allergiat; kulta-hopea-nikkeli?

emppu23

Onko muita ketkä saa hopeasta, kullasta, nikkelistä iho-oireita???
Itse en pysty pitään mitään edellä mainittuja aineita sisältäviä koruja.
Mikä avuksi nyt kun tarttis löytää sopiva kihlasormus?
Olen käyttänyt 3-4 vuotta jatkuvasti valkokultaisia korvarenkaita ja niistä en ole saanut oireita.
Miten keltakulta tai jokin muu?

7

4270

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Janna

   Minulla on erittäin reipas nikkeliallergia. Sehän ei koskaan poistu, vain pahenee, jos altistus jatkuu. Tämän vuoksi en unelmoikaan rihkamakoruista.

   Myös hopea aiheuttaa minulle oireita. Voin pitää hopeakorviksia pari viikkoa, kunnes yhtenä kauniina päivänä, kuin salama kirkkaalta taivaalta, alkaa kutina. Silloin on pakko vaihtaa kultaan. Keltakulta ei aiheuta minulla -onneksi- mitään oireita. Tunnen myös ihmisen, joka ei pysty käyttämään edes titaania (yleensä se hyvin siedetty metalli).

   Jos tiedät, ettei valkokulta aiheuta sinulle mitään, miksi riskeerata? Hanki ihmeessä valkokultainen kihla ja samaa rataa sitten vihkisormus.

  • kiiks

   Että on olemassa joku EU direktiivi tms, jonka mukaan tietyissä tuotteissa esim. rannekelloissa ja jalometallisissa koruissa ei saisi olla nikkeliä (enää, muutama vuosi sitten tilanne ei vielä ollut tämä). Jalometallisuus sinänsä ei takaa nikkelittömyyttä, koska kyseessä ovat aina käytännössä metalliseokset. Kuitenkaan siis nykyisillä säännöksillä missään kultakoruissa ei (EUssa siis) pitäisi olla nikkeliä. Jos joku tietää tästä tarkemmin niin voisi ehkä täsmentää?

   On kai mahdollista olla allerginen muillekin metalleille, mutta tämä lienee paljon harvinaisempaa kuin nikkeliallergia. Toinen asia on sitten se, että esim. siskoni atooppiseen ihottumaan taipuvaista ihoa sormukset ylipäänsäkin ärsyttävät jatkuvasti käytettyinä.

   • olla

    Nykyisten EU:n asetusten mukaan tuotteet saa sisältää nikkeliä tietyn määrän. Käykääpä Tukesin sivuilla. Muistaakseni tästä samasta asiasta on jauhettu aiemminkin.

    www.tukes.fi


  • allergia

   Jos valkokulta on ainoa mitä pystyt käyttämään, niin valinta on helppo, valkokultaa siis.
   Itse olen nikkelille allerginen, mutta kultaa ja hopeaa pystyn käyttämään.
   Kultakoruissakin on eroja. Jos ostat halvimman korun, niin saat huonointa kulta laatua ja varmasti oireita. Käy kultasepänliikkeessä kyselemässä karaattipitoisuuksia. Kuulin, että Suomessa yleisesti ei myydä ns. hyvälaatuista kultaa, mutta luulisi rahalla saavan. Kun ostat oikean kultakormuksen, niin tuskin saat allergia oireita.

  • Samma här (N)

   Itsellä sama vaiva.

   Platinasormus! Siinäpä se yksinkertaisuudessaan =)

  • nikkelivaara

   Valkokullassa saatetaan käyttää seoksessa usein myös nikkeliä! Varmista ostaessasi siis, että nikkelin sijaan on käytetty palladiumia.

  • hemppu

   Titaani on tunnetusti ainut metalli, mikä ei varmasti allergisoi. Siitä tehdään mm. silmälasin kehyksiä ja koruja, on valtavan kestävä ja ihanan kevyt materiaali. Kauniita design-titaanisormuksia tekee esim. GL-koru, nettisivu löytyy googlella.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

   En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
   Ikävä
   61
   1477
  2. Rakkauden riemuvoitto

   Valta voidaan voittaa tiedolla. Mutta tieto on huonompi kuin kauneus, hellyys ja rakkaus. Siksi kauneus on vallan ja tie
   Hindulaisuus
   349
   1151
  3. 37
   842
  4. SINÄ nainen hyvin läheltä

   Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
   Ikävä
   70
   836
  5. Ajatus aamuun

   Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
   Ikävä
   58
   789
  6. Nainen mitä tekisit

   Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
   Sinkut
   157
   785
  7. Siis ei ole edes mahdollista

   että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
   Ikävä
   42
   772
  8. Minä en luota sinuun yhtään nainen

   ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
   Ikävä
   44
   709
  9. Martina kauniina lehtihaastattelussa

   Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   182
   705
  10. J-miehelle

   haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
   Ikävä
   49
   662
  Aihe