Aihe

Oliko äidillä oikea tapa kasvattaa ?

Anonyymi

5

<50

  Vastaukset

  • En lukenut, olen pahoillani. Pitää muistaa, että äidit tekevät parhaansa kaikissa oloissa, jos osaavat. Jos eivät osaa, on mainio ajatus puuttua peliin naapurina, ystävänä, sukulaisena silloin kun pieleen alkaa menää. Jälkikäteen täällä ei ole hyötyä viisastella.

  • ILTALEHTI Uutiset Ulkomaan uutiset
   13-vuotias brittipoika kuoli ylipainoon - äiti syötti noutoruokaa vielä kuolinvuoteella ja haukkui ”donitsiksi”
   Tänään klo 7:29
   Britanniaa on järkyttänyt ylipainoon kuolleen teinin kohtalo, johon viranomaiset tai koulu eivät juuri puuttuneet.
   Ylipainoon kuollut teini söi jo ennen lounasta yli 2 000 kilokaloria. Kuvituskuva.Ylipainoon kuollut teini söi jo ennen lounasta yli 2 000 kilokaloria. Kuvituskuva.
   Ylipainoon kuollut teini söi jo ennen lounasta yli 2 000 kilokaloria. Kuvituskuva. MOSTPHOTOS

   Manchesterissa Isossa-Britanniassa 13-vuotias poika menehtyi ylipainon aiheuttamiin sairauksiin.

   Pojan äiti ei ilmeisesti pitänyt lapsensa sairaalloista ylipainoa vakavana ongelmana. Äiti toi pojalle useita kertoja noutoruokaa jopa sairaalaan, vain joitakin viikkoja ennen tämän kuolemaa.

   Poika, johon viitataan brittimediassa ainoastaan nimellä F1, oli ollut hengenvaarallisen ylipainoinen lapsesta saakka. 3-vuotiaana hän painoi jo yli 30 kiloa. Lapsen äiti ei vienyt tätä pakollisiin terveystarkastuksiin, vaikka lapsi oli itse ollut huolissaan painostaan.

   Tapauksen tutkinnasta selviää, että terveysviranomaiset eivät puuttuneet ajoissa tilanteeseen eivätkä keskustelleet pojan vakavasta ylipainosta tämän koulussa.

   Äiti toi toistuvasti pojan kouluun autolla, vaikka koulu rohkaisi poikaa kävelemään kouluun kavereidensa kanssa.

   ”Äiti syytti lasta siitä, ettei tämä pudottanut painoa ja sanoi häntä laiskaksi”, raportista käy ilmi.

   Lisäksi äiti nimitti lastaan ”donitsiksi”.

   Poika oli kertonut koulun terveydenhoitajalle haluavansa pudottaa painoa, mutta epäilevänsä, että se on liian vaikeaa.

   F1 osallistui koulussa erilliseen liikunnan opettajan lanseeraamaan dieetti-, urheilu- ja itsetunto-ohjelmaan, mistä ei pojan pyynnöstä kerrottu tämän äidille mitään. Ohjelma ei kuitenkaan juuri tuottanut tulosta, koska selvisi, että poika söi yli 2 000 kilokaloria jo ennen lounasta. Pojan toinen aamiainen koostui yleensä noutoruoasta, jonka äiti haki hänelle. Ihmisen tyypillinen päivittäinen energiantarve on noin 2 000–3 000 kilokaloria.

   Viranomaisten tekemässä loppuraportissa todetaan, että eri alan ammattilaiset eivät kommunikoineet tarpeeksi keskenään, tietoja ei jaettu, tarvittavia kokouksia ei pidetty ja kokonaisvaltainen arviointi lapsen terveydentilasta puuttui. Sairaalassakin tarkka toimintasuunnitelma pojan hengen pelastamiseksi uupui.

   ”Tilanteen monimutkaisuutta ei tunnistettu, ja mitä kauemmin toimimattomuus jatkui, sitä vaikeampaa ammattilaisten oli huomata, että kyseessä oli lapsen vakava laiminlyönti äidin osalta.”

   Lähteet: The Sun ja The Manchester Evening News
   Anna Egutkina

  • Limukat ja roskaruoka kieltoon, niin alkaa porukka solakoitumaan.

   • Keikumme samoilla aalloilla. - Nm. Twelve points


  • Lapset kasvavat jopa roskaruualla. Ohjauksesta ja oikeista, terveellisistä elämäntapavalinnoista äidillä ei ollut joko tietoa tai sitten hän oli välinpitämätön ja / tai laiska. - Nm. Molempi pahempi

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   13655
  2. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   101
   9600