Valmet 565 vaihteistoöljy tulee ulos

Anonyymi

Mikä mahtaa olla vialla kun vaihteistossa vaikuttaa olevan painetta niin että öljy tulee kepin juuresta ulos kun kone käy ja varsinkin ajon aikana oikein reilusti?

15

4556

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Pelaako nostolaitos normaalisti? Epäilen, että öljyt hydr.kotelosta valuneet alas, joko vaurio kotelonpohjassa tai valuvika ja huokosesta päästää öljyt alakertaan. Tai sitten vaihteistoon laitettu liikaa öljyä, mittatikku sijaitsee oikean astinlaudan puolella. eli vaihteiston kyljessä pieni n.15mm:n vaatimaton nuppi, joka kertoo öljyn määrän.

    • Anonyymi

      Nostolaite pelaa normaalisti ja tikun mukaan vaihteistoöljyn määräkin oikea. Vaihteistoöljyssä on vaahtoa liekö vettä mennyt kepin juuresta kun taivasalla seisotettu.

      • Olisikohan sittenkin kyse vain öljyn vaahtoamisesta eikä paineen kertymisestä? Melkoinen vatkainhan se loota on

        Vaihda vaihteistoöljyt, niin katsotaan uudestaan. ; )


    • Anonyymi

      Ok. Kiitos!

    • Anonyymi

      No niin, öljynvaihdolla ei asia korjaantunut. Vaihdekepin juuresta puskee vaahtoutunutta öljyä melkein heti kun ajoon lähtee, vaikka täyttökorkin hattu on täysin auki eli painetta ei pitäisi syntyä.

      • Anonyymi

        Rasian sisään tähyillessä näkyy kepin nievelöinti. Akselista jossa keppi on kiinni, näkyy lootan sisälläpäin nelikulmainen kolo. Näyttää siltä että kun keppi on juurestaan todella kulunut niin hammasrattaan melko voimakas öljysuihku kohdistuu suoraan siihen koloon tai holkkiin ja puskee sitten siitä pihalle. Ei taida purkaantua kantta avaamatta.


      • Anonyymi

        Keppi siis.


      • Anonyymi

        Vaihteistossa ei ole erillistä painevoitelua, vaan voitelu tapahtuu öljykylpyisenä ja riittävällä öljymäärällä. Muistan joskus takavuosilta, että ulosoton rattaan voitelussa oli jonkinlainen peltinen ohjuri, joka varmisti, että öljyä kulkeutui myös ylemmälle rattaalle. Ei ole toki hajuakaan, että onko vaihteistossa toteutettu samalla tavalla voitelu. Olisiko siinä sitten vika, että roiskii sen öljyn kepinjuuresta hallitsemattomasti. Muuten sen öljyn pitää olla hypoidi peräöljyä 80-90, joka on sakeampaa. Ja en itse laittaisi kylläkään mitään "monitra"- tai "universal" -tyypin jokapaikan yleisöljyä 33- 604 Vallujen laatikkoon.


    • Anonyymi

      Ja höpönlöpön, ei vaihdelootaan mitään hypoidiöljyä uhrata. Sen ikäisiin vehkeisiin käy vaihdelaatikkoon mikä tahansa voimansiirtoöljy, ja paljon on käytetty ihan moottoriöljyäkin, kun sitä usein on talossa tynnyrissä.

      • Anonyymi

        vaihdappa stefa moottorin ja vaihteiston väliin.


      • Anonyymi

        Ei se ole talokaan, missä ei ole useampia tynnyreitä erilaatuisia öljyjä. Sehän on isännän itsensä harkinnassa, käyttääkö vaikka kalanmaksaöljyä tai jotain muuta litkua vaihdelaatikossa. Mutta huoltokirjan mukaan se on tuo em. hypoidiöljy. -Jos öljyn viskositeetti on kovin matala, niin ei ole ihme , että roiskii suvella kepin juuresta. Mutta asiaan voi perehtyä Nesteen sivuilla, kun googlaa sanan: öljyn viskositeetti. Öljynvaihto aikanaan on aina kuitenkin halvempaa, kuin vaihteistoremontti.


    • Anonyymi

      565 homenokka oli tunnettu tästä tyypppiviasta eli kusee ajossa kintuille. Mk2 malliin tuli jo parannusta mutta öljynvatkaus loppui kokonaan vasta 500 tultua markkinoille. Siinä on vaihteistokotelossa kunnon tiivistys kepille ja öljyroiskelevy sisällä.

      • Anonyymi

        Tuo em. kommentti pitää muuten paikkansa. Meillä oli juuri tuo mk2, eikä mitään ongelmia vaihteiston öljyjen kanssa. Ja nykyään tuolla markkipyörityksessä vanha 50 vuotias 500:en, ja no problem


    • Anonyymi

      Vaihteiston hammaspyörä syytää öljyä keppiä kohti, ja kun juuresta on kulunut, öljyä vuotaa ulospäin. Itsellä sama ongelma, tein kepin juureen alumiinilaatasta suojan, jonka " liimasin" sika-massalla ja laitoin keppiin suojakumin, ettei vesikään pääse enää sisään. Vähän töitä ja homma pelittää.

    • Anonyymi

      Niin juuri, vähän kekseliäisyyttä ja Valmetin "valuvika" korjattu. Pitäisi saada tarkempi ohjelma, tekisin Samoin

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      160
      2610
    2. Selänteiden kommentit

      Se on kesä taas. On alkanut Selänteen rouvakin antamaan lausuntoja ja ohjeita meille. Ei voi olla totta. Yksi Selännekki
      Kotimaiset julkkisjuorut
      218
      1736
    3. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      182
      1640
    4. 79
      1311
    5. Kirkon kuoronjohtajalle varoitus

      Oulun hiippakunnan oratoriokuoro johtaja on saanut varoituksen. Lähettänyt seksuaalissävytteisiä viestejä naiskuorolais
      Luterilaisuus
      28
      1055
    6. Nyt kun pride on ohi on siks

      Raamattu opettaa johdonmukaisesti, että homoseksuaalisuuden harjoittaminen on syntiä (1. Moos. 19:1-13; 3. Moos. 18:22;
      Luterilaisuus
      297
      976
    7. Miljonääri-Miehensä palkalla elelijä-Sirpa Selänne kertoo: lapsemme eivät osoita mieltä!

      Miksi osoittaisivatkaan kun saavat kaiken isin miljoonilla? Luontoakaan ei kannata suojella niin kovin kun isin autotal
      Julkkikset
      51
      961
    8. Muistatteko itsenne vuonna 1986?

      Millainen olit, mitä haaveilit? Ovatko haaveet toteutuneet, jäänyt vajaaksi vai oletko jopa saanut enemmän mitä olisit t
      Sinkut
      179
      870
    9. Miksi et mies halua

      Seksiä minun kanssa?
      Ikävä
      79
      853
    10. Et vastannut vielä

      Herättikö jokin tunteesi uudelleen vai mistä nyt tuulee?
      Ikävä
      65
      818
    Aihe