Strongline kennel kokemuksia

Anonyymi

Onko kenelläkään kokemuksia millaisia koiria tuolta tulee? Pistänyt silmään, että pentueita tulee paljon, riittääkö kasvattajalla oikeasti aika?

Ja katsoin että taas tulee pennut koiralla jolla jo kaksi aikaisempaa pentuetta, joissa molemmissa aika paskoja lonkkia. Niin kuin myös emän sisaruksilla.. Onko kyseessä vain pakko tehdä pentuja kun oma koira?

20

11550

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Itse en henk. Koht kasvattajalta yhtään pentua ottaisi. Ei selkeästikään ole perillä periytymisestä, tai sitten häntä ei enään kiinnosta. Todella monta pentuetta myös niilläkin nartuilla joiden suvussa on E ja D lonkka... Ja selkeästi periyttävät niitä eteen päin.

    • Anonyymi

      Varmaan kantsii katsoa uroksen taustaa eikä vain nartun sekin voi olla huono periyttäjä AA molemmilla voi tulla C tai D
      ja varsinkin jollei ymmärretä että labbis pennun kanssa täytyy varovaisemmin mennä ensimmäisen vuoden aikana . Se on niin helpoo syyllistää kasvattajaa aina.

    • Anonyymi

      Älä missään nimessä ota sieltä jos siellä tuollaista menoa on!

    • Anonyymi

      Kokenut kasvattaja. Voisinpa ottaakin, mutta kasvattajahan päättää kenelle myy.

    • Anonyymi

      Hyvä kasvattaja jolla pitkä kokemus. Ei todellakaan tee mitään kyseenalaisia pentueita. Kyllä labradorinnoutajien yhdistelmissä vaan valitettavasti aina välillä tulee huonompaa lonkkatulosta vaikka kuinka niitä pyrkii välttämään.
      Vastuullinen kasvattaja joka tuo urosten kautta uutta verta suomeen koko ajan. Lisäksi on pyrkinyt pitämään kauniin ulkomuodon lisäksi käyttöominaisuudet joihin noutaja on tarkoitettu. Arvostan suuresti!

    • Anonyymi

      Meillä 8v koira tuolta ja ikinä sillä ei ole ollut mitään vikaa missään. Taisi tosin olla pentueen ainoa uros jolla silmät ja lonkat priimaa ja me sitten vietiin siltä pallit...ei ollut itsellä kiinnostusta näyttelyihin vaan seurakoira otettiin. ei ole ollut edes iho-ongelmia, eli nyt halvinta friskiesiä syötetään, kaikki ruoatkin sopineet tälle. Hiukan heikkohermoinen luonne (pelkää pimeää) mutta erittäin kiltti ja helppo, täyspäinen koira ollut.

    • Anonyymi

      Meillä oli koira, todella upea vankka ja roteva rakenteinen uros. Ei allergioita, iho ongelmia tms. Vilkas menijä, luonnetta, laittoi toisen lsbbiksemme ojennukseen. Mutta kiltti. Toinrn labbis iho ongelmainen sllerginen jne tällä ei mitään. Lonkat ja jalat piti viimeseen saakka vaikka todella paksussa kunnossa olikin vsnhana koira. Toisen koiramme lonkst oli luokkaa c/d niin jällä notko lonkat mutta pienikokoinen. Tällä kennelin koiralla lonkat b/c js painoa oli ja meni kyllä isosta koostaan huolimatta. Aikanaan minusta oli lumoavaa että näihä pentuja kun kävimme katdomassa niin nämä saivat mennä talossa ja pihalla omin päin.

    • Anonyymi

      Meillä ollut 3 labradoria tästä kennelistä. Kokenut pitkän linjan kasvattaja. Pentueiden määrä vuosittaisella tasolla ei suoranaisesti kerro siitä että kasvattajalla ei olisi tarpeeksi aikaa koirille tai että niillä olisi jotenkin huonot oltavat. Ko. kasvattajalla on paljon sijoitusnarttuja ja vain muutama koira asustaa kotona. Hän tekee koirien kanssa paljon ja painottaa näillä näyttelylinjaisilla edelleen myös käyttöominaisuuksia. Ja mitä noihin lonkkatuloksiin tulee, kannattaa asiaa katsoa vähän laajemmin. Huonot lonkat voi periytyä sukupolvien takaa ja joskus yhdistelmä on vaan huono vaikka olisikin terveet vanhemmat. Toisaalta jalostuksessa pitäisi aina katsoa kokonaisuutta (käyttöominaisuudet, luonne, ulkomuoto), eikä tällöin C-lonkkaisenkaan koiran jalostuskäyttö ole mahdotonta, kunhan yhdistelmällä pyritään kuitenkin parempaan lonkkatulokseen. Suosittelen olemaan kasvattajiin suoraan yhteydessä mikäli on kiinnostunut pennusta. Luotettava ja vastuullinen kasvattaja kertoo mielellään yhdistelmästä ja pentuja sekä emää pääsee katsomaan. Näillä keskustelufoorumeilla levitetään myös paljon virheellistä tietoa, eli kannattaa suhtautua kriittisesti siihen mitä esim. joistain kasvattajista sanotaan, jos ei itse tunne/tiedä tapausta sen tarkemmin.

    • Anonyymi

      Meillä nykyinen koira sieltä, terve ja hyvä hermorakenne. Kasvattajalla ei riitä aika ja eikä edes tervehdi näyttelyssä tietää varmasti kuka olen. En kyllä ota enään sieltä, vaikka koira on lähes täydellinen remmirähjäämistä lukuun ottamatta. Haluan semmoiseen kasvattajan joka on enemmän tekemisissä.

      • Anonyymi

        Tervehditkö itse?

        Koulutapa pois se remmirähjääminen. Se ei kuulu labradorin käytökseen ollenkaan.
        .


      • Anonyymi

        Oisko mahdollisuus, että syy olisi siellä hihnan toisessa päässä?


    • Anonyymi

      Tässä on kyseessä todella osaava pitkän linjan kasvattaja, jolta minulla on ollut useampi koira. Hän panostaa myös rodun alkuperäiseen käyttötarkoitukseen ja näitä näyttelylinjaisia koiria käytetään erittäin paljon metsästyksessä ja toimivat monipuolisesti harrastuskoirina myös muissa lajeissa.
      Riittäkö aika mihin? Hänellähän ei ole kotona montaa koiraa itsellään, vaan sijoituksessa narttuja, joiden avulla jalostustyötä voi jatkaa.
      Sinun kannatta perehtyä hieman laajemmin esim. lonkkien periytyvyyteen.

      Jokainen etsiköön itselleen sopivan ja mieluisan kasvattajan, mikäli labradorinnoutajasta haaveilee.

    • Anonyymi

      Itsellä koira Tiinalta enkä missään nimessä koiraa moiti siinä ei mitään vikaa, mutta jos haluaa kasvattajan, jota kiinnostaa kasvattinsa en Tiinalta koiraa ottaisi! Onneksi omassa lähipiirissä muitakin koiraihmisiä joten ei ihan pihalla ole, mutta kasvattajalta ei tukea saa

      • Anonyymi

        Kolmenkymmenen vuoden kokemus labradoreista ja niiden kasvattajista, koiria myös yllä mainitulta kasvattajalta, jota pidän hyvin osaavana ja tarkkana. Kaikkien kanssa olen ollut hyvässä vuorovaikutuksessa ja saanut apua tarvittaessa. Joskus voisi negatiivisen argumentoinnin lisäksi miettiä, kuinka itse tuo asiat esille.


      • Anonyymi

        Meillä perhepiirissä ko. kennelistä koira ja ei mitään ongelmaa ottaa yhteyttä, jos jotain olisi. Kasvattaja ja koiran omistaja yhteydessä viikoittain. Pistää miettimään, oisko kuitenkin vika siellä, kenellä ei ole yhteyttä kasvattajaan?


      • Anonyymi

        Sama juttu, koira täydellinen, mutta tukea en saa ja sähköposti viestit ovat kummalista. Ei oikein osaa kirjoittaa.


    • Anonyymi

      Verratkaapas Tiinan pentujen laihuutta muiden kasvattajien pentuihin.

      Itse en häneltä ottaisi.

      • Anonyymi

        Kuinka määrittelet "laihuuden"?


      • Anonyymi

        Mulle hän aina painotti, että pentu pitää olla tukeva. Lähetin kuvia hänelle ja aina sanoi että liian laiha.


    • Anonyymi

      Itsellä ollut Tiinalta otettu labbis. Pentuna äärettömän laiha. Jouduttiin lopettamaan selkärangan silloittumisen vuoksi. Uutta lapukkaa etsimässä mutta ei ikinä tuolta enää.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5015
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3167
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1266
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    10. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1235
    Aihe