Lastensuojelussa ei saa olla mukana voittoa tavoittelevia järjestöjä ja yrityksiä!

Anonyymi

Uusi kansalaisaloite?? Eduksi perheille ja etenkin lapsille. Hyvä olisi myös että sijaishuoltopaikkojen tai sijaisperheiden seurantaa on tehostettava, että tiedetään varmasti että lapsi voi sijaishuollossa hyvin. Hyviä sijaishuoltopaikkoja on joissa ihmiset työskentelevät sydämellään perheiden ja lasten hyväksi, mutta sijaishuollossa työskentelevät aikuiset ovat yhtä lailla erehtyväisiä ja väsyviä ihmisiä kuin kaikki muutkin ja ikävä kyllä sijaishuollossakin on sinne kuulumattomia aikuisia töissä, luulen että sijaishuollossa tapahtuva kaltoinkohtelu oli se mitä vain on vähintään yhtä traumatisoivaa kuin syntymäperheessä tapahtuneet kaltoinkohtelut ja puutteet.

3

<50

  Vastaukset

  • Kyllä, kannatan lämpimästi!
   Tämä palsta on hiljentynyt, ilmeisesti vanhemmat ovat väsyneet taistelemaan tuulimyllyjä vastaan - ja kyllästyneet Faktat pöytään -Kapiaisen kaltaisiin, autoritäärisiin kaltoinkohtelijoihin.

   Ylen uutisointi tuo pientä toivonkipinää:

   "Kaakkois-Suomen poliisi on aloittanut tutkinnan Iitissä sijaitsevan erityislastensuojelulaitoksen toimintaan liittyvistä epäkohdista.

   Loikalan kartanon johtoa epäillään vapaudenriistosta, pakottamisesta ja pahoinpitelystä. Rikosnimikkeet täsmentyvät tutkinnan edetessä. Poliisilla on kaksi pääepäiltyä, joista toinen on laitoksen johtaja.

   Poliisi selvittää laitoksen muiden työntekijöiden osallisuutta tapahtumiin.

   Marraskuussa 2018 keskusrikospoliisi aloitti tutkinnan muhoslaisesta lastensuojelun erityislaitoksesta Pohjolakodista.

   Loikalan tapauksessa poliisi epäilee yli 30 lapsen joutuneen rikoksen uhriksi. He ovat laitoksessa vuosina 2018–2019 asuneita nuoria.

   Loikalan kartanon johtaja Heidi Rauha ei halua ottaa tässä vaiheessa kantaa tutkinnassa olevaan rikosasiaan. Hänen mielestään asia pitäisi selvittää aikanaan oikeudessa, mikäli siihen on tarve. Rauha sanoo, ettei tässä vaiheessa tarkkaan tiedä, mistä häntä epäillään.

   Poliisi ei ole vielä aloittanut uhrien tai työntekijöiden kuulemisia.

   Lasten riisuttamista ja eristämistä
   Loikalan kartanoon kohdistuva tutkinta alkoi kesällä. Tutkintapyynnön poliisille teki eduskunnan apulaisoikeusasiamies.

   Kyseessä on toinen tutkintapyyntö, jonka apulaisoikeusasiamies on tehnyt lastenkodin toiminnasta. Aiempi tutkinta koskee Muhoksella sijaitsevaa Pohjolakotia. Tutkinta on kesken.

   Apulaisoikeusasiamies Maija Sakslin määräsi ennalta ilmoittamattoman tarkastuksen Loikalan kartanoon loppuvuodesta 2018.

   Käynnin aikana lapset kertoivat muun muassa, että laitokseen saavuttuaan heidän piti riisuutua alasti ja he joutuivat eristyksiin. Loikalan kartanon toiminnassa oli apulaisoikeusasiamiehen mukaan myös muita epäkohtia.

   Laitoksen johdon mielestä heille ei annettu mahdollisuutta kommentoida apulaisoikeusasiamiehen raporttia ja se sisälsi virheitä.

   Tutkinnanjohtaja Juha Paukkunen Kaakkois-Suomen poliisista kertoo, että apulaisoikeusasiamiehen raportti sisältää asioita, jotka ovat moraalisesti tai eettisesti arveluttavia ja vastoin lastensuojelun ohjeistuksia.

   Paukkusen mukaan poliisi selvittää nyt yhteistyössä syyttäjän kanssa, ovatko ne rikoksena rangaistavia.

   Rikostutkinta valmistunee ensi vuonna"

  • Mielenkiintoinen yksityiskohta Maarit Tastulan haastattelussa. Syntymäpäiväkakku hankittiin mutta nuori joka oli tulonsa alussa viikkoja eristyksissä ei saanut maistaa palaakaan .Kahvitteliko henkilökunta kyseisen kakun kahvitauollaan ? Paperilla ja valvonnan tasolla toteutuu idylli mutta nuoren todellisuudessa on toisin.

  • Varsinkaan huonosti koulutetuille kaltoin kohtelijoille ei tule maksaa kaksinkertaisia maksuja, kuten eräässä kunnassa tehtiin. Tuo kunta kippasi inhottavan talon täyteen eri-ikäisiä lapsia. Siellä metsä'n keskellä olevassa kalman talossa lapsia kaltoin kohdeltiin, eikä ketään kiinnostanut.

   Tuollaisille henkilöille maksettiin akskinkertaista maksua muihin sijaisvanhempiin nähden. Olivat muka niin ammatillisia niin ammatillisia.
   Tosiasiassa eivät olleet ammattia nähneetkään.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vihdoinkin Stefan avautuu Martinan röyhkeydestä

   Tätä ollaan odotettu. Stefan kertoo että Martina yrittää kiristää 200000 e Stefanilta . Näin me tää nähtiinkin. Muija sai harrastaa mitä halusi Stefan
   Kotimaiset julkkisjuorut
   720
   16077
  2. Pelkkää rahastusta kunnallinen hammaslääkärikäynti

   Luulisi, että EU:n kireimpiä, jo tapissaan olevia veroja maksavat suomalaiset saisivat kohtuuhintaisen kunnan hammaslääkäripalvelun, kaikkea kanssa!
   Maailman menoa
   133
   2406
  3. Kotisiivous vähintään 40e/h

   Suomen kotityöpalveluyhdistys ry mukaan alin kannattava hinta siivouksesta on 40e/h. Tämä on outoa, koska puhdistusaineita ja vettä kuluu 1h aikana k
   Maailman menoa
   97
   2192
  4. Martina bailaamassa. Taas.

   Kattokaa sen ig storya. Se tylsä joka paikkaan tunkeva wannabe joku jekku b. nuolee martinan naamaa.... ovat ilmeisen humalassa...?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   138
   1894
  5. Upea kämppä!

   Ilmeisesti ekat pätkät uudesta asunnosta, tai talosta siis. Remppa kesken mutta näytti kyllä hienolta. Korkea viistokatto ikkunoineen. Vähän oli kolkk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   105
   1408