valtavirta

Anonyymi

Onko aina hyväksi lipua valtavirran mukana? Joskus sisäinen ääni kertoo asiota, jotka valtavirrassa hyväksytään vähin erin aikaa myöten.

29

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Esimerkiksi isäin säädyt olivat kestoaihe, mutteivat ole enään.

    • Anonyymi

      Soutakaa, soutakaa maailman lainehtivalla merellä. Jotkut antavat mennä kun voimat loppuvat. Jotkut vielä levittävät oikein synnin purjeet ja antavat myrskyn viedä kohti palavaa koskea.
      Soutakaa, soutakaa

      • Anonyymi

        Jeesus kun on venheessä niin mitkään myrskyt ei hukuta...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jeesus kun on venheessä niin mitkään myrskyt ei hukuta...

        Kuollut usko sanoo noin. Armonvarkaista LLL kirjoittaa. Lue


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuollut usko sanoo noin. Armonvarkaista LLL kirjoittaa. Lue

        Kateellisten panetteluja. Kun ei millään antais toisten uskoa...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jeesus kun on venheessä niin mitkään myrskyt ei hukuta...

        Jotkut tosin tuuppaavat Jeesuksen mereen olemalla kuulemattomia hänen sanalleen ja sitten luulevat, että Jeesus on vieläkin veneessä.


      • Anonyymi

        Ja jotkut luulevat että heillä on valta tuomita vaikka se on ainoastaan yksin Jumalalla...


    • Olen kuullut joskus sanottavan, että ollaan kivenheiton päässä maailmasta. Ilmeisesti sanoja ei muistanut Ilmestyskirjan sanaa. Pahat pahenevat, saastaiset saastuvat lisää, mutta pyhät etenevät pyhityksen tiellä. Jos edelleen ollaan kivenheiton päässä, niin se kaarre mene kyllä koti pimeyttä.

    • Pyhitys on asia josta on hyvin ristiriitaisia käsityksiä kristinuskossa.
      Pyhitys on "erottaa Herralle". OIkein on sanottu että pyhitys on yhä lisääntyvää synnin ja armon tuntoa.

      Mitä lähempänä Herraa (valoa) ihminen on, sen selkeämmin hän myös näkee oman saastaisuutensa ja tahransa Pyhän Jumalan edessä. Ja jos hän ei luota Jeesuksen Kristuksen uhriin täydellisesti omien syntiensä sovittajana, niin ahdasta on.

      Jos ihminen alkaa kallistumaan sellaiseen uskoon, että nyt hänen lmaallinen olemuksensa, (tekonsa puheensa elämänsä), on alkanut näyttää pyhemmältä Pythän Jumalan edessä, niin hän on eksynyt omaan vanhurskauteen.

      Ei meistä kenestäkään sellaista vanhurskautta ja pyhyyttä löydy, joka kelpaisi Jumalalle, hänelle kelpaa vain Kristuksen teko Kristuksen täydellinen pyhyys.

      Ja ne jotka Kristukasessa Jeesuksessa ovat, he ovat Jumalalle kelvollisia Kristuksen teon tähden, uskon ja kasteen kautta, ei omien tekojensa tähden.

      • Anonyymi

        On se vain mukavata huomata, ettäs sinäkin alat vähitellen ymmärtämään näitä tärkeitä peruskysymyksiä!

        Olenkin rukoillut myös sinun puolestasi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        On se vain mukavata huomata, ettäs sinäkin alat vähitellen ymmärtämään näitä tärkeitä peruskysymyksiä!

        Olenkin rukoillut myös sinun puolestasi.

        Reilun 69 vuotta joo, - kiitos Herralle johdatuksesta ja siunauksista.
        Syvin kokemus oli vuonna 1988 . 💖


      • Anonyymi
        vaitovainen kirjoitti:

        Reilun 69 vuotta joo, - kiitos Herralle johdatuksesta ja siunauksista.
        Syvin kokemus oli vuonna 1988 . 💖

        minkälainen oli kokemuksesi vuonna 1988


      • Anonyymi

        vaiton mukaan sairas ei saa ollenkaan parantua eikä tulla terveeksi, vaan aina pitää olla pikku kitinä vaikka Jeesus olisi juuri äsken pessyt kalkansa ja päänsä ynnä jo kauan sitten sydämensä.


    • Anonyymi

      Muistini mukaan vaito ei kokemususkoa pahemmin fanita, mitähän tässä nyt pitää ajatella!

      Omat kokemukseni uskontulosta ovat niin järisyttäviä että vaikka eläisin 300 vuotta, ne ovat kuin eilisen tapahtumia !

      Ja niin on jokaisen kohdalla joka on kohdannut Jeesuksen OMANA pelastajana ja syntien sovittajana.
      siihen ei jää kaipausta kenestäkään lestapäästäjästä vaikka he tarjoavatkin itseään siihen jpka välissä.

      • Anonyymi

        Kerran pelastettu ei ole aina pelastettu. Sinulla on yhtä myrkyllinen asenne, kuin tuolla vaitovaisella. Ilman tuota viimeistä lausetta, tekstisi olisi ollut asiallista. Tuolla sait sen kaiken muuttumaan pilkalliseksi ja koko vastauksesta tuli merkityksetön. Usko voi joskus muuttua uskonnoksi ja ihminen ei sitä huomaa. Päin vastoin, on olevansa paljon muita parempi. Uskovasta tulee Jeesuksen tuoksu ja valo, ei pilkka ja katkeruus.


    • Anonyymi

      Onko valtavirta aina oikeassa? Oliko Luther valtavirtaa aikanaan? Oliko esikoislestadiolaisuus valtavirtaa 1900 luvun alun hajaannuksessa? Miten viimeisin hajaannus?
      Herää väkisinkin kysymys, onko valtavirta aina oikeassa?
      Ei varmastikkaan ole.

      • Anonyymi

        Esikoislestadiolaisuus imee oppiaan 1800 luvun lopun herätysliikkeestä missä lapinihmisiä vietiin henkisellä pakotuksella hengenluontitilaisuuksiin, joissa yksi huusi ja muut kuuntelivat. Hurmioon jouduttuaan huutajalle annettiin omaisuutta. Sama hämmentäminen, huuto ja rakkauden lahjojen sujauttelu huutajien taskuun on jatkunut tähän päivään asti.


      • Anonyymi

        Vaikeita sanoja ymmärtää nykypäivän esikoislestadiolaiselle. Vaikka ne niin totta ovatkin,

        Hyvin kirjoitettu. Liittyy siihen "uskomiseen" paljon muutakin. Mutta tuo on yksi ydin, mika jokaisen pitäisi ymmärtää. Esikoislestadiolainenkin vaikka olisi.

        On siitä "uskosta" jotkut saaneet siunausta maalliselle vaellukselle, mutta olisivat sen toki voineet saada helluntailaisuudestakin, jota kovin kuitenkin vihataan kyseisessä "herätysliikkeessä", joka kuitenkaan ei herättele kuin omaa porukkaansa. Uskomaan "tähän siunattuun Kristillisyyteen". Onko paljon koskaan herätellyt, sitä en tiedä?


    • Anonyymi

      " Kivenheiton päästä mailmassa " oon itse ollut " mailmassa " ja ihmetellyt tätä sanomista. Pyhitys asiassa tämä varmaankin on ollut käytössä, 50 vuotta sitten saarnatut synnit ja silloin jos joku ei elänyt niiden mukaan tuomittiin kadotukseen. Tänä päivänä niistä synneistä on melkein kaikki luvallista. Eli ollaan tultu kivenheiton päästä keskelle " maaulmaa". Ja jos rehellisiä ollaan itsellemme niin meidän täytyisi tuomita itsemme kadotukseen ja ruveta huutamaan vapahtajan perään Herra auta me hukumme. Siis jos ollaan rehellisiä itsellemme....

      • Sanoilla on tietysti se sisältö, jonka niille annamme. Kivenheitto voidaan tulkita myös niin, ettei uskovat mene etunenässä kaikkeen mukaan mitä maailmassa keksitään. Kannattaa antaa kulua hetken aikaa niin, että hedelmää voidaan tarkata.

        Mieleeni tulee kertomus Lapista. Wanhimmat olivat tottuneet tekemään maaseutumatkansa poron pulkalla. Joku oli sitä mieltä, että se on ollut oikea menettely ja sitä nouvvatethan. Kun autot tulivat lapin perukoille, niin niihin sopeutuminen oli vaikeaa. Kun sitten saivat houkuteltua jonkin wanhimman auton kyytiin, niin mieli muuttui ja auto sopi oikein hyvin kyytivälineeksi.

        Se on totta, että perinteen tarkkakin noudattaminen ei ole autuuttavaa. Vain usko, joka lähtee puhtaasta sydämestä ja toimii rakkautena veljesten keskuudessa.


    • Kristuksen verellä puhtaaksi puhdistetusta sydämestä, - kyllä. 💕

    • Anonyymi

      Kuinka monen minuutin välein pitää tehdä "parannus" esikoislestadiolaiselle. Eli pyytää tältä syntejään ja epäilyksiaa ja kaikkia vikojaan anteeksi, että voi uskoa itsensä keskelle taivasta.

      Olen ainakin käsittänyt, että jos et saa esikoislestadiolaiselta synninpäästöä, sinulla ei ole oikeutta uskoa itseäsi autuaaksi.

      Noita syntisiä ajatuksiahan tulee jo seurakahveilla, vaikka olet juuri puoli tuntia sitten saanut kaikki synnit anteeksi.

    • En ole enään vuosiin kuulunut liikkeeseen. 65 vuotta kuitenkin olin esikoislestadiolaisia, kuten nykyisistä esikoisistakin suurin osa on ollut.

      Kysymys on aiheellinen ja tärkeä, jotta liikkeen jäsenistö alkaisi ymmärtää
      1, mikä ero on yhtäältä syntien anteeksi uskomisella - sekunnista toiseen - ( = kristinusko)

      2. ja syntien anteeksiTEKEMISELLÄ puhujien kauloilla
      (= ihmisopilla sotkettu kristinusko).

      Tämä harhaoppi on hyvin voimakas ja ehdoton myös vanhoillislestadiolaisuudessa, että syntien anteeksiataja ON IHMINEN!

      Ja tälle ihmiselle on sitten asetettu ehdoton liikkeiden sertifikaatti, että hän on liikkeessä johdolle ehdotonta kuuliaisuutta osoittava liikkeen jäsen, silloin henkilöllä on tämä valtuutus pätevään syntien anteeksijulistamiseen. Tästä sertifikaatista käytetään nimitystä "asuvaisen Pyhän Hengen omaava henkilö".

      Jos henkilö on vanhoillislestadiolainen, silloin esikoislestadiolaiset uskovat, että vanhoillisen julistus anteeksiannosta on tyjää, koska vanhoillislestadiolaisilla ei ole pelastavaa uskoa eikä asuvaista Pyhää Henkeä. Ja toisinpäin.

      Eli hajaannuksessa vuonna 1902 on tällä tavalla varmistettu kilpailevan lestadiolaisryhmän päätyminen helvettiin.

      Nämä raukat ovat yhtä pimeitä, vaikka vl papit esim. ovat akateemisesti koulutettuja teologeja. Tästä huolimatta heillä ei ole minkäänlaista käsitystä siitä, mitä on evankeliumi Kristuksesta, joka ainoana, USKON KAUTTA KRISTUKSEEN, pelastaa syntisen helvetistä.

      Pelastuksen asiassa mistään lestadiolaisuudesta, tai jostakin muusta laisuudesta ei ole minkäänlaista apua, - voi olla jopa haittaa!

      • Anonyymi

        "Nämä raukat ovat yhtä pimeitä, vaikka vl papit esim. ovat akateemisesti koulutettuja teologeja. Tästä huolimatta heillä ei ole minkäänlaista käsitystä siitä, mitä on evankeliumi Kristuksesta"

        Ja sinullekko tälläinen erityinen evankeliumin ymmärtäjän viisaus on annettu ja kirkastettu?


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Nämä raukat ovat yhtä pimeitä, vaikka vl papit esim. ovat akateemisesti koulutettuja teologeja. Tästä huolimatta heillä ei ole minkäänlaista käsitystä siitä, mitä on evankeliumi Kristuksesta"

        Ja sinullekko tälläinen erityinen evankeliumin ymmärtäjän viisaus on annettu ja kirkastettu?

        Muun muassa minulle, miljoonien muiden kristiityjen tavoin, kiitos Jeesuksen. 😉💕


      • Anonyymi

        Kyllä vaitovainen hyvin vastasit panettlejalle, ja myös minulle, joka kyselin tuosta "parannuksen" tekemisestä.
        Noin 30 vuotta samassa laumassa kuljin ja nyt 30 vuotta ilman ainakaan esikoislestadiolaista uskoa. Heikko on uskoni, ihailen kuinka jaksat täällä paljastaa omaa näkemystäsi. Kiitos.


    • Anonyymi

      Ei kuitenkaan pitäisi väheksyä synninpäästön sanoja. Ne ovat kyllä tarpeen monesti!

      Ja eivätkö sanat "Usko syntisi anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä" ole voimakasta evankeliumin julistusta?

      Roomalaiskirjeen 1. luvusta:

      "16. Sillä minä en häpeä evankeliumia; sillä se on Jumalan voima, itsekullekin uskovalle pelastukseksi, juutalaiselle ensin, sitten myös kreikkalaiselle."

      • Kyllä minä kin käytän noita päästösanoja, kun näen tarvitsevan sielun. Se on yksinkertainen kehotus uskoa nimeen, jossa on pelastus ja vereen, jossa on puhdistus. Olen nähnyt Jumalan toimivan niin, että ihminen on vapautettu syytteistä, joita omatunto on kantanut ties kuinka kauan.


      • Koskaan ei saa unostaa sitä, KENEN sanoja synninpäästön sanat ovat.

        Ne eivät ole ihmisten sanoja, vaan JEESUKSEN KRISTUKSEN (joka on Jumalan Sana)!

        Sanat voivat olla kirjoitettuja, tai lausuttuja, tai ne voivat olla Jumalan Hengen tuottamia suoraan ihmisen SYDÄMEEN, - USKON KAUTTA!!!

        Ilman uskoa mistään sanoista ei ole mitään hyötyä pelastuksen kannalta.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      137
      1606
    2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      101
      1190
    3. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1182
    4. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      82
      1075
    5. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      188
      892
    6. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      39
      809
    7. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      80
      787
    8. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      89
      778
    9. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      73
      714
    10. Naantalissa kohahtaa

      Yli 4 vuotta puhelimeen, tietokoneelle murtautumista sekä Whatsapp urkintaa Naantalissa hakkeritiimin jäseniä
      Naantali
      137
      672
    Aihe