Sananvapauden sisältö

Anonyymi

Suomessa sananvapaus on turvattu perustuslaissa ja Euroopan ihmisoikeussopimuksessa. Sananvapaudella on keskeinen rooli demokraattisessa yhteiskunnassa. Sananvapauteen kuuluu mielipiteiden ilmaisu, vastaanottaminen ja jakaminen ilman ennakollista puuttumista. Sananvapauteen kuuluu kärjekkäiden, provosoivien ja jopa loukkaavien ilmaisujen esittäminen, kunhan ei ylitetä sitä, mitä voidaan pitää yleisesti hyväksyttävänä.

Sananvapaus ei tarkoita sitä, että mitä tahansa saa sanoa. Sananvapauteen kuuluu vastuu. Jokaisen kunnia ja yksityiselämä on turvattu myös perustuslaissa. Kun kysymys on sananvapauden ja yksityiselämän välisestä konfliktista, oikeuksia joudutaan punnitsemaan: kumpi oikeus on vahvempi, kun otetaan huomioon olosuhteet? Sananvapauden ydinalueelle kuuluvat yhteiskunnalliset asiat ja yksityiselämän alueen piiriin kuuluvat seksuaaliset suhteet ja perhe-elämä. Jos kysymys on yhteiskunnallisesti merkittävästä asiasta, jolla on liittymä yksityiselämään, sananvapaus on yleensä vahvempi oikeus.

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kauniita sanoja, mutta kyllä rakkaassa Suomessamme on suitsittu sanan vapautta jo pitkän aikaa valitettavasti.

      • Anonyymi

        hei!

        suomessa sananvapautta ei ole turvattu perustuslaissa. Se on turvattu Euroopan ihmisoikeussopimuksessa, mutta sitä ei tunneta EU lainsäädännössä tai paikallisessa laissa. Myös EU:n lainsäädäntö rikkoo sananvapautta. Sananvapaudella ei ole keskeistä roolia EU:ssa.

        EU-sananvapauteen ei kuulu mielipiteiden ilmaisu.
        Eu-sananvapauteen ei kuulu kärjekkäiden, provosoivien eikä loukkaavien ilmaisujen esittäminen. eu.ssa aina ylitetään se mitä voidaan pitää yleisesti hyväksyttävänä.

        Sananvapaus tarkoitaa sitä, että mitä tahansa saa sanoa. Mutta ateistien sananvapaus tarkoittaa sen vastakohtaa. ateistien sananvapauteen kuuluu vastuu. Jokaisen kunnia ja yksityiselämä on turvattu myös perustuslaissa, mikä loukkaa sananvapautta. Kun kysymys on sananvapauden ja yksityiselämän välisestä konfliktista, oikeuksia joudutaan punnitsemaan: kumpi oikeus on vahvempi, kun otetaan huomioon olosuhteet? Se on vahvempi mikä milloinkkin huvittaa. Sananvapauden ydinalueelle kuuluvat yhteiskunnalliset asiat ja yksityiselämän alueen piiriin kuuluvat seksuaaliset suhteet ja perhe-elämä. Humppuuki jargonia. Jos kysymys on yhteiskunnallisesti merkittävästä asiasta, jolla on liittymä yksityiselämään, sananvapaus on yleensä heikompi oikeus, tai sitten kyse on ateistisen sananvapauden huipentumasta eli puhuja pannaan vankilaan


    • Anonyymi

      Valta media on suomen pravda !!

    • Anonyymi

      Ei Suomessa ole oikeasti sananvapautta. Isoveli valvoo ja kukkahatut päättää oikeista mielipiteistä. Vääristä mielipiteistä tulee penaltia ja ura nousee pystyyn. Parempi kun hymistellään.

    • Anonyymi

      Sananvapaus ei ole sitä, että persu-vajakit sen varjolla hyökkäävät mm. maahanmuuttajia vastaan ja esittävät valheita ja örveltävät sos.median palstoilla ja samalla uhriutuvat, jos joku arvostelee heidän lähinnä tietämättömiä ja lapsellisia mielipiteitään. Muuten Sebadtian Tynkkynen töppäsi ja nolasi itsensä Porvoon ampumisten kommenteissa!

      • Anonyymi

        Vaan se on sitä,että on vaan yksi sana jonka isoveli ja kukkahatut sanoo ja se on se yksi ja oikea, muiden sanan vapaus on rasismia siis olkaa sanoinenne hiljaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      3880
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      596
      3644
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3632
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      2291
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      56
      2255
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      322
      1972
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      123
      1947
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      187
      1776
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      27
      1443
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1362
    Aihe