Hallituksen puheenjohtajan vallankäyttö

Anonyymi

Hallituksen puheenjohtaja käyttäytyy, määrää ja päättä kaikista asioista suurista ja pienistä, niistä joista ymmärtää jotakin ja myös niistä joista ei ymmärrä yhtään mitään. siis kaikista asioista olettaen että hänellä yksin on valta sanoa kaikkiin asioihin kyllä tai ei ja kaikki päätökset vielä ilman johdonmukaisuutta, oikeudenmukaisuutta ja logiikkaa naamakertoimen mukaan.
Onko mitään keinoa osakkailla vaihtaa hallituksen puheenjohtajaa. Tiedän, että vaihtamalla koko hallitus saadaan myös puheenjohtaja pois. mutta teko olisi radikaalinen ja myös muille hallituksen jäsenille epäoikeudenmukainen. Tällaiseen yllättävään tilanteeseen on jouduttu, kun useiden vaihtojen (muuttojen ja sairauksien) jälkeen ihan uudet hallituksen jäsenet valitsivat keskuudestaan puheenjohtajan, joka myös lähti pois ja tilalle tuli varajäsen ja joka samalla valittiin puheenjohtajaksi. Mielestäni lakia pitäisi muuttaa siten, että osakkaat ovat mukana myös hallituksen puheenjohtajan valinnassa, koska tietyissä tilanteissa puheenjohtajalla on merkittävä rooli, etenkin vanhoissa taloissa , joissa meneillä tärkeitä korjauksia. mm. kommunikoinnissa erilaisten ammattiryhmien ja urakoitsijoiden kanssa sekä äänien tasatilanteissa hallituksen kokouksissa., puheenjohtajan mielipide ratkaisee. Taloyhtiöissä osakkailla on muuten ylin päätäntävalta, päin vastoin kuin maan hallituksella, joka uudistaa lakeja. Mutta miksi hallitus yksin valitsee "johtajansa". Osakkailla saattaisi olla paljon parempi käsitys siitä kuka puheenjohtajaksi sopii. Ehkä ainakin yhteisvalinta olisi paikallaan. Osakkaat eivät useinkaan tiedä edes kuka kulloinkin on puheenjohtaja, joskus ei edes hallituksen jäseniä.

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Eihän sitä koko hallitusta tarvitse vaihtaa, vaan jättää se nykyinen pj valitsematta hallitukseen.

      Ja as. oy lain mukaan hallituksen puheenjohtajalla ei ole sen enempää valtaa päätöksenteossa, kuin muillakaan hallituksen jäsenillä. Kertoo paljon hallituksen muista jäsenistä, jos päästävät pj:n rellestämään.

      • Anonyymi

        Niin kai kuuluisi olla. Eli ainoastaan hallituksen omissa kokouksissa päätettäessä asioista, äänten mennessä tasan, puheenjohtajan ääni ratkaisee. Käytännössä kuitenkin usein puheenjohtaja edustaa asunto-osakeyhtiötä tarvittaessa. Ei ole siksi samantekevää kuinka hyvin puheenjohtaja on perillä taloyhtiön asioista ja esim. remonttitarpeista ja niiden toteuttamistarpeista ja t ylipäätään teknisistä mahdollisuuksista.


    • Anonyymi

      Jos hallituksessa on esimerkiksi kolme jäsentä täytyy kahden olla samaa mieltä, jotta saadaan päätös. Ei puheenjohtaja yksin mitään päätä.

      Monesti toinen näistä muista kannattaa puheenjohtajaa päätöksissä, mutta jättää kertomatta muile.

      Hallitus kokonaisuudessaan vastaa päätöksistään.

    • Anonyymi

      Jonkun on oltava PJ.

      • Anonyymi

        Kolmijäseninen hallituskin on nykyaikana hieman arveluttava., ei ison taloyhtiön asiat saisi missään tapauksessa jäädä kahden ihmisen varaan.Esimerkiksi vanhassa rivitaloyhtiössä, jossa saattaa olla noin 40-50 asuntoa ja tulevat korjaustarpeet saattavat olla miljoonaluokkaa, hallituksen ehkä yllättäenkin uudistuessa ,uudet jäsenet saattavat ymmärtää ja pohtia useissa kokouksissaan vain pihapiirin istutuksia ja niiden hoitoa, vaikka hallituksen tehtävänä on valmistella tulevia remonttitarpeita kokonaisuudessaan ja tärkeysjärjestyksessä, Vaikka hallitus ei saa yksin niistä edes päättää, sen tehtävä on niiden tarpeen selvittäminen ja vaihtoehdot.
        Pihapiirin ja yksityispihojen oikeudet rajoineen , pitäisi taas olla selkeän yleisen kaikille samanlaisen lainsäädännön alaisia. Pihan koko, mitä saa istuttaa ja mitä rakentaa, Eikä hallituksen päätäntävallan alaisena. Aivan erityisiä poikkeustapauksia lukuun ottamatta, jolloin asunnon sijainti ja tarve saattavat ratkaista.


    • Anonyymi

      Taloyhtiössä on historia ja dokumentit tallessa, lisäksi viisivuotissuunnitelma ja kuntotarkastuksen perusteella laadittu 10-vuoden kunnostussuunnitelma.

      Joten vaikka koko hallitus vaihtuisi on riittävästi tietoa aivan uusille ihmisille. Yhtiökokouksessakin asukkaat voivat muistuttaa remonttien tarpeellisuudesta.

    • Anonyymi

      Parempi olisi, että jäsenten vaihtuessa hallitukseen jäisi paras tieto vielä kokemuksen kautta talteen. Paperi tieto on tulkittavissa miten halutaan ja kaikkea ei kuitenkaan kirjata ylös.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      413
      1706
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1348
    3. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      171
      1317
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      117
      1275
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      44
      1017
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      936
    7. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      880
    8. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      92
      871
    9. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      856
    10. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      108
      821
    Aihe