Mitä on sijaisvanhemmuus oikean vanhemmuuden rinnall?

Anonyymi

Se on aika erilaista. Kotiisi muuttaa lapsi,jonka taustat on epäselviä.Kukaan ei tiedä mitä se lapsi on joutunut kokemaan ja näkemään.
Lapsi saattaa alkuun vaikuttaa herttaiselta j rakastettavalta, mutta sen kuherruskuukauden jälkeen kodissasi saattaakin asua pieni monsteri,joka pistää kaikki kuviot sekaisin. Monesti näillä lapsilla on laukussaan jokin diagnoosi. On Fasd, ADD, RAD, AdHd jne.. näitä kirjain yhdistelmiä ja diagnooseja ja niiden sivumuotoja on monia.
Lapsi saattaa kastella itseään vielä 10v., syö vaatteet,kynät ,kaiken mitä suuhun saa. Tuhrimista ja sotkemista, väkivaltaa,nimenomaan aikuisiin kohdistuvaa ja joskus perheen muihin lapsiin. Lapsi saattaa rikkoa tavaroita, laitteita ja jopa huoneita. Ja sitten lapsi saattaa huutaa,huutaa ja huutaa,Ilman että mikään olisi syy. Ruokaa varastetaan, ahmitaan tai sitten nirsoillaan..
Ajatellaan että kun ikää tulee,helpottaa tämä.Mutta joskus iän myötä tulee lisää ikväyyksiä, varastelua,päihteet ym.
Lisäksi lapsen mukana tulee se bio-suku. Ihanne tilanne olisikin,jos pystyisi tekmään tätä työtä jakaen sen vanhemmuuden ja tukien lapsen bio-perhettä,jotta tämä joskus ehkä yhdistyisi. Mutta sitten ne vanhemmat,jotka tekevät sijaisperheistä lastenryöstäjiä. He eivät tajua,että lapsen on huostaanottanut sosiaalitoimi,eikä sijaisperhe. Sijaisperhe on lapsen sijoituspaikka,sosiaalitoimen määräyksestä. Sijaisvanhemmat tekevät tätä työtä, eivät ryostä lapsia. Vanhemmat hyökkäävät usein sijasvanhempien päälle, nimittelyä,haukkumista uhkailua. jne.. Siihen pitää osata varautua henkisesti. Joskus se on äärimmäisen rankkaa.
Menee jonkin aikaa ennen kuin tilanne tasoittuu ja todellakin sostoimen on tehtävä tilanne bioille selväksi,miksi näin on nyt. MOnesti sosiaalitoimi antaa liika naria bioille ja nä alkavat käyttää tätä pelinä. Siajisvanhemmat saattavat huomata tämän lapsen käytöksestä, tapaamisista ja puheluista,miten lasta manipuoloidaan ja käännytetään sijaskotia vastaan. SOssujen asia on puhaltaa peli poikki,mutta nykyaika jostain syystä on kääntänyt lapsen oikeuden vanhempien oikeuksiksi. Näin sijaisvanhempi saattaa joutua viemään lasta tapaamisiin vastoin tämän tahtoa, Esimerkkinä esimerkiksi hyväksikäyttäjä tai väkivaltainen vanhempi,jota lapsi pelkää kuollakseen. Se pitäis olla itsestään selvyys ettei lasta näin voi pakottaa, mutta taustalla saattaa ola esim juuri koulunpenkiltä valmistunut toimeksiantjan työntekijä, joka kuvittelee tekvänsä hyvää,kun puoltaa ja keittää hienoja teorioita siitä miten luodaan lapsen ja vanhempien välinen suhde,oli taustalla vaikka mitä.
Ja sijaisvanhempi on se joka joutuu lasta korjaamaan jokaisen vanhingollisen tapaamisen jälkeen. SIjaiskodissa näkyy ne vaikutukset. Ja tänä päivänä moni sossu ei halua kuulla tätä. Siinä herkästi kääntyy koko homma sijaisperhettä vastaan ja ajatellaan,että siellä käännytetään lapsia bioja vastaan, ei haluta kuulla sitä,että lapsi pelkää eikä halua tavata siksi.
Tämä työ on henkisesti hyvin raskasta. TYönohjausta ja niitä vapaa päiviä pitää osata vaatia,muuten jäär tyhjän päälle ja palat loppuun. Tässä työssä sinua kyseenalaistetaan kokoajan, sosiaalitoimen ,toimeksiantajan ja biojen puolelta. Onneksi niitä ihania vanhempia on jotka ovat tyytyväisiä työhösi ja saat kiitosta heiltä,koska sossuilta sitä ei saa, eikä toimeksiantajalta.
Tämän päivän lastensuojelussa näkyy bisnes. Se on viimeisen 3 vuoden aikana tullut isommaksi osaksi. Firmoja pompahtelee ja kaikki myyvät laatua. Laatua,mitä lie se on . Värvätään perheitä laput silmillä, sitten kun tulee haastava lapsi,otetaan se pois ja laitokseen,ja syy on perheessä,kun eivät pärjää oireilevan lapsen kanssa. Tukimuotoja mainostetaan kunnille,mutta todellisuus on muuta, se vähäinen saatu tuli otetaan muutaman hetken päästä pois,että saadaan säästöjä.
Oikeusturvaa sinulla ei ole. Olet aika yksin jos joku tekee sinusta ilmoituksen tai valittaa. KUkaan ei oikeasti seiso takanasi. Ulkopuolista uskotaan ja sinua kuulustellaan kuin rikollista,joudut tarkkailun alle sinulla ei ole yksityisyyttä lainkaan tämän työn kanssa.
Kuluja tulee näistä lapsista paljon enemmän kuin se surullinen kulukorvaus. Kuljetat lapsi, auto kuluu,tulee kilometrejä, on terapia,lääkräit palaverit, kaverikylät harrastukset, niihin pitää mennä ja ne tapaamiset. On lääkkeet, vaatteet, kalusteet ja elintarvikkeet, Nämä erityiset kuluttaa paljon normaalia enemmän..
Tässä vain pinta mitä vastaan tulee kun ryhdyt sijaisvanhemmaksi.
Parasta tässä työssä on ne lapset, onnistumiset, ilonaiheet,riemu, rakkaus, kehitys ja muutos. ja sitten 20v. päästä se kiitos.
Ja jos joku on kateellinen tästä työstä, muistkaa se että työaika on 24h vrk 365 päivää vuodessa ja palkka n. 1,70-3,50 h riippuen lapsimäärästä..

2

72

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Rankkaa ja kunnioitettavaa työtä.itse en kykenisi.Nostan hattua.

    • Anonyymi

      "Kotiisi muuttaa lapsi,jonka taustat on epäselviä.Kukaan ei tiedä mitä se lapsi on joutunut kokemaan ja näkemään."
      - väärin, taustat ovat poikkeuksetta hyvin selvillä

      "Lapsi saattaa alkuun vaikuttaa herttaiselta j rakastettavalta, mutta sen kuherruskuukauden jälkeen kodissasi saattaakin asua pieni monsteri,joka pistää kaikki kuviot sekaisin. "
      - väärin, hyvässä sijaiskodissa ongelmat selvästi vähenevät

      "Monesti näillä lapsilla on laukussaan jokin diagnoosi. On Fasd, ADD, RAD, AdHd jne.. näitä kirjain yhdistelmiä ja diagnooseja ja niiden sivumuotoja on monia."
      - totta, huostaanotetut tulevat usein päihdevanhemmilta ja lapsen terveys on tuhoutunut jo raskausaikana

      "Lapsi saattaa kastella itseään vielä 10v., syö vaatteet,kynät ,kaiken mitä suuhun saa. Tuhrimista ja sotkemista..."
      - tätä on myös ei huostaanotetuilla lapsilla, kun lapsi ei kehity normaalisti

      "….väkivaltaa,nimenomaan aikuisiin kohdistuvaa ja joskus perheen muihin lapsiin. Lapsi saattaa rikkoa tavaroita, laitteita ja jopa huoneita. Ja sitten lapsi saattaa huutaa,huutaa ja huutaa,Ilman että mikään olisi syy. Ruokaa varastetaan, ahmitaan tai sitten nirsoillaan.."
      - tämmöistäkin tapahtuu tavallisissa perheissä paitsi, että ruokaa ei ole tarvetta varastaa. Sitä on perheenjäsenten käytössä.

      No en jaksa pidempään lukea, eiköhän tuo loppu ole samaa shaissia kuin alkukin?

      On sijaiskoteja ja sijaiskoteja, on ydinperheitä ja eroperheitä. Kaikissa omia ongelmiaan, eikä niistä tehdä numeroa, mikäli lapsiaan rakastaa tasapuolisesti. Ei pidä ottaa sijaislasta, jos häntä pitää monsterina. Toivon, ettei avaajalla ole lapsia. Ei omia, eikä niitä joilla tienataan 1,70-3,50 euroa/tunti.

      Itse en ole ottanut sijaislasta, vaikka asia joskus on noussut esiin keskusteluissa puolisoni kanssa. Se on todella vaativa homma, eikä minulla ehkä jaksaminen riittäisi, kun olen kuitenkin sisäistänyt, että inun pitää kasvattaa ja kouluttaa omat lapseni niin hyvin kuin kykenen. Tekisipä kaikki samoin, niin sijaiskoteja ei edes tarvittaisi.

      Tasapainottomien, rikkinäisistä kodista lähtöisin olevien ihmisten ei missään nimessä saisi antaa ryhtyä sijaisvanhemmiksi, mutta se tuntuu olevan yleisempää kuin uskotaankaan. Mutta niinhän ne sossutäditkin ovat usein tai lähes aina juoppojen isien tyttäriä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      243
      3789
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2284
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2015
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1301
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1287
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    Aihe