Atrain lotto

Anonyymi

Kuka osuu lähimmäksi millä numerolla saa viimeisen asunnon Atraista? 67000 alle

106

557

  Vastaukset

  • 1509 hakemusta

  • numerolle 89999 ja 1508 hakemusta

  • 30 000 on viimeinen numero mille menee

   • Juuri noin. Sitä suuremmilla numeroilla kannattaa jonottaa aikaisintaan vuonna 2050.


  • 1501 hakemusta. Olen optimisti ja luon toivoa: suurin numero jolla asunnon saa on 85 100. Tällöin asunto pitää valita taktisesti oikein.

  • "Keskustele vapaasti aiheesta kuin aiheesta!"

   Ok.
   No todetaan aso- Atrain jonka julkisivu tulee olemaan länsipuolen Kalasatamankadun puolelle, joka on välikatu suoraan kauppakeskus Redin sisäänkäynnin kohdalta pohjoisen suuntaan.
   Atrian kortteli on n. 100 m. kauppakeskuksesta ja samoin Majakka "pilvenpiirtäjästä", samassa linjassa.

   Atraimen n. 8krs:n talon näkymät ja parvekkeet ovat vastapäisen 7.krs:n jo valmiin ja asutun ( ensimmäisten joukossa tällä puolella keskusta) ja näkymät ovat siten se vastapäinen talo, joka peittää esim. iltapäivän ja illan auringon hyvin viereisten talojen tapaan !
   Vastapäisen aso-talo sekin (muu yhtiö) parvekkeet ovat talon toisella puolella korttelissaan lännteen.

   Kalasataman kadusta länteen on vanhaa Hermannin rantatietä linjaava uudistettu katu, idän puolella Atrian ja Hekan ym. talojen korttelin rannan puolella on Kyläsaarenkatu.
   Kalasatamankatu ei ole ns. läpiajo katu sellaisenaan, mutta leveydestä päätellen on mahd. myös pysäköintikatu?

   Mitään alkuperäistä tms. vihreää ei alueella ole, toki kadunvarsi puut yms. tulevat keventämään maisemia.
   Hyvin kaupunkimainen ja tiheää yhtämittaisia kadunavarsikortteleita täälläkin.

   Millaisia odotuksia tästä kohteesta hakijoilla on?

   • Eikös siitä alta juuri tätä katua pitkin kulje se pikaraitiotie?


   • Sijainti. Se varmasti on tärkein syy hakea kantakaupungin asuntoja. Jokainen alueelle halajava tietää, että se tiiviisti rakennettu ja lähimmät viheralueet ovat puistoja. Tässä syy miksi minä en halua kantakaupungin asoihin: liian tiiviistä rakentamista, eikä luontoa. En halua, että ainoa näkymä ikkunastani on tien toisella puolella oleva talo ja sen ikkunat.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Eikös siitä alta juuri tätä katua pitkin kulje se pikaraitiotie?

    No ei "pikaraitiotie" eli Jokeri tulee pika-raitiotienä kulkemaan samoilla sijoilla pohjois-/keskinen Helsinki suunnassa Itäkeskus - ja Espoon Leppävaara jne. Suunnilleen samoilla reiteillä kuin bussi-Jokeri ajaa nytkin.

    Mutta jos kommentoija tarjoittaa kaupunki-raitiovaunu linjausta Kalasataman ja Pasilan välillä se sijoittuu juurikin kyseisen Hermannin rantatien väylälle. Katua jota levennettiin jo uutta käyttöä ja rakennuskantaa ajatellen.
    Pasilaa kohti raitiotie johtaa Vallilan siirtolapuutarhan ja Kumpulan 'kartanon' eli Yliopiston kasvitieteellisen puutarhan välistä kohti Mäkelänkatua ( Mäkelänrinteen uintikeskuksen vierustaa) ja Pasilaa - siihen suuntaan.
    Ok?


   • Näinhän se olikin. Kiitos tiedosta. Onneksi nykyiset asunnot ovat sen verran hyvin eristettyjä, ettei sisään paljoa ääntä tule. Eri asia sitten, kun pitää ikkunoita auki. Raitiotievaunuista tulee vähän kovempi ääni kuin rekoista. Taitaa kulkea Atraimen ohi sellaiset 250 kertaa päivässä, yhteensä molempiin suuntiin.


   • Ei pidä paikkaansa tuo hyvin eristetty. Asuntotuotanto on rakentanut vilkasliikenteisen kadun varrelle hasoja ja hitaksia, joissa liikennemelu on häiritsevää. Varsinkin dieselbussien jyrinä menee rakenteista läpi. Vastuutaan eivät kanna! Asuntotuotanto rakennuttajana, rakentaja ja isännöitsijä muodostavat yhdessä kolmen koplan, joka tekee kaikkensa vaikeuttaakseen virheestä reklamointia. Puolirikollista toimintaa. Maan arvostetuimmat akustisen alan yritykset ovat samassa kompuksessa. Vanhojen meluselvitysten pohjalta laadittu ulkovaipan äänieristysvaatimus toteutuu rimaa hipoen, asumisterveydestä viis. Puolueettomia ja päteviä melumittauksia on mahdotonta saada jälkeenpäin. Järjestelmä eli Helsingin kaupunki viilaa asunnonostajaa linssiin! Asuntotuotanto on niin ryvettynyt, että siellä pitäisi järjestää sisäinen tarkastus.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei pidä paikkaansa tuo hyvin eristetty. Asuntotuotanto on rakentanut vilkasliikenteisen kadun varrelle hasoja ja hitaksia, joissa liikennemelu on häiritsevää. Varsinkin dieselbussien jyrinä menee rakenteista läpi. Vastuutaan eivät kanna! Asuntotuotanto rakennuttajana, rakentaja ja isännöitsijä muodostavat yhdessä kolmen koplan, joka tekee kaikkensa vaikeuttaakseen virheestä reklamointia. Puolirikollista toimintaa. Maan arvostetuimmat akustisen alan yritykset ovat samassa kompuksessa. Vanhojen meluselvitysten pohjalta laadittu ulkovaipan äänieristysvaatimus toteutuu rimaa hipoen, asumisterveydestä viis. Puolueettomia ja päteviä melumittauksia on mahdotonta saada jälkeenpäin. Järjestelmä eli Helsingin kaupunki viilaa asunnonostajaa linssiin! Asuntotuotanto on niin ryvettynyt, että siellä pitäisi järjestää sisäinen tarkastus.

    Kirjoittaja on oikeilla linjoilla, ja näkemys perustuu varmaan henkilökohtaiseen kokemukseen? Kukapa meistä muista joilla hyvin erilaiset asuintalot ja ympäristötekijät, voisivat kiistää asioista kokemuksella kertovien näkökantoja.
    Jopa yhdessä ja samassa kiinteistössä asuintalossa ym. voi olla huomattavia poikkeamia asunnon kuntoon tai laatuun nähden.

    Tätä kokemusten mukaan on "vaikea niiden ymmärtää" heidän joilla ei ole omakohtaista vastaavaa osunut kohdalle!

    At (Att) on siis kaupungin oma rakennuttaja taho joka nyt myös Kiinteistöviraston alaisuudessa aikaisemmin ei, ja oli tavallaan oma yksikkönsä.
    Mutta miettikää miksi asukkaiden joiden kohdalle osuu tai tulee myöhemmin muuton jälkeen jne. ilmi reklamaation paikka, ei saisi sellaista kohtelua ja lainmukaisia toimia asiansa todentamiseksi ja hoidettua kuntoon ilman osoittelua
    yms. turhasta valittamisesta!?
    Olettaisi kaupunkia ja sen virkamieskuntaa ja vastuussa erilaisissa tehtävissään olevia kiinnostaisi vastuu ennen muuta kaupungin omaisuudesta oli se mitä tahansa ja kiinteistöt ovat juuri sellaista arvokkaammasta päästä!

    Huomatkaa kuitenkin aso-asukkaiden velvollisuus on samaan aikaan ilmoittaa esiintulleista ja havaituista kiinteistöä ja asuntoa koskevista ongelmista viipymättä!
    Vähän erikoinen juttu siitä näkökulmasta ainakin, - niin tai näin aina väärinpäin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Näinhän se olikin. Kiitos tiedosta. Onneksi nykyiset asunnot ovat sen verran hyvin eristettyjä, ettei sisään paljoa ääntä tule. Eri asia sitten, kun pitää ikkunoita auki. Raitiotievaunuista tulee vähän kovempi ääni kuin rekoista. Taitaa kulkea Atraimen ohi sellaiset 250 kertaa päivässä, yhteensä molempiin suuntiin.

    Nähdäksemme tuleva ja jo olemassa oleva Kalasatamankatu ei ole ja tule olemaan ns. läpiajoliikenne katu?
    Hermannin rantatie on alueen liikenne- ja pääkatu jossa suurin osa liikenteestä tapahtuu, raskasta ja kevyttä.

    Keskon l. K- pääkonttori pitkän omainen 6 krs:n rakennus on myös pitkälle saman kadun varrella, viistosti lounas-etelään aso-Atraimesta /Hasosta jne. - ja kadun pääosin siten asuintaloista koostuva ympäristö.
    Voisin jopa olettaa Kalasatamankatu olisi pihakadun tyyppinen asukasliikenteen katu, joka "päättyy" Terveyden-ja hyvinvointikeskuksen nurkalle ja Redi kauppakeskuksen alittavan kauttakulku tunnelin päähän kohti Sompasaarta ja Suvilahden tapahtumakenttää etelän suuntaan.

    Toivottavasti se olisi myös eräänlainen puisto-ja istutusten katualue samalla. Toiselle laidalle Haavin ym. ja tämän (Atrain/Haso jne.) korttelin väliin tulee pieni aukio ja istutuksia jopa vesiallas kuvituksesta päätellen. Ja erilainen vesikanava tulee Kyläsaarenkadun toisen puolen korttelin päähän katuun saakka, aina merenlahdelta siihen asti.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei pidä paikkaansa tuo hyvin eristetty. Asuntotuotanto on rakentanut vilkasliikenteisen kadun varrelle hasoja ja hitaksia, joissa liikennemelu on häiritsevää. Varsinkin dieselbussien jyrinä menee rakenteista läpi. Vastuutaan eivät kanna! Asuntotuotanto rakennuttajana, rakentaja ja isännöitsijä muodostavat yhdessä kolmen koplan, joka tekee kaikkensa vaikeuttaakseen virheestä reklamointia. Puolirikollista toimintaa. Maan arvostetuimmat akustisen alan yritykset ovat samassa kompuksessa. Vanhojen meluselvitysten pohjalta laadittu ulkovaipan äänieristysvaatimus toteutuu rimaa hipoen, asumisterveydestä viis. Puolueettomia ja päteviä melumittauksia on mahdotonta saada jälkeenpäin. Järjestelmä eli Helsingin kaupunki viilaa asunnonostajaa linssiin! Asuntotuotanto on niin ryvettynyt, että siellä pitäisi järjestää sisäinen tarkastus.

    Komppaan vahvasti.


  • Ei ainakaan nää asunnon pohjat ole lottovoitto:😀

   • Ei todellakaan. Kummallisia ja epäkäytännöllisiä pohjia.


   • Suorastaan järjettömiä. 60-neliöisessä asunnossa ruokapöytä on käytännössä eteisessä ulko-oven edessä, mikä on törkeän huonoa suunnittelua. Aterialla on tarkoitus rauhoittua ja seurustella. No, ehkä vieraat lähtevät nopsempaan, kun ovi muistuttaa lähdöstä :)


  • Ihan on hitokseen asomaksut noussut. 2012 muutin yli 100 neliöön ja maksoi vähän yli 33 000€. Ja tällä vastikkeella saisin yksiön vuokramarkkinoilla.

   • Ok, mo mutta tee valintasi ja muuta tasokkaisiin hyvin varustettuihin vuokra-asuntoihin. Säästyy aso-maksu vaikka sijoitustoimintaan.
    Ja jos asumistukea hakee tai tarvitsee, sekin etuus säilyy tiettyyn rajaan (m2) ennallaan edelleen asui sitten miten ja missä vaan - ja tukea tarvitsee!

    Mutta aso-asunnossa asumalla on tavallaan myös "sijoittaja" jos ajatellaan maksun ollessa indeksiin sidottua ja aina saa jopa omansa takaisin näillä tietämillä.
    Asumistuen voi siten tavallaan myös laskea itselleen hyötynä eli "korkotuloksi" jos sama raha olisi nolla-korolla pankissa saman ajan olisi tuotto näiden toimien kautta tuottoisampaa? (Indeksi + asumistuki)

    https://asumisoikeus.wordpress.com/contact/
    "Jos Asumisoikeusasunnon luopumisajan indeksi on suurempi kuin indeksi asuntoa hankittaessa niin erotuksen saa itselleen ”indeksi-korotuksena”"...


  • Haso Atrain Kalasatamankatu 17 valmistuu ennakoivan ilmoituksen mukaan syyskuussa 2021, joten tästä ajankohdasta 9/2019 on rakennusaikaa 2- vuotta!
   Melko pitkä aika "suunnitella" muuttoa jne. Mutta lyhyt aika sen jälkeen päättää osto aikeensa kun ilmoitus hakuun tulee voimaan tämän syksyn mittaan!

   Jk. Se että aso-Atraimen kiinteistöön tulee myös liiketiloja (ainakin 4 erillistä tilaa) alakerrokseen on hyvä sillä vuokratuotto voi alentaa monia muita kiinteistön kuluja asukkaille.

   Pohjapiirroksesta käy selville talon alimmassa -1 pohjakerroksesssa tila "Savus", mikä lienee, tuskin "savusauna"?
   Mutta talosauna tulee 7.-kerrokseen jossa myös kerhotila, mutta myös asuintiloja.
   Erikoisia ettei jopa epäkäytännöllisiä pohjaratkaisuja monessa kohtaa, ja pienimmät asunnot ehkä 2 h /kt tms?
   Vaatehuoneet ovat hyvä ratkaisu liki kaikissa asunnoissa se on piirroksissa.
   Nyt on erillinen hissi ja raput jotka "ei nojaa asuntojen seiniin"!

   Pihakannen alle tulee myös parkkeerauspaikkoja joten ulos kadulle ei ehkä niinkään?

  • Ihmiset ilmeisesti huolissaan oman numeronsa riittävyydestä, semmoinen suolaus taas alkanut. Eiköihän noille "täysin kelvottomille" asunnoille tule hakijoita silti olemaan ihan reippaasti.

   • Taidat itse olla asuntotuotannon leivissä. Kukaan ei ole väittänyt asuntoja täysin kelvottomiksi, mutta asuntotuotannon rakennuttamisen epäkohtia on syytä nostaa esille. Helsinkiläiset ansaitsevat parempaa kuin mihin asuntotuotanto organisaationa nykyään pystyy. Kävin katsomassa Svanströminkujan hasoja, ja olin järkyttynyt rakennusten tylyydestä ja sijoittelusta aivan tien viereen. Voiko kolkompia asuintaloja enää olla? Koko Kruunuvuorenranta on muutenkin pohjanoteeraus ja ilmentää hyvin sitä, millaista jälkeä korruptio tuottaa.


   • Käytin oman numeroni keväällä ja seuraan näitä uudempia kohteita ihan vain mielenkiinnosta. Hakijoita varmastikin riittää jo pelkästään sijainnin takia, mutta itseäni noin oudot ja hankalasti kalustettavat pohjaratkaisut eivät houkuta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Taidat itse olla asuntotuotannon leivissä. Kukaan ei ole väittänyt asuntoja täysin kelvottomiksi, mutta asuntotuotannon rakennuttamisen epäkohtia on syytä nostaa esille. Helsinkiläiset ansaitsevat parempaa kuin mihin asuntotuotanto organisaationa nykyään pystyy. Kävin katsomassa Svanströminkujan hasoja, ja olin järkyttynyt rakennusten tylyydestä ja sijoittelusta aivan tien viereen. Voiko kolkompia asuintaloja enää olla? Koko Kruunuvuorenranta on muutenkin pohjanoteeraus ja ilmentää hyvin sitä, millaista jälkeä korruptio tuottaa.

    Kävin tässä katsomassa tulevaa asuntoani Asuntotuotannon Haso Fortunassa Kalasatamassa, ja olin erittäin tyytyväinen työn jälkeen. Äänieristys selviää tietysti vasta asuttaessa, mutta olen optimistinen.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kävin tässä katsomassa tulevaa asuntoani Asuntotuotannon Haso Fortunassa Kalasatamassa, ja olin erittäin tyytyväinen työn jälkeen. Äänieristys selviää tietysti vasta asuttaessa, mutta olen optimistinen.

    On varmasti hyvä äänieristys. Asun myös uudessa, viime vuonna valmistuneessa Hason kerrostalossa, joka on kehän vieressä. Ei kuulu sisään mitään, silloin kun ikkunat ovat kiinni. Toki liikenteen kohina kuuluu silloin, kun pitää ikkunoita tai parvekkeenovea auki. Mutta siihen pitää kaupungissa asuessa tottua.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Taidat itse olla asuntotuotannon leivissä. Kukaan ei ole väittänyt asuntoja täysin kelvottomiksi, mutta asuntotuotannon rakennuttamisen epäkohtia on syytä nostaa esille. Helsinkiläiset ansaitsevat parempaa kuin mihin asuntotuotanto organisaationa nykyään pystyy. Kävin katsomassa Svanströminkujan hasoja, ja olin järkyttynyt rakennusten tylyydestä ja sijoittelusta aivan tien viereen. Voiko kolkompia asuintaloja enää olla? Koko Kruunuvuorenranta on muutenkin pohjanoteeraus ja ilmentää hyvin sitä, millaista jälkeä korruptio tuottaa.

    Uuden Maunulan Haso- kiinteistön liiketilan vuokralaisena kaupungin vuokralaisena aloittanut ravintola-yrittäjä kokenut ennen näkemättömän vaikeita ja käsittämöttämän byrokraattisia vastoinkäymisiä jo syksystä 2018.
    Liiketila jota ei ole alunperin suunniteltu vaativampaan ja monimutkaisempaan ravintolakäyttöön on tilan vuokranneen yrittäjän toimesta remontoitu lupia vastavaan kuntoon, ja silti kaikki on vielä keskeneräistä ja monta asiaa vialla ja kesken!
    Yrittäjä on menettänyt näissä väärin toteutetuissa muutostöissä huomattavan paljon varojaan. Ja vasta nyt ongelmien kärjistyessä on kaupungin puolesta "tultu vastaan" ja remonttia viedään siihen tasoon kuin se olisi pitänyt olla jo vuokrasopimusta tehtäessä!

    Yksistään yrittäjän vuokrasopimuksen teko on käsittämätöntä pyöritystä, Hason ollessa kiinteistön haltija, on se vuokrannut liiketilan kaupungin tilapalvelukeskukselle (Kiinteistöviraston alainen toiminta), ja tilakeskus puolestaan vuokrannut liiketilan yrittäjälle jolla selkeä suunnitelma tilan käytöstä, vaan tilakeskuksen suojatyössä toimivat ei ole tuotu esiin ettei tila ilman suurta muutosremonttia sovellu ravintolakäyttöön! Rakennustarkastusvirastokin (Hki) heräsi asiassa toimimaan jossain vaiheessa, ja lupia ei hellinnyt ennen hyväksyttyjä muutoksia!

    Tämä jo lyhykäisyydessään kertoo miten vaikeaa ja mutkikasta voi olla jopa yrittäjän asema kaupungin pyörityksessä jossa kukaan ei oikeastaan ota vastuuta vasta kun vaikeimman kautta!
    Mutta ymmärrystä ulkomaalaistaustaiselle yrittäjälle jonka sitkeys ( mahd. kielivaikeuksista huolimatta) on kääntymässä hänelle suotuisaksi mutta yli vuoden kestäneen hyppyytyksen ja byrokratian jälkeen vuoden 2019 lopulla!

    https://www.is.fi/hs-helsinki/art-2000006225691.html
    "Ravintolan piti aueta Helsingissä jo lokakuussa 2018: Sitten alkoi pyöritys, joka oli viedä ravintoloitsija Baris Kayalta 200 000 euroa"...

    Kyllä aso-& haso asukkaat pääsevät lopulta varsin helpolla vaikka ongelmia esiintyy myös asuntokohteissa laajasti, kaikki eivät tule esiin vaikka hyvä olisi niistäkin kertoa julkisemmin.


   • No, enpä ole varma, pääsevätkö kyseisten talojen asukkaat kovin helpolla tämänkään asian puolesta. Baris & kumppanit eivät juuri piittaa suomalaisista liikennesäännöistä. Näin useamman kerran, miten nämä hemmot ajoivat Pakilantietä idästä päin ja kurvasivat ennen S-marketin liikennevaloja suoraan aukiolle. Vasikoiden palautuksen jälkeen taisi kävelijöille ja pyöräilijöille hengenvaarallinen ralli loppua. Mielenkiinto kohdistuu jatkossa siihen, mitä lisäarvoa ravintola tuo Maunulaan, vai alkaako tästä slummiutumiskehitys?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Taidat itse olla asuntotuotannon leivissä. Kukaan ei ole väittänyt asuntoja täysin kelvottomiksi, mutta asuntotuotannon rakennuttamisen epäkohtia on syytä nostaa esille. Helsinkiläiset ansaitsevat parempaa kuin mihin asuntotuotanto organisaationa nykyään pystyy. Kävin katsomassa Svanströminkujan hasoja, ja olin järkyttynyt rakennusten tylyydestä ja sijoittelusta aivan tien viereen. Voiko kolkompia asuintaloja enää olla? Koko Kruunuvuorenranta on muutenkin pohjanoteeraus ja ilmentää hyvin sitä, millaista jälkeä korruptio tuottaa.

    Kruunuvuorenranta-kommenttisi. Vahva tuki täältä. (Vaikka muutaman talon jokunen asunto sentään tarjoaa vihreän näkymän. Mutta vain jokunen.)


  • "Liiketila jota ei ole alunperin suunniteltu vaativampaan ja monimutkaisempaan ravintolakäyttöön on tilan vuokranneen yrittäjän toimesta remontoitu lupia vastavaan kuntoon, "

   Eli Boris laittaa pizzapaikkansa pystyyn tilaan jota ei oltu suunniteltu kyseiseen tarkoitukseen. Sitten Boris remontoi kohdetta itse ja kun meni vituix niin syy on muissa.

   Ei hyvää päivää taas näitä.

   • Kommentti tuokin, mutta kannattaisi esim. vain lukea juttu joka aiheesta kirjoitettu!
    Ei se liiketilan vuokrannut voi olla yksin vastuussa jos hän on esittänyt esim. käyttötarkoituksen olisi normaaleissa oloissa ja vuokraus sopimuksissa vuokranantajan tuotava esille (jopa lain näkökulmasta) tilan vallitsevat olosuhteet ja mitä puutteita ja vastaavia toimia on tehtävä ennen kuin tila soveltuu aiottuun tilan käyttöön.

    Mutta jos tarkoitus on ollutkin kyykyttää aloittavaa yrittäjää, ketä tahansa siinä Helsingin kaupunki (virkamiehet) on mestari ja onnistunut!


  • Uusissa Hasoissa äänieristys on erittäin hyvä. Merellisillä alueilla, joissa nykyisin asun, on yleensä paksummat parvekelasitukset, joten mitään ei kuulu sisälle eikä myöskään naapurista.
   Minusta nämä Atraimet pohjat ovat oikein hyvät. Pienemmissä kaksioissa pohjat ovat käytännölliset, mutta pidän vielä enemmän vähän erikoisemmista ratkaisuista. Erityisesti pikkukolmion (60 m2) pohja on mielenkiintoinen. Kaikki kun eivät halua laatikkomallista asuntoa.

   • Kiva kuulla kaikkien hyvistä äänieristyksistä ja tyytyväisyydestä asunnon katselmukseen! Olen aidosti iloinen puolestanne. Ihmisten on usein vaikea tajuta, ettei jonkun toisen kohdalle osunut maanantaikappale ole tämän omaa syytä, varsinkaan rakentamisessa! Miettikää miltä tuntuisi lukea lohdutukseksi kommenteista: "Mullakin oli syöpä, mutta se parannettiin. Kurjaa että sä kuolet." Ehkä se valaisee hiukan sitä yksinäisyyden tunnetta, missä joutuu kieriskelemään, kun vastassa on koko koneisto, joka kieltää vastuunsa ja suunnilleen osallisuutensa koko asiaan. En kai minä sitä asuntoa rakentanut, siis oikeesti!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kiva kuulla kaikkien hyvistä äänieristyksistä ja tyytyväisyydestä asunnon katselmukseen! Olen aidosti iloinen puolestanne. Ihmisten on usein vaikea tajuta, ettei jonkun toisen kohdalle osunut maanantaikappale ole tämän omaa syytä, varsinkaan rakentamisessa! Miettikää miltä tuntuisi lukea lohdutukseksi kommenteista: "Mullakin oli syöpä, mutta se parannettiin. Kurjaa että sä kuolet." Ehkä se valaisee hiukan sitä yksinäisyyden tunnetta, missä joutuu kieriskelemään, kun vastassa on koko koneisto, joka kieltää vastuunsa ja suunnilleen osallisuutensa koko asiaan. En kai minä sitä asuntoa rakentanut, siis oikeesti!

    "Kiva kuulla kaikkien hyvistä äänieristyksistä ja tyytyväisyydestä"
    Myös mun HASOssa on hyvä äänieristys, tyytyväinen olen varsinkin kun vertaa edellisiiin asuntoihin. huima parannus.
    Huono puoli on sitten siinä ettei GSM-verkko pääse kunnolla asuntoon sisään.   • Anonyymi kirjoitti:

    https://keskustelu.suomi24.fi/t/15730352/mykistyvatko-kannykat-hason-uusissa-asunnoissa
    Mykistyvätkö kännykät HASOn uusissa asunnoissa? 8.7.2019.
    - viisi vastausta, näiden mukaan ei mitenkään erikoisesti ongelmia

    4 vastausta joilla kahdella on ollut ongelmia ja kahdella ei, koska kuulemma valokuitu toimii hyvin niin ei ongelmia.
    Ja itse aloitusviestissä ""Kuuluvuusongelmia on ollut muunmuassa Helsingin Kalasatamassa, jossa osa asukkaista on puhunut puhelunsa parvekkeella.""

    Juu ei mitenkään erikoisesti ongelmia, kun menee parvekkeelle soittamaan.
    Ei mullakaan ole erityisesti ollut ongelmia, kännykkä vaan ei kuulu kauimpana ulkoseinästä olevissa tiloissa ja ikkunan vieressäkin bittivirta pienenee eli puhelut kuuluu hyvin, mutta esim. videot pätkii ja latautisaika on suuri.

    Operaattorin solun sijainnista riippuu paljon onko vai eikö ole ongelmia. Edellisessä HASOn kämpässä ei Elisan liittymillä ollut ongelmaa mutta Sonera oli.


   • On ne teidän hasot hyvin rakennettuja! Olkaa onnellisia. Uudessa hitas-asunnossa kuuluu liikennemelu ja ihmekolahtelut naapurista runkoa pitkin. Kännykän kuuluvuudessa ei mitään ongelmaa johtuen ehkä siitä, että ikkunat rämisee ja falskaakin niin tuhottomasti (liikennepöly tunkeutuu alta aikayksikön ulkopuitteen raoista kerrokseksi karmipuun päälle). Ihmeellistä, että asuntotuotanto tekee hitaksista heikompilaatuisia. Ai niin, mutta kun asukkaat maksaa ne itse.


   • Anonyymi kirjoitti:

    4 vastausta joilla kahdella on ollut ongelmia ja kahdella ei, koska kuulemma valokuitu toimii hyvin niin ei ongelmia.
    Ja itse aloitusviestissä ""Kuuluvuusongelmia on ollut muunmuassa Helsingin Kalasatamassa, jossa osa asukkaista on puhunut puhelunsa parvekkeella.""

    Juu ei mitenkään erikoisesti ongelmia, kun menee parvekkeelle soittamaan.
    Ei mullakaan ole erityisesti ollut ongelmia, kännykkä vaan ei kuulu kauimpana ulkoseinästä olevissa tiloissa ja ikkunan vieressäkin bittivirta pienenee eli puhelut kuuluu hyvin, mutta esim. videot pätkii ja latautisaika on suuri.

    Operaattorin solun sijainnista riippuu paljon onko vai eikö ole ongelmia. Edellisessä HASOn kämpässä ei Elisan liittymillä ollut ongelmaa mutta Sonera oli.

    En ole niinkään kiinnostunut mobiilidatan toiminnasta, vaan ihan tavallisista puheluista puhelimella. Itsellä on kotona (tietenkin) wi-fi, johon data tulee kaapelia pitkin. Näin sitten myös Kalasatamassa, kunhan sinne päästään aikanaan muuttamaan.

    Taitaa sitten olla kuitenkin mahdollisesti edessä katkeilevat puhelut yms., jollei satu olemaan sattumalta sopiva operaattori. Nykyiset selektiivilasit eivät päästäne paljoa signaalia läpi, eivät myöskään nykyisten energiasäädösten mukaisesti rakennetut talot.

    Olisi edelleenkin kiva kuulla Kalasatamassa asuvien kokemuksia, niin osaisi itse vähän henkisesti varautua mahdollisiin ongelmiin. Kiitokset tähän asti vastanneille.


   • No sitten jos "sinä toteat kaikki ok ja hyvin", eihän tässä sitten enää muiden mielipiteitä tai kokemuksia tarvitakaan?

    Talohissikin on nyt oikeassa paikassa yms. kivaa, elämä mallillaan kunnes 2-vuoden reklamaation aika umpeutuu valmistumisen jälkeen!
    😁👆


   • Anonyymi kirjoitti:

    No sitten jos "sinä toteat kaikki ok ja hyvin", eihän tässä sitten enää muiden mielipiteitä tai kokemuksia tarvitakaan?

    Talohissikin on nyt oikeassa paikassa yms. kivaa, elämä mallillaan kunnes 2-vuoden reklamaation aika umpeutuu valmistumisen jälkeen!
    😁👆

    "No sitten jos "sinä toteat kaikki ok ja hyvin", eihän tässä sitten enää muiden mielipiteitä tai kokemuksia tarvitakaan?"
    Se oli minun kokemusperäinen mielipiteeni. Jos se ei sovi agendaasi niin sille en voi mitään vai eikö täällä sakkaan kertoa kuin sinulle sopivia mielipiteitä.

    Muut kertokoot oman mielipiteensä tahi kokemuksensa.

    Näin se menee ja jos menetät siitä yöunesi niin voi voi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    "No sitten jos "sinä toteat kaikki ok ja hyvin", eihän tässä sitten enää muiden mielipiteitä tai kokemuksia tarvitakaan?"
    Se oli minun kokemusperäinen mielipiteeni. Jos se ei sovi agendaasi niin sille en voi mitään vai eikö täällä sakkaan kertoa kuin sinulle sopivia mielipiteitä.

    Muut kertokoot oman mielipiteensä tahi kokemuksensa.

    Näin se menee ja jos menetät siitä yöunesi niin voi voi.

    Tattista! Ei mene yöunoset toivotaan, tai päiväunetkaan jos olet hissukseen ja vaiti omalla puolellasi!

    Kiitos kommentoijat saavat jatkaa haluamallaan tai omakohtaisilla kommenteilla.

    Hasokkaat kiittää ja kädet yhteen liittää.


  • Tänään Att:n sivuille tuli kohteen esite, josta löytyvät mm. rakennuksen kerroskuvat ja suurennettavat pohjakuvat. Toisen kerroksen asunnot ovat pihan puolella ensimmäisessä kerroksessa. Vastikkeiden hintoja on korjattu parilla eurolla, myös alkuperäiseen Huoneistot-kohtaan.

  • "Kiva kuulla" joku vastaa edellä ja aloittaa kommenttinsa, miten mulla ei kuulu ne kommentit äänellisenä viesteinä? Miten tulee toimia että kuulee kommentit kokemuksista myös äänitettyinä?

   On muuten upeat pohjaratkaisut Atraimen kiinteistössä varsinkin pienemmissä asunnoissa kerrassaan mainioita!

   Kerron vaan jos tämä ei olisi "sääntöjen vastaista" kun ei useat rutinat ja mollauksetkaan ole?! ( Tapa valittajat siis).
   Asua nyt sitten näiden kanssa ja olla yhteisöllisiä?

  • Nyt se alkaa, oletteko valmiina ja valinneet jo oman suosikkinne uuden kohteen (Ahdin) Atraimen kiinteistöstä ma. 9.9.2019.

   "Lotota" kannattaa, vaikka aina ei voi voittaa aso-lotossakaan!

  • Hiljaista on kuin huopatossutehtaalla. Ehkä keskustelu vilkastuu, kun haku päättyy. Hainpa itsekin tähän kohteeseen ja varmaan tuhat muutakin.

   • Jaa missä hiljaista?
    Palstalla ei ihmiset enää uskalla tehdä avauksia tai kommentoida mitään kun palstan pirttihirmu sensuroi aiheen mukaiset avaukset miten haluaa!
    Miettikää kumpi on oikein sivun olemassaolo vapaaseen keskusteluun vai tuo itseriittoinen mummo olento?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jaa missä hiljaista?
    Palstalla ei ihmiset enää uskalla tehdä avauksia tai kommentoida mitään kun palstan pirttihirmu sensuroi aiheen mukaiset avaukset miten haluaa!
    Miettikää kumpi on oikein sivun olemassaolo vapaaseen keskusteluun vai tuo itseriittoinen mummo olento?

    Palstan asomummolla on toki oikeutensa, ja sen mukaan se myös tutkitaan jos tarve tulee niiden ylittämisestä ! Se on ainakin faktaa, siis rajansa kaikella!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Palstan asomummolla on toki oikeutensa, ja sen mukaan se myös tutkitaan jos tarve tulee niiden ylittämisestä ! Se on ainakin faktaa, siis rajansa kaikella!

    ??? Nyt korkki kiinni.


  • Haso Atraimeen tuli n. 1200 hakemusta. Kertokaapa, millä numerolla haitte ja mitä asuntoja. Nyt sillä tiedolla ei ole enää vaikutusta muiden hakemuksiin.

   • Kaksioita, numero alle 10 000. Nyt jännittää, että olisiko pitänyt taktikoida ja ottaa alakerroksista varman päälle.. No, pelin henkeä tämä jännittely ;)


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kaksioita, numero alle 10 000. Nyt jännittää, että olisiko pitänyt taktikoida ja ottaa alakerroksista varman päälle.. No, pelin henkeä tämä jännittely ;)

    Eiköhän tuolla numerolla irtoa kaksio vähän ylempääkin. Muistankohan oikein, että Haavissa ei ollut niin paljon hakijoita ylimpien kerrosten asuntoihin, kun monet taktikoivat ja hakivat alempien kerrosten asuntoja pienilläkin numeroilla. Atraimen asunnoista 23, eli yli puolet, on kaksioita ja neljää eri kokoa, niin voi tulla paljon hajontaa.


   • Kolmioita, numero alle 60 000. Mitenkäs muut?


  • Neliöitä numerolla 50xxx ja ylhäältä päin alas.

  • Hain neliöitä numerolla 130XXX. Eipä tarvitse juuri jännittää tälläisellä numerolla, mutta aina se pienen pienen toivon murunen siitä että jostain syystä monen mutkan kautta kävisikin joku käsittämätön mäihä :D

  • Hakiko kukaan sitä asuntoa A7, 3h+kt, 60 m2? Se oli tosin ensin merkitty väärin hakemukseenkin, 2h+kt, 60 m2, mutta korjattiin seuraavana päivänä.

  • Juu, haettu on 3h+kt, se 60 neliöinen.Ja nrolla 100××× ja vähän yli...

   • Tätä haettu, vähän yli 60 00 numerolla


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tätä haettu, vähän yli 60 00 numerolla

    60 000 siis


  • Vihercommunistien pks-pesäkkeeseen ikinä, vaikka aikanaan hankittu numero onkin.

  • Onkohan mitään mahdollisuuksia numerolla 70XXX, numero haettu vuonna 2004.

   • Uskoisin, että sieltä irtoaa asunto 700xx numerolle muttei niistä halutuimmista kerroksista eikä halutuimmista asunnoista.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Uskoisin, että sieltä irtoaa asunto 700xx numerolle muttei niistä halutuimmista kerroksista eikä halutuimmista asunnoista.

    Niin, riippuu ihan mitä hakenut ja käykö tuuri. Muutama asunto mennee noilla tienoilla pyöriville numeroille mutta vaikea ennustaa onko haku osunut juuri oikeisiin asuntoihin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Niin, riippuu ihan mitä hakenut ja käykö tuuri. Muutama asunto mennee noilla tienoilla pyöriville numeroille mutta vaikea ennustaa onko haku osunut juuri oikeisiin asuntoihin.

    Aikamoista lottoa kyllä. Itse hain naapuritalo Haavista nro:lla 30xxx alempien kerrosten asuntoja olettaen että ylempää on vaikeampi saada. Kävikin ilmi, että moni muukin oli taktikoinut pienellä numerolla samalla tavalla. Eli numerollani olisin saattanut saada suoraan "haluttavamman" asunnon ylhäältä, mutta nyt jäin varasijalle alakerroksen asuntoihin. Sen verran oli kuitenkin tuuria mukana, että minua edellä olevat eivät tarttuneet tarjoukseen ja sain kuin sainkin asunnon.


  • Numerolla 5x xxx sain tänään tarjouksen 49m2 kaksiosta, kolmantena olleeseen valintaan. 18.10. mennessä pitää päättää tarttuuko tarjoukseen.

   • Kertoko ne sijoitusta niihin neljään muuhun kohteeseen?


   • itse sain 47,5m2 asunnosta tarjouksen numerolla 66 XXX, sijaluku 1.
    Oli itsellä myös kolmantena vaihtoehtona. Taidan hyväksyä asunnon.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kertoko ne sijoitusta niihin neljään muuhun kohteeseen?

    eivät kertoneet


   • Missä kerroksessa tämä 49 m2:n kaksio on?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Missä kerroksessa tämä 49 m2:n kaksio on?

    5.krs.


  • Onko isoista neliöistä jo joku saanut Atraimessa tarjouksen? Millä numeroilla?

   • Käsittääkseni kaikki Haso Haavin tarjoukset lähtivät samana päivän sähköpostitse. Siis niille hakijoille, joiden järjestysnumero oli haettuun asuntoon pienin.

    Tässä ketjussa ensimmäinen ilmoitettu tarjous on 4.10.2019. Eli jo useita päiviä sitten on jo lähetetty kaikille tarjous. Aina varmaan muutama ilmoittaa, ettei ota asuntoa vastaan tai ei vastaa ollenkaan. Sitten seuraava tarjous.


  • Millä numeroilla ootte saaneet tarjouksen 53 neliön kaksiosta ja mistä kerroksesta?

   • Nuo 53 m2:n kaksiot olisivat olleet hyvän kokoisia, mutta asunnoissa on kaikki ikkunat ja parveke etelään, niin en hakenut niitä lainkaan. Asun nyt sellaisessa Hason kaksiossa ja asunto on sietämättömän kuuma keväästä pitkälle syksyyn.


  • Tarjousta olen odotellut neliöistä, ei ole mitään kuulunut. Numero on 70XXX. Hain ainoastaan niitä, ehkä menneet kaikki pienemmille numeroille.

   • Odotellut myös tarjouksia neliöistä numerolla 50 XXX, mutta mitään ei ole kuulunut.


   • Voi olla, että kaksiot on jaettu ensin. Neliöitä oli kuitenkin niin monta, että tuskin kaikki menee pienille numeroille.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Voi olla, että kaksiot on jaettu ensin. Neliöitä oli kuitenkin niin monta, että tuskin kaikki menee pienille numeroille.

    Toivotaan näin, on tämä jännää!


  • Onko tullut tarjouksia kolmioista?

  • Vieläkö on tarjouksia asunnoista tullut? Onko kukaan täällä kirjoittelevista saanut tarjousta esim. 3h+kt+s -asunnosta ja jos, niin millä numerolla? Ihmeellisen hiljaista on ketjussa ollut.

   • Eikös ne tarjoukset lähteneet jo 4.10.2019, sähköpostilla. Ehkä porrastettuina parille päivälle.


  • Tänään tuli tarjous 83m2 huoneistosta numerolle 58XXX. Oli neljäs toive ja menee hyväksyntään.

   • Voihan olla, että jostain syystä tulikin kieltäytyminen. Ja että sinulle lähetettiin sitten tarjous.

    Kumma, että att ei ole vielä kertonut, mikä oli suurin järjestysnumero, jolla 1. kierroksella sai asumisoikeusasunnon Atraimesta. Haso Haavin kohdalla tämä tieto järjestysnumeroista tuli 11 päivää haun päättymisestä. Nyt Haso Haavin haun päättymisestä on kulunut 24 päivää eikä tätä tietoa ole kerrottu. Ehkäpä sitä ei kerrota ollenkaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Voihan olla, että jostain syystä tulikin kieltäytyminen. Ja että sinulle lähetettiin sitten tarjous.

    Kumma, että att ei ole vielä kertonut, mikä oli suurin järjestysnumero, jolla 1. kierroksella sai asumisoikeusasunnon Atraimesta. Haso Haavin kohdalla tämä tieto järjestysnumeroista tuli 11 päivää haun päättymisestä. Nyt Haso Haavin haun päättymisestä on kulunut 24 päivää eikä tätä tietoa ole kerrottu. Ehkäpä sitä ei kerrota ollenkaan.

    Yksi sana oli ed. viestissä väärin. "Nyt Haso Haavin haun päättymisestä on kulunut 24 päivää eikä tätä tietoa ole kerrottu." ---> "Nyt Haso _Atraimen_ haun päättymisestä on kulunut 24 päivää eikä tätä tietoa ole kerrottu. " Tietenkin.

    -Haso Haavin 1. kierroksen tarjoukset lähetettiin 11 päivää haun päättymisestä
    -Haso Atraimen haun päättymisestä on nyt kulunut 25 päivää. Luulisi, että se ensimmäinen kierros oli 4.10.2019. Jolloin ensimmäiset saivat tarjouksen.


  • Haso Atraimesta hain numerolla 74xxx neliöitä. Laitoin toiveet 4. krs:ta ylöispäin kadun puolella oleviin asuntoihin. Ja yksi toive sellaiseen neliöön, jossa kolmion muotoinen parveke (alin tarjolla oleva krs). Onko tosiaan jo hakijat saaneet tarjouksia Hasolta tästä kohteesta? Vai oliko kyse Haavista? Näiden palstojen keskustelut polveilevat niin paljon että on vaikea hahmottaa mistä keskustellaan.

   • Hain osittain samoja asuntoja melkein samalla numerolla, eikä ole kuulunut vielä mitään. Nyt ehkä tulossa 2. kierroksen tarjoukset, jos ei ole mennyt ensimmäisellä kenellekään. Odotellaan vielä!


   • Sain jo tiedon että minut on hyväksytty asukkaaksi ja myös kutsun sopimuksen allekirjoitustilaisuuteen. Kyseessä kaksio.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Sain jo tiedon että minut on hyväksytty asukkaaksi ja myös kutsun sopimuksen allekirjoitustilaisuuteen. Kyseessä kaksio.

    Hei, täällä yksi epätietoinen kaksion hakija utelee, että minkälaisella nrolla se kaksio irtosi...kiitos!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Hei, täällä yksi epätietoinen kaksion hakija utelee, että minkälaisella nrolla se kaksio irtosi...kiitos!

    Tuonne ylös jo kirjoitinkin että 66 XXX.


  • Mulla oli tarjous 5X XXX numerolla 49m2 asunnosta, 1, sija, mutta en ottanut vastaan sitten kuitenkaan. Kova oli mietintä ja tuumaus, mutta oli se kuitenkin liian kaukana nykyisten töiden reiteiltä, myös näkymien puute huolettaa. Toivottavasti uusi asunnon saaja on innoissaan! Kovin on jakautuneet mietteet itsellä vieläkin. Kalasatama, tulen vieraaksenne taas ensi kesänä, taaskin vain käymäseltään:).

   • Muistan itsellänikin olleen hieman ristiriitaiset tunnelmat, kun sain ilmoituksen uudesta kantakaupungin hasosta. Se ei ollut ykköskohde viiden listallani. Onneksi päädyin kuitenkin ottamaan sen, sillä muutettuani odotti useampi iloinen yllätys. Valoisuus, talvella lämmin ja kesällä viileä, uskomattoman hienon näköala. Tästä kaikesta en tiennyt ennen muuttoa.
    Paras asunto missä olen koskaan asunut ja ajattelen asuvani täällä elämäni loppuun asti.


   • Missä kerroksessa tämä 49 m2:n kaksio oli?


  • Aiku näyttää mukavalta tämä ahteri lotto. Tällähetkellä isoin tietoomme tullut numero on jotain 60 000 luokkaa. Lisäksi lotto bonuksena hakemus on koko rakentamisen ajan voimassa. Tarkoittaako tämä sitä että muut ei voi hakea enään rakentamisen aikana ja kiilata jonoon pienemmällä numerolla? Nythän tulee takuulla muutama peruutuksia koska 2 vuotta mitä rakentamiseen menee on pitkäaika.

   • Tarkoittaa sitä. Jos joku peruuttaa jo saamansa ja maksamansa asunnon talon rakennusaikana, sitä tarjotaan niille, jotka ovat hakeneet ko. asuntoa alkuperäisessä haussa. Samoin tietysti, jos nyt ei ota vastaan tarjottua asuntoa. Olen itse saanut tällä tavalla Hason uudisasunnon kantakaupungista.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tarkoittaa sitä. Jos joku peruuttaa jo saamansa ja maksamansa asunnon talon rakennusaikana, sitä tarjotaan niille, jotka ovat hakeneet ko. asuntoa alkuperäisessä haussa. Samoin tietysti, jos nyt ei ota vastaan tarjottua asuntoa. Olen itse saanut tällä tavalla Hason uudisasunnon kantakaupungista.

    Soitin asoon, 1990 luvulla numeron saaneita hakijoita on ollut ko asuntoihin paljon, joten vasta siinä ollaan menossa. Meidän Muiden paljon myöhemmin numeroita hakeneiden on turha edes haaveilla valitettavasti merenrantakohteiden asunnoista!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Soitin asoon, 1990 luvulla numeron saaneita hakijoita on ollut ko asuntoihin paljon, joten vasta siinä ollaan menossa. Meidän Muiden paljon myöhemmin numeroita hakeneiden on turha edes haaveilla valitettavasti merenrantakohteiden asunnoista!

    51xxx järjestysnumero on haettu vuonna 2000. Ei siis 1990-luvulta. Tähän ketjuun kirjoittaneilta:
    - Numerolla 5x xxx sain tänään tarjouksen 49m2 kaksiosta, kolmantena olleeseen valintaan.
    - itse sain 47,5m2 asunnosta tarjouksen numerolla 66 XXX, sijaluku 1.
    - Tänään tuli tarjous 83m2 huoneistosta numerolle 58XXX. Oli neljäs toive ja menee hyväksyntään (nähtävästi peruttu paikka).
    -Mulla oli tarjous 5X XXX numerolla 49m2 asunnosta, 1, sija, mutta en ottanut vastaan sitten kuitenkaan.

    Se on selvä, että isoin osa aso-asuntoja menee 1990-luvun numeroille eli siis ainakin alle 49xxx. Tähän Kalasataman haluttuun Haso Haavi -kohteeseen.


   • Anonyymi kirjoitti:

    51xxx järjestysnumero on haettu vuonna 2000. Ei siis 1990-luvulta. Tähän ketjuun kirjoittaneilta:
    - Numerolla 5x xxx sain tänään tarjouksen 49m2 kaksiosta, kolmantena olleeseen valintaan.
    - itse sain 47,5m2 asunnosta tarjouksen numerolla 66 XXX, sijaluku 1.
    - Tänään tuli tarjous 83m2 huoneistosta numerolle 58XXX. Oli neljäs toive ja menee hyväksyntään (nähtävästi peruttu paikka).
    -Mulla oli tarjous 5X XXX numerolla 49m2 asunnosta, 1, sija, mutta en ottanut vastaan sitten kuitenkaan.

    Se on selvä, että isoin osa aso-asuntoja menee 1990-luvun numeroille eli siis ainakin alle 49xxx. Tähän Kalasataman haluttuun Haso Haavi -kohteeseen.

    Haso Atrain.


   • Anonyymi kirjoitti:

    51xxx järjestysnumero on haettu vuonna 2000. Ei siis 1990-luvulta. Tähän ketjuun kirjoittaneilta:
    - Numerolla 5x xxx sain tänään tarjouksen 49m2 kaksiosta, kolmantena olleeseen valintaan.
    - itse sain 47,5m2 asunnosta tarjouksen numerolla 66 XXX, sijaluku 1.
    - Tänään tuli tarjous 83m2 huoneistosta numerolle 58XXX. Oli neljäs toive ja menee hyväksyntään (nähtävästi peruttu paikka).
    -Mulla oli tarjous 5X XXX numerolla 49m2 asunnosta, 1, sija, mutta en ottanut vastaan sitten kuitenkaan.

    Se on selvä, että isoin osa aso-asuntoja menee 1990-luvun numeroille eli siis ainakin alle 49xxx. Tähän Kalasataman haluttuun Haso Haavi -kohteeseen.

    Kiva olisi kuulla kuinka monennella kierroksella ”jaoissa” mennään - ja millä numeroilla ko tarjouskilpailuihin minkäkin kokoisiin asuntoihin pääsee!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kiva olisi kuulla kuinka monennella kierroksella ”jaoissa” mennään - ja millä numeroilla ko tarjouskilpailuihin minkäkin kokoisiin asuntoihin pääsee!

    Tässä ollaan täysin ketjuun kirjoittavien varassa. Att ei ole nyt kertonut yhtään mitään järjestysnumeroista. Olettaisin, että kaikille asunnoille on löytynyt ottaja. Seuraava vaihe on sitten sopimuksen allekirjoitus ja sitten se asomaksu. Olettaisi, että mahdollinen seuraava peruutus tullee vasta muutaman kuukauden päästä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tässä ollaan täysin ketjuun kirjoittavien varassa. Att ei ole nyt kertonut yhtään mitään järjestysnumeroista. Olettaisin, että kaikille asunnoille on löytynyt ottaja. Seuraava vaihe on sitten sopimuksen allekirjoitus ja sitten se asomaksu. Olettaisi, että mahdollinen seuraava peruutus tullee vasta muutaman kuukauden päästä.

    Sitä odottaessa..!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Sitä odottaessa..!

    Att:n sivuilla Atrain, Huoneistot-välilehdellä oli vielä eilen 15 asuntoa määreellä Varattu. Tarkoittaa nähtävästi, että sopimusta (ja tarkistusta) ei ole vielä tehty. Tänään 6.11.2019 jäljellä on kohteesta Atrain kolme asuntoa määreellä Varattu. Kaikista muista kaiketi on tehty sopimus.

    Vielä sitten se aso-maksu. Ja parisen vuotta odotusta, sinä aikana voi Atraimesta asuntojen saaneiden tilanteessa tapahtua muutoksia. Voi siis vieläkin vapautua muutama asunto.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Att:n sivuilla Atrain, Huoneistot-välilehdellä oli vielä eilen 15 asuntoa määreellä Varattu. Tarkoittaa nähtävästi, että sopimusta (ja tarkistusta) ei ole vielä tehty. Tänään 6.11.2019 jäljellä on kohteesta Atrain kolme asuntoa määreellä Varattu. Kaikista muista kaiketi on tehty sopimus.

    Vielä sitten se aso-maksu. Ja parisen vuotta odotusta, sinä aikana voi Atraimesta asuntojen saaneiden tilanteessa tapahtua muutoksia. Voi siis vieläkin vapautua muutama asunto.

    Tässä tilannetta asunnon toisesta taloyhtiöstä saaneena näyttäisi siltä, että asunnot poistuvat sivuilta, kun on kaupungilta on tullut hyväksyntä sopparin tekemistä varten (eli hakijan varallisuus jne. on tarkistettu) ja sopimuksen allerkirjoituspäivä on sovittu (eli ei välttämättämättä vielä allekirjoitettu).


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tässä tilannetta asunnon toisesta taloyhtiöstä saaneena näyttäisi siltä, että asunnot poistuvat sivuilta, kun on kaupungilta on tullut hyväksyntä sopparin tekemistä varten (eli hakijan varallisuus jne. on tarkistettu) ja sopimuksen allerkirjoituspäivä on sovittu (eli ei välttämättämättä vielä allekirjoitettu).

    Toivo on kuitenkin jo hiipunut - eipä taida tällainen tavallinen jonossa olija noita tarvittavia numeroita omata! En ollut ymmärtänyt näitä vuosien numeroiden jemmaustaktiikoita... ! Ikävä!


  • Loputkin Atraimen asunnot poistuneet listalta, that's all folks

   • Suurin numero, jolle tarjous lähti oli 86 000. Eikä Atrain ole edes millään erityisen hyvällä paikalla Kalasatamassa. Nyt vain häntä pystyyn ja odottamaan Haso Livornoa, Jamaikaa ja Atlantinkaarta. Onneksi asun jo Hason asunnossa kantakaupungissa. Alkaa vain neliöt käydä ahtaiksi nykykokoonpanolle.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Suurin numero, jolle tarjous lähti oli 86 000. Eikä Atrain ole edes millään erityisen hyvällä paikalla Kalasatamassa. Nyt vain häntä pystyyn ja odottamaan Haso Livornoa, Jamaikaa ja Atlantinkaarta. Onneksi asun jo Hason asunnossa kantakaupungissa. Alkaa vain neliöt käydä ahtaiksi nykykokoonpanolle.

    Miksi ei olisi hyvällä paikalla? Jos on Redin palvelut ja metro noin lähellä, niin aika hyvältä se monesta kuulostaa. Itselle ei tosiaan tarjousta tullut 50 xxx numerolla ja pettymys on kova. Ei Jätkäsaarikaan huono sijainti ole, mutta palvelut huonommat ja autoilu on hankalempaa ainakin.


  • Sain viidennen vaihtoehtoni, joka on kolmio 72m2 numerolla 4X XXX. On kyllä pitkä aika vielä odottaa että pääsee muuttamaan, mutta olen kyllä onnellinen että vihdoin tärppäsi. Haavista en asuntoa numerollani saanut.

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vihdoinkin Stefan avautuu Martinan röyhkeydestä

   Tätä ollaan odotettu. Stefan kertoo että Martina yrittää kiristää 200000 e Stefanilta . Näin me tää nähtiinkin. Muija sai harrastaa mitä halusi Stefan
   677
   13684
  2. Pelkkää rahastusta kunnallinen hammaslääkärikäynti

   Luulisi, että EU:n kireimpiä, jo tapissaan olevia veroja maksavat suomalaiset saisivat kohtuuhintaisen kunnan hammaslääkäripalvelun, kaikkea kanssa!
   Maailman menoa
   113
   2254
  3. Upea kämppä!

   Ilmeisesti ekat pätkät uudesta asunnosta, tai talosta siis. Remppa kesken mutta näytti kyllä hienolta. Korkea viistokatto ikkunoineen. Vähän oli kolkk
   100
   1151
  4. Martina bailaamassa. Taas.

   Kattokaa sen ig storya. Se tylsä joka paikkaan tunkeva wannabe joku jekku b. nuolee martinan naamaa.... ovat ilmeisen humalassa...?
   107
   1135