Siirrytään keskiajalta nykyaikaan

Anonyymi

Kummitukset ja kummittelu luodaan mielikuvituksessa. Kyse on yksilön uskomuksista ja odotuksista. Yhtälailla asia toimii myös päinvastaisessa tilanteessa. Kummittelu on kokonaisuudessaan psykologinen tapahtuma, jota vahvistaa ajatuksiin iskostuneet tuhansia vuosia vanhat perinteet. Esim koputus seinään on toiselle todiste kummittelusta, kun taas toiselle se jotain luonnollista... Tikka, naapurin kännikala, lämpölaajenemista, orava tms. Itse kummitusta ei koskaan näy, joten niihin uskova luo sen mielessään.

Ghostbox on silkkaa korvanlumetta. Radiotaajuuksia skannataan nopeaan tahtiin, jonka tuloksena on epäselviä ääniä, jotka mieli muotoilee tilanne huomioiden aaveiden esittämiksi sanoiksi.

Kylmät aallot, tuulahdukset yms ovat nekin mielen luomia. Murisevat äänet yms taas on keksittyjä.

On ymmärrettävää, että satoja ja tuhansia vuosia sitten pelättiin ksikenlaisia olentoja, mutta nykyään kyse on vain viihteestä, sekä keksityistä tarinoista ja väärennöksistä. Parasta huiputusta on lienee ollut Amityvillen tapaus. Ja kun tapaus/video/kuva kerrallaan on kaikki osoittautunut höpöhöpöksi, niin sen luulisi kertovan, että muutkin vastaantulevat tapaukset on satua.

13

205

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   1800 luvulla Suomessa kun susilaumat tappoivat lapsia, vanhempi väki eli aikuiset alkoi pitämään seuroja tiheään koska uskoivat että nyt on antikirstus tullut maan päälle.

   Mutta on luotettavien ihmisten kertomia kummitus tapauksia.

   Ghostbox on typerä viihdelaite jota ei kannata ottaa missään tapauksessa vakavasti.

   Kerran kuulin ohimennen kun pariskunta haki apua rajatiedon myymälästä siihen että heidän kotonaan leijui tavaroita ilmassa. Tämä pariskunta oli täysin tavallinen ja olivat ihan hölmistyneitä liikkeeseen tullessaan.

  • Anonyymi

   kerroppa samaan syssyyn että mikä nykyajassa on niin helvetin hienoa?

   joku robosaatio? tekeekö hoivarobotit onnelliseksi?

   vitut ne tekee, masentaa vaa lisää! sieluttomia mutterikasoja.

   jos minä olen onnellisempi larpatessa mennyttä aikaan niin onko se sinulta pois? elä sinä futuristisessa maailmassa robottiesi kanssa kun ne vievät lopulta työsi ja kurjistavat elintilasi olemattomiin.

  • Anonyymi

   Nykyaikana saa kummitukset esiin pieraisemalla voimakkaasti WC:n
   peilin edessä keskiyöllä täydenkuun aikaan.

  • Anonyymi

   Sää oot just niitä niin saottuja viisaita ja normeja. Minulle hen koht ärryttäviä ihmisiä. On kuitenkin tapahtumia jotka ei ole ns luonnollisia ilmiöitä ja jonka tapahtuman on sadat ihmiset nähneet yhtä aikaa, kuten esm levitaation, joka on tapahtuma jossa ihminen leijjuu ilmassa, siis miks ei voi olla myöskin näkyjä ja kummituksia. Mutta jos joku kaltaisesi ehkä näkee vaikka kuinka selvästi esm Levitaation niin te väitätte, ettei sitä oo oikeesti tapahtunu. Ootte siis siinä mielessä sairaampia kuin ne jotka kummituksia ja näkyjä näkee. Mää oon yksin asuva ja mun asuntokaverit on henki olentoja jotka silloin tällöin näyttäytyy ja antavat muuten merkkejä läsnä olostaan, ne hengittävät korvaani ja käsittelevät talous tavaroitani, esm sil aikaa kunkirjoittelen, nämähengeton ystäviäni. Näin on ollut jo parikymmentä vuotta. Niin että jos olisi hullu, minut olis siksi huomattu jo ajat sitten jakyyristelisinjossai hullujen huoneella.
   Tässä viesti kaltaisilleni:- Älkää puhuko näistä meidän toisesta ulottuvuudesta olevista hengistä, joita näette tai kuulette, muuten nää ns normaalit sukee sinut pyöreeseen koppiin ja pakko paitaan ja vie sinut hullujen hoitolaan, jossa sinua pamputetaan ehkä ja tyrkitään.

   • Anonyymi

    Täällä kirjoittelu foorumeilla, missä kirjoitellaan, nimimerkeillä ja siis nimettömänä on meidän hyvä kirjoitella, koska täällä ei meitä ns normaalit tunnista.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Täällä kirjoittelu foorumeilla, missä kirjoitellaan, nimimerkeillä ja siis nimettömänä on meidän hyvä kirjoitella, koska täällä ei meitä ns normaalit tunnista.

    Täytyy muistaa, että aaveiden ektoplasman tiheys on lähellä
    suolistokaasujen tiheyttä !
    Jotta ei ne puheet pierun ja kummitusten yhteensopimisesta välttämättä
    perättömiä ole !
    Minä olen astangajoogan harrastajana huomannut , että
    chakrat pysyvät avoimina ja kundalini juosevana kun pieraisee voimakkaasti.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Täytyy muistaa, että aaveiden ektoplasman tiheys on lähellä
    suolistokaasujen tiheyttä !
    Jotta ei ne puheet pierun ja kummitusten yhteensopimisesta välttämättä
    perättömiä ole !
    Minä olen astangajoogan harrastajana huomannut , että
    chakrat pysyvät avoimina ja kundalini juosevana kun pieraisee voimakkaasti.

    Sää oot varmaan se jota kansa nimittää joskus vanhaksi pieruksi


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Sää oot varmaan se jota kansa nimittää joskus vanhaksi pieruksi

    Mekäläinen on vasta 19, ei vanha, ja pieru on nuorekkaan voimakas.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mekäläinen on vasta 19, ei vanha, ja pieru on nuorekkaan voimakas.

    Niin-niin, mutta ota nyt hyvä ihminen sentään huomioon sellainen merkittävä seikka, että sinunkin kaikki atomisi ovat suurelta osiltaan kulkeutuneet vuosi vuodelta vääjämättä ikääntyvään kehoosi jo alkuräjähdyksen ensikaiuilla purjehtien, ja siitähän on sentään jo miltei 14 vuosimiljardia, eikä sitä aiempia tapahtumia kyetä nykytieteen konstein edes perkaamaan, joten mitä onkaan nuoruus, kussa menee vanhuuden raja?


   • Anonyymi

    Ei kato pelota niin paljon kun kieltää kaiken.


  • Minkä takia olen kokenut kummittelua vain yhdessä paikassa? Siskon ex-miehen vanhalla maatilalla, joka on 1600-luvulta ollut samalla paikalla. Tuostakin on jo aikaa 9 vuotta. Miksi koin kummittelua vain tuolla, en missään muualla ja tuon jälkeen?

   • Anonyymi

    Arvauksia:

    - Suggestioherkkä?
    - Mies ja piippu, piipussa kiltaa?
    - Väärä muisto?
    - Väärä tulkinta tilanteesta?
    - Unen ja valveen sekoittuminen?
    - Aito kummittelu?
    - ?

    Jospa kerrot siitä mitä koit tapahtuneen tuolloin, niin kertomuksesi varsinainen pointti, kummittelu, tulee meidän tietoomme ja voimme aloittaa tarkemman puntaroinnin aiheesta.


  • Anonyymi

   Olen tässä vuosien aikana katsellut kummitteluviihdettä analyyttisestä näkökulmasta, miten tilanteet, tunnelma yms. luodaan. Kyse on todellakin mielen virittämisestä "kummitustilaan". Siinä tilassa yhdistyy tuhatvuotiset perinteet, legendat, miljoonat tarinat yms., sekä sallimus itsensä uskoa mahdollisuuteen yliluonnollisen olemassaolosta. Kun mieli virittyy "kummitustilaan", erilaisista asioista alkaa muodostua merkkejä, vihjeitä, vieatejä, jopa todisteita yliluonnollisesta. Kun odotat "todistavasi" kummittelua, tilanteet muotoutuu mielessäsi sellaiseksi.

   Kokeile itse: sammuta kotonasi valot illalla ja ala kuunnella ääniä. Saatat kuulla sihinöitä, suhinoita, kopinoita, rapinoita, (naapurin) puhetta, askelia jne. Kotonasi olet tutussa turvallisessa ympäristössä, jossa olet jo tottunut erilaisiin ääniin, jotka koet luonnollisena, joihin et juurikaan edes kiinnitä huomiota. Seuraavaksi etsi netistä jokin paikka, jossa väitetään kummittelevan. Järjestä matka sinne. Asetu siellä istumaan pimeässä ja ala kuuntelemaan ääniä. Nyt olet vieraassa turvattomammassa ympäristössä, jossa odotuksesi on ihan toiset, sillä olet lukenut "todistuksia" paikan kummittelusta. Olosi on jännittynyt, pelokas, ja olet virittäytynyt "kummittelutilaan", koska odotat kummituksen tai useamman elävän ko. rakennuksessa. Nyt jokainen ääni saattaa saada ihosi kananlihalle, ja saatat saada voimakkaitakin pelkokohtauksia. Saatat juosta minuutin parin sisäsällä ulos housut märkänä ja vannot ettet koskaan enää tee samoin. Sitten riennät someen keskustelupalstalle ja kerrot kuinka itse olet todistanut kummittelun olevan totta.

   Kaikki "todisteet" kummittelusta on itse muotoiltu "todistamaan" kummittelun todellisuus. Olen itse käynyt av-laitteiden kanssa useammassa paikassa, jossa väitetään kummittelevan. Mielenkiintoisinta on ollut todeta, että sekä päivällä että yöllä olen kuullut samat äänet, mutta pimeällä kuultuna äänien vaikutus mieleen on erilainen. Vaikka olen skeptikko, minullakin yöllä pimeällä on jännittynyt olo. Se johtuu perimästämme ja inhimillisistä ominaisuuksistamme. Kehitys kuitenkin kertoo taikauskon ja pimeänpelon häviävän mielen fysiikasta.

   Yliluonnollinen rakentuu 100%sti mielessä, sillä mielikuvitus on erittäin luova ja aikaansaava ominaisuus. Ajattele, että synnyt paikassa, jossa ei ole ikinä kuultu yliluonnollisesta, kuten henget, jumalat, demonit jne. Mihin silloin uskot? Mikä rakentaa todellisuuskäsityksesi? Miten reagoit pimeällä kuultuun ääneen, tai silmäkulmassasi näkemääsi liikkeeseen, varjoon tms? Silloin toimii vaistosi. Asiat muuttuu, kun vaistomainen reagointi korvautuu asioiden ja ilmiöiden luomisella ja käsitteistämisellä. Ts. et tietäisi kummittelusta, jos käsitettä 'kummittelu' ei olisi ikinä luotu. Silloin pimeässä rakennuksessa kuultu ääni tai silmäkulmassa nähty liike ei olisi merkitykseltään 'kummittelua'. Et tietäisi jumalista, jos käsitettä 'jumala'ei olisi koskaan luotu. Silloin sinua ei olisi 'luotu' tai elämäsi ei olisi 'jumalan' käsissä. Tietoisuutesi rakentuu siis sisäsyntyisistä luoduista käsitteistä, kielestä, symboliikasta, kommunikaatiosta jne. ja riippuen siitä, millaisia tunteita niihin on kerrottu liittyvän, koet ne juuri sillä, opitulla, tavalla, joka on elinympäristössäsi ominaista. Esimerkki. Demoni = pelottava. Enkeli = turvallinen. Miksi? Koska näin on päätetty ja se on vakiinnutettu. Demonin on päätetty olevan paha ja enkelin hyvä. Tähän liittyy myös toinen inhimillinen ominaisuus, eli ulkonäön luominen luonteeseen ja merkitykseen sopivaksi: demoni = ruma, synkkä, likainen, haiseva, nahkasiivet, sarvet jne kun taas enkeli = valoisa, valkoinen, puhdas, kyyhkysen siivet, sädekehä jne. Ihminen on erittäin luova, kuin myös kykenevä luomaan itselleen kuvitteellisen maailman asioilla, joita ei ole, mutta ne luodaan, "konkretisoidaan" ja ulkoistetaan asioilla, jotka saa "todisteen" statuksen. Ts. ihminen huijaa itseään, myös tietämättään.

   Jokainen päättää itse mihin uskoo ja mihin ei. Mielenkiintoinen seikka on se, että kummitteluun uskovat kokee kummittelua, kun taas kummitteluun uskomattomat ei koe kummittelua.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kirja: Martina Aitolehti näki narkomaani-siskonsa piikitetyn käsivarren: "Sillä hetkellä tajusin..."

   Hyvinvointiyrittäjä ja triatlonisti Martina Aitolehti avautuu rehellisesti mm. pikkusiskonsa-Steffin huumehöyryisestä elämästä uudessa elämäkertakirja
   Kotimaiset julkkisjuorut
   62
   4840
  2. Loiri on kuollut.

   Poistui kuvioista.
   Maailman menoa
   188
   3801
  3. Martinan vastenmielinen menneisyys

   Martinan kirjasta julkaistujen otteiden perusteella hän on vastenmielinen sarjapettäjä ja epävakaa persoona. Kukaan normaali ihminen ei huuda kuutta t
   Kotimaiset julkkisjuorut
   284
   2950
  4. Vesa-Matti Loirin some hiljeni pahaenteisesti - Nyt tuhansilla suomalaisilla vain tämä yksi viesti

   Mikä on sinun suosikkimuistosi Vesa-Matti "Vesku" Loirista? Meneekö se Uuno Turhapuro osastolle, Eino Leinon tulkintaan vai onko se aivan jotain muuta
   Maailman menoa
   70
   2769
  5. Miksi Martina puhuu kirjassaan

   …muunneltua totuutta. Hän ei ole ollut apuvalmentajana hevostallilla nuoruudessaan. Hän on ollut ihan tavallinen tallityttö muiden tallityttöjen jouko
   Kotimaiset julkkisjuorut
   162
   1881
  6. Kiinasta taas uusi virus maailman iloksi

   Kiinassa on tunnistettu uusi Langya henipavirus (LayV), johon on sairastunut jo kymmeniä ihmisiä. Tutkijoiden mukaan virus on todennäköisesti tarttun
   Maailman menoa
   81
   1872
  7. Loiri oli minusta vastenmielinen

   Loirin kaikkea tekemistä leimaa hänen Uuno Turhapuro filminsä. Uuno filmit ovat olleet minulle aina todella vastenmielisiä. Tuo poru
   Maailman menoa
   225
   1471
  8. Parisuhdeodotukset

   Ajattelin ohittaa tämän päiväisen palstahärdellin ja viedä keskustelua alueelle, joka kovasti mietityttää ja joka saa tuntemaan suurehkoa rakkauden va
   Sinkut
   180
   1083
  9. Ei mutta nallukkani

   Mähän rakastan sut. Älä sitä unohda :)
   Ikävä
   186
   913
  Aihe