Televes DVB-T2 antenni mökille!

Anonyymi

Hei!

Tilanne on nyt sellainen, että minulla on mökillä 12V DC -järjestelmä, jolla pyöritän LED-lamppuja, Autostereota (radion kuunteluun), sekä Finlux 12V 22" -Televisiota. Pitäisi saada televisio näkyviin ja olen selaillut eri antenneja, kunnes löysin tämän tuotteen:
https://www.verkkokauppa.com/fi/product/14911/kkmgk/Televes-DAT-HD-BOSS-790-tehokas-75-elementtinen-UHF-ulkoante?list=OZCYkRhDd6yNsLV0NV9uzN203gOuH0NNsnWjO

Ajattelin, että jos tarvitsen tuota antennin mastovahvistinta, niin saako sellaisen, johon voisi liittää johdot suoraan ja siitä sitten 12V -pistotulpalla seinään? Tai sitten suoraan yhteen aurinkopaneelin ohjausyksikön jälkeisistä 3-kuormituspiirin jakorasioista. Pistoke: (https://www.aurinkopaneelikauppa.fi/Pistoke-12-24V)

En ole ajatellut laittaa siniaaltoinvertteriä koko järjestelmään, koska sille ei ole tarvetta. Jääkaappina toimii kaasujääkaappi ja uuni/liesi on myös kaasukäyttöinen.
Itse television teho on (47W), joka on 3,9A virta ja nykyiset AGM-akut riittävät loistavasti.

Tukiasemalle olisi lähes 60km matka ja taajuusalueena UHF. Onko tuo tavoitettavissa, kun antenni olisi noin 4-6m korkeudesta (merenpinnasta)?

6

<50

  Vastaukset

  • Esim. Verkkokaupan Televes T7450 DC -jännitesyöttöadapterilla voit syöttää antennin mastovahvistimen tarvitseman 12 V:n sähkön antennikaapelin kautta. Tuotteen arvostelu kannattaa lukea.
   Jos antennisignaalia ei tule tarpeeksi (kuten tässä tapauksessa), niin antennin oma vahvistin kytkeytyy automaattisesti päälle.

   • Löysin tuotteesta lisätietoa, mutta jäi epäselväksi se, että ottaako se jatkuvasti tuon 1,5A ulos? Kuitenkin myyntipakkauksessa lukee "max current:1,0A", kun taas tuotteessa itsessään "max current: 1,5A"?
    Televisio vie siis jo 3,9A niin siihen 1,5A lisää on aika paljon, noin 3 LED-lampun verran...


   • Anonyymi kirjoitti:

    Löysin tuotteesta lisätietoa, mutta jäi epäselväksi se, että ottaako se jatkuvasti tuon 1,5A ulos? Kuitenkin myyntipakkauksessa lukee "max current:1,0A", kun taas tuotteessa itsessään "max current: 1,5A"?
    Televisio vie siis jo 3,9A niin siihen 1,5A lisää on aika paljon, noin 3 LED-lampun verran...

    Aivan mahdollista kun ei se 12 volttia kuljeta paljoa mitään tehoja

    Että jotain kytkimiä pitää laitella


   • Anonyymi kirjoitti:

    Löysin tuotteesta lisätietoa, mutta jäi epäselväksi se, että ottaako se jatkuvasti tuon 1,5A ulos? Kuitenkin myyntipakkauksessa lukee "max current:1,0A", kun taas tuotteessa itsessään "max current: 1,5A"?
    Televisio vie siis jo 3,9A niin siihen 1,5A lisää on aika paljon, noin 3 LED-lampun verran...

    Tällä lisäpalikalla syötät antennin vahvistimelle sen tarvitseman 12 V:n käyttöjännitteen ja se ei ole paljoa. Antennin teknisissä tiedoissa on mainittu , että vahvistimen virrankulutus on maksimissaan 45 mA, joten se ei paljoa kuluta. Kannattaa senkin sähkönsyöttö laittaa kytkimen taakse, jotta se ei turhaan tyhjennä akustoa.

    TV:n ja valaistuksen jännitteet syötät perinteiseen tapaan omilla vähän paksummilla kaapeleillaan. Akustoahan sinulla oli jo riittävästi.


  • Kiitos vastauksestasi!

   Luulen, että näillä tiedoilla saan kuvan näkyviin.

  • Järjestelmäsi on kuin matkailuvaunussa tai -autossa. Käytän matkailuautossani samaa telkkaria ja antennina Triax UFO 170 (lentävän lautasen näköinen). Vahvistin on antennissa itsessään ja saa virtansa antennikaapelia pitkin virransyöttöpalikasta (jännitesyöttö 12 V tai mukana tuleva verkkolaite). Tämä on laajakaistainen antenni ja vastaanotto 360 astetta, joten kokemuksesta tiedän että pitää olla kunnolla television näkyvyysalueella (netistä löytyy kartat).

   Jos näkyvyys on heikko, kannattanee käyttää tarkasti suunnattua UHF alueen logperiodista harava-antennia ja 12 voltilla toimivaa antennivahvistinta. Jos asuinpaikalla on nähtävissä myös HD kanavia, ne vaativat yleensä myös VHF antennin (tuo Triax hoitaa senkin), joten voidaan tarvita iso yhdistelmäantenni.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Avustettuja CoVid murhia ruotsissa?

   >> “Ruotsissa iäkkäiden koronapotilaiden kuolemia on joudutettu morfiinilla" – Sairaanhoitaja Sonja Aspinen kertoo järkyttävistä kokemuksistaan >> Yle
   Maailman menoa
   178
   8586
  2. Niko Ranta-Aho vihjaa perhehaaveistaan

   Miten voi olla, että tätä typerää rikollista paapotaan ja glorifioidaan joka tuutissa? Haastattelua annetaan ja otetaan sinne sun tänne. Ovatko kaikk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   111
   3801
  3. Murha Varkaudessa

   Eli kuka tekijänä ja kuka mahtoi olla uhri?
   Varkaus
   101
   2918
  4. Vihdoinkin Stefan avautuu Martinan röyhkeydestä

   Tätä ollaan odotettu. Stefan kertoo että Martina yrittää kiristää 200000 e Stefanilta . Näin me tää nähtiinkin. Muija sai harrastaa mitä halusi Stefan
   283
   2381
  5. Niin alhaista toimintaa Martinalta!

   Nyt kun Stefu ja Sofia pitävät matalaa profiiliä niin Martina yrittää väkisin ärsyttää Stefua.Haluaa kai että hän suttuu ja ärähtää niin että porukat
   Kotimaiset julkkisjuorut
   127
   1348