Suomalaista, puhdasta ruokaa, Niinkö?

"Tuotantotilojen salmonellatartuntojen määrä kasvoi viime vuonna, kertoo Savon Sanomat. Lehden mukaan aiempina vuosina tartuntoja oli todettu noin 10–15 nautatilalla ja korkeintaan kymmenellä sikatilalla. Viime vuonna tartuntamäärä kasvoi kaksinkertaiseksi, yhteensä 43 tartuntaan nauta- ja sikatiloilla."

Megalomaanisia maataloustukiaisia perustellaan pääasiasiallisesti tenhottamalla suomalaisen ruuan p u h t a u d e s t a. Väite on kuitenkin valheellinen, kuten voimme todeta tuosta SS:nartikkelista. Mikäpä nyt suomalaisen tukijussin öyhötyksessä koskaan olisikaan paikkansa pitänyt, paitsi tukiaisnauku:
"Maksakie tukiaissia, maksakie. Antakie rahhaa. Aaaaah!"

15

108

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Niinkö???

      https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/201803092200800333

      ”Suomalainen voi voitti maailmanmestaruuden - meillä syödään erilaista voita kuin muualla maailmassa.”

      https://www.farmit.net/kotielain/2019/05/15/salmonellaa-suomalaisissa-elintarvikeketjuissa-vahaisesti

      ”SALMONELLAA SUOMALAISISSA ELINTARVIKEKETJUISSA VÄHÄISESTI
      Ke, 15. toukokuu 2019.

      ”Kotimainen siipikarjanliha on hyvin vähäinen syy kotimaassa saaduille salmonellatartunnoille, kun taas kotimainen naudanliha saattaa aiheuttaa suhteellisesti eniten tartuntoja, Ruokavirasto tiedottaa. Tuontiliha puolestaan voi aiheuttaa jopa hieman enemmän salmonellatartuntoja kuin kotimainen liha kaikkinensa, vaikka tuontilihan kulutus on vain pieni osa kotimaisen lihan kulutuksesta Suomessa.”




      https://www.eu-uutiset.fi/2017/04/24/euroopan-elintarviketurvallisuusvirasto-suomalainen-ruoka-on-euroopan-puhtainta/

      ”Euroopan elintarviketurvallisuusvirasto: Suomalainen ruoka on Euroopan puhtainta.
      Suomalainen ruoka on raportin mukaan Euroopan puhtainta. Yhdestäkään suomalaisesta tuotteesta ei löydetty turvallisen rajan ylittäviä torjunta-ainejäämäpitoisuuksia..”

      ”Helsinki-Vantaalle uusi ruoka­koira syynäämään matka­tavaroita: Tavoitteena on estää sika­ruton leviäminen Suomeen”

    • Anonyymi

      https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/4496944/Luke Sikatilojen maara vaheni luomumunien tuotanto kasvoi reippaasti

      Suomessa on yhteensä noin 7250 nauta- ja sikatilaa. 43 tilaa jolta löytyi salmonellaa edustaa alle prosenttia kokonaismäärästä.
      Kuten aloittajan lainauksesta huomaamme valvonta toimii,
      ”tartuntoja oli todettu ...”
      Mitenkähän on tuontilihan laita?

      Ylläolevat ”väitteet” eivät muuten olleet viljelijöiden väitteitä vaan Euroopan elintarviketurvallisuusviraston ja ruokaviraston tutkimustuloksia.

      Ja...

      ”Jos naudoissa todetaan salmonellatartunta, miten estetään tartunnan leviäminen maidon ja lihan välityksellä ihmisiin?

      Kliinisesti sairaita nautoja ei saa toimittaa teurastettavaksi. Nauta, joka on oireeton salmonellatartunnan kantaja, voidaan teurastaa erityisjärjestelyin, jotka takaavat sen, ettei tartunnasta aiheudu vaaraa sen enempää kuluttajalle kuin muille tuotantotiloille tai teurastamolle. Erityisjärjestelyt tarkoittavat sitä, että eläimet teurastetaan tällöin muista erillään ja liha sekä teurastuksen sivutuotteet ohjataan kuumennusprosessiin. Salmonellatilalta voidaan toimittaa maitoa meijeriin ainoastaan pastöroitaviin maitotuotteisiin. Pastörointi tuhoaa mahdollisen salmonellan maidossa. ”
      https://www.ruokavirasto.fi/yritykset/elintarvikeala/elintarvikealan-yhteiset-vaatimukset/omavalvonta/salmonellavalvonta/usein-kysyttya/

    • Anonyymi

      Tanskan ja Saksan tiloilla on normaalia salmonella.

      • Anonyymi

        suomessa on normaalia,
        että joka neljäs tipu kantaa salmonellaa...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        suomessa on normaalia,
        että joka neljäs tipu kantaa salmonellaa...

        Ne on sit kaikk osunu sulle, kirjootuksista päätellen. Sairastaha on teksti.


      • Anonyymi

        MRSA-bakteeri on yleistynyt tuotantosioilla Suomessa, minkä vuoksi sikoja työkseen käsittelevien on suojauduttava tartunnalta. Työterveyslaitos on tehnyt ohjeet suojautumiseen Ruokaviraston ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kanssa. MRSA voi tarttua eläimestä ihmiseen ja ihmisestä eläimeen. MRSA on stafylokokki-bakteeri, joka on tullut vastustuskykyiseksi antibiooteille ja siksi sen leviäminen on estettävä.


    • Anonyymi

      ”Eviran tutkija: 100-vuotias Suomi saa olla ylpeä salmonellavapaudestaan.

      Suomen salmonellatilanne on kansainvälisesti verrattuna hyvin poikkeuksellinen, Nummela korostaa.

      Se ei ole hänen mukaansa pelkästään viileän ilmaston ansiota, vaan ennen kaikkea koko elintarvikeketjun kattavan valvonnan sekä tehokkaan tuottajien ja viranomaisten välisen yhteistyön.

      Euroopan komissio on hyvän tilanteen vuoksi myöntänyt Suomelle erityisvakuudet: maahan ei saa tuoda yhtään liha- tai munaerää, jolle ei ole esittää todistusta salmonellattomuudesta.”

      https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/eviran-tutkija-100-vuotias-suomi-saa-olla-ylpeä-salmonellavapaudestaan-1.189185

    • Anonyymi

      Maatilojen vitsaus voi maksaa 1000 euroa päivässä – Atria haluaa lieventää salmonellan torjuntaa . Savon Sanomat 19.8.

    • Anonyymi

      ”Suomen salmonellavalvonta tiukkaa

      Salmonellaa valvotaan Suomessa poikkeuksellisen tarkkaan salmonellalainsäädännön nojalla. Hanna Hamina kertoo, että salmonellaserotyyppejä tunnetaan yli 2 500. Suomessa jokaista niistä vastustetaan ja bakteerin pääsemistä tuotantoketjuun pyritään estämään kaikin keinoin.

      – Moni maista vastustaa vain muutamaa tärkeintä, ihmisille haitallista tyyppiä ja loppujen annetaan olla. Suomen lainsäädäntö on poikkeuksellisen tiukka.

      Hamina laittaa Suomessa esiin nousseen epidempian mittasuhteisiin. Esimerkiksi Tanskassa, jossa noudatetaan myös tiukkaa lainsäädäntöä, todettiin salmonellatartuntoja siipikarjaketjussa viime vuonna 60.”

      https://yle.fi/uutiset/3-10813126

    • Anonyymi

      "Tuotantotilojen salmonellatartuntojen määrä kasvoi viime vuonna, kertoo Savon Sanomat. Lehden mukaan aiempina vuosina tartuntoja oli todettu noin 10–15 nautatilalla ja korkeintaan kymmenellä sikatilalla. Viime vuonna tartuntamäärä kasvoi kaksinkertaiseksi, yhteensä 43 tartuntaan nauta- ja sikatiloilla."

      Jos tartuntoja oli 15 nautatilalla ja kymmenellä sikatilalla, oli niitä yhteensä 35 kappaletta. Onko 35 puolet 43?

      Kumoaako väite siis monet tieteelliset tutkimustulokset että suomessa tuotetaan puhdasta ruokaa. Sitäpaitsi tuostakaan määrästä ei mennyt myyntiin kuluttajille koska salmonellaa sairastaneet eläimet löytyivät jo ennen vientia teurastettavaksi.

      Toisin on tuontilihalla.

      ”Viime viikkoina on julkaistu kertomuksia brasilialaisten lihanjalostusyritysten soveltamista laittomista kaupan käytännöistä. Vaikuttaa siltä, että suurimmat lihanjalostuslaitokset ovat vuosien ajan vieneet muualle maailmaan lihaa ja siipikarjanlihaa, joka ei ole täyttänyt vaadittuja normeja. Pilaantunutta lihaa on väitteiden mukaan käsitelty kemikaaleilla, siihen on lisätty pahvia ja se on joissain tapauksissa jopa sisältänyt merkkejä salmonellasta. Brasilian seurantavirastojen väitetään jättäneen ottamatta huomioon kyseiset laittomat käytännöt korruption vuoksi.

      Terveydestä ja elintarviketurvallisuudesta vastaava komission jäsen Vytenis Andriukaitis kertoi Euroopan parlamentille 3. huhtikuuta 2017, että EU:ssa on maailman tiukimmat elintarviketurvallisuusnormit, mutta jäsenvaltioiden kansalliset seurantavirastot ovat silti havainneet useita tapauksia, joissa sisämarkkinoille on päässyt pilaantuneita tai heikkolaatuisia lihatuotteita.

      Koska komission jäsen Andriukaitis ei pystynyt antamaan kattavia vastauksia AGRI‑valiokunnan esittämiin kysymyksiin, unionin markkinoille tuotaviin elintarvikkeisiin kohdistuu edelleen epäilyksiä.”

      http://www.europarl.europa.eu/doceo/document/G-8-2017-000004_FI.html

    • Anonyymi

      ”Puolassa on paljastunut, että sairaista naudoista peräisin olevaa lihaa on päätynyt ruuaksi. Asia selvisi puolalaisen toimittaja Patryk Szczepaniakin kuvattua salaa video Mazovian alueella sijaitsevassa teurastamossa, kertoo Helsingin Sanomat.

      Video on näytetty Superwizjer-ohjelmassa. Videolla näyttää siltä, että teurastamon työntekijät muun muassa poistavat naudoista makuuhaavojen pilaamia osia.

      Superwizjerin tietojen mukaan sairaiden nautojen teurastaminen on Puolassa yleistä.

      Puola kuuluu Euroopan suurimpiin lihanviejiin.

      Suomeen tuotavasta lihasta suuri osa on puolalaista – enemmän lihaa tuodaan meille vain Saksasta, HS kirjoittaa.”

      https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ruoka/artikkeli-1.369064

      ”Lidlin saksalainen salmonella-jauheliha löytyi Oulussa, havaittiin terveystarkastajan rutiinitestissä
      23.01.2019

      Lidlin mukaan testin tulokset saatiin vasta tuotteen käyttöajan umpeuduttua. Kauppakonserni veti saksalaisen jauhelihaerän myynnistä.”

      https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ruoka/artikkeli-1.366779

    • Anonyymi

      Jopa hyvä, eikö sinulla ole suhteellisuudentajua. Salmonellaa ei saada kokonaan poistettua elintarvikkeista mutta suomen salmonellatilanne pitää suhteuttaa muiden maiden tilanteeseen eikä meidän pienen salmonellaesiintyvyyden suureneminen silti tarkoita että siitä voisi vetää suomalainen ruoka nyt ei enää olisi puhdasta kun sitä siis verrataan muiden maiden tilanteeseen.

      Suomi on maalman vähiten korruptoituneita maita. Suomessa kuitenkin löytyy korruptiota mutta kuten kerroin sitä pitää verrata muiden maiden tilanteeseen.

      Suhteellisuudentajua, kiitos.

      • Anonyymi

        Hesan julli syö ulokoo eihän sille pitäisi olla ongelma kotimaan tuotanto?


    • Anonyymi

      Jopaa on vaivannut silmiinpistävän voimakkaasti suuruusluokkien havaitsemattomuus.

    • Anonyymi

      Ja kaikki paitsi ruuantuotanto on turhaa, aivan turhaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      36
      3259
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      153
      1975
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      193
      1571
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      129
      1453
    5. 80
      1105
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1084
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      258
      949
    8. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      879
    9. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      103
      826
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      67
      778
    Aihe