Mikä ihme...

Anonyymi

... kiinnostaa, onko joku seitsemäs serkku? Niitä on kuitenkin useita tuhansia testattuja ja kymmeniätuhansia piilossa jokaisella. Ja tieto on sittenkin epävarma. Sen juuri ymmärtää, että etsii omia esivanhempia, mutta että näitä etäsukulaisia... Tänäänkin yksi laittoi sähköpostia, kun ihmettelee, että kaukainen osuma ei vastaa. EI VAAN KIINNOSTA, miksi pitäisikään kiinnostaa?
Sen ymmärrän, kun jotkut tekevät tällä rahaa ja hööpöttävät muita siksi mukaan. Mutta miksi Tauno Tavallinen näkee vaivaa monen mutkana kautta tulevan seitsemännen serkun takia? Luuleeko että innostun ja tarjoan lounaan?

14

<50

  Vastaukset

  • Olet varmastikin väärällä palstalla. Sinulle voisi suositella Maailman menoa -palstaa.

  • Ei sukututkimuksen tarvitse kaikkia kiinnostaakaan. Vaihda palstaa.

  • Kun sukua tutkitaan taaksepäin on todella kiinnostavaa nähdä mistä sukumme on lähtöisin ja minkälaisia ihmisiä siellä on ajansaatossa ollut. Onneksemme Suomessa on kirkko hoitanut kirjaa ihmisistä aina tuonne 1600 luvulle asti. Toisin sanoen kyseessä ei todellakaan ole joku 7:s serkku - kaikki sellainen tulee ikäänkuin kaupanpäällisiksi ja niitä ei tarvitse edes ottaa mukaan jos ei kiinnosta joten se ei ole mikään "probleemi" .. Se mikä tosiasiassa vaikeuttaa monien sukututkimista on että ne nimet jotka on kirjoitettu kirkonkirjoihin eivät muuutamille suomalaisille tunnu kelpaavan - vaan ikäänkuin suomennetaan nimet ja niillä nimillä ei sitten mitään löydä kirkonkirjoista mitään. Itse olen jättänyt pois kaikki suommennokset ja pysytellyt kirkon- ja muiden kirjojen nimissä. On olemassa myös sukututkimusohjelmia joissa voi käyttää molempia nimiä - siis kirkonkirjojen mm ja suomalaisten nykykieleen kääntämia nimiä. Lopuksi vielä todettakoon ett n.s. suorassa-linjassa on meillä jokaisella 1024 esivanhempaa kymmenen (10) sukupolven jälkeen. Siis 2-4 - 8 -16 - 32 - 64 -128 - 256 - 512 och 1024.. Lisää siihen lapset ja sinulla on valtava määrä ihmisiä.. Siis mitään seitsemättä serkkua ei todellakaan kaivata .

   • Kymmenen sukupolven jälkeen on todellakin 1024 esivanhempaa, mutta osa heistä on samoja. Johonkin saattaa johtaa jopa useampikin linja.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kymmenen sukupolven jälkeen on todellakin 1024 esivanhempaa, mutta osa heistä on samoja. Johonkin saattaa johtaa jopa useampikin linja.

    VÄÄÄÄÄRRIIIIIINNNNN! Laskepa uudelleen!


   • Anonyymi kirjoitti:

    VÄÄÄÄÄRRIIIIIINNNNN! Laskepa uudelleen!

    On oikein, ei tartte laskea uusiksi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    VÄÄÄÄÄRRIIIIIINNNNN! Laskepa uudelleen!

    Lue tarkasti, pitää laskea 2+4+8+16+32+... myös välillä olevat ovat esivanhempia.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Lue tarkasti, pitää laskea 2+4+8+16+32+... myös välillä olevat ovat esivanhempia.

    Niin ja suora linja tarkoittaa mies ja naislinjaa. Muut ovat sekalinjoja.


   • Anonyymi kirjoitti:

    VÄÄÄÄÄRRIIIIIINNNNN! Laskepa uudelleen!

    Isäsi ja äitisi ovat 1. sukupolvi, 2 henkilöä. Heidän vanhempansa 2. sukupolvi, eli 4 esivanhempaa. Sitten 8 - 16 - 32 - 64 - 128 - 256 - 512 ja 10. sukupolvi on 1024 esivanhempaa.


  • Jos alottaja on DNA testejä vastaan niin - kehoittaisin miettimään asiaa kerran vielä. Itse olen löytänyt monia sukulaisia - myös jo pois menneitä niiden lisäksi jotka ovat testin tehneet - siis elossa olevia. Itse DNA-testit eivät kovinkaan tarkkaan valaise sukulaissuhteita minnekään päin siihen tarvitaan myös omaa sukututkintaa, mitä parempi oma tutkimus sitä enemmän saa myös DNA testeistä, koska nistä saa merkittävää apua kun vertaa omaa sukutauluaan muihiden sukutauluihin. Mutta - seitsemäs serkku kiinnostaa vain siten että se mahdollisesti osoittaa suunnan mistä suku tai osa siitä on lähtöisin. Mikä usein tulee yllätyksenä monille ..

   • Jos on luurankoja kaapissa, ymmärtää että suhtautuu DNA- testeihin penseästi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jos on luurankoja kaapissa, ymmärtää että suhtautuu DNA- testeihin penseästi.

    Ei se yksin riitä että "konna" itse välttää dna-testejä.
    Jäljille voidaan päästä myös lähisukukulaisen antamasta näytteestä, josta löytyy riittävä yhdenmukaisuus rikospaikalta saatuun näytteeseen.
    Se on vain sanahelinää, että poliisi ei saisi käyttöönsä testilaitosten tietokantoja.


  • Kysyjä ei ole DNA-testejä vastaan. Vaan sitä että 7. serkku väittää olevansa sukua ja tivaa läheisten tietoja. Tutkikaa vaan ihan omia esipolvianne ja jättäkää muut rauhaan. Ulkopuolisten tietoja nettiin kirjaavat ovat häiriintyneitä, joilla ei ole muuta tekemistä. Samat tyypit ovat alttiita muillekin häiriöille ja riippuvuuksille.

   • Jotain on kuitenkin tunnollaan.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Matkustaja ilmoitti omasta koronavirusepäilystään

   VR tehosiivosi junavaunuja. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a2da2794-58ae-4dbe-807c-83622f985a4c
   Maailman menoa
   136
   6167