Tubettajan ja kotivideoiden kuvaajan valaistus?

Anonyymi

Miten hoidatte valaistuksen a) tien päällä, b) kotona c) studiossa? Itse olen kuvannut vallitsevassa valossa ja aina välillä huomaa, että keinovaloa olisi kaivattu.

4

<50

  Vastaukset

  • Kun vielä ammatikseni videoita vilmasin, niin valoneuvoina oli ensin loisteputkipaneelit, sitten LED-paneelit, jotka ovatkin nykyään lähes ainoa käytössä oleva valaisin videokuvauksessa. Suunnilleen 30x30 senttinen akkukäyttöinen paneeli, jossa sekä kirkkauden että värilämpötilan säätö. Käy mukavasti myös valokuvaukseen vaikkapa miljööpotretteihin. Virtaa riittää noin 1,5 -2 tuntia täydellä teholla, voidaan ajaa myös töpselisähköllä. Hinnat alkavat olla siedettäviä.

   • Monenko paneelin valaistuksia rakensit?


   • Meillä oli kaksi A4 kokoista säädettävää LED paneelia, 2 kpl KinoFlow neljän putken loisteputkipaneelia 3200K ja 5500K putkilla. Lisäksi vanhoja 800-2000W halogeneja puolenkymmentä kpl, joissa osassa valolaatikko. Ja pari 600W halogenifresnelliä.

    Monessa tilanteessa yhdellä LED-paneelilla sai sopivasti valoa, korostusta tai täytettä kuvaan. Suuria tiloja valaistaessa tehon tarve kasvaa exponentiallisesti eikä mikään tahdo riittää.


  • Tämä on hyvä video siitä kaikesta muusta, mitä pitää kameran lisäksi miettiä.

   https://youtu.be/0wqUWYx3UrY

   Toisaalta se osoittaa, ettei kaiken tarvitse maksaa maltaita.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kuka tietää Seinäjoen perhesurmasta

   sirkankujalla ja miksi?
   Seinäjoki
   60
   3505
  2. Opettaja koulutus uusittava välittömästi. Ei vastaa tätä päivää.

   Kun näiden kiusaamisten ja tunnilla häiriköinti tapausten määrä näyttää vain lisääntyvän ja pahentuvan on opettajakoulutusta pakko muuttaa. Kolme asi
   Maailman menoa
   218
   1688