Leikkaatteko sheltin turkin lyhyeksi?

Annis

Näin jossain kuvia shelteistä, joille oli kesäksi leikattu "nahkamainen" turkki, siis lyhyt. Onko kellään kokemusta tällaisesta? Olivat aika hauskan näköisiä, ja luulisi että kesähelteillä (jos niitä nyt ikinä tulee :-)) olis tollainen lyhyt turkki kivempi.

9

3476

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • xxxx

      No enpä ole moista shelttiä koskaan nähnyt, mutta on käynyt mielessä turkin leikkaus. Meidän shelttipoika kun tykkää uida, niin olisihan se helpompi kuivata. Ja sitten nämä punkit löytyisi kans paremmin. Niitähän sitä taas ensikin kesänä saa repiä parhaana päivänä puolikymmentä.

    • mimmuli

      Meillä leikattiin poika sheltin turkki muutama vuosi sitten ihan lyhyeksi, koska hänellä oli tapana pyörtyillä kuumalla.

      Apu tuli siitä, mutta en tiedä muiden koiria mutta ai että kun meidän hauvaa hävetti. Hyvä kun uskalsi pihasta liikkua minnekkään, mutta oli ihan hyvännäköinen eikä kuumuus haitannut enää.

      Että ei siitä harmiakaan ole, päinvastoin helpottaa kesällä ja etenkin jos teillä tykätään uida niin kannattaa leikata.

    • wwwwwww

      Ei ikinä leikata sheltin kaunista turkkia lyhyeksi!!

    • jo nyt on...

      Miksi hankkia paksuvillainen pitkäkarvainen paimenkoira, jos se pitäisi kyniä kananlihalle. Ei tosiaankaan! Komea turkki on nimenomaan sheltin erikoisominaisuus ja paimenkoirana turkki on melkoisen hurjan säänkestävä, hirveimmillä helteillä sitä voi viilentää kylmillä pyyhkeillä, mutta yleensä vain pitää pois auringosta. Eläinrääkkäystä kyniä sheltti, sen turkki on jalostettu pitämään säitä ja tuholaisia kurissa vaikeissa olosuhteissa. Kyniminen saattaa aiheuttaa hirvittävää hilseilyä ja estää seuraavan talvikarvan kehittymistä.

      Jos on pakko saada lyhytkarvainen paimenkoira, niin hanki nahkacollie, siinä on sulle nyljetty jättiorava.

      • tehdään...

        olen yleensä lyhentänyt vähän sheltiltäni karvaa, mutta en koskaan nylkeny lyhyeksi koska sehän on aivan kamalan näköinen. Eli olen vain lyhentänyt karvaa massusta, tassuista, hännän alta, pussihousu tyyliä olen vähän kohentanut ohentamalla karvaa hännän alta. jne. Sellaista peruskohennusta, mikä saa koiran näyttämään siistiltä. Näin myös punkeilta on säästytty. En ymmärrä miten teidän koirillenne tulee punkkeja, kun meillä ei ole koskaan ollut. Punkkisuojan olen laittanut vain kerran kesässä siinä kesä-heinäkuun vaihteessa.


    • summeri

      no entodellakaan ole koskaan ajatellut leikata shelttini turkkia aivan lyhyeksi.jos haluaa lyhyt karvasen nin ota lyhytkarvanen collie!..shelttillä kuulu olla pitkäturkki!

    • shelteistä puheenoll

      elämä teitä. Itellä on yksi sheltti, musta sellainen. Se on kaikin puolin hieno koira. Pitkät lenkit ilman hihnaa todellakin onnistuu. Se kävelee nätisti vieressä ja jos menee vähän pidemmälle niin riittää kun napautan sormia niin se on takaisin jalassa kiinni :) sisällä rauhallinen, ei hauku ääniä. Tykkää paijauksesta mutta huonosti jos vieras ihminen kyseessä. Pitää oikeastaan vain shelttikavereista, muita koiria välttelee... mutta aivan ihana ja helppohoitoinen.

    • Tsipulilinne

      Koiralle on parempi, jos se ei joudu läkähtymään turkissaan, sanokoon ulkomuotoihmiset mitä sanovat. Alusvilla kera pitkän peitinkarvan ei sovi Suomen uusiin 30-kesähelteisiin. Lisäksi uimisesta tulee kivempaa, kun turkki on lyhyt, eikä koira joudu hautumaan märässä turkissaan.

      Turkin lyhennyksen kanssa pitää olla huolellinen. Turkki suojaa koiraa myös auringolta, joten liian lyhyeksi kynitystä karvasta voi seurata auringossa palaminen. Jälki on aika vinhan näköinen - kaiken sen pehkon alta löytyy kuin löytyykin ihan oikea, soukka koira! Alle jää vain alusvilla ja veikkaan, kun ensi keväänä kokeilen sheltilleni tuota karvankevennystä, niin siitä tulee soopelin sijasta mustavalkea... pohjavillahan siinä sitten näkyy, ei enää päälykarva. Myös turkin tuntuma muuttuu. Viime kesänä yritin, mutta omat laitteet eivät tepsineet koiran vahvoihin karvoihin, mutta tänä kesänä yritän uudelleen. Pitkäkarvaisilla collieilla olen aiemmin tavannut tällaista, varsinkin jos koiralla on aiemmin ollut lämpöshokkeja tai -halvaantumisia.

    • 1+1+1

      Eipä ole yksikään shelttä eikä collie vielä niin läkähdyksissä kesällä ollut että olisi tarvinnut turkkia leikata ! Pohjavillan harjaa pois niin se riittää . Kuumalla tarvittaessa koiraa voi kastella ja pitää huoli että sillä on varjoinen lepopaikka eikä lenkkeilytetä pitkää lenkkiä kuin vasta illan tullen .

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      107
      2087
    2. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      117
      1584
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      124
      1510
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1337
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      75
      1216
    6. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      482
      1121
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      67
      1118
    8. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      953
    9. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      922
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      876
    Aihe