Ankkurihissi

snowfani

Mite lumilaulla pitää mennä ankkurihissistä?Eiks toinen jalka piä ottaa pois.miten mennää?

18

7535

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • maron

      kyllä useimmissa hiihtokeskuksissa vaaditaan että toinen jalka täytyy olla irti siteestä. Ylösmeno on silloin turvallisempaa, jos sattuu lautansa kanssa kaatumaan niin ei jää ainakaan roikkumaaan laudan takia hissin kapulaan.
      Ainakin opetteleville lautailijoille on vaikeaa se kun pitäisi pysyä sitten ýhdellä jalalla pystyssä kun hissistä jää pois - no ainakin on pyörittävä tai ryömittävä mahdollisimman nopeasti pois seuraavan hissin alta!!!!!
      Kyllä se siitä!!!

    • tapsa1124

      Oon itekki menos just lasketteleen ja toi ankkuri vaivaa!!! :D

    • :)

      ainakin sompa hissiissä autta kun pitää takimmaista kättä siellä takana roikkumassa vapaana eikä pidä siitä kapulasta kiinni, olettaisin että se auttaa myös ankkuri hississä. Sittekö se laskeminen sujuu niitä käsiä voi pitää iha missä vain

    • wj940+k

      Mun mielestä sata kertaa helpompaa on mennä ylös molemmat jalat tukevasti kiinni siteissä. Ylläksellä ei ainakaa nipoteta mistää turhista "takajalka vapaaksi" touhusta. Nämä etelän pikkukeskukset on sitte taas asia erikseen.

    • ugudiug

      Itekkin olen yli 10 vuotta täällä pohjoisessa mennyt hississä molemmat siteet kiinni ja onhan se paljon helpompaa ja vaivattomampaa! Jos joutuu meneen takaside auki, niin kannattaa vaan ottaa ihan rauhallisesti, eikä hötkyillä, äkkiä siinä oppii sitten olemaan. Mutta jos alkaa säätämään, niin ei siitä tule mitään.

      Markkinoilla on kyllä sellaisia takasiteen lähelle lautaan liimattavia "piikkitarroja". En tiiä mikä niitten oikea nimi, joku viisaampi korjatkoon. Siinä kun sitten pitelee jalkaa niin se varmaan pysyy siinä hyvin, on niissä niin hyvät piikit! Itellänikin on sellainen, mutta en sitten ole viittinyt liimailla sitä lautaan kun ei ole ollut tarvista. varmasti käyttäisin jos pitäis takasidettä pitää auki, mutta kun ei tällä pohjoisessa onneksi tarvi :)

    • SnowGirl

      Vähän myöhään: Mä oon harrastanu nyt lumilautailuu pari 4 vuotta ja mummielest parastapa on sillee et laittaa sen kapulan sen alemman jalan ''taakse'', Eikä siihen nivusiin....ja en oo ite kyllä törmänny sellaseen että ankkurihississä pitäis ottaa toine side auki O:

    • lolololXDXDXDESPÄRIS

      Kyllä siinä ankkurissa on paljon helpompi mennä kuin sompahississä kun sen oppii. Sompa jotenkin puuduttaa etujalan :/

    • snogrim

      kyllä ankkuri hississä on helpompi menna

    • aloittelija11

      Itse olen 11v ja aloittamassa lautailun niin kanaattaako mennä ennen sompa va ankkurihissiin

    • No rukalla ei ainakaan tartte ottaa sidettä pois ja oon ite käyny Levillä,Pyhällä,Iso-Syötteellä ja Ounasvaaralla eikä missään oo tarttenu ottaa sidettä pois.

    • Vihti ski

      Oltii Kolilla nii siinä aina joku pappa mulle tuli rähisee että side irti


      -MUN mielest se on 1.paljon vaivattomampaa
      2.paljon helpompaa
      3.paljon turvallisempaa olla kaikkijalat laudassa kiinni


      Miettikää jos..

      Joku pikkunen pakotettais 1jalal menee ja sit se kaatuis ku ois lähös hissistä pois ei pääsis siit ylös muut laskis sen päälle

      2 jos lauta lähtee vetämään sivuun sitä ei saa enää hallittua niin helposti

      3. jos jalka osuu maahan lauta alkaa vetämään sivulle.. AIKA NOPEAA JOUDUT SIT SII ROIKKUU / korjaa sitä irhet

      • Ihmekolilla

        Kolilla on ihme porukkaa. Kun ite laskettelin siellä joskus suksilla, ja olin sinisessä mäessä keksinyt hyvän tavan tulla hissille syöksylaskulla viimeseltä lyhyeltä laskulta(rinne n.20m levee ja alastulon jälkeen n.50m ) niin yhtenä päivänä se hissivalvoja alko valittaan siitä syöksylaskusta. No siinä sitten luisteluhiihtoo 50m hissille joka laskun jälkeen.


    • jammu

      kannattaa olla toinen side auki, mulla oli siitet kiinni ja jäin haaroista roikkumaan hissiin.

    • pelokas oon

      oon 14.w ja mua pelottaa iha sikana mennä ankkuri hisseillä laualla(kokemusta on), koska viimevuonna koulun kanssa mentii laskettelee ja anlkkuriha siellä mua odotti! oon aina menny penkkihissillä paitsi sillo koulunkans ja nyt pelottaa taas koska ois uus keikka laskettelee koulunkans eikä siellä oo niitä penkkihissejä!:( onko mitää maholisuutta treenata sitä kyyissä pysymista ja tiiän että kuulostaa tyhmältä, mutta mietin vaa::) ja rakastan muute laskettelua tosi paljo, mutta en ole ankkuri hissien taitaja:( toivon todella että joku osais auttaa mua tän asian kans!:(((

    • sorgejorge

      ku ite alotin lasketteleen nii en ees pysyny siinä hissisä kolomia metriä pitempään! oli vähä noloa... siinon helepompi olla jos on joku kaveri mukana hissisä pitämäsä vakaana. Muistaa vaan ettei yritä istua siihen ankkuriin, vaan jalat ihan suorina ja kyli menosuuntaan. Nykyään jo kaverin kans pelleillään ankkurin kans ku tulee aika pitkäks levillä.

    • Lautailija12

      Joo toinen jalka (takajalka) irrotetaan laudasta...

    • Lautailija-04

      Irrota vaan se jalka! Paljo helpompaa!!

    • Anonyymi

      Ankkurihississä pitää (useimmissa) hiihtokeskuksissa otta takajalka irti ihan turvallisuussyistä sillä jos onnistut kaatumaan keskelle nousulatua pääset ns. potkuttelemalla sinne reunaan niin ettei kukaan tuu sun päälle. Ja vinkkejä hississä olemiseen löytyy edellisistä viesteistä, koska en viittiny ite niitä tähän kirjottaa kun olisin kuitenkin neuvonut samoja mitä edellisetkin. Mutta tsemppiä vaan jokaiselle lumilautailua opettelevalle:))Ja tiiän et tää tulee n. 15 vuotta myöhemmin kun edelliset keskustelut tässä ketjussa.
      T. Lumilautailija tyttö

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      99
      2850
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2410
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2180
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      1992
    5. 167
      1828
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1826
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1787
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1726
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      133
      1529
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe