai Portoon, missä riittää nähtävää ja tekemistä turisteille läpi vuoden. Julkinen liikenne on molemmissa hyvin toimivaa, eikä niissä välttämättä ole tarvetta vuokra-autolle. Päivällä voi tutustua nähtävyyksiin ja iltaisin löytyy varmasti ohjelmaa ja kokemista, teattereiden, tapahtumien ja yökerhojen väliltä.

  Jos tarkoitus on päästä nauttimaan kuitenkin kesäisistä lämpötiloista Portugaliin kuuluvalla alueella, muutoin kuin kesäaikaan, niin sitten Suosittelen Madeiraa, missä riittää kohtalaisesti lämpöä talvisinkin vielä myös yöaikaan ja siksi päivätkin tuntuvat mukavan lämpöisiltä.

  Jos kuitenkin ehditte jo käymään Algarvessa lämpimään aikaan, niin olisi mukava kuulla minkälainen kokemus oli.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Takaisin ylös

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  175
  7380
 2. Toni Nieminen rakastui 7 lapsen yksinhuoltajaan

  ja muutti tämän taloon. https://www.seiska.fi/Uutiset/Jatti-tylysti-ex-vaimonsa-Toni-Nieminen-iski-seitseman-lapsen-yh-aidin-paparazzikuvat
  103
  6085
 3. KORONAVIRUS: 11 milj. asukkaan Wuhan eristetty!

  Kiina on keskeyttänyt Wuhanin kaupungista lähtevän liikenteen. Wuhanin epäillään olevan uuden tappavan koroaviruksen alkulähde. WHO:n mukaan 11 miljo
  Maailman menoa
  175
  3414
 4. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  192
  2441
 5. Zoo aloittaa yt't

  Huonolta näyttää.N.20 työntekijää liikaa.Kylmää on kyyti.
  Ähtäri
  36
  662