Aihe

Sukupuuttoonko?

Anonyymi

Niin että odotellaanko met nyt vaan kaikessa rauhassa sitä, että metsäkanalinnut kuolevat laji lajinsa perään sukupuuttoon, ennenkuin metsästysajoista päättävät tahot havahtuvat siihen tosiasiaan, että linnut ovat tosiaankin sukupuuttokuoleman partaalla?
Onko päättäjillä dementia iskenyt nuppiin, kun ei muisteta, että noinhan tehtiin suden kohdalla 1973, kun olevinaan susi oli kuolemassa sukupuuttoon, että se rauhotettiin kertalinttuulla.

Komiteoissa löpistään, että tarttis tehrä jotain, mutta ei ne löperöpuheilla hommat lutviudu kondikseen. Tarttis tosiaankin ryhtyä tuumasta toimeen ja rauhottaa metsäkanalintujen metsästys muutamaksi vuodeksi, sekä sallia pahimpien tuholaisten, (kanahaukka, susi, pienpedot), metsästys samaan aikaan, että jokin roti hommaan löytyisi.

Ja kun asiassa päättäjätahot jotain päättävät, niin kaikenkarvaisten luonnonsuojelijain asiattomat mölyämiset on syytä jättää omaan arvoonsa ja pysyä faktoissa pelkästään.

4

<50

  Vastaukset

  • Mahtaa olla paras lintuvuosi kymmeniin vuosiin.

   • Jos nyt tosiaankin on paras lintuvuosi pitkään aikaan ja lintuja metsästetään yhä enenevässä määrin, niin mahtaakohan lintukanta tosiaankin vahvistua tulevina vuosina tuolla tyylillä?


   • Jos on paras lintuvuosi vuosiin, niin onko niitä lintuja heti pakko antaa metsästää kuiviin asti pidentämällä metsästysaikoja niin paljon kuin on pidennetty jossain lääneissä ja paikkakunnilla? Voi olla hyvinkin, että tämän vuoden jälkeen ei ole taas hyvää lintuvuotta vuosiin?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jos on paras lintuvuosi vuosiin, niin onko niitä lintuja heti pakko antaa metsästää kuiviin asti pidentämällä metsästysaikoja niin paljon kuin on pidennetty jossain lääneissä ja paikkakunnilla? Voi olla hyvinkin, että tämän vuoden jälkeen ei ole taas hyvää lintuvuotta vuosiin?

    Noinhan tuo näyttäisi, noin tilastollisesti olevan, että metsäkanalintukannat ovat joissakin maakunnissamme elpyneet huomionarvoisesti, koskapa metsästysaikoja on jatkettu edellisiin vuosiin verrattuna.
    Mutta kestäneeköhän kanalintukannat tosiaankin jatketut metsästysajat jatkossa, se jää nähtäväksi..

    Tunnettu tosiasiahan on, että turha se on rypistää enää sitten, kun paska on jo housussa..


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   403
   26192
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   16469
  3. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   399
   15258
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   117
   13311
  5. Joskus naista ei vaan tajua

   Nainen ostaa netistä tavaraa 30 eurolla kengät ja sitten lähtee hakee niitä 30km päästä eli ajaa 60 km edestakas kun kaupassa samat kengät maksaa 40 e
   Parisuhde
   58
   3272