Collie / sheltti

Anonyymi

Miten sheltin erottaa colliesta? Shelttihän voi olla collien kokoinen. Tiedän että päässä ja otsan pengerryksessä voisi olla eroa. Olen alkanut epäillä että oma shelttini onkin itseasiassa collie. Ja kyllä on rotukoira, rekisteröity......mutta kuitenkin, omistajalla oli myös collieta kasvatuksessa. Rakastan koiraani ja siihen se ei vaikuta kumpi on.
Olisin kiitollinen kaikista asiallisista neuvoista.

4

<50

Vastaukset

 • Sheltti on yli puolet pienempi kun collie:D ei luoja mikä idiootti olet:D

 • Olen nähnyt collien joka on pienempi kuin sheltti ja päinvastoin. Sheltin korkeus voi olla jopa lähes 50 cm ja pienimpien collien alle 30. Itse en omista kumpaakaan, joten muista eroista ei ole tietoa.

 • Joku on sanonut ettei niitä erota, varsinkin jos on iso sheltti.

 • No koko on selkeä ero, suurin sallittu koko sheltillä on 41 ja colliella pienin on 51. Mutta jos ulkonäölliset erot jättää pois niin ainakin omasta kokemuksesta sanoisin että sheltit on vilkkaampia ja kovempia räksyttämään, ylinpäätänsä pikkukoiramaisempia. Toki jokainen koira on yksilö.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  81
  2332
 2. Mistä Trumpia syytetään?

  Kertokaas nyt tällaiselle politiikasta tietämättömälle se. Onko se tehnyt Ukrainan presidentin kanssa jonkun salaisen sopimuksen missä Ukraina tuhotaa
  Maailman menoa
  77
  494