Mitä maksoi PUUOOPPERA?

Anonyymi

Ei tullut käytyä. Muutama sata ihmistä oli käynyt, kun oli ilmaista. Montako olisi tuossa humpuukissa ollut, jos olisi ollut pääsyliput? Lehtitietojen mukaan on saatu avustuksia sieltä ja täältä. Määrää ei kerrottu. Voi vain arvailla, että paljon maksoi, kun esiintyjät tuli Baltiasta ja muualta ja varmaan huippuhinnat ottaa. Tuskin 100 000 euroo piisaa. Eikö tosiaan tuolle rahalle ollut muuta käyttöä? Vaikkapa vanhusten hoitoon, sotaveteraanien kuntoutukseen yms. Kuka selvittää tarkan summan kuinka paljon rahaa pistettiin hukkaan?

49

82

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Turhaan itket kurja, vaikka itkeäruikutat kuitenkin.

    • Anonyymi

      Ooppera jäi tarkotuksela välliin. Semmonen luulo on että parempaakin soitantoa löytyy. Mutta sen luontpolun sielä kesällä kiertelin. Sehän oli joku taidepolku. Kyllä on aikoihin eletty. Yks taideteos oli, kun puun juuria on kaivettu näkyviin ja lasilevy pistetty pääle. Ja se muka on taidetta. Samanlaisia juurakoita oli lähettyvillä usseita kun myrsky oli puita juurineen kaatanut. Miks ne ei kelvannu. Ei se toki minua haittaa vaikka tekevät millasta taidetta hyvänsä kun tekisivät omilla rahollaan. Mutta kun soppii vahvasti arvailla että tuo puunjuuritaitelijakin on saanu siihen ehkä tuhansia euroa apurahoja. Siis meidän veromarkkoja ja tuommoseen ne sitten tuhlataan.

    • Anonyymi

      Eihän kukaan kiellä Hyrynsalmen itkuvirsien laulajiakaan anomasta apurahaa .

    • Anonyymi

      Ei ne kunnanrahoja olleet.

      • Anonyymi

        Mutta kuitenkin meidän veronmaksajien kukkarosta ne on kiskottu. Olkoonpa se apurahnan myöntäjä kuka hyvänsä, vaikka Eu tai joku ulkomainen järjestö, niin meiltä vietyjä rahoja ne jakaa. Niille rahoille olisi varmasti paljon parempaa käyttöä kuin jakaa näile "taiteilijoille". Taitelijan pitäisi olla sen verran hyvä ja ahkera, että omaa osaamistaan myymällä elättää itsensä tai taiteilkoon leipätyönsä ohessa.


    • Anonyymi

      Puuooppera oli täyttä tavaraa turhaan kitisette paskaa.

      • Anonyymi

        Olkoon, mutta se olis pitäny sun itte maksaa. Se on täysin väärin että avustuksia tommosiin huuhaa hommiin jaetaan.


      • Anonyymi

        Mahatpa ite hakia kaikki mahilloset ja mahottomat tuet,elä kitise.


    • Anonyymi

      Maksoi kunnalle 450 000 euroa. Rahat saatiin kasaan irtisanomalla kunnan henkilökuntaa ja jättämällä vanhukset ruokkimatta ja hoitamatta kuukauden ajan. Mutta on toiveita että valtio tulee apuun harkinnanvaraisella. Vasemmisto tosin yrittää torpata tämän.

      • Anonyymi

        Pikkusen omituista tuo sinun huumori. Mutta ihan oikeesti. Oishan se mukava tietää kuinka paljo tuli apurahoja ja avustuksia. Ja montako katsojaa oli yheensä. Siitä vois jakolaskulla selvittää kuinka paljo tuo "taide" maksoi kuulijaa kohti. Ja vois sitä ehkä pohtii, että eikö rahalle ole järkevämpää köyttöö.


    • Anonyymi

      Kyllä puuooperaan saadut yhteiskunnan avustukset menivät aivan oikeaan paikkaan

    • Anonyymi

      Tyhmältä tuntuva kysymys. Mikä se on tämä puuooppera?. Viisaanpuoleinen nimi mutta kertokaahan te jotka olitte mukana mitä se tarkottaa .

    • Anonyymi

      Ns. vanhat kulttuuripiirit ja makuukammarimuusat olivat äimän käkenä Hyrynsalmelaisesta osaamisesta. Tapahtuma sai laajaa positiivista huomiota mediassa. Uutta ja erilaista kaivataan. Tyhjä ei aina jaksa naurattaa. Jopa Puolangalta tuli tukea tapahtumaan. Ollaan kerrankin ylpeitä tapahtuneesta. Toivottavasti puuoopperan kulissit ja rakenteet saavat jatkokäyttöä. Maailmanlopun maakareille positiivisuus ei tietysti ole mieleen. No , annetaan se anteeksi

    • Anonyymi

      Suomussalmella ja Kajaanissa on teatteri, Kuhmossa konserttitalo. Hyrylle sopisi hyvin iso oopperatalo, jonka voisi rakentaa edustavalle paikalle keskustan tuntumaan. Hankkeelle saataisiin varmasti EU-tukia ja valtionavaustusta niin paljon, ettei kunnalle jäisi kun muutama miljoona omavastuuta. Ei kauaa menisi, kun homma alkaisi pitää päällään; Eihän missään ole olemassa tällaista korpioopperaa, johon yleisö tulisi ympäri maailman katsomaan laadukkaita esityksiä.
      Ei muuta kun toimeksi ja Hyrynsalmi nousuun!

      • Anonyymi

        Hieno ajatus. Nyt pitää puuhamiehiksi ja -neitosiksi saada samat henkilöt kuin jotka tekivät tuota Puuoopperaa. Koskapa ovat niin taitavia, että saivat apurahat ja avustukset moiseen "taiteeseen", niin kyllä varmaan saavat pystyyn Oopperatalon Hyrynsalmelle. Jopa niin, että kunnan ei tarvitse pistää siihen euroakaan.


    • Anonyymi

      Eipä sotketa tarkoituksella taas kuntaa näihin rahoitusasioihin.
      Puuoopperan rahoitus tuli aivan jostain muualta kuin kunnan pussista.
      Kyllä maailmassa rahaa on. Se pitää vain osata kanavoida ja kotiuttaa. Nyt taas onnistuttiin . Ollaan siitä hyvillä mielin.

      • Anonyymi

        Olisi se kyllä vielä hienompaa, jos tommoinen vapaasti liikkuva raha käyetttäsiin johonkin hyödylliseen ja järkevään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olisi se kyllä vielä hienompaa, jos tommoinen vapaasti liikkuva raha käyetttäsiin johonkin hyödylliseen ja järkevään.

        No siinähän sulle hommoo kun alat ideoida mihin haet rahaa sponsoreita.On kyllä kumma että heti kun joku keksii uutta ja ainutlaatuista niin puukkoa tulee selkään.Ei hyvälle kunnan samalle julkisuudelle voi pistää mitään hintalappua.Kun olet noin fiksu niin tiedät varmaan senkin käyttettiinkö kunnan rahoja ja jos käytettiin niin paljonko.


    • Anonyymi

      Ja mikä parasta, Kainuun kulttuuriväki oli kuin puulla päähän lyötyjä Puuoopperasta. Heitä vietiin kuin kuoriämpäriä.

    • Anonyymi

      Kainuun kulttuuriväkikö kuin puulla päähän lyötyjä. Ei pidä paikkaansa. Taitaa arvion esittäjä itse olla pudonnut puusta piikkilanka aidan päälle munansa verille repineenä.

    • Anonyymi

      Täällä kirjotetaan tuosta puuoopperasta. Huonosti olen seurannut asioita, enkä tuosta tienny, oisi pitäny mennä, niin oisi saanut kehuskella kaikille tutuille, että oon käyny oopperassa. Selasin nettiä. metsanayttamo.fi. Onpa ollu hirveän suuret suunnitelmat. Ulkomaisia oopperaihmisiä on sinne tuotu Latviasta ja Ruotsista ja ilmeisesti palkatkin maksettu ja maksaa ne matkat ja majotuskin. Nimiä oli ainaki 35 kpl. On säveltäjää, arkkitehtiä, viulustia, puvustajaa, laulelijaa, valosuunnittelijaa, äänisuunnittelijaa, assistenttejä, kolme tuottajaa, ym, ym. Se maksaa kuulkaas paljo. Miksi sitä ei kerrota että paljonko maksoi. Nykysin kaiken pitäs olla läpinäkyvää. Olisi ollut myös linja-autokuljetukset Oulusta, Kajjaanista ja Kuhmosta. Tarkotus on ollu, että Helsingistä junalla tulevat pääsee Kajjaanista linja-autolla Paljakalle. Mutta ne kyydit oli peruttu, kun ei ollu kysyntää. Kansa on tyhmää, muutkin kun minä. Ei edes Hesassa arvosteta oopperaa. Oisko syy siinä, että oli ilmaset liput. Senhän kaikki luulee tietävänsä, että ei ole halpaa ja hyvää samassa paketissa. Oopperan päätuottaja näyttää olleen joku kajjaanilainen kulttuuri-ihminen Senni Kela. Naamakirjassaan kertoo, että opiskelee ainetta sukupuolentutkimus Helsingin yliopistossa. Että oikein yliopistossa, tuommosta korkeata tiedettä. Maallikko luulisi, että se selviää vilikasemalla. Harmittaa vietävästi, että meni tuo kulttuurielämys ohi. Jospa se uusittasiin ensi kesänä.

      • Anonyymi

        Ei riitä enää nykyisin pelkkä vilkuilu noissa sukupuoliasioissa. Sukupuolentutkimus on aivan oikea tieteenala, ilmeisen tärkeäkin nykyisin. Helsingin Yliopiston sivuilla lukee: "Sukupuolentutkimuksen maisteriohjelma kouluttaa kriittisiä ja rohkeita uusia avauksia tekeviä filosofian maistereita. Kaksivuotisessa maisteriohjelmassa harjaannut tarkastelemaan sukupuolta ja seksuaalisuutta tieteellisesti osana muuttuvaa yhteiskuntaa ja ymmärtämään tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden kysymyksiä. Sukupuolentutkimuksen maisteriohjelma tarjoaa valinnaisia kandidaatin ja maisteritason opintoja kaikille Helsingin yliopiston opiskelijoille." Koulutukseen kuuluu mm. feministiseen teorian, filosofian ja käsitehistorian syventäviä opintoja, intersektionaalisuutta ja sukupuolen moninaisuutta käsitteleviä opintoja, feminististä metodologiaa ja tutkimusetiikkaa syventävät opintojaksot ja paljon muuta tärkeätä. Olisi kyllä erittäin tarpeellista, että jonkinlainen sukupuolentutkimuksen peruskurssi saataisiin tänne Hyrynsalmen kansalaisopistoon, jotta sivistyksen taso nousisi täälläkin. Varmaan nuo osaavat ihmiset löytää kanavat, joista saadaan sille rahoitus, että ei tarvitse käyttää kunnan vähäisiä rahoja siihen.


    • Anonyymi

      No onpa ollu isot juhlat , ainahi suunnitelmat puun ympärillä että oikein hesasta junalla ja linja aatolla loppu. Vähän sama meininki kun ukkohallaa aukastiin. Sillohan rahvasta tuotiin hyrylle asti junalla jos en veärin muista. Liekkö tullu kettää. Eikaet tuossa mittää antaa kulttuurin elleä puun ympärillä jos viisaus siltä näöttää. Ei taijja paljo kylän rahvasta hetkaottoa.

    • Anonyymi

      Rakentamalla oopperatalo Hyrynsalmelle saataisiin pysyvä loppusijoituspaikka kulttuurieliitille, kukkahattutädeille, ituhipeille ja fillarikommunisteille, jolloin he saisivat olla rauhassa omassa porukassaan ja poissa muiden haitolta.

      • Anonyymi

        Jos tämä on tämmöstä porukkaa niin ei tarvita kulttuuritaloa eikä siihen vieraita. Että oikein ulkomailta asti tuotu sivistystä meille. Voe p......


    • Anonyymi

      Kannatan edellistä kirjoittajaa. Kunnon yhteisö vaan pystyyn. Lisäksi tarvitaan aimo annos vapaata rakkautta. Jopas rupesi Hyrskä kiinnostamaan. Peace and Love...

    • Anonyymi

      Harmittaa kun on jäänyt käymättä, olin jollain lailla tietoinen tästä tapahtumasta. Ihmetellä pitää miten ala-arvoisesti ihmiset kommentoivat kaikkea uutta. Perinteinen ajattelutapa ei näy muuttuvan, jos ei osaa nähdä mitä sivulla tapahtuu, jää paljosta paitsi. Yhteen kohtaan tuijottamista näyttää näillä kommentoijilla olevan valitettavan paljon. Nyt kun sivistystä yritetään tänne tuoda, niin vastaan taistellaan hampaat irvessä ja herjaamalla kulttuuriväkeä. Tieteestä, taiteesta ja ennenkaikkea lääketieteestä on nämä yhteiskunnan tukijalat rakennettu. Toivottavasti poliitikot ymmärtävät jakaa rahaa näihin kohteisiin jatkossakin. En ota kantaa mitä on maksanut, mutta varmaankin hyvin pitkälle tämä on ollut ihan vapaaehtoispohjalta tehtyä arvokasta kulttuurityötä ja parasta siinä on se, että myös ulkomailta on saapunut taiteellista väkeä sinne Paljakkaan.

      • Anonyymi

        Liekö tuota vastaan kukaan taistellut millään lailla. Vaikea tulkita noita kirjoituksia herjaamiseksikaan. Jos sille tuntuu, niin herkkä on hipiä. Kun noita sepustuksia läpi luin, niin päällimmäiseksi tuli mieleen, että ihmiset haluaisivat tietää paljonko tuommoiseen käytettiin apurahoja ja avustuksia. Periaatteessa se on tietysti julkinen tieto, mutta taitaa olla niin, että se jostain syystä halutaan salata mahdollismman hyvin. Joku syy siihen lienee, mutta se salailu ehkä lopulta herättää vain entistä enempi epäilyksiä ja tuskin on siten omiaan tämmöistä taidetta edistämään. Oma kokemukseni oli varsin myönteinen, toki hieman ihmetteleväkin.


    • Anonyymi

      Nante kyllä tykkäsi oopperasta!

      • Anonyymi

        Nantehan on kulttuuripersoona


      • Anonyymi

        Nante aristokraatti, kantaja kalun kamalan.


    • Anonyymi

      Totta. Nante istui katsomon paraatipaikalla ryhdikkäänä. Huuteli bravoota mahtavalla baritoniäänellään useaan otteeseen esityksen jälkeen ja vaati uusintaa. Sitä ei tullut. Nante nähtiin myöhemmin illalla tulilla kodalla erittäin viehättävässä taiteilijaseurueessa keskustelemassa sujuvalla englannilla taiteesta yleensäkin. Lisäksi hänen nähtiin siirtävän tukun setelirahaa asianosaisille. Paljakanvaaralla tiedetään Nanten hoidelleen tulevan suven rahoituksen kuntoon oopperan sektorilla. Saa nähdä missä tapahtuu ensi suvena veret seisauttava taidesessio?

    • Anonyymi

      Häh!!!! Nantesta oma ooppera??????

      • Anonyymi

        Ei kun Dantesta.


    • Anonyymi

      Viehättävät taiteilijattaret seisauttivat Nanten Mustarindan luontopolun varressa. Oli ukko aamusellakin vielä niin täpinöissään, että ei meinannut housuissan pysyä!

      • Anonyymi

        Seuraavaksi interaktiivinen gay-ooppera,saisi sarkalyyssitkin kerrankin iloa elämäänsä.


    • Anonyymi

      Tuo edellisen kirjoittajan fetissi koskettaa marginaalista osaa ihmisen populaatiosta. Tai tietysti oli se ennen joskus sarkalyyssi emänmänkin päällä kun piti kylymissään jo saunapolulla tavoitella. Komea jälkikasvu näistä reissuista pirttiin kasvoi.

      • Anonyymi

        Kaikkihan on aina marginaalista,suomalaiset maailmassa,kainuulaiset Suomessa ,kultturellit Hyrskallä,heterot Moessiilla jne.


    • Anonyymi

      Kainuu Leaderin sivuilta ilmenee että tuo monen mielestä täysin huuhaa-juttu sai avustusta 66 653,97 euroa. Kuinka paljon lienee saanut muualta, Taiteen edistämiskeskukselta yms. mitä lieneekin noita järjestöjä, joilla on joutilasta rahaa jaettavaksia kaikille, jotka julistaa olevansa vihreitä ja edistyksellisiä. Ja millä rahalla sitä vanhaa koulua on nyt kunnostettu. Mistä on rahat tulleet ja kuinka paljon. Netissä pikaisella selailulla löytyy muutama muukin hirveä summa mitä on tuonne Mustarindaan pumpattu meidän verorahoja. Onko tosiaan niin, että muuta käyttöä noile rahoille ei kukaan keksi. Siinäpä olisi tutkivan journalismin paikka selvittää kuinka paljon tuo Mutarinda on meille veronmaksajille maksanut 10 vuoden aikana.

      • Anonyymi

        Taiteella on hintansa ei kait kukaan täysjärkinen kuvittelekaan sen olevankaan ilmaista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taiteella on hintansa ei kait kukaan täysjärkinen kuvittelekaan sen olevankaan ilmaista.

        Jos taide on hyvää, se myy itse itsensä ja ei tarvitse mitään avustuksia. Mitä taidetta tuolla Mustarindassa tehdään? Onko se edes avoinna ja onko näyttelyitä?


    • Anonyymi

      Vähemmän ne ituhipit häirihtee kun ampumaradan jatkuva pauke! Eivätkä pilaa luontoakaan samalla tavalla.

      • Anonyymi

        Kyllä noiden "taide" on järkyttävää ja luonnonsuojelun vastaista. Viime kesänä oli (lienee siellä vieläkin) luontopolun varrella "taideteos". Suuren kuusen juuria oli kaivettu näkyville ja päälle oli tehty laatikko, jossa oli lasikansi, jotta voi katsella sitä "taidetta", kuusipoloisen juuria. Ilmeisesti tälle "taiteilijalle" oli myönnetty suuret apurahat, jotta hän teki tätä "taidetta", jaksoi kaivaa juuria esille. Hirveintä tässä on se, että puu kärsii. Puu on elävä ja tunteva olento. Puita halataan ja ne tykkää siitä. Samalla puu antaa halaajalle ihania positiivisia energiavirtoja. Nyt tämä kuusi on hirveissä tuskissa, kun juuristoa on tuhottu, se kärsii suunnattomasti. Aivan järkyttävää ja luonnonvastaista taidetta. Tuommoisia hirveitä olentojako nuo Mustarindan taiteilijat ovatkin?


    • Anonyymi

      Voevoe teitä kukkahattutätejä kun ,, ette osaa muutakuin valittaa ja surkutella julmuutta

    • Anonyymi

      Jo oikein ymmärsin noita netin tietoja, niin muutama vuosi sitten Kulttuurirahasto on myöntänyt Mustarindalle 100 000 euroa avustusta. Voiko tuo olla totta. Onko tuo rahan jako täysin holtitonta.

    • Anonyymi

      Mistä tuntee hyvän taiteilijan? Mikä on taiteilijan tärkein osaamisalue? Riippumatta taiteen lajista, kaikille on samat vaatimukset. Tärkeintä on osata jatkuvasti hakea avustuksia ja apurahoja. Pitää tietää kaikki mahdolliset instanssit, joista voi rahaa saada. Pitää osta tehdä hyviä ja perusteltuja hakemuksia. Pitää olla hyvät suunnitelmat ja laskelmat mitä sen taideteoksen tekeminen maksaa.Pitää olla myös hyvä puhumaan tai kirjoittamaan, mielellään sekä että. Että osaa tyhmille toittajille ja apurahojen jakajille selittää sen taiteensa ihmeellisiä perusteita ja pyrkimyksiä ja vaikutuksia. Ja niin, että niistä toinen osapuoli ei mitään ymmärrä. Kukaan ei ole niin tyhmä, että kysyisi, että kun en nyt ymmärtänyt. He ovat niitä joojoo poikia ja tyttösiä. Kehuvat taidetta ja jakavat rahaa. Sillä ei ole mitään väliä millaista taidetta se loputulos on. Ei se ketään oikeasti kiinnosta. Mustaridan taiteilijoista on tunne yhtään, enkä tiedä heidän taiteestaan mitään. Mutta erittäin päteviä ja erinomaisia taiteiljioita he varmaankin ovat. Ainakin siitä päätellen, että apurahavirrat ilmeisen vuolaina vyöryvät Paljakan vaaralla vuodesta toiseen.

      • Anonyymi

        Veikkauksen pelejä pelaamalla tukee "taiteita".


    • Anonyymi

      Makso mitä makso, mutta Mustarinta häirihtee paljon vähemmän kuin Multikankaan laittoman ampumaradan pauke.

      • Anonyymi

        Jos ampumarata on laiton, niin pitää pyytää poliisia sakottamaan ampujia tai paukkeesta valittaajaa.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2506
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      39
      1408
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      61
      1382
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1166
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1144
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1136
    7. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1133
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1111
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1073
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1042
    Aihe