Yksinkertainen kommentointilomake staattiselle nettisivulle

Anonyymi

Eli miten tehdä MYSQL-tietokantaan taulut, joista lomake hakee tiedot ja näyttää ne kommenttilomakkeen avulla. Pelkkä nimi ja kommentti näkyisivät sivulla. Osoitteet ovat tyyliä sivu.com/kansio/sisältö.php?id=esimerkkisivu. Tämän voi toteuttaa formin action-toiminnolla, mutta en tiedä tarkkaa koodia.

8

<50

  Vastaukset

  • Selaimessa ei ole mitään rajapintaa MySQL tietokannan lukemiseksi, että joko rakennat jollain vapaavalintaisella tavalla rajapinnan mitä luet selaimella ja rakennat sivun selaimessa, tai vaihtoehtoisesti rakennat sen sivun siellä palvelimessa jonka lataat selaimeen.

   Tiedonvaihto selaimen ja palvelimen välillä tehdään HTTP rajapintaa käyttämällä: https://fi.wikipedia.org/wiki/HTTP

   Muun muuassa formin action toiminto tekee niitä HTTP kutsuja. Sieltä voi ladata kokonaisen sivun tai serialisoituna sen datan.

   Tuollainen sisältö.php?id=esimerkkisivu on käytännössä sitä, että kutsutaan palvelimesta sisältö.php reittiä HTTP GET kysely ja parametrina id=esimerkkisivu, ja saadaan vastaus.

  • Jos tekisin vaikka lomakkeen action-sivun=kommentti.php ja post-metodilla toteutan? Jos nyt unohdetaan nuo url:t, mikä olisi simppelein tapa laatia kommentointi haluamalleni sivulle. Esim. Vierailija 2 laittaa kommenttilomakkeella kommentin sivulla 1.php ja kommentti näkyy samalla sivulla.

   • Varmaankin valmiin ohjelman käyttäminen.

    Onhan noita... Wordpress, Drupal, Joomla jne.


  • Jos et osaa googlea käyttää niin unohda koko homma. Netti on täynnä tutoriaaleja, joilla nuo perushommat saa toimimaan varttitunnissa.

  • Tehtävään ei ole mitään yksinkertaista ratkaisua. Vaatii aikalailla osaamista HTML5, PHP, MySQL, CSS, ja mahdollisesti vielä muutakin. Aloita vaikka kommentointi lomakkeen teosta, kun sen olet saanut mieleiseksi, puntaroi uudestaan haluatko todella ihan itse tehdä tuon alusta loppuun.

   Näitä löytyy myös valmiina, joihin tutustumalla saat hyvän mielikuvan siitä urakasta mitä kommentointi lomakkeen tekeminen on.

   Minä saattaisin hakea jotain ilmaista vieraskirja ratkaisua, jota sovitellen sitten liittäisin sivulleni. Google auttaa:
   https://www.google.fi/search?q=guestbook+for+my+website

  • Minulla on kommenttilomakkeesta simppeli esimerkki netissä. Lähetä sähköpostia mikäli aihe yhä kiinnostaa.

  • Kiinnostaa kyllä. En osaa tosiaan noita tietokantajuttuja. Saan tehtyä taulut, mutta tauluista tiedon irti saaminen on asia erikseen. Eli, kun lomakkeen lähettää, pitäisi MYSQLin kautta saada ne tiedot php:llä erillisen sivun avulla, jossa php-koodilla annetaan ohjeita tietokannalle. Sen verran olen netistä löytyneistä esimerkeistä ymmärtänyt.

   Joku vieraskirjakin voisi toimia, kunhan sen saisi jotenkin säädettyä niin, että jokaisessa uutisessa tai artikkelissa näkyisi omat erilliset viestit. En käytä siis mitään WordPressin kaltaista julkaisualustaa. Sivut ovat pelkkää html ja css:ää. Ei ole siis mitään backendin tyyppistä yms.

   • Minun aikanaan harjoitusmielessä kirjoittamassa esimerkissä on vain yksi (php) sivu, missä kommentti kirjoitetaan ja missä se myös näytetään. Jos homma hoituu yhdellä sivulla, niin kyseessä lienee kaikin puolin yksinkertainen esimerkki :)

    Tällä juupas/eipäs -palstalla aihetta on turha avata syvällisemmin enempää, joten laita meiliä tulemaan, niin saat lisätietoja ja jatketaan privaatisti. Osoitteen voi päätellä käyttäjätunnuksesta.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Häät ja lapset saa odottaa.

   Stefu ei vielä halua perheenlisäystä, eikä naimisiin. Sofia nyt saa odotella milloin Stefu on valmis. Jossain kertoi, että haluaa kolmekymppisenä olla
   110
   2671