Moniteholasit - huono ostos

Anonyymi

Optikko suurinpiirtein puoliväkisin möi moniteholasit. Yritin kertoa, että en tarvi mitään lukulasiominaisuuksia tms, koska luen ilman laseja tai teen tarkkaa työtä ottamalla lasit pois. Lasit ovat siis kaukolasit, joita ilman taas ei esimerkiksi pysty ajamaan autoa.

Opitkko vakuutti muka jostain ikänäöstä ja sitten päätin hyväksyä ne vitun kalliit linssit, melkein 700 euroa.

Nyt kun olen pitänyt laseja muutaman päivän niin pettymys on kauhea. Hukkaa tuli heitettyä tuokin raha. Lasit ovat aivan käyttökelvottomat. Sinänsä lasit istuvat päähän hyvin, mutta nuo moniteho-ominaisuudet. Esimerkiksi tietokoneen kanssa tehdessä töitä niin laseista ei löydy mitään kohtaa, että näyttö näkyisi hyvänä. Kaukokatse on hyvä kun pitää päätä paikallaan ja silmät kohdistettuna tiettyyn pisteeseen, mutta pienikin silmien liike sivulle vääristää tai sumentaa näön. Ja mitä järkeä on linssien sivussa oleva alue, jossa ei näe lähelle eikä kauas eikä mihinkään.

Kun lukee esimerkiksi läppärin tekstiä niin päätä pitää kääntää tekstin mukana, ei onnistu millään kohtaa pelkkien silmien liikuttaminen. Paperi sama homma. Se kohta, josta löytyy se tarkka näkökenttä niin on A4 paperilla keskellä paperia, mutta paperin reunat ovat sumeat.

Yleisesti ottaen päätä saa pyörittää koko ajan sinne tänne, että edes jotain saisi selvää jostakin. Autollajokin muuttui kauheaksi häsläämiseksi, Ennen riitti pieni vilkaisu taustapeileihin, nyt saa kääntää pään kohti peiliä, jotta näkisi jotain.

Jos ennen luin kirjaa ilman laseja niin sama homma nyt. En ole löytänyt mitään kohtaa, jossa lukeminen olisi jouhevaa.

Eipä auta kuin säästää uusiin peruslaseihin ilman mitään vitun monitehoja. Vedän illalla kännit ja hakkaan nuo lasit pillun päreiksi vasaralla. Sen verran vituttaa.

9

312

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Tyypillinen tilanne silloin, kun puhutaan määrältään -1,5- 3,0 likinäköisyydestä. Näissä kaukovoimakkuusrajoissa olevat henkilöt, eivät välttämättä koskaan tarvitse monitehoja, he ottavat lasit pois päästä., kun tekevät lähityötä Tämä koskee tietysti ainoastaan osaa tästä ryhmästä. Joidenkin työtehtävien suorittaminen on käytännössä mahdotonta, jos laseja käytetään tai ei käytetä ts. lasit päähän, pois päästä. Itse entisenä optikko/optometristina kysyisin asiakaalta lähinäön tarpeesta ja työn luonteesta. Lopputulema olisi ollut ehkä vähän "positiiivisempi"

  • Anonyymi

   Itselläni oli vähän sama tilanne, mutta päädyin "jäämään miettimään". Eli en ostanut ainoaa tyrkytetty vaihtoehtoa (monitehoja), vaan tilasin netistä erilliset lukulasit omalla lukuvahvuudella. Jännä, että asiakkaan tilannetta ja tarpeita ei välitetä lainkaan selvittää. Itse elän pienellä sairaseläkkeellä. En voi ostaa joka vuosi 700 - 1500 e:n erikoislaseja. Pärjään ulkoillessa kaukolaseilla. Kaupan tuoteselosteet voin kurkkia lasien ali tai käyttää suurennuslasia. Kotona pärjään pelkillä lukulaseilla. Näen näillä riittävän hyvin tehdä kaiken kotioloissa. Pianonsoiton opettajakin on sitä mieltä, että pelkät lukulasit ovat soittaessa parhaat.

   Laseilla on takuu. Voit oikeasti vedota takuuseen ja palauttaa ne. Eivät toimi sinulla ja et ole tottunut niihin. Esim. autolla ajossa sopivat lasit ovat elintärkeät.

  • Anonyymi

   Mistä ostit/ostatte lasinne ?
   Pitäis hankkia. Viimeiset oli hiottu väärin Nissenillä.
   Sain kyllä rahat takas eikä palvelussa moittimissa muuten.
   Nissen hiotuttaa Virossa ja rilliliikkeet hiotuttavat ulkomailla,
   mutta mistä saa oikein hiotut rillit ?
   SpecSavers ?
   Mikä ?

   • Anonyymi

    Hoya'n linssejä saa ainakin Silmäasemalta ja Instrusta.


  • Anonyymi

   Moniteho aurinkolaseja ei kannata ostaa. Näköalue tosi suppea.

  • Anonyymi

   Minulla on perusvaivojen lisäksi karsastus, ja siksi moniteho ei milloinkaan voi toimia. Joka etäisyydellä karsastus on erilainen, ja lisäksi se vaihtelee vireystason mukaan pahentuen iltaa kohti.

   Joten minullapa onkin kolmet silmälasit. Haen ne halvalla hinnalla, kun niissä ei tarvita mitään lisäominaisuuksia, esim 25 eurolla kaksi paria. Lukulaseilla vain luen iltaisin, kaukolaseilla vain liikun ympäriinsä, ja sitten on yhdet lasit näyttöpäätetyötä varten.

   Onhan siitä vaivaa, mutta aina toimii.

  • Anonyymi

   Johan on kovia hintoja laseilla. Miehen lasit maksoi Instrussa pari viikkoa sitten alle 600. Siihen kuului kaukolasit, jossa myös päätelasit eli moniteholasit. Lisäksi erilliset lukulasit. Tyylikkäät sangatkin molemmissa.
   Instrusta sanottiin aikanaan minulle, että jos on valittamista niin tehdään hionta uudelleen. Laseissa oli pääteominaisuus ja lukulasit samoissa linsseissä. Ensin oli oudot mutta olen tottunut.

  • Anonyymi

   moikka. tulin etsimään vähän vertaistukea. nyt pariviikkoa ollut uudet moniteholasit ja tuntuu hemmetin hankalilta käyttää. Itse halusin, mutta en tajunnut että olisi näin vaikeaa. päätä joutuu liikuttamaan enemmän kun ennen riitti silmällä sivuun vilkaisu. Tuntuu todella rasittavalta. Optikko sanoi että alkuun on vaikeaa mutta sitten tottuu. Onko näin????

   • Anonyymi

    Ostit ilmeisesti halvimmat tarjouslasit, jolloin tuo "pöllönpääilmiö" iskee. Olen aina moniteholasejani uusiessa ostanut kalleimmat linssit, joilla tuollaista voimakasta putkinäköilmiötä ei ole. Halvimmissa linsseissä tarkan näkemisen alue on pieni ja esimerkiksi kirjan tai läppärin tekstiä lukiessa pitää kääntää päätä pitkin tekstiriviä. Tällä hetkellä käytössäni olevissa moniteholaseissa ei tarvitse käännellä päätä, silmänliikkeet riittää. Silmälasit olivat kuitenkin kalliit, mutta onneksi samaan hintaan sain myös aurinkolasit monitehoisena (olisi saanut vielä yhdet puoleen hintaan mutta niille ei ollut tarvetta).


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tämäkin vielä! Steppi suviseuroissa

   Nyt on maailmankirjat sekaisin, En ollut uskoa silmiäni. Selvänä teltassa lauloi muiden mukana.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   190
   8038
  2. Kiinteistökuningattarelle satelee nyt tuomioita oikein urakalla

   https://www.is.fi/viihde/art-2000008926919.html TELEVISIOSTA kiinteistövälittäjänä tunnetuksi tullut Kaisa Liski sai yhden vuoden ja kahden kuukaude
   Kotimaiset julkkisjuorut
   77
   3526
  3. Puolangan Porukka. Kuulkaas tämä.

   Hyvää iltaa hyvä Puolangan herrasväki. Kertokaa minulle mistä löydän Puolangalta vastusta niinsanotusti tanssimaan nurkan taakse! Olen saanut tarpeeks
   Puolanka
   57
   1661
  4. Suomi on allekirjoittanut NATO:n liittymissopimuksen

   Tätä hetkeä on odotettu: Nato-maat allekirjoittivat tiistaina aamupäivällä Suomen ja Ruotsin liittymispöytäkirjat. ”Yhdessä olemme vahvempia”, Haavi
   NATO
   284
   1476
  5. Ei tiemme enää kohtaa

   Joten älä odota, että ilmestyisin elämääsi. Se, mitä on tapahtunut on mennyttä, eikä sitä enää saa takaisin. Voi olla, että et näe minua pitkään aikaa
   Ikävä
   84
   1409
  6. Pysyt hyvännäköisenä pitkään

   Mulla on sellainen sormituntuma, eli monia hyviä syitä sanoa sinusta noin. Pidät huolta itsestäsi ja varmaan myös muistakin siinä ohessa. Sinussa on p
   Ikävä
   53
   1396
  7. Martinan uusin hirvitys

   Nyt on järkyttävät hopeiset paljetti shortsit jalassa. Mistä se löytää noita hutsahtavia vaatteita. Luuleeko näyttävänsä nuoremmalta, vaikka vaikutus
   Kotimaiset julkkisjuorut
   114
   1349
  8. En mä jaksa enää uskoo

   Meihin... Ei me tulla enää ikinä näkemään uudelleen niin se vaan on. Toivottavasti molemmat löydetään vielä rakkautta.
   Ikävä
   101
   1198
  9. Martina on kova vaihtamaan juhannusheilaa

   2018 -Hannes 2019-Stefu 2020-Palomies 2021-Pikkarainen 2022-Tanskalainen lippis mies Ihan sairasta kun ei yhtään pysty viettämään aikaansa vain laste
   Kotimaiset julkkisjuorut
   207
   1069
  10. Body count

   Sanotaan että miehellä tulevaisuus ratkaisee ja naisella menneisyys kun etsitään oikeasti vakavaan parisuhteeseen toista. Jos naisella paljastuu oleva
   Sinkut
   241
   966
  Aihe