Vesikiertoinen lattialämmitys kylpyhuoneessa kerrostaloissa kesäisin

Anonyymi

Asunnossa on kauttaaltaan vesikiertoinen lattialämmitys. Huoneissa on termostaatit mutta kylpyhuone säätyy ulkolämpötilan mukaan.

Eli viimeksi on joskus huhtikuun tienoilla ollut lattia lämmin. Arvatenkin siinä lokakuun/marraskuun tienoilla alkaa taas lämmitys toimia jossain määrin ja kunnolla lämpimään lattiaan vaaditaan -15C tai enemmän pakkasta.

Tälläisen olisi hyvä jokaisen uuteen kerrostaloon muuttavan tietää, että puoli vuotta vuodesta sulla ei ole lattialämmitystä. Tänä aamunakin 6 tuntia suihkun jälkeen oli vielä lattikaivon vieressä kosteaa , eli kuivattava vaikutus ja kosteusongelmien torjuminen jää lämmityskauden ulkopuolella toteutumatta.

12

146

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei se patteri lämmitäisi sen paremmin. Lämmitysvesi lämpenee ulkotilan mukaan näin kuumalla pateeritkin on kylmiä vielä.

      • Anonyymi

        Lämmitäisi pateereita. Sanomallasi mennään pitkälle.


    • Anonyymi

      Kylpyhuoneessa ei ole mainitsemiasi pateereita. Olisiko käytännöllistä asentaa pateereita.

      • Anonyymi

        Olisi käytännöllistä asentaa uudet pateerit tahdistimeesi. Nyt tuntuu aivoverenkierto olevan puutteellista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olisi käytännöllistä asentaa uudet pateerit tahdistimeesi. Nyt tuntuu aivoverenkierto olevan puutteellista.

        Hyvää läppää heität, pateeri ja aivoverenkierron puutteellisuus.


    • Anonyymi

      Turha asentaa mitään pateereita. Kylpyhuoneen lämmityksessäsi ei ole mitään korjaustarvetta.

    • Anonyymi

      Noh, vähän halvalla toteutettu, mutta jengi ostaa intopinkeenä, kun on esitteissä taikasana "lattialämmitys".

      Kylppäreillä pitäisi olla erillinen kiertopiiri, jotta mukavuuslämmitys saadaan toimimaan vuoden ympäri. Mutta se on vaan mukavuutta varten. Lattian (mukavuus)lämmitys ei ole pakollista eikä välttämätöntä. Kylppärin yhdistäminen muuhun lämmitykseen on onneton veto, kun suuren osan ajasta menovesi on liian kylmää tämän mukavuuslämmityksen tarpeisiin.

      Vielä 6 h suihkun jälkeen märkänä oleva lattia kertoo, että ongelmaa on muualla - kaadot pielessä. Nykytaloissa kun ei mitään ilmanvaihdon puolituksia ole, niin kylppäri kuivuu rutikuivaksi parissa tunnissa ilman lattialämmitystäkin.

      • Anonyymi

        Mukavuuslämmitys olisi hyvä olla koko talossa. Koko kesän olisi hyvä että huoneistossa olisi vähintään 25 astetta. Se on sitä tosi 'mukavuutta'.


      • Anonyymi

        Tällaisia taloja on. Esim. ex asuintaloni (rak. 2008). LVI sunnittelu oli hoidettu vanhoja piirustuksia kopioimalla -> kylppärissä rättipatteri sähköinen lattialämmitys (teho 900 W eli ei ollut pelkästään mukavuuslämmitykseen mitoitettu), saunassa rättipatteri.

        Isommissa huoneistoissa oli kuulemma erilliset WC:kin varustettu rättipatterein. Ei vilu vaivannut niissäkään, kun liki 200 W pukattiin 1,5 neliön tilaan.

        Pesutiloihin tarvitaan roimasti lämmitystehoa 80- luvun taloissa, joissa ainoa korvausilmaventtiili on saunassa ja 90-luvun sekä 2000 luvun alun taloissa, joissa on karmiventtiilit (jotka laitetaan vetohaitan vuoksi kiinni) ja korvausilmaventtiili saunassa. Näissä lähes kaikki korvausilma tulee lopulta sen saunan venttiilin kautta ja jäähdyttää pesutiloja.

        Uusissa lämmintystarve on paljon pienempi. Jos tilat ei ulkoseinällä, niin vähän vaan mukavuuslämmitystä lattiaan ja ulkoseinällä tarpeen muk. normaali patteri, joka ei paahda tiloja 30 °C lämpötilaan heti, kun ulkoilma on plussan puolella. Rättipatterihan on kuuma vuoden ympäri eikä niitä nykyään saisi enää sulkea. Minä suljin, kun pakkasilla KPH 24, nollakeleillä lämmöt jo 26 ja kesähelteillä olisi menty komeasti yli 30.

        Nuo älyttömät rättipatteriviritykset söi 20 kW jatkuvaa lämmitystehoa, kesähelteilläkin ja lämmitti kahta talon (asuntoja yhteensä n. 50) oikein kivasti.


    • Anonyymi

      Itse otan aina lastalla ja rätillä kylpyhuoneen lattian vaikka on vesikiertoinen kylppärissä ja kyllä meillä on lämpöä siinä lattiassa aina jos hiemankin viilenee, meillä on muuten patterilämmitys mutta kylppärissä vesikiertolattialämpö ja talo rv 2016.
      Asuimme pari vuotta talossa rv-2012 jossa oli kauttaaltaan vesikiertolattialämpö huoneistossa ja kyllä sielläkin oli kylppäri eri piirissä eli oli kesälläkin lämmin jos tarvetta oli, itse huoneiston lattialämpöön en ollut tyytyväinen kun ylin kerros ja oli viileää, patterilämmöllä saa kyllä paremman lämmön asuntoon.

    • Anonyymi

      Jos on huoneistokohtaiset jakotukit, niin joku pelle-peloton virittelisi kylpyhuoneen lämmitysputkeen sähkötoimisen lisälämmityspatruunan nostamaan kiertoveden lämpööä.

      • Anonyymi

        Tähän on ihan valmist tuotekin olemassa... siis tarvittavat venttiilit, pumppu ja sähköpatruuna toimivaksi kokonaisuudeksi niputettuna.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5088
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3337
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1472
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1307
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1010
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      908
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe