Sanariksen ja Tapio sivuston foorumeiden sääntövertailu

Kun nyt sivustoni sääntöjä on täällä Suomi24:ssä ruodittu, ruodittakoon sitten samalla Sanariksen foorumin sääntöjä, koska sivustoani nyt aina siihen verrataan.

1. Kirjoita viestisi lyhyesti ja napakasti, älä jaarittele, älä jankkaa. Lue teksti huolellisesti ennen lähettämistä ja mieti vielä kerran, onko se lähettämisen arvoinen.

Kun tämän lukee, ihmettelen, miksi kukaan koskaan haluaa kirjoittaa tällaiselle sivustolle yhtään mitään.

Aivan vastaavaa sivustoltani ei löydy. Itse asiassa periaatteessa annan tilaa pitkille keskusteluille. Sivustoni on tämän sääntökohdan suhteen selvästi väljempi.

4. Kirjoita viestisi oikeaan säikeeseen. Muista pysyä säikeen otsikon aiheessa.

Olen tämän suhteen väljempi. Sääntö aiheessa pysymiseen on minulla pikemminkin suositus kuin sääntö. Mielessä on laittaa se pelkäksi suositukseksi.

5.Moittiminen ja virheistä huomauttaminen sekä muiden haukkuminen on helpompaa kuin positiivisten viestien kirjoittaminen. Vältä ristikoiden laatijoiden virheillä mässäily. Pelikaaniristikoille on olemassa virhepalvelu, jonne virheet kuuluvat, ei tälle keskustelupalstalle.

Asia on ok, mutta tyyli on alatyylinen, mistä Sanarista on sen omassa foorumissa huomautettu. Suhtaudun virheiden käsittelyyn väljemmin. Mitään muuta rajoitusta minulla ei ole kuin se, että laatijoita kohdellaan asiallisesti. Laatijoiden työn persoonaan käyvällä tavalla moittimista en siedä lainkaan ja pyrin tassä olemaan Sanarista tiukempi.

6.Uudelleen vihjeittäminen ennen palautusajan päättymistä on ehdottomasti kiellettyä. HS-säikeissä muiden auttaminen on sallittua, mutta niissäkin järjellisissä rajoissa.

Sääntö on muotoiltu epätarkasti. Minulla kyseistä sääntökohtaa ei ole lainkaan. Vain suositus siitä, että ei paljasteta ratkaisusanoja ennen kuin ratkaisun lähettämisen aika on umpeutunut.

Sanariksen säännöistä puuttuu mainostukseen liittyvät säännöt - ne pitäisi olla suoraan säännöissä eikä etsittävissä jostakin muualta.

Mainostusseikan voisi laittaa seuraavan sääntökohdan yhteyteenkin.

3. Muista, että kirjoitat omia mielipiteitäsi. Jos lainaat jonkun muun tekstiä, laita linkki tai lähde, mistä teksti on lainattu.

Linkki sivuun, jossa asia käsitellään tarkemmin, olisi ihan riittävä asia.

Ainoa asia, missä sääntöni ovat Sanariksen sääntöjä tiukemmat liittyy laatijien ja toisten ratkojien epäasialliseen moittimiseen:

Toisten keskustelijoiden persoonaan menevät, vähättelevät, ivalliset ja piikittelevät kommentit poistetaan. Sellaisiksi lasketaan myös pyrkimykset hiljentää toisen näkökulmat ja täten pyrkimykset vähentää jonkun sananvapautta. Vähätteleväksi kommenteiksi lasketaan myös oman erinomaisuuden korostaminen esim. siinä kuinka nopeasti on jonkin tehtävän ratkaissut, sillä kommentti voi sisältää toisten ratkontataitojen vähättelyä. Keskustelu toisten kommentoijien motiiveista ei ole sallittua. Foorumi ei ole paikka toisista ihmisistä kommentoimiseen vaan vain asioiden käsittelyyn. Epäasiallisten viestien poisto tehdään myös siksi, ettei kukaan provosoisi tai provosoituisi. Tavoitteena on toisten keskustelijoiden kunnioittaminen.

Tuo kohta on juuri noin, koska jos se olisi eri lailla, tulisi ikäviä kommentteja. Jos jokainen suostuu tuohon, foorumini voisi olla erittäin hyvä paikka keskusteluun. Jos noihin ei voi suostua, käyttäjä hyväksyy epäasiallisen kirjoittelun foorumissaan.

2

<50

  Vastaukset

  • Ihan vaan tiedoksi, että jos joku haluaa vertailla omian taitojaan muiden taitoihin, voin omalla sivustollanikin kehottaa siirtymään Sanariksen foorumiin.

   Koska jotkut kommentoijat joka tapauksessa käyttävät vertailua ilkeilläkseen, en halua mitään aikojen ilmaisemisia ja vertailuja sivuilleni.

   Alun perin sivustoni tarkoitus oli ennen kaikkea tarjota paikka aloitteleville ratkojille. Siinä en ole onnistunut., mutta pidän yllä alkuperäiset toimintaperiaatteeni.

  • 29.8.2018 päivitin sivun Säännöt siten, että laitoin tarkennukset sisennettyinä sääntökohtien yhteyteen. Olisi hyvä saada kommentteja.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martina jatkaa säälin kerjäämistä, kaikki on Stefun syytä

   Martina jatkaa säälin kerjäämistä ja myynnin kasvattamista tällä kertaa MeNaisissa. Odotettu valkopesuhaastattelu on ilmestynyt, onnittelut kaikille j
   175
   4320
  2. Kuinka keskustella rikoksista Suomi24:ssä

   Hei kaikille! Suomi24 on aina ollut paikka, jossa keskustellaan laajasti monenlaisista aiheista. Uutiset, ihmissuhteet ja elämän koko kirjo näkyy pal
   Suomi24 Blogi ★
   53
   2236