Laukaan villinaudat

Anonyymi

Tunteeko joku tätä tapausta tarkemmin: https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/f3e18ab3-1006-4482-958d-cf12778ad3a1

Miten on mahdollista, että ei tiedetä tuon paremmin kauanko naudat ovat olleet karkuteillä? Ja miten ne ovat ylipäätään karkuun päässeet? Miksi niitä ei ole otettu heti tuoreeltaan kiinni, kun eivät olleet vielä villiintyneet? Eikö omistaja ilmoittanut kenellekään?

71

273

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Eläinsuojelun virkailija vastaa tapauksesta koska hän on jo viimesyksynä huomannut lauman . Siis vastuun pakoilua virkahenkilöllä vuoden ainakin .

      • Anonyymi

        Siinäpä sitä on tuppukylällä taas ihmettelemistä.. Ei muuta puskiin väijymään saapi lihhoo pöytään


      • Anonyymi

        virkamies työllisti viljelijän kirjallisten selvitysten tekemisessä
        joten jussiillle ei jäänyt aikaa aitojen kunnostamiiseen jo kuudes tila jossa
        kyseinen vvirkailija on riehumisellaan aiheuttanut katasrofin


    • Anonyymi

      Onkohan vähän ylireagointia tai väärä sanamuoto kun puhutaan vaarallisista eläimistä kun ihmistä kuitenkin pelkäävät.

      • Anonyymi

        Sopii koittaa käys vähän kepillä sohasemassa perspäätä


      • Anonyymi

        Meidän tilalla oli samantyyppinen tapaus nelisenkymmentä vuotta sitten mutta saatiin syksyllä eläimet houkuteltua ruokaämpäreillä navettaan.Niin arkoja ettei niitä kepin kanssa saanut kiinni saatikka sohastua :).
        Heh onhan eläimelläkin kai sitä kehityskulkua tapahtunut 40 vuodessa jos nykyään käyvät ihmisten kimppuun villiinnyttyään :).


      • Anonyymi

        Ovatko erään Rajamäessä sijaitsevan tilan omaisuutta?


      • Anonyymi

        Sitähän ei sulle kerrota puskaradio


    • Anonyymi

      Aina niitä on sonneja kylällä juossut etenkin kesä aikaan

    • Anonyymi

      Lystikkäitä otuksia, kun ihan sympatiaa kokee itsekin mielettömänä nautana olleena. Älkää nyt vaan ampuko niitä, sillä ne eivät ole edes vieraslajia vissiin.

    • Anonyymi

      Osalla vasikoista on korvamerkit videokuvan perusteella joten ei ole ollut kuitenkaan talvella heitteillä kun vasikat on syntyneet.
      Tuntuu nuo lausumat mitä on annettu Laukaan kunnasta, että on mopo karannut käsistä lausunnon antajalla. Ainahan eläimet ovat vaarallisia ihmiselle kesytkin voivat tahattomasti vahingoittaa ihmistä.
      Olen ollut vastaavassa tilanteessa pyydystämässa kevät aikaan karanneita nautoja ja operaationa se oli hankala aitaan kyllä saatiin mutta menivät läpi aina uudestaan ja uudestaan. Lopulta ne ammuttiin kun lunta tuli niin paljon että ruokinta piti tehdä maastoon eikä omistaja pystynyt/kyennyt niitä itse hoitamaan.
      Näin suuren lauman ampuminen ei tule muutamassa päivässä tapahtumaan tai sitten jos tapahtuu eivät ole oikeasti niin arkoja kuin on lausuttu. Ampuminen vain pahentaa tilannetta ja eläimet vauhkoontuvat entisestään. Ehkä jokin rauhoituskeino lääkkeillä voisi tuottaa paremmin tulosta. Eläin kerrallaan pois rauhotettuna. Rauhoitteita voidaan ampua aseella, mutta työläs operaatio sekin on. Liha ei kuitenkaan kelpaa kulutukseen jos eläimet ammutaan maastossa kun kotieläimet pitää teurastaa tarkastetussa teurastamossa joten nuo mennee honkajoelle hävitettäviksi mikäli maastoon ammutaan.

    • Anonyymi

      Ampuminen on viimeinen keino saada lauma pois, mutta se ei ole paras keino. Lauman koko huomioiden osa jää saamatta koska vauhkoontuvat ampumisesta. Joitakin tapauksia tiedän hoidetun nukutusnuolilla, mutta kovin paljon sekin teettää töitä kun nukutuksen aikana raskaat eläimet pitää siirtää aitaukseen. Osalla vasikoista näkyy videokuvan perusteella korvamerkit joten eivät ole olleet viimetalvena karkuteillä kun huomioi vasikoiden koon ovat kevät talven ja varhaiskeväällä syntyneitä. Kun niitä on kuitenkin juotettu ja ruokittu uutisen mukaan niin syksyllä kun luonnon antimet lakkaa olemasta ovat sitten helpommin pyydystettävissä aitaukseen ruokinnan avulla joten malttia siihen saakka.

      • Anonyymi

        Eikä mitään kun lihoiksi vaan ja pakkaseen


      • Anonyymi

        Olen täysin samaa mieltä että ampuminen on se viimeinen keino ettei muuta kuin eläinrakkaat ihmiset siirappiämpärin kanssa viemään elukat kotiin.Pienenä vinkkinä voisin sanoa että yksikin "kotiääni" ämpärinkantajilta niin lauma häviää taas päiväksi pariksi omille teilleen.
        Tuohan oli jo merkki että kaipaavat kotiin kun etsivät muitten pihoista sitä omaa karsinaa tai partta.


    • Anonyymi

      Puhvelikivääristä, nyt vain, rasvat pois. Ei mitään .308 miesten hommia.

    • Anonyymi

      Ennen Euroopan unioniin liittymistä suomen maatalous kukoisti. Viljelijät ja eläimet voivat yleisesti ottaen hyvin. Euroopan unioniin liittyessä maatalouden ahdinko alkoi syvenemään hiljalleen eikä loppua alas ajolle ole näköpiirissä.
      Nämä kyseiset seuraukset näkyvät viljelijöiden jaksamisessa kun yhteiskunta on vaatinut suuri suurempi suurin tilakokoja ei viljelijäperhe ennätä enää tehdä töitään kun niitä hehtaareja ja karjaa on pitänyt alati lisätä. Tälläkään ko.tilalla ei omistajan mukaan ole ehtinyt aitoja korjaamaan nautojen ja hirvien niitä särkiessä . Tuollainen 20 hehtaarin aita vaatii jatkuvaa vahtimista muiden töiden lisäksi.
      Siihen jos on vielä perheen sisäisiä ongelmia varsinkin silloin kun joudutaan taloudellisesti ja henkisesti ahtaalle.
      Viljelijät joutuvat työskentelemään jatkuvan silmälläpidon alaisina on hehtaareiden mittaaja, siisteyden valvontaa paperitöiden valvontaa ja kaikenlaista liitännäisbyrokratiaa joka kuormittaa.

      • Anonyymi

        Ei pidä hankkia elikoita jos ei kantti kestä


      • Anonyymi

        Se kun ei ole siitä kiinni ettei kantti kestä. Mitä tekevät palkansaajat? hakevat uupumukseen sairaslomaa. Sairaslomaa ei ole maatalousyrittäjille juurikaan tarjolla kun lääkärit tietää ettei lomitusjärjestelmä toimi. Elukoista ja tilan töistä pitää kyetä sairaanakin vastaamaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se kun ei ole siitä kiinni ettei kantti kestä. Mitä tekevät palkansaajat? hakevat uupumukseen sairaslomaa. Sairaslomaa ei ole maatalousyrittäjille juurikaan tarjolla kun lääkärit tietää ettei lomitusjärjestelmä toimi. Elukoista ja tilan töistä pitää kyetä sairaanakin vastaamaan.

        Eihän se tilanhoitaja pystynyt hallittemaan tilannetta enää ollenkaan kyllä viranomaisten silloin kuuluukin puuttua asiaan


      • Anonyymi

        Ei kun koko tuppukylä nautoja vahtaamaan Jes


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kun koko tuppukylä nautoja vahtaamaan Jes

        Onks vielä villinautojaaaa


    • Anonyymi

      Virkakiimaiset virkamiehet jahtaa yhta (1) yrittäjää. Menkää piiperöt ja animaali-niittinaamat rakentaa avuksi aitaa.

      • Anonyymi

        No menes kun joudat täälläkin loisimaan hopi hopi


      • Anonyymi

        On siinä ihmettä kerrassaan kun nauta lauma juoksee vapaana älkää raapiko päätänne ruvelle


      • Anonyymi

        "Virkakiimaiset virkamiehet jahtaa yhta (1) yrittäjää."

        Ongelmana on ne naudat toisten mailla ja vaarallisesti autojen seassa. Ne vaan pitää saada pois. Ei se ole mitään yrittäjän jahtaamista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Virkakiimaiset virkamiehet jahtaa yhta (1) yrittäjää."

        Ongelmana on ne naudat toisten mailla ja vaarallisesti autojen seassa. Ne vaan pitää saada pois. Ei se ole mitään yrittäjän jahtaamista.

        Ne missään autojen seassa ole. Metsälaiduntaminen vapaana on parasta.
        Siihen on selvät ohjeet: vettä (siellä on kymmeniä puroja), sadekatos on, mutta punikkhippien suojelemat pedot säikäytti elikot.
        Lukekaa Metsälaiduntamisesta esim. Pro-Agria sivulta


    • Anonyymi

      Typerää toimintaa virkamiehiltä määrätä elukat ammuttaviksi. Pyytäisivät Tikkakoskelta armeijan ukkoja tekemään aitausta ja ajamaan elukat sinne. Kävisi sotilailta nopeasti.
      Ampuminen on viimeinen keino.

    • Anonyymi

      Samalla suunnalla liene ratsutiloja sekä USA henkisiä kansalaisia.
      Ei muuta kun lassot esiin ja ratsaille.
      TV paikalle ja uusi realitysarja Villi Laukaa on saanut alkunsa.
      Opetelkaa vielä syömään nuotion ääressä papusoppaa niin , että peukalo myötää pitkin lusikan vartta..
      Ja vetäkää pienenkin risahduksen kuultuanne.
      Käteen.

    • Anonyymi

      nyt houkuttelemaan heinillä kotia kohti ja vastuuntuntoiset lähimmäiset
      ajoketjuun

      • Anonyymi

        Ketä kiinnostaa


    • Anonyymi

      kenen elukat?

    • Anonyymi

      Kyllä tuntuu, että tuossa on jahkailtu liian kauan. Miksei niitä otettu kiinni jo viime kesän tai syksyn aikana? Saamattomuutta puolin ja toisin. Kyllä maanviljelijän pitäisi tajuta, milloin ei pysty enää hoitamaan eläimiään ja luopua niistä. Eikö hanellä ole edes sukslaisia tai joku naapuri, joka olisi voinut puhua hänelle? Niinpä, puhuminen naapurille, puuttuminen asioihin rauhallisesti on suomalaisille maalaisjörriköille tietenki liian vaikeaa. En ole Laukaasta, en läheltäkään. Valitettavasti täälläkin on lehmien huonoa kohtelua. On ihmeellistä, miten joku voi antaa eläinten kärsiä ja elää paksussa paskakerroksessa, kuolleiden lehmien lojuessa elävien seassa. Ja sitten valittaa, että eläinlääkäri häiritsee hänen ammatinharjoittamistaan!
      Äitini oli aikoinaan karjakko, ja hän huolehti tilan lehmistä rakkaudella, ne eivät olleet vain tuotannon välineitä.

      • Anonyymi

        Näyttäisi siltä että elikot ovat kehittyneet kestämään Suomen ulko-olosuhteita evoluutio siis kehittyy


    • Anonyymi

      Eikö ihminen osaa kuin tappaa ja ampua, kaikki elävä vain riistaa! Ei ihme kun lehmät säikkyy ihmistä, vaistoaa hengenvaaran! On liioiteltua karhupelottelu, samoin nautapelko! Tosiaan.. ennenvanhaan lehmillä lempinimet, tietoisia yksilöitä joita rakastettiin! Karhuakin kunnioitettiin lempinimin... nykyään kuljetaan vain pyssyjen kanssa jahtaamassa kaikkea, villiä ja kesyyntynyttä, aivan sama. Lintujenkin ampuminen on turhaa joukkomurhaamista! Nuol lehmät nauttii vapaudesta luonnossa, ja jokaisella eläimellä elämisen oikeus, elämisen halu ja tunteet. Mitä enemmän tutkitaan eläimiä ja lintuja sitä suurempaa älyä, viisautta ja tunteita löydetään! Lehmät kärsii sidottuina navetassa, samoin vaistoavat sen jos ne meinataan teuraaksi! Ihminen on suurin peto luomakunnassa! Rakastakaa niitä vähäisiä lehmiä joita enää on...!!Ampuminen on raukkamaisin rikos ja murha!
      Nukutusnuolillakin voi tainnuttaa..

    • Anonyymi

      Ja onko kummallista jos eläimet karkaa jos niitä kohdellaan huonosti ja kärsivät! Ne tahtovat hyvän ELÄMÄN! Siis elämän, ei kuolemaa! Eikö kukaan voi ottaa lehmiä.. joku lehmistä välittävä!! Miina Äkkijyrkkä tehnyt lehmäpatsaitakin..
      Intiassa lehmä on pyhä ja kuljeskelee vapaana ilman että se tekee pahaa tai haittaa ketään! Ei tekisi pahaa täälläkään. Vain kaltoin kohdeltu eläin pelkää ihmistä ja puolustautuu...ihminenhän on tappaja!
      tämä koskee kaikkia eläimiä!

    • Anonyymi

      Entisaikaan lehmät oli vapaina metsissä! Nauttivat vapaudesta!

      • Anonyymi

        Eikö ole ihmisiä jotka haluaisi nämä eläimet suojaansa ellei omistaja halua tai jaksa pitää niitä? Nuoret vasikatkin...
        antakaa näiden eläinten elää!
        Lehmä on tullut lähes pyhäksi meilläkin, siksi että niitä on enää yhä vähemmän.


    • Anonyymi

      En lähtisi syyllistämään viljelijää tässä. Kyseessä on syvällisemmät asiat joiden seurauksena on tämä nautojen vapaana kuljeskelu.
      Pitää katsoa myös viranomaisten toiminta tässä tapauksessa, kun oli annettu määräys että kaikki eläimet pitää tilalta panna pois ja pikkuhiljaa viranomaiset sai tietoon jo keväällä että karkuteilläkin on mittava lauma karjaa. Miksi viranomaiset eivät silloin tehneet yhtään mitään?...Kävivät vai useita kertoja tilalla ja palaveerasivat keskenään lopulta päättäen, että eläimillä ei ole mitään vaaraa vaan voivat olla irrallaan. Viranomaiset eivät ole hoitaneet tehtäviään loppuun asti ja se on virkavelvollisuuden laiminlyönti.
      Lähtökohta on ollut pitempään, että tilan eläimet ovat olleet irrallaan vapaana laidunten pitäen tilakeskusta kuitenkin keskeisenä kotipaikkanaan tämän osoittaa jo aikahyvin syöty laidun ja siellä olevat vankat eläinten polkemat polut.
      Aita olisi pitänyt viranomaisten toimesta tehdä jo paljon aiemmin ja sitä kautta saada eläinten kuljeskelu vapaana loppumaan mikä olisi myös edesauttanut teuraaksi laittoa jo aiemmin.
      Tilalla ei ole pitkään aikaan satsattu kovin paljon eläinten pidon merkittäviin asioihin tämä käy ilmi monestakin seikasta julkisuuteen annettujen lausuntojen perusteella. Näihin on syynsä, mutta se ei ole sivullisten asia ruotia ihmisten hyvinvointia tai uupumusta. Välitä viljelijästä projekti on kestänyt jo jonkin aikaa ja projektin myötä on käynyt ilmi että jopa tuhansia viljelijöitä kärsii työuupumuksesta jonka seurauksia tämäkin on.

      • Anonyymi

        Kyllä joka paikan nuuskija tietää


    • Anonyymi

      taisi alunperin ne navettaan isolla mölyllä tunkeutuneet eläimiä ymmärtämättömät
      tarkastajat pelästyttää eläimet karkuun ja laumana rynnien ne rikkoivat aidat
      kauhuissaan
      noilla tarkastajilla jo kuudesw katasrofi
      vieraitten pakoon karkoittamaa laumaa on omistajienkaan vaikea saada takaisin

      • Anonyymi

        Voi kun jännää ihanko totta mitenkä nyt niin


    • Anonyymi

      hyväon ollut olla vapaana metsässä monipuolista ruokaa syöden ja metsää hoitaen. niin kuin ennen vanhaan lehmät kesäisin olleet monella tilalla.

    • Anonyymi

      Jonkunverran kokemusta ko ongelmasta ,Kesy nauta köydenpäähän ja sillä houkutellaan villit naudat ajamalla aitaukseen ja annetaan rauhoittua.Konsti toimi.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Tiedon kiimaiset toimittajat ravaa pitkin kylää eivät ymmärrä yhtään mitään kunhan oma etu tulee täytetyksi ja kirjoitettua lehtiin muunneltua totuutta.

    • Anonyymi

      Paikalliset tyhjäntoimittajat pilasivat koko kiinniotto-operaation !
      Iltasanomissa jutusta enemmän..

    • Anonyymi

      Eikö lehmillä ole muuta funktioa kun teuraaksi pano kuten edellä sanotaan yhdessä viestissä.. että siksi saatava aita!! Kauheaa. Lehmillä kuten kaikilla eläimillä ( ihminen liian turtunut jo) on kuudes aisti; ei ihme jos haluavat pakoon tapetuksi tuloa!

    • Anonyymi

      Voi aikoja kun lehmillä oli nimet, olivat ystäviä joita silitettiin, joille puhuttiin...
      joita kohdeltiin hyvin ja oltiin kiitollisia maidosta. Olen ollut maalaistalon tytär aikoinaan, tiedän kyllä....

      • Anonyymi

        Lihakarja ja lypsylehmät on hieman eri asioita, ei lihakarjaa missään navetassa pidetä ja silitellä. Olen minäkin maalla asunut, silloin muutama lehmä vietiin päiväksi metsälaitumelle ja illalla sekä aamulla haettiin lypsettäviksi, eivät ne päässeet villiintymään.


    • Anonyymi

      Meillä oli myös kotona lehmiä, joita leski äitini yksin hoiti. Niistä pidettiin todella hyvää huolta. Kun lehmä poiki äitini valvoi ja oli yöllä katsomassa, että kaikki sujui hyvin. Kotieläimiä tuli arvostaa, niistähän se elanto tuli.

      Miksi eläimiä pitää ottaa niin paljon, jos ei voimat riitä hoitamaan. Häpeällistä, että eläimen pitää aina kärsiä ihmisen typeryydestä.

      Ihmetyttää myös se, ettei karjaa oteta pois yhden huomautuksen jälkeen. Eläin joutuu taas kärsimään. Mutta meillä onkin yli 20 vuotta vanha eläinsuojelulaki. Sen piti uudistua jo 2014, mutta ei hallitus saa sitäkään aikaan.

      Tärkeämpää näyttää olevan olemattoman pienet asiat, kuten myydäänkö kaupoissa 4,7 tai 5,5. Tätä jahkattiin piti oikein suuren valiokunnan käsitellä. Silläkin aikaa olisi voitu pohtia eläinten oloja.

    • Anonyymi

      Toimittajille tällaiset asiat ovat helppoja lööppien ja juttujen tekemistä varten. Se toinen puoli unohtuu helposti eli ihmisten hätä ja töiden tekeminen.

      • Anonyymi

        Tässä sitä on loppuvuodeksi ihmettä kerrassaan laukaan junteille


    • Anonyymi

      On se kummaa touhua.Luullaan että 1 elukan hoitoon menee sama aika kun vaikkapa 4 elukan.Sitten laitetaan 100 lehmää ja luullaan että hoidan ne ja aikaa ja vaivaa menee sama kun 25 lehmän hoidossa.Uusavuttomat maajussit jotka ei tajuu että lehmä poikii,siemennys,ruuan keruu,ruokinta,sairaudet ym.työllistää.Sitten palkataan työntekijä ja rahat ei riitäkkään ja ei jaksa eikä osaa itse hoitaa.Tästä johtuu uupumiset.Puhutaan tehokkuudesta-aivan soopaa!Teetät työt vierailla-hölmöläisten hommaa!Vähemmän ressiä kun teet itse kaiken.Pienempi karja,vähemmän menoja ja enemmän viivan alle.

    • Anonyymi

      Eläinsuojelulaki todella tulisi uudistaa ja tehdä paljon paremmaksi eläinten kannalta!

      Eläimiin muutenkin puretaan huonoa oloa, jo lapset kiusaa linnunpoikasia ja siilejä,
      nyt Turun Kupittaalla systemaattista tarhalintujen tappamista. Rikos.

    • Anonyymi

      UUtisjutussa on nyt lause " koska kyseessä on lihakarja, niin seuraavassa vaiheessa sitä odottaa teuraskyyti."
      Tulee ajatus että kuolemaan tuomittujen elävien olentojen viimeinen uhma elämisen halun ja elämän oikeuden puolesta! Hirveää!!
      Brasilian sademetsiä poltetaan tahallaan jotta saadaan tilaa lihakarjalle!
      Luojan kiitos olen ollut kasvissyöjä 40 vuotta!

      • Anonyymi

        Ja sen olet näkönen


    • Anonyymi

      No nyt oli uutisissa, että eivät ilmeisesti päädy teuraaksi vaan jatkavat tilalla tuotannossa. Ensi keväänä syntyy uusia vasikoita ja elämä jatkuu pienen episodin jälkeen.

    • Anonyymi

      Olen todella iloinen jos nämä vapaustaistelijaeläimet palkitaan että saavat edelleen elää ja saavat yksilöllisen kohtelun!

    • Anonyymi

      Mitä jos ilmestyy nalle tai susia paikalle. Sittenhän niitä nautoja alkaa vilisemään taas pitkin metsiä.

      • Anonyymi

        Ei Kait ihanko totta mitenkä nyt niin loppuupahan juoksut lyhyeen jos omistaja noin tumpelo ettei saa elikoitaan pidettyä aitauksessa


    • Anonyymi

      Mitä kuuluu naudoille nyt? Porvoon geissi vei toimittajien mielenkiinnon nautoihin kun partasuut tuli naapurista räiskimään muutaman huti kutin...

    • Anonyymi

      Täällä kaupunkilaiset kermaperseet solvaamassa maalaisia.

    • Anonyymi

      Luki jossain että olis tällä karjan omistajalla tullut eläinten pito kielto? Miten voi olla ne eläimet nyt sillä takasin?

    • Anonyymi

      Siinä taas itketään,kokeilkaa joskus kuinka raskasta on farmarin homma, siinä ei kellokortteja leimata,saatika lomia pidellä, vois tulla nälkä ilman noita raskaan työ raatajia,ei maitoa ei mitään. Pippuripihvit jäis syömättä,vois pian kynsi katketa kun herrat laittais emäntänsä metsästämään pihviä...

    • Anonyymi

      Veronmaksajathan ne maksaa tuollaisten palkan, tukiaisia nyysitään tappiollisesta maataloudesta. Ulkomaista ruokaa on tarjolla edulliseen hintaan, ei sitä tuollaista touhua pidä Suomessa harrastaa vaan siellä missä se kannattaa. Jos jotain hallitus haluaa ulkoistaa ja myydä niin koko maaatalous joutaa ulkoistaa ulkomaille!

    • Anonyymi

      Miten Laukaan naudat tänään voivat? Vieläkö ovat elävinä vai joko on viety teuraaksi.

      • Anonyymi

        Ei kun ne lasketaan kirmaamaan talvilaitumille mäen laskuun.
        Siinäpä sitä on ihmettelimstä teille tuulipuku tarmot.


    • Anonyymi

      Onko tietoa? Mikä on tilanne nykyään. Vieläkö karjaa on tilalla. Mielenkiintoinen juttu oli kesänlopulla, mutta sitten ei ole mitään kuulunut.

    • Anonyymi

      Onko nautakarja liikkeellä vapaana vai onko pysyneet aitauksessa. Kevät edistyy ja luonto herää varmaan Karjalaakin tekee mieli päästä laitumilleen

      • Anonyymi

        No ei tosiaan ole kaikki lähteneet nautojen taivaaseen, eli teuraaksi,nyt saat nukuttua.


    Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      9279
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      386
      3880
    3. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2805
    4. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      87
      2720
    5. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      175
      2515
    6. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2514
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      152
      1783
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      68
      1622
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1570
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1393
    Aihe