Aihe

Tessun turska.

Kalaöljy ja kalanmaksaöljy ovat vitamiini- ja rasvahapposisältönsä suosittuja itsehoidossa käytettyjä valmisteita. Kalanmaksaöljy voi kuitenkin olla vaarallista suuren A-vitamiinipitoisuuden vuoksi. Nämä asiat olen oppinut terveydenhoidon suosituksista viime vuosina. Ympäristömyrkyt kertyvät kalojen maksaan (tietääkseni, ei nyt ole linkkiä antaa) joten ne aiheuttavat omat riskinsä. Terveellinen ruokavalio, johon kuuluu sopivasti mitoitettu määrä kalavalmisteita (liikaa suolaa välttäen) ajaa todennäköisesti saman asian. MSC-sertifikaatti on jonkintasoinen osoitus siitä, että kalastus on hoidettu kestävällä tavalla kalakantoja ja luontoa vahingoittamatta. Syökää siis kotimaista kalaa, tai vaikka ulkomaistakin.

21

102

  Vastaukset

  • Niin paljon saa kärsii, kun ei saa tuota suuresti haluttuu Tessun turskaa.
   Yhtä kärsimistä tää elämä.

   Tessun turskaa kaipaava Possunturaaja.

  • Minä taas haluaisin pitkästä aikaa kuutin silliä, mutta kun se on loppunut kaupoista .
   Ehkä pitää siirtyy tohon Tessun turskaan.
   Onko Tessun turska namukasta?

   Kyllä mulle kuiskuttavalle mallille on saatava kuutos silliä ja Tessun turskaa .

  • Minäkin rakastan Tessun turskaa, mutta sitä on erittäin vaikea saada täällä Ghanassa.
   Jean-Bedel Bokassa
   Agbogbloshie, Accra
   GHANA

  • Nosto hyvän asian puolesta!

   t. paperiarkkipiispa

   • Onko paperiarkkipiispa jo saanut kaupasta tessun turskaa tai kuutossilliä?
    Ohittavatko arkkipiispat kaupan jonot ja saavat näitä herkkuja ns. tiskin alta?

    hermostunut turskan ostaja


  • British Medical Journalin (BMJ) Clinical Evidence verkkojulkaisussa lehden asettama tutkijaryhmä arvioi kaikkiaan 2500 erilaista lääketieteellistä hoitoa ja niistä olemassaolevaa tutkimusnäyttöä. RCT-tason (satunnaistettu kaksoissokkotutkimus) vankka näyttö katsottiin selkeäksi osoitukseksi siitä, että hoidolla on muutakin kuin lumevaikutus.
   BMJ:n tutkijaryhmän mukaan vain 13%:lla hoidoista on vankka tieteellinen näyttö niiden toimivuudesta, 23 % :lla hoidoista on todennäköisesti hyödyllisiä vaikutuksia, 8 %:lla hoidoista haitan ja hyödyn suhde on epävarma, 6 % hoidoista ei ole todennäköisesti hyödyllisiä, 4 % hoidoista on todennäköisesti tehottomia ja jopa haitallisia, mutta suurimman ryhmän 46 % muodostivat hoidot, joiden tehokkuudesta ei ole mitään varmaa tietoa.

   Tutkijaryhmän myöntää, että hoitojen jaotteleminen eri kategorioihin on erittäin vaikeaa vaikka käytettävissä on eri alojen asiantuntijoita, vertaisarvioitsijoita ja huippututkijoita. Hoitojen ryhmittely eri kategorioihin sisältää aina jossain määrin subjektiivista arviointia ja kiistanalaisia tulkintoja. Joka tapauksessa oheinen jaottelu kertoo tiedeyhteisölle sen, että paljon on vielä tutkittavaa ja useimmat päätökset hoidoista tehdään lääkärin henkilökohtaisten tietojen, taitojen ja asenteiden perusteella, myös potilaan ja lääkärin onnistunut vuorovaikutus on tärkeää.

   Kirjallisuusviitteet
   http://clinicalevidence.bmj.com/ceweb/about/knowledge.jsp"

   P.S. Kannattaa tutustua magneettimedian sivuihin! Sieltä saa kunnolliset ilmaiset ohjeet kaikkien tautien hoitoihin ja paranee varmasti.

   • roskaa


  • Ei kun kd-lahkossa se on tuo rokotevastaisuudella tällä kertaa hihhuloiva. Ei se ole ainoastaan seurannut vaan torbetoinut tätäkin palstaa.
   Myös alkoholi palstalla se provoilee. On muuten S24 pahin provoilija.

   Toivo Koskenkorva

  • Onko kyseessä kuitenkin tavallinen Norjassa kalastettu turska?
   Olen kuullut, että Norjan vesillä on jo öljysaasteita poraustornien vuoksi.
   Mahtaako Norjan turska olla enää terveellistä, kun saattaa sisältää raakaöljyä!

   Huolestunut turskan syöjä

  • Siisiti siisiti.
   Siisiti, siisiti.
   Siisiti, siisiti.

   -- hörhö Heino Keppi

  • Jotta suojan voisi väittää johtuneen rokotteesta, ajassa tulisi mennä taaksepäin ja vertailun vuoksi läpikäydä sama ajanjakso ilman rokotetta ja katsoa, kuinka todisteiden silloin kävisi. Välttyisivätkö rokotteilla väitetyksi pelastuneet myös tuolloin influenssasta ja kuinka mittavilta rokotteen tuomilta haittavaikutuksilta joko heti tai myöhemmin ilmeneviltä.

   Aina kun lääkkeillä väitetään muutettavan ihmisen tulevaisuutta, pitäisi kyetä todistamaan myös lääkkeettömän elämän vaihtoehto, ja mihin tuo olisi johtanut. Jokaisen kohdalla yksilöllisesti tietenkin. Koska menneisyyden todistaminen toisinpäin ei enää käy, siitä voidaan väittää ja arvuutella vapaasti omien mielihalujen mukaan, ja koska myös lääkkeiden yhteisvaikutukset, rokotteilla samoin kuin lukuisilla muillakin lääkkeillä eivät ”pelastajien” mielessä valitettavasti koskaan ole käyneet, tulevan varalta lääkitseminen on helpoin rikastumisen keino. Massojen liikuttelu käy käden käänteessä ja toivotun mukaisesti pelon lietsominenkin terveydenhoidossa toimii. TV:ssa toimittaja kyselee, voiko Suomessakin esiintyä korruptiota, johon korkea oikeusviranomainen valtakunnansyyttäjä vastaa, että kyllä se mahdollista Suomessakin on.

   Länsimaisessa lääketieteessä on tarkoituksellisesti päädytty lääkitsemään massoja, eikä suinkaan ihmisiä, joilla on yksilöllisiä tarpeita. Taloudellisesta näkökulmasta tämä on keksinnöistä parhain ja ihmekö tuo, että maailmanlaajuisestikin tästä oivalluksesta niin kovin on haluttu pitää kiinni. Poliitikotkin ovat valmiita viemään ihmisiltä jopa perusoikeudet, elleivät nämä suostu jatkuvasti lääkittäviksi ja massaan sulautettaviksi.

   Mitä alituinen tulevan pelko ja sen lääkintä on saanut kansassamme aikaan. Tätäkin on joskus pakko pohtia ja mukavuus on silloin kaukana. Kuinka me olisimmekaan voineet muusta tietää, kun media tiedetoimittajineen on kertonut vain yhden tavan pelastua ja silloinkin ainoastaan, jos kaikki tähän tapaan suostuvat uskomaan. Tieteessä liikutellaan massoja ja ahneuden kasvaessa pakkolääkinnästäkin on kyetty muotoilemaan hyve. Yksilöllisyydellä ivataan jo yleisesti. Joko kanssamme yhtä mieltä tai meitä vastaan. Pakkoon vapaaehtoisesti suostuen tai väkivallalla alistaen. Tieteellinen omistusoikeus murtaa sen etuoikeuden, jonka mukaan sait ravita ja lääkitä kehoasi niin kuin parhaaksi katsoit. Tiedeyhteisö omistaa nyt kehosi, lapsesi, vanhempasi, kaiken. Siellä päätetään, mikä tälle massalle on sopivaa.

   • Tämä copypasteamasi rokotevastainen vuodatuksesi ei kuulu tälle palstalle.


  • Moni haluaa keventää ruokavaliotaan joulun jälkeen. Kalan syöntiin olisi nyt mainio tilaisuus. Helmikuussa saa madetta, mutta jos madekeittoon laittaa paljon kermaa, niin se vähän niinkuin mitätöi kalan terveysvaikutuksen.

   • Minäkin haluan Tessun turskaa näin joulun jälkeen, sillä Tessun turska laihduttaa ihmeen ihanasti.
    Kun viikon syö Tessun turskaa, niin joululäskit lähtee.
    --
    Paperiarkkipiispa


  • Onko tuota tessun turskaa myynnissä toreilla vai kauppahalleissa!
   Kerro mistä sitä saa!
   Olen turskan ystävä ja ilmeisesti tessun turska on parempaa kuin tavallinen turska,

   Onnellista uutta vuotta!
   Turskan syöjä

  • Inhoan kalanmaksaöljyä.
   Tosi pahan makuista.

   ---
   Kapea_Akka

  • Olin Norjassa töissä monta vuotta ja siellä oli aina lounaaksi tessun turskaa.
   kyllästyin tessun turskaan aivan lopullisesti ja nostin sen aina lautasen syrjään ja heitin sitten jäteastiaan.
   En ole koskaan sen Norjan työkomennuksen jälkeen syönyt tessun turskaa, sillä se on niin kammottavan makuista.
   Tessun turska on aivan yleinen ja haluttu ja pidetty ruoka norjalaisten keskuudessa.

   • Kala on edullista ja terveellistä ja sopii siksi satamamiehellekin. Uskovaiselle kuivattu turska on haluttu paastonajan ravintoaine.


  • Heikko mateen kalastusvuosi ollut kun ei ole jäitä ollut.

  • Turska on nykyään muovikala.
   Ei kannata syödä.

  • Turska on nykyään muovikala.
   Ei kannata syödä.

  Ketjusta on poistettu 49 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   Kotimaiset julkkisjuorut
   169
   13560
  2. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   Kotimaiset julkkisjuorut
   300
   6297
  3. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

   Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
   Maailman menoa
   100
   5158
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   98
   3414
  5. Onkobmaisasta rikostutkinta päällä?

   Vauva palstalla oli lähipiirin viestit julkaistu mitä siellä täydellisessä pikku perheessä todellisuudessa tapahtuu... Aivan järkyttävää tekstiä jos p
   Kotimaiset julkkisjuorut
   206
   2670