Kannattaako autokorjaamon perustaminen?

Anonyymi

Terve! Opiskelen tällähetkellä autonasentajaksi ja mietin alan työllisyystilannetta Pohjois- ja Keski-Suomen alueilla. Kohtuu hyvät näkymät työllistymiselle? Pulaa?
Olen pohtinut kuitenkin jo aika pitkään, etten viitsisi käyttää mielelläni koko ikääni työntekoon, joten yrittäjyys on alkanut kiinnostamaan minua todella paljon.
Haluaisin kuulla teiltä, onko autokorjaamon perustaminen kannattavaa nykyään? Mitä sinun pitäisi ottaa huomioon autokorjaamon perustamisessa? Rikastutko vai elätkö ihan mukavasti, vai saatko leivän päälle juuri ja juuri extrasiivun kinkkua viimeisillä säästöilläsi?

Lisäksi, missä pyörii vastavalmistuneen palkka autonasentajana Pohjois-Suomen alueella? Meneekö arvaus 9-10€/h jo yläkanttiin?
Riippuu toki liikkeestä ja ammattitaidosta, mutta olisi mukava kuulla vaikkapa vastavalmistuneiden kokemuksia ja mielipiteitä mitä olette tykänneet työstä. :)

1

<50

Vastaukset

 • Yrittäjänä joudut todennäköisesti tekemään reilusti enemmän töitä. Etenkin jos korjaamossasi ei ole lisäksesi kuin pari heppua. Voihan se toki mennä hyvinkin.
  Riippuu siitä mitä nyt työnteolla tarkoitat. Miten hyvä päänuppi sinulla on. Opit uusia asioita nopeasti, tiedät mitä teet ja kestät henkistä prässiä. Asiakkaat voivat olla aika kenkkumaisia. Korjaamosi voi pärjätä vain kovalla ammattiosaamisella. Hallitset mekaanikkohommat, korikorjaukset, elektroniikan ja ohjelmoinnit. Periaatteessa Pohjoisuomessa on kysyntää hyvistä monttööreistä. Käytettyjä tuontiautoja on runsaasti. Auto on monelle pakollinen kulkuväline toisin kuin ruuhkasuomessa. Kun paljon ajetaan tulee niitä vikoja koslaan kuin koslaan. Tiet ovat huonoja. Sinä ja tiimisi fiksaavat autot. Ei vain sitä valmisosien (alkuperäiset/harakiriosat) vaihtoa vaan myös pystytte korjaamaan ne ongelmat kuntoon. Hanki ensin itsellesi timantinkova ammattitaito ja ymmärrys liiketoiminnasta. Muutama vuosi vieraan palveluksessa Ei yhdessä paikassa vaan useammassa korjaamossa tai merkkihuollossa oppia hakemassa. Silloin olet varmalla pohjalla. Yksinyrittämisen sijasta suosittelen yrittämistä liikekumppanin kanssa. Onko koulukavereissasi muitakin korjaamoyrittäjäjyydestä kiinnostuneita. Kattele asiaa siltä kantilta. Se partneri voi löytyä ihan siitä läheltäsi. tv, edd china
  https://www.youtube.com/watch?v=LPEYsazrKIw

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  165
  6861
 2. Toni Nieminen rakastui 7 lapsen yksinhuoltajaan

  ja muutti tämän taloon. https://www.seiska.fi/Uutiset/Jatti-tylysti-ex-vaimonsa-Toni-Nieminen-iski-seitseman-lapsen-yh-aidin-paparazzikuvat
  79
  3629
 3. KORONAVIRUS: 11 milj. asukkaan Wuhan eristetty!

  Kiina on keskeyttänyt Wuhanin kaupungista lähtevän liikenteen. Wuhanin epäillään olevan uuden tappavan koroaviruksen alkulähde. WHO:n mukaan 11 miljo
  Maailman menoa
  174
  3289
 4. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  163
  1653
 5. Zoo aloittaa yt't

  Huonolta näyttää.N.20 työntekijää liikaa.Kylmää on kyyti.
  Ähtäri
  33
  583