Voiko Jumalan lapsi omistaa Ferraria?

Anonyymi

Tällaista ole viime aikoina miettinyt, kun eräs liike-elämässä hyvin menestynyt kaverini on aikonut tuoda Italiasta Ferrarin. Eikä mitä tahansa Ferraria, vaan jonkin erikoismallin. Kaikkine kuluineen auton hinta saisi olla 400 000 hujakoilla (Kuljetukset, rekisteröinti ja autovero).

Tämä asia on sellainen, joka varmasti tulee herättää kateutta siionissamme. Varsinkin, jos hän alkaa tulla autollaan seuroihin. Toinen, mikä puhututtaa, on se, että onko autoilusta tullut liian tärkeää. Kaikkihan me tiedämme, mitä kaikkea 400 000 eurolla saa! Sillähän saa etenkin kristillisyytemme sydänmailla varsin lokoisan omakotitalon. Kyseisellä rahasummalla saa varsin kelvollisen asunnon myös pääkaupunkiseudulta. Ferrarin ylläpitokulutkin voivat olla käsittämättömän suuret. Mietinkin, voiko uskovainen tällaista turhaa maallista vempelettä ostaa ja hyvällä omallatunnolla omistaa?

25

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      On liian muodikas.Älkää seuratko viimeisintä muotia.

    • Anonyymi

      Jumalan lapsi voi omistaa Ferrarin, mutta osaomistuksesta varoitellaan.
      Omista siis vapain mielin Ferrari, mutta älä Ferraria.

    • Anonyymi

      Olihan Jeesuksellakin taunus.

      • Anonyymi

        Jeesuksella oli kylläkin aasi!
        Jeesuksen aikana kun ei oltu keksitty vielä autoja!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jeesuksella oli kylläkin aasi!
        Jeesuksen aikana kun ei oltu keksitty vielä autoja!

        Olipahan!

        Eräs tuttuni sanoi nähneensä jeesuksenvanhan taunuksen.


    • Anonyymi

      Tuossa ferrarin omistamisessa näkee jotain ihmismielen "köyhyyttä", mikä on hänelle tärkeää, kun voi "hurjastella" hienolla autolla ! Ferrari kulkee "tuhatta ja sataa", mutta eipä silläkään saisi ajaa ylinopeutta ! Tietenkin jos omistaa tuon luokan auton luulisi olevan euroja maksaa ne isot sakotkin !? "Tynnit tyhjää", sanoo tämä "muori"! LOPULLA kaikista autoista tulee "OOPPELEITA" !!!

      • Anonyymi

        Ferrari edustaa sulaa turhuutta. Eri asia on tietysti, jos on jossain kilpasarjassa, jossa auton ominaisuudet pääsee esiin. Toisaalta uskovaiselle ei ole sopivaa osallistua kilipaurheiluun, ei edes autourheiluun. Täten uskovaiselle ei sovi tässäkään tapauksessa Ferrari.

        Sallittuja autoja ovat kuitenkin GT-autot ja isot maasturit.
        Uskovainen voi hyvillä mielin omistaa esimerkiksi M-ryyditetyn bemarin, AMG-ryyditetyn mersun. tai RS-ryyditetyn Audin. Muutoinkin uskovaisille suositellaan Audeja, Mersuja, Bemareita ja Volvoja. Muitakin autoja sallitaan, jos vain varat antaa siihen mahollisuuden.
        Varauksin voit hankkia itelle Porsche Caymanin, Ford Mustangin, Chevrolet Camaron tai jonku vastaavan.
        Huonoimpia autoja karta, sillä ne aiheuttavat liikaa ärräpäitä (ei sopivaa uskovaiselle), sekä harmia (aiheuttaa turmelusta).
        Paskoiksi merkeiksi ovat osoittautuneet mm. Fiat Puntot, vanahat ooppelit ynnä muut alle hajoavat romuluiset autonrämät!


    • Anonyymi

      "Mietinkin, voiko uskovainen tällaista turhaa maallista vempelettä ostaa ja hyvällä omallatunnolla omistaa?"

      Vaikea tuohon suoraan mitään vastausta antaa, mutta kyllähän Ferrari äkikseltään kristityn näkökulmasta aivan turhalta ökyilyltä kuulostaa, kun kukaan ei moista mihinkään varsinaisesti tarvitse. Henkilö voi tietysti olla autoharrastaja ja tekniikasta ym. kiinnostunut, mutta mahdollisesti myös varallisuutensa esittelystä muille, mikä on toki inhimillinen piirre ihmisissä, muttei hyvä asia uskovaiselle.

    • Anonyymi

      Jeesus tyytyi aasiin mutta aasit tarvitsevat Ferrarin.

    • Anonyymi

      jumalanterve
      ei voi

    • Paavin lahkokunnan juonia ovat Ferrarit.

    • Anonyymi

      Asialla on seurakuntaakin rasittavia, sekä pompottavia asioista, sekä näkökohtia.
      Otan esimerkin.
      Eräässä Oulun alueen kunnassa mahtisuvun jälkikasvu alkoi laittaa valkoisia Audeja, sekä Bemareita.
      Vuoden sisällä kolmannes ajoi valkeilla autoilla, jotka sopivat RY;n pihalle.

      Kolmen vuoden sisällä jopa heidän firmansa hankki autoja eräästä VL liikkeestä työntekijöilleen, hyvinkin nuorille pojille niin, että he vastasivat maksuista ja ihme kylläkin, farkkuja, sekä merkit samat kun Mahtisuvulla, sekä väri valkea.

      Ko. Kerho elää vankeudessa, sekä orjina ylimystölleen.

    • Anonyymi

      Ferrarin omistaja on todella suuri veronmaksaja valtiolle.

      • Anonyymi

        ei ollut kysymys veronmaksusta, vaan onko sopivaa uskoville, joiden Raamatun mukaan tulee olla nöyrä, näin seuroissa saarnataan.


      • Anonyymi

        Tuskin kukaan Ferraria ostaa valtiota auttaakseen, ja useimmat ihmiset jättäisivät varmasti autoveronkin maksamatta, jos voisivat.

        Eiköhän Ferrari laiteta nimenomaan omaa egoa pönkittämään.


    • Kyllä varmasti voi omistaa Ferrarin, tietysti jos on paljon rahaa voi avustaa köyhiäkin. Tai laittaa rahaa lähetystyöhön. Ei saa kadehtia.

      • Anonyymi

        kerro yksikin, joka näitä rahanahneita lestadiolasia kadehtii?
        Voin vakuuttaa, ettei kukaan vankeja kadehdi.


    • Anonyymi

      Joo voi.

      Mut sit sinne ferrarin tankkiin ei saa tankata etanolia.
      Jumala on kieltäny kaikenlaisen alkoholin käytön kaikissa tilanteissa.
      Tuikkaamme RY:n pihalla alkometrin peräputkeen ja jos visari värähtää, ei ole seuroihin asiaa.

    • Anonyymi

      Oikeasti Krist. uskovat ei tuhlaa ja tuhoa Jumalan heille oikein käytettäväksi ja hoidettavaksi uskomaa, Hänen omaisuuttaan (KAIKKI). Vain uskonnolliset, vähän jotenkin uskovat voi tuollaiseen, tuomiokseen asiaan syyllistyä.

      Herran Jeesuksen Nimessä, uskovilleen / muillekin herätykseksi / varoitukseksi muistuttaen ja valistaen.

      (Herätyys) tuolta... http://www.suomenkristityt.foorumimme.com Suomen ainoalta Kristilliseltä, Raamatun UT mukaisesta Kristillisyydestä asiallisesti ja raekntavasti KESKUSTELU, foorumilta.

    • Anonyymi

      Ferrarissa on monta asiaa, jotka sotii kristityn arvomaailmaa vastaan.
      Listaan niitä vähän tähän alle

      - Saastuttaa ruton paljon (sitä ei edes korkeat verot kompensoi)
      - Aiheuttaa silmitöntä kateutta (uhka uskovaisten väliselle rakkaudelle)
      - Altistaa ylinopeuksille (ylinopeuskin on lain rikkomista ja lainrikkominen syntiä)
      - Seurojen aikaan monilla on houkutus jäädä ihailemaan Ferraria, eivätkä tule sanan kuuloon
      - Auton omistaja voi menettää todelliset ystävät, ehkä oman saattoystävänkin
      - Tilalle tulee onnen onkijoita, jotka odottavat, että Ferrarin omistaja jotenkin auttais heitäkin
      - Osa seurakunnasta saattaa lakata käymästä seuroissa, kun ei kehtaa omaa rotiskoa enää ajaa rauhanyhdistyksen pihalle.
      - Jos Ferrarin omistaja ei ole upporikas, Ferrari voi saattaa hänet taloudelliseen vararikkoon kalliiden ylläpitokulujen vuoksi
      - Houkutus osallistua esimerkiksi Gumball3000 tai Kumipallo4000 tapahtumiin. Nämä kisat keräävät rikkaita ökyautojen omistajia mittelöihin, joissa on aidot palkinnot ja ehkä myös paljon biletystä, joka ei sovi uskovaiselle!

      Tässä on ihan riittävästi syitä, miksi uskovaisen ei kannattaisi ostaa Ferraria. Se voi oman uskosi lisäksi viedä monen kanssamatkaajankin uskon!

    • Anonyymi

      Kyllä mu mielestä kirkkaanpunanen sierrakin on ihan hyvä,Ei tarvi mitään ferraria.

    • Anonyymi

      Voihan sen "verrarin" hankkia vaikka osamaksulla vähemmän varakaskin !?! Kaik`ei ole kultaa mikä kiiltää ! Monella "tavan tallaajalla" on nykyään osamaksuauto käytössä. Joku viittasi, ettei Punto olisi edes "auto", mutta sen saa pieneen tilaan parkkeerattua ja ehkä pystyy maksamaan ihan omaksi ilman osamaksuja !?
      Voipi sanoa vähän vaatimattomasta autosta "rämä mutta maksettu" !!
      Eikä ne monet asuntoautotkaan tuolla suviseuroissa ole omia, vuokrattuja taitavat olla useammat, se siitä ja rikkaista, ahneista ja omaan napaan tuijottavista VL-ihmisistä. JOS kerran kesässä tarvitsee asuntoautoa on taloudellisempaa vuokraus, kuin seisottaa "vaunuja" pihalla, jos ei sillä tee "tiliä" ja vuokraa ! Ihmismielen "köyhyyttä" on näyttää omaa varallisuuttaan joillain "luksus kapineilla", tuota ei jaksa ymmärtää enää tämmöinen vanhempi ihminen, joka on jo nähnyt monenlaista "vajeltajaa" Ry:n piireissä. Onko tuo "ulkokullaisuus" uusi "muoti" nykypäivänä !?! Surettaa kun ihmiset mielistyvät maalliseen mammonaan. Lopulta kun kuolinpaidassa ei ole taskuja !!

      • Anonyymi

        No ei täältä mitään mukaan saa ni parempi hassutella kaikki rahat,Pahan päivän varalle on jotain mutta muuten kyllä rahat laitan menemään.


    • Anonyymi

      Voi toki, mutta muista kuin alumiinirunkoisista (esim 365) varoitellaan seurapuheissa tavan takaa.

    • Anonyymi

      Ferrareita ei omista muut, ku gansterit, räppärit, elitistiporvarit, nhl-pelaajat, sekä formulakuskit. Kuten tiedämme, uskovainen ei voi olla gansteri. Eikä uskovainen voi räpätä, ainakaan rumpukomppien ryydittämänä, eikä elitistiporvari. Uskovainen ei voi myöskään pelata joukkueessa. Varsinkaan NHL:ssä. Vastaavasta syystä uskovainen ei voi myöskään olla kilpa-autourheilussa mukana. Täten uskovaisella ei ole yksinkertaisesti edellytyksiä ostaa Ferraria. Parhaat autot uskovaisille on tila-autot, perhebussit ja linja-autot. Uskovaiselle sinkulle taas sopivia autoja ovat perusharmaat toyotat, vag-konsernin autot, sekä volovot. Bemari varauksin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      196
      4592
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      261
      2627
    3. 133
      1687
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1391
    5. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      202
      1293
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1126
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1104
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      74
      1057
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1047
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1041
    Aihe