Valmet 565 vaihteistoöljy tulee ulos

Anonyymi

Mikä mahtaa olla vialla kun vaihteistossa vaikuttaa olevan painetta niin että öljy tulee kepin juuresta ulos kun kone käy ja varsinkin ajon aikana oikein reilusti?

15

4390

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Pelaako nostolaitos normaalisti? Epäilen, että öljyt hydr.kotelosta valuneet alas, joko vaurio kotelonpohjassa tai valuvika ja huokosesta päästää öljyt alakertaan. Tai sitten vaihteistoon laitettu liikaa öljyä, mittatikku sijaitsee oikean astinlaudan puolella. eli vaihteiston kyljessä pieni n.15mm:n vaatimaton nuppi, joka kertoo öljyn määrän.

    • Anonyymi

      Nostolaite pelaa normaalisti ja tikun mukaan vaihteistoöljyn määräkin oikea. Vaihteistoöljyssä on vaahtoa liekö vettä mennyt kepin juuresta kun taivasalla seisotettu.

      • Olisikohan sittenkin kyse vain öljyn vaahtoamisesta eikä paineen kertymisestä? Melkoinen vatkainhan se loota on

        Vaihda vaihteistoöljyt, niin katsotaan uudestaan. ; )


    • Anonyymi

      Ok. Kiitos!

    • Anonyymi

      No niin, öljynvaihdolla ei asia korjaantunut. Vaihdekepin juuresta puskee vaahtoutunutta öljyä melkein heti kun ajoon lähtee, vaikka täyttökorkin hattu on täysin auki eli painetta ei pitäisi syntyä.

      • Anonyymi

        Rasian sisään tähyillessä näkyy kepin nievelöinti. Akselista jossa keppi on kiinni, näkyy lootan sisälläpäin nelikulmainen kolo. Näyttää siltä että kun keppi on juurestaan todella kulunut niin hammasrattaan melko voimakas öljysuihku kohdistuu suoraan siihen koloon tai holkkiin ja puskee sitten siitä pihalle. Ei taida purkaantua kantta avaamatta.


      • Anonyymi

        Keppi siis.


      • Anonyymi

        Vaihteistossa ei ole erillistä painevoitelua, vaan voitelu tapahtuu öljykylpyisenä ja riittävällä öljymäärällä. Muistan joskus takavuosilta, että ulosoton rattaan voitelussa oli jonkinlainen peltinen ohjuri, joka varmisti, että öljyä kulkeutui myös ylemmälle rattaalle. Ei ole toki hajuakaan, että onko vaihteistossa toteutettu samalla tavalla voitelu. Olisiko siinä sitten vika, että roiskii sen öljyn kepinjuuresta hallitsemattomasti. Muuten sen öljyn pitää olla hypoidi peräöljyä 80-90, joka on sakeampaa. Ja en itse laittaisi kylläkään mitään "monitra"- tai "universal" -tyypin jokapaikan yleisöljyä 33- 604 Vallujen laatikkoon.


    • Anonyymi

      Ja höpönlöpön, ei vaihdelootaan mitään hypoidiöljyä uhrata. Sen ikäisiin vehkeisiin käy vaihdelaatikkoon mikä tahansa voimansiirtoöljy, ja paljon on käytetty ihan moottoriöljyäkin, kun sitä usein on talossa tynnyrissä.

      • Anonyymi

        vaihdappa stefa moottorin ja vaihteiston väliin.


      • Anonyymi

        Ei se ole talokaan, missä ei ole useampia tynnyreitä erilaatuisia öljyjä. Sehän on isännän itsensä harkinnassa, käyttääkö vaikka kalanmaksaöljyä tai jotain muuta litkua vaihdelaatikossa. Mutta huoltokirjan mukaan se on tuo em. hypoidiöljy. -Jos öljyn viskositeetti on kovin matala, niin ei ole ihme , että roiskii suvella kepin juuresta. Mutta asiaan voi perehtyä Nesteen sivuilla, kun googlaa sanan: öljyn viskositeetti. Öljynvaihto aikanaan on aina kuitenkin halvempaa, kuin vaihteistoremontti.


    • Anonyymi

      565 homenokka oli tunnettu tästä tyypppiviasta eli kusee ajossa kintuille. Mk2 malliin tuli jo parannusta mutta öljynvatkaus loppui kokonaan vasta 500 tultua markkinoille. Siinä on vaihteistokotelossa kunnon tiivistys kepille ja öljyroiskelevy sisällä.

      • Anonyymi

        Tuo em. kommentti pitää muuten paikkansa. Meillä oli juuri tuo mk2, eikä mitään ongelmia vaihteiston öljyjen kanssa. Ja nykyään tuolla markkipyörityksessä vanha 50 vuotias 500:en, ja no problem


    • Anonyymi

      Vaihteiston hammaspyörä syytää öljyä keppiä kohti, ja kun juuresta on kulunut, öljyä vuotaa ulospäin. Itsellä sama ongelma, tein kepin juureen alumiinilaatasta suojan, jonka " liimasin" sika-massalla ja laitoin keppiin suojakumin, ettei vesikään pääse enää sisään. Vähän töitä ja homma pelittää.

    • Anonyymi

      Niin juuri, vähän kekseliäisyyttä ja Valmetin "valuvika" korjattu. Pitäisi saada tarkempi ohjelma, tekisin Samoin

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      69
      6806
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4420
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2833
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2100
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1663
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1457
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1161
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      305
      1135
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1134
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1101
    Aihe