Hallituksen puheenjohtajan vallankäyttö

Anonyymi

Hallituksen puheenjohtaja käyttäytyy, määrää ja päättä kaikista asioista suurista ja pienistä, niistä joista ymmärtää jotakin ja myös niistä joista ei ymmärrä yhtään mitään. siis kaikista asioista olettaen että hänellä yksin on valta sanoa kaikkiin asioihin kyllä tai ei ja kaikki päätökset vielä ilman johdonmukaisuutta, oikeudenmukaisuutta ja logiikkaa naamakertoimen mukaan.
Onko mitään keinoa osakkailla vaihtaa hallituksen puheenjohtajaa. Tiedän, että vaihtamalla koko hallitus saadaan myös puheenjohtaja pois. mutta teko olisi radikaalinen ja myös muille hallituksen jäsenille epäoikeudenmukainen. Tällaiseen yllättävään tilanteeseen on jouduttu, kun useiden vaihtojen (muuttojen ja sairauksien) jälkeen ihan uudet hallituksen jäsenet valitsivat keskuudestaan puheenjohtajan, joka myös lähti pois ja tilalle tuli varajäsen ja joka samalla valittiin puheenjohtajaksi. Mielestäni lakia pitäisi muuttaa siten, että osakkaat ovat mukana myös hallituksen puheenjohtajan valinnassa, koska tietyissä tilanteissa puheenjohtajalla on merkittävä rooli, etenkin vanhoissa taloissa , joissa meneillä tärkeitä korjauksia. mm. kommunikoinnissa erilaisten ammattiryhmien ja urakoitsijoiden kanssa sekä äänien tasatilanteissa hallituksen kokouksissa., puheenjohtajan mielipide ratkaisee. Taloyhtiöissä osakkailla on muuten ylin päätäntävalta, päin vastoin kuin maan hallituksella, joka uudistaa lakeja. Mutta miksi hallitus yksin valitsee "johtajansa". Osakkailla saattaisi olla paljon parempi käsitys siitä kuka puheenjohtajaksi sopii. Ehkä ainakin yhteisvalinta olisi paikallaan. Osakkaat eivät useinkaan tiedä edes kuka kulloinkin on puheenjohtaja, joskus ei edes hallituksen jäseniä.

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Eihän sitä koko hallitusta tarvitse vaihtaa, vaan jättää se nykyinen pj valitsematta hallitukseen.

      Ja as. oy lain mukaan hallituksen puheenjohtajalla ei ole sen enempää valtaa päätöksenteossa, kuin muillakaan hallituksen jäsenillä. Kertoo paljon hallituksen muista jäsenistä, jos päästävät pj:n rellestämään.

      • Anonyymi

        Niin kai kuuluisi olla. Eli ainoastaan hallituksen omissa kokouksissa päätettäessä asioista, äänten mennessä tasan, puheenjohtajan ääni ratkaisee. Käytännössä kuitenkin usein puheenjohtaja edustaa asunto-osakeyhtiötä tarvittaessa. Ei ole siksi samantekevää kuinka hyvin puheenjohtaja on perillä taloyhtiön asioista ja esim. remonttitarpeista ja niiden toteuttamistarpeista ja t ylipäätään teknisistä mahdollisuuksista.


    • Anonyymi

      Jos hallituksessa on esimerkiksi kolme jäsentä täytyy kahden olla samaa mieltä, jotta saadaan päätös. Ei puheenjohtaja yksin mitään päätä.

      Monesti toinen näistä muista kannattaa puheenjohtajaa päätöksissä, mutta jättää kertomatta muile.

      Hallitus kokonaisuudessaan vastaa päätöksistään.

    • Anonyymi

      Jonkun on oltava PJ.

      • Anonyymi

        Kolmijäseninen hallituskin on nykyaikana hieman arveluttava., ei ison taloyhtiön asiat saisi missään tapauksessa jäädä kahden ihmisen varaan.Esimerkiksi vanhassa rivitaloyhtiössä, jossa saattaa olla noin 40-50 asuntoa ja tulevat korjaustarpeet saattavat olla miljoonaluokkaa, hallituksen ehkä yllättäenkin uudistuessa ,uudet jäsenet saattavat ymmärtää ja pohtia useissa kokouksissaan vain pihapiirin istutuksia ja niiden hoitoa, vaikka hallituksen tehtävänä on valmistella tulevia remonttitarpeita kokonaisuudessaan ja tärkeysjärjestyksessä, Vaikka hallitus ei saa yksin niistä edes päättää, sen tehtävä on niiden tarpeen selvittäminen ja vaihtoehdot.
        Pihapiirin ja yksityispihojen oikeudet rajoineen , pitäisi taas olla selkeän yleisen kaikille samanlaisen lainsäädännön alaisia. Pihan koko, mitä saa istuttaa ja mitä rakentaa, Eikä hallituksen päätäntävallan alaisena. Aivan erityisiä poikkeustapauksia lukuun ottamatta, jolloin asunnon sijainti ja tarve saattavat ratkaista.


    • Anonyymi

      Taloyhtiössä on historia ja dokumentit tallessa, lisäksi viisivuotissuunnitelma ja kuntotarkastuksen perusteella laadittu 10-vuoden kunnostussuunnitelma.

      Joten vaikka koko hallitus vaihtuisi on riittävästi tietoa aivan uusille ihmisille. Yhtiökokouksessakin asukkaat voivat muistuttaa remonttien tarpeellisuudesta.

    • Anonyymi

      Parempi olisi, että jäsenten vaihtuessa hallitukseen jäisi paras tieto vielä kokemuksen kautta talteen. Paperi tieto on tulkittavissa miten halutaan ja kaikkea ei kuitenkaan kirjata ylös.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4135
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      124
      1620
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1416
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1402
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1274
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      48
      1140
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1131
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1096
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1081
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      61
      1050
    Aihe