maksuulosottoon

Anonyymi

Eli ottaako olusotto kaikki ylinmääräset rahat pois vaikka olisi töissä ja maksaa joka kk sen tietyn summan sinne? pääsin töhin joka alkaa 16.9.2019 ja kestää 8kk ja on ihan kokopäivä työ 8h päivä.

Jos mulla on sitä rahaa vuokran maksun ja kaikkien muiden maksun jälkeen viellä yli sen mitä saa olla, nii ottaa ulosotto ne ylinmääräiset rahat pois vai saako ne pitää ?

14

<50

  Vastaukset

  • Puolitoistakertaisen suojaosuuden ylittävät rahat voipi viedä.

   • No miksi veisi, jos kerran maksaa säännöllisesti ? Ei ole multa viety koskaan. Kai sitä on uo:lle niin sanotusti ” hyvä” asiakas, kun joka kuukausi tulee rahaa.


   • Sulta ei ole viety, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö joltain muulta voisi viedä. Pointti siis se, että uo:lla on *oikeus* viedä tililtä suojaosuuden ylittävät rahat. Riippuu varmaan uo-miehestäkin, miten noita tilejä kyttäävät.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Sulta ei ole viety, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö joltain muulta voisi viedä. Pointti siis se, että uo:lla on *oikeus* viedä tililtä suojaosuuden ylittävät rahat. Riippuu varmaan uo-miehestäkin, miten noita tilejä kyttäävät.

    Saako vouti tiedon, jos myy esim. torissa kamojaan?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Saako vouti tiedon, jos myy esim. torissa kamojaan?

    Niillä on niin armoton agenttijärjestelmä,ne haistaa tulot ennenkuin näkyy missään.

    On aivan siitä kiinni millaisia yhteystietoja käyttäisit torikaupassa ja miten otat vastaan rahat.

    Ainakin oma mennyt kokemukseni ulosottomiehestä on järkyttävä ei mitään armoa laskelmiin vaikka jäi ilman lääkkeitä,ruokaa ja rahaa edes bussiin lääkäriin menoa varten.

    En haudo kostoa vaan muistan uo-henkilön ja ahdingon/kurjuuden loppuikäni... ulosottomiehestä arvioni että m***** on ****** eikä siitä muuksi muutu.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Saako vouti tiedon, jos myy esim. torissa kamojaan?

    "Saako vouti tiedon, jos myy esim. torissa kamojaan?"

    Oikein hyvä että myyt kamojasi. Mutta rahat pitää käyttää velkojen maksuun, ei humputteluun.


  • Tässä pitää ajatella erilleen kuukausittainen tulovirta ja pankkitilille kertyvä varallisuus. Jokaisen kuukauden tulot on ajateltu sen kuukauden kulujen peittämiseen. Jos jotain jää yli, syntyy säästöjä, eli varallisuutta, eli irtainta omaisuutta. Kuukausitulosta tehdään toistuvaistuloon kohdistuva ulosmittaus. Irtaimesta omaisuudesta tehdään erillinen, varallisuuteen kohdistuva ulosmittaus.

   Kuukauden tulot on siis käytettävä kuukauden aikana. Jos palkan ulosmittauksesta huolimatta käyttötilille kertyy tuhatlappusia, voidaan ne ulosmitata ja tilille jätetään suojaosuus puolitoistakertaisena. Näin voidaan tehdä myös sosiaalitukien kanssa, eli jos säästät toimeentulotuesta tai kansaneläkkeestä pankkitilille, voidaan rahat ulosmitata riippumatta siitä, että alunperin kuukausitulona saatu raha on ollut ulosmittauskelvotonta.

   • Periaatteessa käyttämättä jääneestä sosiaalituesta, esim. asumistuesta, voidaan ulosmitata jo maksukuukauden aikana osa, kunhan tilille vain jätetään puolitoistakertainen suojaosuus.


   • Höpöhöpö. Rikollinen uo-mies mittaa suoraan toimeentulotuet ulos samana päivänä kun tuleekin. Irtain varallisuus on keksitty omasta päästä ja rikollinen vie vaikka vuokranantajan vessanpöntönkin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Periaatteessa käyttämättä jääneestä sosiaalituesta, esim. asumistuesta, voidaan ulosmitata jo maksukuukauden aikana osa, kunhan tilille vain jätetään puolitoistakertainen suojaosuus.

    Miten se käyttämätön määritellään? Niinkö, että jos ei ole parin tunnin sisällä samana päivänä käyttänyt niin se on säästöä? Eikä nämä rikolliset (ulkomaan agentteja?) jätä minkäänlaisia suojaosuuksia. Tili nolllle vaan kylmän puhtaasti laittomin keinoin ja silloin kun sattuu olemaan veemäisellä tuulella


   • Anonyymi kirjoitti:

    Miten se käyttämätön määritellään? Niinkö, että jos ei ole parin tunnin sisällä samana päivänä käyttänyt niin se on säästöä? Eikä nämä rikolliset (ulkomaan agentteja?) jätä minkäänlaisia suojaosuuksia. Tili nolllle vaan kylmän puhtaasti laittomin keinoin ja silloin kun sattuu olemaan veemäisellä tuulella

    Höpö höpö ne mitään agentteja ole ! Olisit aikoinaan maksanut ne velkasi ! Totta kai niitä rahoja ulosmitataan, on itse asiassa rikollista (petos) ottaa lainaa ja jättää se maksamatta. Ja jos tilillä on yli tonni, suojaosuuden ylimenevä summa voidaan ulosmitata. Näin sen pitääkin mennä!


  • Ja aloittajalle tiedoksi, että vuokraa tai muita elämiseen kuuluvia menoja ei huomioda mitenkään, pelkkä suojaosuus!

   • Ei huomioida edes suojaosuutta. Maksaako Kela sitten vuokran ja toimeentulotuen uudestaan tuplana vai periikö ulosotolta?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei huomioida edes suojaosuutta. Maksaako Kela sitten vuokran ja toimeentulotuen uudestaan tuplana vai periikö ulosotolta?

    Ei kai se Kela ala tuplana niitä suojaosuuksia maksamaan, sitten taas uo veisi nekin rahat ja Kelan pitäisi maksaa vuokra ja suojaosuus triplana. Mietis ny ei järkeä :)


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. 175 pakolaista tulossa Suomeen

   Sisäministeriö vahvisti IL:n tiedot: Suomi ottaa Välimeren pakolaisleireiltä enintään 175 alaikäistä tai yksinhuoltajaperheiden jäseniä https://www.il
   Maailman menoa
   179
   3326
  2. Suomeen tarvitaan minimipalkkalaki

   Suomesta on tulossa yhä enmmän kurjien palkkojen ja nollatuntisopimusten maa. "Kansainvälisen kilpailukyvyn" nimissä erityisesti sisämarkkinoilla toim
   Maailman menoa
   104
   792
  3. Taas on yksityisautoilija paha ihminen

   Taas on yksityisautoilija paha ihminen Traficomin tutkimus: ”Polttoaineen tulisi maksaa ainakin 2,26 euroa litralta, jotta autoilijat alkaisivat vähe
   Maailman menoa
   99
   699