Vaikuttaako tämä tuleviin opintoihin tai opintotukiin?

Anonyymi

Jos pääsee yliopistoon, mutta lopettaa opiskelun vähän ajan, esim. kuukauden, päästä, niin voiko siitä olla jotain isoa haittaa tuleviin opintoihin tai opintotukiin?

3

<50

  Vastaukset

  • Opintotuki voidaan anota takaisin siltä ajalta kun sitä ollaan annettu JOS et ole suorittanut opintopisteitä tarpeeksi. Siksi lopettamisen ajankohta pitää miettiä tarkkaan, sekä suorittaa tehtävät ja tentit hyväksytysti, jotta saat ne opintopisteet kasaan.

   Ei vaikuta tuleviin opintoihin. Ainut että, jos olit hakijana ensikertalainen niin sitä ei huomioida enää jatkossa, koska sait jo opiskelupaikan, pidit sitä tai et.

   Muuten ei vaikuta tuleviin opintotukiin, sinun pitää vain ilmoittaa ajoissa kelaan kun opiskelusi keskeytyy tai et saa kerrytettyä opintopisteitä tarpeeksi.

   Kehotan yhteyden ottamista kelaan, jotta saat ajantasalla olevaa infoa.

  • Keskeyttämisen vaikutuksista Kelan opintotukiin saat oikeinta tietoa tietysti Kelasta. Joka tapauksessa jo nostamasi opintotuki on mennyt hukkaan ja vähentänyt tulevaisuudessa mahdollista opintotukea.

   Yliopistossa ei olla kiinnostuneita harhapoluistasi aikaisemmin. Siis ei mitään vaikutusta mahdollisiin tuleviin opintoihin. Mutta omaa itsevarmuuttasi keskeyttäminen saattaa syödä ainakin jonkin aikaa. Ensikertalaisuus toki on mennyttä, harvoin sillä kuitenkaan on merkitystä uuden opiskelupaikan saamisessa.

  • Pelottomasti vaan kuokka kiinni niihin opiskeluihin. Silloin saat respectini.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  SEISKA.FI

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kesämökkien hinnat romahtaneet

   koska nuoret aikuiset eivät ole kiinnostuneita mökkeilystä. https://www.iltalehti.fi/asumisartikkelit/a/d0e0b3ed-85bf-4388-ac02-3d6d1ef5a79b
   Maailman menoa
   257
   6829
  2. MOT mustamaalaa ja valehtelee.

   Olen hetken jo katsellut näitä YLEN MOT ohjelmia ja olen huomannut kuinka paljon he antavat väärää tietoa ihmisille. Väärän informaation antamiseen r
   Yhteiskunta
   174
   6524