Moniteholasit - huono ostos

Anonyymi

Optikko suurinpiirtein puoliväkisin möi moniteholasit. Yritin kertoa, että en tarvi mitään lukulasiominaisuuksia tms, koska luen ilman laseja tai teen tarkkaa työtä ottamalla lasit pois. Lasit ovat siis kaukolasit, joita ilman taas ei esimerkiksi pysty ajamaan autoa.

Opitkko vakuutti muka jostain ikänäöstä ja sitten päätin hyväksyä ne vitun kalliit linssit, melkein 700 euroa.

Nyt kun olen pitänyt laseja muutaman päivän niin pettymys on kauhea. Hukkaa tuli heitettyä tuokin raha. Lasit ovat aivan käyttökelvottomat. Sinänsä lasit istuvat päähän hyvin, mutta nuo moniteho-ominaisuudet. Esimerkiksi tietokoneen kanssa tehdessä töitä niin laseista ei löydy mitään kohtaa, että näyttö näkyisi hyvänä. Kaukokatse on hyvä kun pitää päätä paikallaan ja silmät kohdistettuna tiettyyn pisteeseen, mutta pienikin silmien liike sivulle vääristää tai sumentaa näön. Ja mitä järkeä on linssien sivussa oleva alue, jossa ei näe lähelle eikä kauas eikä mihinkään.

Kun lukee esimerkiksi läppärin tekstiä niin päätä pitää kääntää tekstin mukana, ei onnistu millään kohtaa pelkkien silmien liikuttaminen. Paperi sama homma. Se kohta, josta löytyy se tarkka näkökenttä niin on A4 paperilla keskellä paperia, mutta paperin reunat ovat sumeat.

Yleisesti ottaen päätä saa pyörittää koko ajan sinne tänne, että edes jotain saisi selvää jostakin. Autollajokin muuttui kauheaksi häsläämiseksi, Ennen riitti pieni vilkaisu taustapeileihin, nyt saa kääntää pään kohti peiliä, jotta näkisi jotain.

Jos ennen luin kirjaa ilman laseja niin sama homma nyt. En ole löytänyt mitään kohtaa, jossa lukeminen olisi jouhevaa.

Eipä auta kuin säästää uusiin peruslaseihin ilman mitään vitun monitehoja. Vedän illalla kännit ja hakkaan nuo lasit pillun päreiksi vasaralla. Sen verran vituttaa.

12

1806

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tyypillinen tilanne silloin, kun puhutaan määrältään -1,5- 3,0 likinäköisyydestä. Näissä kaukovoimakkuusrajoissa olevat henkilöt, eivät välttämättä koskaan tarvitse monitehoja, he ottavat lasit pois päästä., kun tekevät lähityötä Tämä koskee tietysti ainoastaan osaa tästä ryhmästä. Joidenkin työtehtävien suorittaminen on käytännössä mahdotonta, jos laseja käytetään tai ei käytetä ts. lasit päähän, pois päästä. Itse entisenä optikko/optometristina kysyisin asiakaalta lähinäön tarpeesta ja työn luonteesta. Lopputulema olisi ollut ehkä vähän "positiiivisempi"

    • Anonyymi

      Itselläni oli vähän sama tilanne, mutta päädyin "jäämään miettimään". Eli en ostanut ainoaa tyrkytetty vaihtoehtoa (monitehoja), vaan tilasin netistä erilliset lukulasit omalla lukuvahvuudella. Jännä, että asiakkaan tilannetta ja tarpeita ei välitetä lainkaan selvittää. Itse elän pienellä sairaseläkkeellä. En voi ostaa joka vuosi 700 - 1500 e:n erikoislaseja. Pärjään ulkoillessa kaukolaseilla. Kaupan tuoteselosteet voin kurkkia lasien ali tai käyttää suurennuslasia. Kotona pärjään pelkillä lukulaseilla. Näen näillä riittävän hyvin tehdä kaiken kotioloissa. Pianonsoiton opettajakin on sitä mieltä, että pelkät lukulasit ovat soittaessa parhaat.

      Laseilla on takuu. Voit oikeasti vedota takuuseen ja palauttaa ne. Eivät toimi sinulla ja et ole tottunut niihin. Esim. autolla ajossa sopivat lasit ovat elintärkeät.

    • Anonyymi

      Mistä ostit/ostatte lasinne ?
      Pitäis hankkia. Viimeiset oli hiottu väärin Nissenillä.
      Sain kyllä rahat takas eikä palvelussa moittimissa muuten.
      Nissen hiotuttaa Virossa ja rilliliikkeet hiotuttavat ulkomailla,
      mutta mistä saa oikein hiotut rillit ?
      SpecSavers ?
      Mikä ?

      • Anonyymi

        Hoya'n linssejä saa ainakin Silmäasemalta ja Instrusta.


    • Anonyymi

      Moniteho aurinkolaseja ei kannata ostaa. Näköalue tosi suppea.

    • Anonyymi

      Minulla on perusvaivojen lisäksi karsastus, ja siksi moniteho ei milloinkaan voi toimia. Joka etäisyydellä karsastus on erilainen, ja lisäksi se vaihtelee vireystason mukaan pahentuen iltaa kohti.

      Joten minullapa onkin kolmet silmälasit. Haen ne halvalla hinnalla, kun niissä ei tarvita mitään lisäominaisuuksia, esim 25 eurolla kaksi paria. Lukulaseilla vain luen iltaisin, kaukolaseilla vain liikun ympäriinsä, ja sitten on yhdet lasit näyttöpäätetyötä varten.

      Onhan siitä vaivaa, mutta aina toimii.

    • Anonyymi

      Johan on kovia hintoja laseilla. Miehen lasit maksoi Instrussa pari viikkoa sitten alle 600. Siihen kuului kaukolasit, jossa myös päätelasit eli moniteholasit. Lisäksi erilliset lukulasit. Tyylikkäät sangatkin molemmissa.
      Instrusta sanottiin aikanaan minulle, että jos on valittamista niin tehdään hionta uudelleen. Laseissa oli pääteominaisuus ja lukulasit samoissa linsseissä. Ensin oli oudot mutta olen tottunut.

    • Anonyymi

      moikka. tulin etsimään vähän vertaistukea. nyt pariviikkoa ollut uudet moniteholasit ja tuntuu hemmetin hankalilta käyttää. Itse halusin, mutta en tajunnut että olisi näin vaikeaa. päätä joutuu liikuttamaan enemmän kun ennen riitti silmällä sivuun vilkaisu. Tuntuu todella rasittavalta. Optikko sanoi että alkuun on vaikeaa mutta sitten tottuu. Onko näin????

      • Anonyymi

        Ostit ilmeisesti halvimmat tarjouslasit, jolloin tuo "pöllönpääilmiö" iskee. Olen aina moniteholasejani uusiessa ostanut kalleimmat linssit, joilla tuollaista voimakasta putkinäköilmiötä ei ole. Halvimmissa linsseissä tarkan näkemisen alue on pieni ja esimerkiksi kirjan tai läppärin tekstiä lukiessa pitää kääntää päätä pitkin tekstiriviä. Tällä hetkellä käytössäni olevissa moniteholaseissa ei tarvitse käännellä päätä, silmänliikkeet riittää. Silmälasit olivat kuitenkin kalliit, mutta onneksi samaan hintaan sain myös aurinkolasit monitehoisena (olisi saanut vielä yhdet puoleen hintaan mutta niille ei ollut tarvetta).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ostit ilmeisesti halvimmat tarjouslasit, jolloin tuo "pöllönpääilmiö" iskee. Olen aina moniteholasejani uusiessa ostanut kalleimmat linssit, joilla tuollaista voimakasta putkinäköilmiötä ei ole. Halvimmissa linsseissä tarkan näkemisen alue on pieni ja esimerkiksi kirjan tai läppärin tekstiä lukiessa pitää kääntää päätä pitkin tekstiriviä. Tällä hetkellä käytössäni olevissa moniteholaseissa ei tarvitse käännellä päätä, silmänliikkeet riittää. Silmälasit olivat kuitenkin kalliit, mutta onneksi samaan hintaan sain myös aurinkolasit monitehoisena (olisi saanut vielä yhdet puoleen hintaan mutta niille ei ollut tarvetta).

        1kk tyytyväisyystakuu, mene pikaisesti linssinvaihtoon. Vaihtavat yhden kerran ilmaiseksi.
        Tuo "kahdet lasit yksien hinnalla" tuli kokeiltua. Tekisi mieli sanoa jotain.


    • Anonyymi

      vaatii opetelua käyttäminen tuollaisissa, mutta jokaisella pitää olla erilaiset lasit, optikolla mittauttaa, kuten kenelläkään ihmisellä ei ole kahta samanlaista silmääkään ominaisuuksiltaan, eli jokaiselle silmälle erilainen linssi pitää olla tie

    • Anonyymi

      Ei toimi tietokoneella, ainakaan kunnolla.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      101
      1497
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1154
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      84
      1064
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      976
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      573
      942
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      877
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      822
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      654
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      630
    Aihe