Aihe

Miten uninapeista eroon?

Anonyymi

Miten käytännössä mahdollista päästä nukkuavuista eroon (mulla Opamox 7,5 mg +melatoniini)? Töissä pitäis käydä kahdekasta neljään, mut miten mennä, jos kokeilee päästö nukkuavuista eroon. Eilen taas yritin pelkällä melatoniinilla, 4mg. Tunnin makasin sängyssä ja totesin et pakko mun on nukkua ja otin Opan ja odotim vielä tunnin, että alkaa vaikuttaa. 9v käyttänyt nukahtamisapua. Eka melatoniini 4mg pari vuott, piti lopettaa kun tuli levotonta jalkaa. Sen jälkeen Alproxia lähes lume-määrä. Sit ne otettiin pois ja Opa tilalle. Hienoo olis, et vois olla ilman mut miten mahdollista se käytännössä. Päivätyössä käyvälle alakouluiläisten vanhemmalla ei ole varaa huonoihin öihin.

14

<50

  Vastaukset

  • Pakko se vaan on viikko valvoa. Kannattaa ajoittaa johonkin lomille tai pyydä niiltä pelleiltä sairaslomaa siksi aikaa.

   • Eihän kukaan ole työkykyinen jos ei nuku.


  • Pienennä annosta tarkkuusvaa'an avulla leikkaamalla annoksia tai esimerkiksi vesititrauksella. Pienennät niin hitaasti ja niin pieninä vähennyksinä ettei uni lähde. Esimerkiksi 5-10 prosenttia edellisestä annoksesta / kk. Jos osaat englantia kokeile Benzo Buddies foorumista tukea.

   • Miten noin mitättömän pientä opa annosta vielä pienentää?! Eihän melatoniinissa oo mitään mikä tehois mitenkään nukahtamiseen, tekee vaan väsyneeksi seuraavana päivänä.


  • Itse olen vieroittanut Sedix-tableteilla. Vähentää hermostuneisuuden tunnetta ja rentouttaa illalla kivasti. Parisen viikkoa meni, mutta nyt en muuta käytä. Tsemppiä.

  • Kiitos asiallisista vastauksista. Juu niin kuin tulla joku totesi niin kai sitä pitäisi ottaa ”lomaa” (en kyllä tiedä annetaanko tuolla syyllä saikkua…), jotta tuota voisi edes harkita. Silloinkin kyllä pitäisi jaksaa huolehtia jälkikasvusta. Yritin taas lauantaina olla ilman Opaa, taas tunti odottelua ilman ja sitten tunti odottelua Opan vaikutusta. Olin toiveikas kun olin ottanut pari annosta alkoholia, joka minulla edes auttaa nukahtamista…mutta ei. Jännää on se, että vaikka tunnen itseni väsyneeksi ja menen sänkyyn ja olen toiveikas luomunukahtamisen suhteen niin kuitenkaan ei väsytä ”oikealla tavalla” kun on väsynyt vaan ei nukahda.

   Melatoniinista. Minua ei väsytä seuraavana päivänä melatoniinin ottamisen jälkeen. Ehkä joskus ihan alkuun kun aloitin, mutta siihen on kroppa tottunut. Jos joku väsyttää niin Opa, mutta siihenkin olen tottunut.

   Opaa otan tosiaan suht pientä (?) annosta. Välillä olen kokeillut ottaa puolikkaasta puolikkaan, mitä siitä nyt tulee..3,3 mg ja risat. Joskus saattanut onnistua, mutta tuuri peliä.

   Nykyään, näin 40+ ikäisenä, unettomien öiden jälkeiset päivät ovat ihan friikkejä ja siksi illalla ”pelottaa”, jos ei saa unta. Noidankehä valmis..

   Voisin tietty kokeilla, että ottaisin Melatoniinia hiukka enemmän, nyt 1,9mg x 2. Nyt vaikutus menee niin, että Opa relaksoi ja sitten melatoniin lopullisesti uinuttaa. Käytän suussa hajoavaa Melaa ja uni tulee yleensä n. vartissa. Aiemmin tosiaan pärjäsin pari vuotta pelkällä melatoniinilla, mutta sitten aloin kärsimään levottomista jaloista, tällä oli selkeä yhteys melatoniin käyttöön.

   • Oletko koskaan lueskellut Järvenpään sosiaalisairaalan bentsojen vieroitukseen liittyvää opasta? Siinä Opamoxista vieroittaudutaan Diapamilla, jonka pienin annoskoko on 1 mg. Diapam on Opaa n.2 x vahvempaa joidenkin vahvuustaulukoiden mukaan, joten siinä tavassa pudottaudutaan pois Opasta 2 mg:n kohdalla eli yhdestä mg Diapamia. Joku voi vielä varmaan tykätä senkin puolittaa ennenkuin" hyppää pois"lääkkeestä

    Yksi vieroitusoire bentsoista on juuri unettomuus ja ns. Rebound oireet eli unettomuus voi olla alkuperäistä unettomuutta pahempaa. Jonkun aikaa. Kunnes uni palautuu.

    Pointti ei ollut se että Opa pitäisi vaihtaa Diapamiin ja se olisi tarpeen vaan se että voit nähdä suunnilleen mistä vahvuuksista puhutaan sinun Opamox annoksesi kohdalla vieroittautuessa. Ja lisäksi pointti on, että annoksen vähittäisellä vähentämisellä suositellaan ainakin tuossa Järvenpään materiaalissa jota myös Ashton Manualiksi englanniksi kutsutaan. Siinä annosta viedään 1 mg Diapamia (vastaa 2 mg Opaa) aina alaspäin, ei puolitella. Pidetään annosta jonkun aikaa ja sitten taas vähennetään 1mg ja lopulta lopetetaan lääke 1 mg kohdalla.

    Mitään Jumalan sanaa oikeellisuudessa ei tuo manuaali ole vaan kehoa kuunnellen ja unia tutkaillen kannattaa vähentää vaikka menisi pitkäänkin. Tärkeintä lienee ettei nosta annosta ylöspäin vaan pitäytyy määrässä mihin annoksen aina laskee. Jollekin tuo Manuaalin tahti voi olla ihan liian nopea, ja tarvivat jostain syystä pitkän aikaa.

    Tottahan toki pillerin vähentely on vaikeaa kun ei ole kunnollisia kokoja saatavilla missä voisi tehdä pieniä pudotuksia ja totuttaa keho hiljalleen vähenevään pitoisuuteen. Järkevin valikoima lienee Diapam pillereissä joissa pienin annoskoko on 2mg jonka saa vielä puoliksi. Opassa ei vastaavia ole ja vaatii melkoista näpertelyä jos haluaa yhtä pieniksi osasiksi pillerin.

    Melatoniini ei ole mikään unipilleri ja en tiedä auttaako isompi annos sitä nukahtamaan sen paremmin. Voi ehkä joitakin auttaa, mutta epäilen.


   • Mulle terveyskeskuksen lääkäri teki niin , että vaihtoikin Diapamin surkeaan Opamoxiin. Onneksi oli jäänyt jokusia kaappiin. Tuo pillereden pilpustelu on muuten eulyttävää, kun lääkeaine ei niihin välttämättä ole tasaisesti jakautunut. Vesiläträyksellä asian voisi kyllä hoitaa: sakka jää pohjalle, sitten vaan ruiskuun ja ränniin sopiva määrä.


   • Siis tablettien pilkkominen on epäilyttävää, kun lääkeaineet eivät niissä välttämättä ole tasaisesti jakautuneena.
    Laboratorioanalyytikkojen ensimmäisellä vuosikurssilla asiaa tutkittiin.


   • Itse olen käyttänyt bentsovähennyksessä tekniikkaa minkä englanninkielinen nimi on "microtapering" ja "dry cutting". Pilleriä siis vähennetään pieninä määrinä että en ole mitään negatiivisia vaikutuksia uneen havainnut. Annokseni on tällä hetkellä jotain sinun annoksen luokkaa ja olen tullut isoja määriä alaspäin kyseisellä tekniikalla bentsomäärässäni. Siis sen sijaan että siinä mentäisiin aina isompi hyppy alaspäin, siinä otetaan aivan tosi pieniä palasia pois useammin. Tahti on minulla jotain 5-10prossaa kuukaudessa tasaisesti vähentyen. Pilleri vähennetään tarkkuusvaa'an avulla. Apuna on lääkeleikkuri, pinsetit, tarkkuusvaaka, dosetti minne laitan punnitut annokset, matematiikka ja niitä pikku palasia punnitaan sitten. Joku toinen voisi pitää tätä outona ja vaikeana(tiedän), mutta kun kyse on siitä että ei ole osannut nukahtaa kuin bentsoilla, on herkkä ja oireet lopetuksessa olleet hankalia, niin näin on menty. Elämää tekisi helpommaksi jos bentsoista olisi saatavilla vähennysystävällisempiä annoskokoja.

    Mielenkiintoista on miten loppuvähennys sujuu kohti nollaa. Olen huomannut että uni on palauttavampaa ja syvempää mitä pienempi bentsoannos. Minullakin apuna melatoniini. Ongelmana on levottomat jalat.

    Olet oikeassa että ongelma on se ettei lääkeaine välttämättä ole tasaisesti jakautunut.

    Aiheesta selitetty täällä tarkemmin englanniksi:

    https://www.benzoinfo.com/2017/10/09/benzodiazepine-tapering-strategies-and-solutions/


   • Youtubesta voi löytyä enkuksi videoita vesititrauksesta (hakusana: "benzo water titration")

    Samaten microtapering tekniikasta (hakusana:" benzo microtapering")

    Vaa-an avulla laskemisesta: hakusana "benzo scale"

    Noista näkee miltä se näyttää, mitä se tarkoittaa. Toki uskon, ettei kaikille ole tarvis noin vähentää ja lääkärien neuvoma "pistä vaan puoliksi" - tekniikka toimii, mutta osa on niin herkkiä ettei se toimi ja lopetus on hankalaa juuri esim unettomuuden tai muiden lopetusoireiden takia. Tärkeää on mielestäni se ettei mene annoksessa ylös alas vaan pitäytyy siinä,mihin laskee ja se onnistuu mielestäni erittäin hyvin näissä yllämainituissa tekniikoissa.


  • Ja kun uninapeista pääsee pois, unettomuus taustalla on asia joka pitäisi kanssa ratkaista. Siihen liittyen kannattaa lukea ja googlailla"unettomuuden lääkkeetön hoito" ja "unihygienia" ja miettiä kuinka hyvin omalla kohdalla tekee ja noudattaa noita unettomuuden lääkkeettömän hoitotavan tekniikoita.

  • Ketipinor 200 mg illalla.

   • Voi sopia jos kärsii skitsofreniasta , voi olla ettei kannata silloinkaan.


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   13813
  2. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   101
   9730