"Tuotantotilojen salmonellatartuntojen määrä kasvoi viime vuonna, kertoo Savon Sanomat. Lehden mukaan aiempina vuosina tartuntoja oli todettu noin 10–15 nautatilalla ja korkeintaan kymmenellä sikatilalla. Viime vuonna tartuntamäärä kasvoi kaksinkertaiseksi, yhteensä 43 tartuntaan nauta- ja sikatiloilla."
Megalomaanisia maataloustukiaisia perustellaan pääasiasiallisesti tenhottamalla suomalaisen ruuan p u h t a u d e s t a. Väite on kuitenkin valheellinen, kuten voimme todeta tuosta SS:nartikkelista. Mikäpä nyt suomalaisen tukijussin öyhötyksessä koskaan olisikaan paikkansa pitänyt, paitsi tukiaisnauku:
"Maksakie tukiaissia, maksakie. Antakie rahhaa. Aaaaah!"
Suomalaista, puhdasta ruokaa, Niinkö?
15
159
Vastaukset
- Anonyymi
Niinkö???
https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/201803092200800333
”Suomalainen voi voitti maailmanmestaruuden - meillä syödään erilaista voita kuin muualla maailmassa.”
https://www.farmit.net/kotielain/2019/05/15/salmonellaa-suomalaisissa-elintarvikeketjuissa-vahaisesti
”SALMONELLAA SUOMALAISISSA ELINTARVIKEKETJUISSA VÄHÄISESTI
Ke, 15. toukokuu 2019.
”Kotimainen siipikarjanliha on hyvin vähäinen syy kotimaassa saaduille salmonellatartunnoille, kun taas kotimainen naudanliha saattaa aiheuttaa suhteellisesti eniten tartuntoja, Ruokavirasto tiedottaa. Tuontiliha puolestaan voi aiheuttaa jopa hieman enemmän salmonellatartuntoja kuin kotimainen liha kaikkinensa, vaikka tuontilihan kulutus on vain pieni osa kotimaisen lihan kulutuksesta Suomessa.”
https://www.eu-uutiset.fi/2017/04/24/euroopan-elintarviketurvallisuusvirasto-suomalainen-ruoka-on-euroopan-puhtainta/
”Euroopan elintarviketurvallisuusvirasto: Suomalainen ruoka on Euroopan puhtainta.
Suomalainen ruoka on raportin mukaan Euroopan puhtainta. Yhdestäkään suomalaisesta tuotteesta ei löydetty turvallisen rajan ylittäviä torjunta-ainejäämäpitoisuuksia..”
”Helsinki-Vantaalle uusi ruokakoira syynäämään matkatavaroita: Tavoitteena on estää sikaruton leviäminen Suomeen” - Anonyymi
https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/4496944/Luke Sikatilojen maara vaheni luomumunien tuotanto kasvoi reippaasti
Suomessa on yhteensä noin 7250 nauta- ja sikatilaa. 43 tilaa jolta löytyi salmonellaa edustaa alle prosenttia kokonaismäärästä.
Kuten aloittajan lainauksesta huomaamme valvonta toimii,
”tartuntoja oli todettu ...”
Mitenkähän on tuontilihan laita?
Ylläolevat ”väitteet” eivät muuten olleet viljelijöiden väitteitä vaan Euroopan elintarviketurvallisuusviraston ja ruokaviraston tutkimustuloksia.
Ja...
”Jos naudoissa todetaan salmonellatartunta, miten estetään tartunnan leviäminen maidon ja lihan välityksellä ihmisiin?
Kliinisesti sairaita nautoja ei saa toimittaa teurastettavaksi. Nauta, joka on oireeton salmonellatartunnan kantaja, voidaan teurastaa erityisjärjestelyin, jotka takaavat sen, ettei tartunnasta aiheudu vaaraa sen enempää kuluttajalle kuin muille tuotantotiloille tai teurastamolle. Erityisjärjestelyt tarkoittavat sitä, että eläimet teurastetaan tällöin muista erillään ja liha sekä teurastuksen sivutuotteet ohjataan kuumennusprosessiin. Salmonellatilalta voidaan toimittaa maitoa meijeriin ainoastaan pastöroitaviin maitotuotteisiin. Pastörointi tuhoaa mahdollisen salmonellan maidossa. ”
https://www.ruokavirasto.fi/yritykset/elintarvikeala/elintarvikealan-yhteiset-vaatimukset/omavalvonta/salmonellavalvonta/usein-kysyttya/ - Anonyymi
Tanskan ja Saksan tiloilla on normaalia salmonella.
- Anonyymi
suomessa on normaalia,
että joka neljäs tipu kantaa salmonellaa... - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
suomessa on normaalia,
että joka neljäs tipu kantaa salmonellaa...Ne on sit kaikk osunu sulle, kirjootuksista päätellen. Sairastaha on teksti.
- Anonyymi
MRSA-bakteeri on yleistynyt tuotantosioilla Suomessa, minkä vuoksi sikoja työkseen käsittelevien on suojauduttava tartunnalta. Työterveyslaitos on tehnyt ohjeet suojautumiseen Ruokaviraston ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kanssa. MRSA voi tarttua eläimestä ihmiseen ja ihmisestä eläimeen. MRSA on stafylokokki-bakteeri, joka on tullut vastustuskykyiseksi antibiooteille ja siksi sen leviäminen on estettävä.
- Anonyymi
”Eviran tutkija: 100-vuotias Suomi saa olla ylpeä salmonellavapaudestaan.
Suomen salmonellatilanne on kansainvälisesti verrattuna hyvin poikkeuksellinen, Nummela korostaa.
Se ei ole hänen mukaansa pelkästään viileän ilmaston ansiota, vaan ennen kaikkea koko elintarvikeketjun kattavan valvonnan sekä tehokkaan tuottajien ja viranomaisten välisen yhteistyön.
Euroopan komissio on hyvän tilanteen vuoksi myöntänyt Suomelle erityisvakuudet: maahan ei saa tuoda yhtään liha- tai munaerää, jolle ei ole esittää todistusta salmonellattomuudesta.”
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/eviran-tutkija-100-vuotias-suomi-saa-olla-ylpeä-salmonellavapaudestaan-1.189185 - Anonyymi
Maatilojen vitsaus voi maksaa 1000 euroa päivässä – Atria haluaa lieventää salmonellan torjuntaa . Savon Sanomat 19.8.
- Anonyymi
”Suomen salmonellavalvonta tiukkaa
Salmonellaa valvotaan Suomessa poikkeuksellisen tarkkaan salmonellalainsäädännön nojalla. Hanna Hamina kertoo, että salmonellaserotyyppejä tunnetaan yli 2 500. Suomessa jokaista niistä vastustetaan ja bakteerin pääsemistä tuotantoketjuun pyritään estämään kaikin keinoin.
– Moni maista vastustaa vain muutamaa tärkeintä, ihmisille haitallista tyyppiä ja loppujen annetaan olla. Suomen lainsäädäntö on poikkeuksellisen tiukka.
Hamina laittaa Suomessa esiin nousseen epidempian mittasuhteisiin. Esimerkiksi Tanskassa, jossa noudatetaan myös tiukkaa lainsäädäntöä, todettiin salmonellatartuntoja siipikarjaketjussa viime vuonna 60.”
https://yle.fi/uutiset/3-10813126 - Anonyymi
"Tuotantotilojen salmonellatartuntojen määrä kasvoi viime vuonna, kertoo Savon Sanomat. Lehden mukaan aiempina vuosina tartuntoja oli todettu noin 10–15 nautatilalla ja korkeintaan kymmenellä sikatilalla. Viime vuonna tartuntamäärä kasvoi kaksinkertaiseksi, yhteensä 43 tartuntaan nauta- ja sikatiloilla."
Jos tartuntoja oli 15 nautatilalla ja kymmenellä sikatilalla, oli niitä yhteensä 35 kappaletta. Onko 35 puolet 43?
Kumoaako väite siis monet tieteelliset tutkimustulokset että suomessa tuotetaan puhdasta ruokaa. Sitäpaitsi tuostakaan määrästä ei mennyt myyntiin kuluttajille koska salmonellaa sairastaneet eläimet löytyivät jo ennen vientia teurastettavaksi.
Toisin on tuontilihalla.
”Viime viikkoina on julkaistu kertomuksia brasilialaisten lihanjalostusyritysten soveltamista laittomista kaupan käytännöistä. Vaikuttaa siltä, että suurimmat lihanjalostuslaitokset ovat vuosien ajan vieneet muualle maailmaan lihaa ja siipikarjanlihaa, joka ei ole täyttänyt vaadittuja normeja. Pilaantunutta lihaa on väitteiden mukaan käsitelty kemikaaleilla, siihen on lisätty pahvia ja se on joissain tapauksissa jopa sisältänyt merkkejä salmonellasta. Brasilian seurantavirastojen väitetään jättäneen ottamatta huomioon kyseiset laittomat käytännöt korruption vuoksi.
Terveydestä ja elintarviketurvallisuudesta vastaava komission jäsen Vytenis Andriukaitis kertoi Euroopan parlamentille 3. huhtikuuta 2017, että EU:ssa on maailman tiukimmat elintarviketurvallisuusnormit, mutta jäsenvaltioiden kansalliset seurantavirastot ovat silti havainneet useita tapauksia, joissa sisämarkkinoille on päässyt pilaantuneita tai heikkolaatuisia lihatuotteita.
Koska komission jäsen Andriukaitis ei pystynyt antamaan kattavia vastauksia AGRI‑valiokunnan esittämiin kysymyksiin, unionin markkinoille tuotaviin elintarvikkeisiin kohdistuu edelleen epäilyksiä.”
http://www.europarl.europa.eu/doceo/document/G-8-2017-000004_FI.html - Anonyymi
”Puolassa on paljastunut, että sairaista naudoista peräisin olevaa lihaa on päätynyt ruuaksi. Asia selvisi puolalaisen toimittaja Patryk Szczepaniakin kuvattua salaa video Mazovian alueella sijaitsevassa teurastamossa, kertoo Helsingin Sanomat.
Video on näytetty Superwizjer-ohjelmassa. Videolla näyttää siltä, että teurastamon työntekijät muun muassa poistavat naudoista makuuhaavojen pilaamia osia.
Superwizjerin tietojen mukaan sairaiden nautojen teurastaminen on Puolassa yleistä.
Puola kuuluu Euroopan suurimpiin lihanviejiin.
Suomeen tuotavasta lihasta suuri osa on puolalaista – enemmän lihaa tuodaan meille vain Saksasta, HS kirjoittaa.”
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ruoka/artikkeli-1.369064
”Lidlin saksalainen salmonella-jauheliha löytyi Oulussa, havaittiin terveystarkastajan rutiinitestissä
23.01.2019
Lidlin mukaan testin tulokset saatiin vasta tuotteen käyttöajan umpeuduttua. Kauppakonserni veti saksalaisen jauhelihaerän myynnistä.”
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ruoka/artikkeli-1.366779 - Anonyymi
Jopa hyvä, eikö sinulla ole suhteellisuudentajua. Salmonellaa ei saada kokonaan poistettua elintarvikkeista mutta suomen salmonellatilanne pitää suhteuttaa muiden maiden tilanteeseen eikä meidän pienen salmonellaesiintyvyyden suureneminen silti tarkoita että siitä voisi vetää suomalainen ruoka nyt ei enää olisi puhdasta kun sitä siis verrataan muiden maiden tilanteeseen.
Suomi on maalman vähiten korruptoituneita maita. Suomessa kuitenkin löytyy korruptiota mutta kuten kerroin sitä pitää verrata muiden maiden tilanteeseen.
Suhteellisuudentajua, kiitos.- Anonyymi
Hesan julli syö ulokoo eihän sille pitäisi olla ongelma kotimaan tuotanto?
- Anonyymi
Jopaa on vaivannut silmiinpistävän voimakkaasti suuruusluokkien havaitsemattomuus.
- Anonyymi
Ja kaikki paitsi ruuantuotanto on turhaa, aivan turhaa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nurmossa kuoli 2 Lasta..
Autokolarissa. Näin kertovat iltapäivälehdet juuri nyt. 22.11. Ja aina ennen Joulua näitä tulee. . .1367639Joel Harkimo seuraa Martina Aitolehden jalanjälkiä!
Oho, aikamoinen yllätys, että Joel Jolle Harkimo on lähtenyt Iholla-ohjelmaan. Tässähän hän seuraa mm. Martina Aitolehde361893Kaksi lasta kuoli kolarissa Seinäjoella. Tutkitaan rikoksena
Henkilöautossa matkustaneet kaksi lasta ovat kuolleet kolarissa Seinäjoella. Kolmas lapsi on vakasti loukkaantunut ja251870- 911613
Miksi pankkitunnuksilla kaikkialle
Miksi rahaliikenteen palveluiden tunnukset vaaditaan miltei kaikkeen yleiseen asiointiin Suomessa? Kenen etu on se, että1791535Tunnekylmä olet
En ole tyytyväinen käytökseesi et osannut kommunikoida. Se on huono piirre ihmisessä että ei osaa katua aiheuttamaansa p104978- 49910
Odotathan nainen jälleenkohtaamistamme
Tiedät tunteeni, ne eivät sammu johtuen ihanuudestasi. Haluan tuntea ihanan kehosi kosketuksen ja sen aikaansaamaan väri28810Taisit sä sit kuiteski
Vihjata hieman ettei se kaikki ollutkaan totta ❤️ mutta silti sanoit kyllä vielä uudelleen sen myöhemmin 😔 ei tässä oik4769- 32764