Soiten säästöt utopiaa

Anonyymi

On utopiaa päättäjiltä puhua Soiten yli 14 milj.€ säästöistä. Ei Suomessa ole vielä sellaista lakia, että sairaita tai vanhuksia voitaisiin jättää heitteille maksaa hoito sitten mitä maksaa. Millään tehostettujen hoitojen yksikköjen yksityiselle siirtämisellä ei voida suuria säästöjä saada, koska yksityisetkin joutuvat tekemään tarjouksensa 0,7 hoitajamitoituksen mukaan.
On vain yksinkertainen tosiasia, että tarvitsemme suurempaa sairaanhoitopiiriä. Keskipohjanmaan kokoinen soteyksikkö ei yksinkertaisesti tule toimeen ja 14 milj.€ säästöjä ei saada kasaan sanoo Kokkolan kuntapäättäjät mitä tahansa. Olisin odottanut Soiten virkamiehiltä vastuullisuutta, koska päättäjillä sitä ei tunnu olevan.

112

1381

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hyvää asiaa, mutta laitan tämän aloituksen alle toisen asian jota ehkä ei aloituksena julkaistaisi.
      Mauri Nygård kirjoittelee laina silloi tällöin lehtiin asiasta josta ei ymmärrä mitään.
      "Kokkolaan tehtiin turha vesitorni".
      Mauri antaa väärää tietoa ko. asiasta, ihmettelen miksi toimittajat eivät ota asiasta selvää sieltä missä asioista totuus tiedetään.
      Höpöttää "vesi tekniikasta" täyttä kakkaa, korjatkaa toimittajat asiat koska olette vastuussa vale uutisia.
      Itse muistan, että Mauri kierteli kaupungintalolla höpinöimässä ja arkistoista etsimässä "totuutta", ilmeisesti "virka" oli noussut yli hilseen.

      Vesitorneilla tärkeä tehtävä vesiverkoston osana.

    • Anonyymi

      Taitaa nygård hakea vain julkisuutta, mutta kuka huolisi miestä listalle rasitteeksi.

    • Anonyymi

      Soitella on lyöty seiniin rahaa ihan järjettömiä määriä, haaskausta.. Samoin hallinto on paisunut kuin pullataikina, kyllä tuon 14 milliä pystyy säästämään hyvin, jos perehtyy asioihin. Hoitavia käsipareja ei tarvitse vähentää, kulurakenne vain pitää tarkastella kriittisesti. Toivottavasti politiikoilla on rohkeutta tehdä päätöksiä.

      • Anonyymi

        Samaa touhua koulutusyhtymässä.


    • Anonyymi

      Muutama mies sinne päättäjäksi ja nämä kanalauma naispomot sekä pikkupomot jotka ajelevat ympäri maakuntaa palaverista toiseen oikeisiin töihin. Siinä ratkaisu. Pitääköhän Lintilän laittaa tämäkin asia kuntoon?

      • Anonyymi

        Aivan niin. Liikaa on kovapalkkaisia pomoja ja pomojen pomoja pyörittelemässä papereita ja palaveeraamassa. Aina myös rakennetaan. Mitä jos keskittyisivät olennaiseen.


      • Anonyymi

        Kävisikö aivan samoin kuin Perhojoen varasillan kohdalla?


      • Anonyymi

        Pitäisköhän soiten tai työplussan laittaa Lintilän juoma-asiat kuntoon??

        Sillai näytöksenomaisesti esimerkkitapauksena että näin hienosti meillä.. enää ei ykskään Kokkolan suurmiesjohtajavaikuttaja näytä rapajuopolta, käyttäydy kuin rapajuoppo jne..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pitäisköhän soiten tai työplussan laittaa Lintilän juoma-asiat kuntoon??

        Sillai näytöksenomaisesti esimerkkitapauksena että näin hienosti meillä.. enää ei ykskään Kokkolan suurmiesjohtajavaikuttaja näytä rapajuopolta, käyttäydy kuin rapajuoppo jne..

        Tätä kutsutaan myös työnteoksi, muuten kommunismia.


    • Anonyymi

      Työllisyyden ylläpitämiseksi ja tulosten parantamiseksi kaikkia (soiten) palkkoja pitää leikata 5% siten ettei kuitenkaan kenenkään palkka putoa alle minimi palkkojen.
      Kaikki voittavat koska silloin voidaan alentaa kuntaveroa ja menot pienenevät.
      Paskanmarjat työttömyys jonot lyhemmiksi ja ansiotuloverotukseen progressiivisuutta silloin tulonjako tasaantuu.

    • Anonyymi

      Tuohan on hienoa, varmasti ostovoima kasvaa ja toimeentulotuki siinä samassa. On se ihme että palkkojen pitäisi aina joustaa jos kyseessä on pienipallkainen, enimmäkseen naistyöntekijä ala.Jos Soitella ei ole vara maksaa palkkoja, niin silloin on paras "pudottaa rukkaset" ja todeta, ettei tästä tule mitään ja hakea vahvempia hartioita ja liittyä esim. pohjois-pohjanmaan sairaanhoitopiiriin.

    • Anonyymi

      Pienipalkkaisella menee kaikki, suuripalkkaiset ostavat ökyautoja saavat lainaa pankista ja elävät yleensäkin yhteiskunnan suojapeiton alla.

    • Anonyymi

      Ei se sairaanhoitopiirien yhdistäminen lisää rahaa euroakaan, retuperällä on kaikkien muidenkin sh-piirien talous. Kunnilla ei ole rahaa, kuntayhtymille ei ole rahaa, valtiolla ei ole rahaa. Tämä on sellainen ongelma, ettei siihen löydy minkäänlaista hyvää ratkaisua, tehtiin sitten niin tai näin. Ihan mahdoton yhtälö. Hoidetaan ihmiset sitten velaksi, otetaan lainamarkkinoilla niin pirusti 0-korkoista lainaa kuin saadaan, hoidetaan sillä niin hyvin kuin voidaan ja jätetään lainat reilusti maksamatta. Näin toimitaan muuallakin, ei kai kukaan tosissaan usko, että esimerkiksi Kreikka, Italia tai USA ikinä voisivat maksaa ottamiaan lainoja takaisin. Antaa mennä vaan, ei tässä ole enää vuosikausiin ollut millään mitään väliä muutenkaan.

      • Anonyymi

        Tottakai suuremmat hartiat kestävät paremmin, nyt yritetään epätoivoisesti pitää täällä kiinni keskussairaalan täyttä leikkaustasoa.Päteviä lääkäreitä ei kuitenkaan saa , on paljon parempi, että sellainen kallis leikkaustoiminta joka ei ole kiireellistä, siirretään isompiin sairaaloihin. Sitten on asia jota en ymmärrä, jos käyt keskussairaalassa ja sinulle sanotaan että joudut tutkimukssin ja sinulle tulee lähete 3-4kk:n kuluessa. Menet sitten yksityiselle puolelle, niin tutkimuksiin pääsetkin seuraavalla viikolla ja maksat vain saman poliklinikkamaksun, miten se on mahdollista?


      • Anonyymi

        Pitäiskö vaikka aloittaa siitä että sinne ulkomaille lopetettaisi se rahan lähettäminen kun suomen talous ei kestä.
        Samoin lopetettaisi tämä maahanmuuttajien hyysäys kun ei siihenkään ole varaa.
        Typerää on myös tämä politiikkojen oman palkan nostaminen. Lisäksi nämä useat avustajat.
        Myös tämä ihme pikkupomojen kasvattaminen.

        Suomi on pieni maa , ei meidän tarvitse olla mikään globaali sosiaalitoimisto. Eikö tähän nyt oikeasti voisi herätä.
        Omat vanhukset voi kyllä huoletta jättää heitteille. Tämä on suuri häpeä!
        Hoidosta tingitään ja jopa mietitään kannattaako hoitaa. Ei ole ihmishengellä merkitystä paljoa.
        Kuka haluaa edes vanheta enää jos on hälläväliä meininki..


    • Anonyymi

      Tämähän menee paskas siis koko palsta mitä meitä hyppyytetään osaamme itse juosta suomen metsissä

      • Anonyymi

        Koskaan suomessa ei ole ollut näin paljon lääkäreitä, mikä mättää?
        Suurin osa lääkäreistä ovat "leipä pappeja" tai portsareita joille pitää maksaa, että pääsisi etenemään lakisääteisten terveyspalveluiden luukuille.

        Veronmaksajien rahoilla koulutetut lääkärit pitäisi velvoittaa työskentelemään ainoastaan julkisella puolella ainakin saman ajan minkä ovat käyttäneet koulutukseen.
        Palkat alas ja terveys ylös silloin ollaan kutsumusammatissa.


    • Anonyymi

      Tälläkö Soite säästäisi miljoonia? Haluaisin nähdä mikä olisi säästö vuodessa jos lähihoitajien palkkoja pudotettaisiin 53,51€/kk, voisiko Soitesta saada laskelman? Kuinka moni meistä täällä olevista olisi valmis lähtemään tuolla palkalla hoitamaan esim. vanhuksia?

      "Yksinkertaistettuna Keski-Pohjanmaalla työskentelevä lähihoitaja tienaa kuntapuolella työskennellessään 2017,41 euroa kuussa ja yksityisellä puolella 1963,90 euroa kuussa. Palkat ovat ilman lisiä olevia peruspalkkoja. Kuntapuolella työskentelevillä on paremmat edut muun muassa vuosilomien, lisien sekä sairasajan palkanmaksun suhteen. "

    • Anonyymi

      Soitessa valitetaan ettei keskipohjalaiset käytä yksityisiä lääkäripalveluita. Onko sellaisia muualla kuin Kokkolassa? Soitehan kyllä avustaa ihan ilmaiseksi kokkolalaisia yksityisiä lääkärikeskuksia, voisiko niitä jotenkin laskuttaa? Voisihan niiltä saada saman verran kuin mitä nuo lähihoitajien palkat ovat kalliimpia kuin yksityisellä puolella.

      • Anonyymi

        Ei ole rahaa, ei ole rahaa. Tottakai sitä on. Mutta mihin se menee?
        Kyllä se on aina johdon vastuulla, että yksiköt saadaan organisoitua sellaisiksi, että päteviä niihin hakeutuu ja työolot ovat jouhevat ja yhteen hiileen puhaltamisen henki.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole rahaa, ei ole rahaa. Tottakai sitä on. Mutta mihin se menee?
        Kyllä se on aina johdon vastuulla, että yksiköt saadaan organisoitua sellaisiksi, että päteviä niihin hakeutuu ja työolot ovat jouhevat ja yhteen hiileen puhaltamisen henki.

        Oispa kerrankin suoraselkäisyyttä poliitikoilla, ja karsisivat kuluja oikeasta päästä... Mutta kun ei haluta tehdä ikäviä päätöksiä, kun ei pian saa vaaleissa ääniä...


    • Anonyymi

      Mikähän taika siinä mahtaa olla, että kaikki ne sairaanhoitopiirit, jotka osallistuivat Sipilän hallituksen sote-pilotteihin, ovat nyt kusessa? Haisee pahasti siltä, että tämä Soitenkin ahdinko on puhtaasti poliittisen puupäisyyden lopputulos. Kaikki nykyiset kuntapäättäjät, jotka olivat kyseistä asiaa puoltamassa, saisi laittaa kilometritehtaalle ja uutta verta päätöksentekoon. Hirvittää oikein ajatella, minkälainen hyvä veli-piiri saattaisi syntyä uuden maakuntahallinnon myötä. Soitessa on menossa todellinen soten alasajo. Liekö nykyinen sairaanhoitopiirin johtajakin puhtaasti saneeraajatyyppiä? Samanlaisen käsityksen olen saanut nykyisestä kaupunginjohtajasta.

      Onko Soiten sote-laskelmat tehty edeltävän hallituksen painostuksesta alakanttiin, koska Soitessa ei tapahdu mitään kehitystä, kuten nykyhallitus sote-uudistukselta odottaa vaan onko kyseessä ollut täysin valheellinen yritys puliveivata todellisia kustannuksia? Eikö Soiten ensisijaisena tavoitteena kuuluisi olla vahvistaa alueellista merkitystään ja luoda yhteistyökuvioita lähimpiin sairaanhoitopiireihin, jotta nykyiset palvelut voitaisiin turvata, ilman että erikoissairaanhoidosta tarvisi karsia? Soite voisi helpottaa esim OYS:in kirurgian jonoja. Synnytyspuolella on jo vahvaa yhteistyötä sekä Pohjanmaan että Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien kanssa. Maantieteellisten etujen merkitystä ei voi mitenkään väheksyä.

      • Anonyymi

        Täytyy nyt täsmentää, että kun kirjoitin kaupunginjohtajasta, niin tarkoitin sillä Kokkolan kaupunginjohtajaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täytyy nyt täsmentää, että kun kirjoitin kaupunginjohtajasta, niin tarkoitin sillä Kokkolan kaupunginjohtajaa.

        Ihan hyvä kirjoitus yöllä, mutta kaiken takana taitaa olla kaiken yksityistäminen.
        Esim. julkisella puolella neuvotaan menemään yksityiselle jos haluaa uudistaa ajokortin tai jos on muuten kiire, mielestäni sellainen toiminta josta voidaan jakaa osinkoja pitää olla myös julkisella "soitella" kannattavaa.
        Tehostetaan ja vähennetään työvoimaa se lisää kiirettä.
        Tehdään sopimuksia ja sopeudutaan tilanteeseen joissa veronmaksajien verorahat riittävät.
        Julkisella alalla ei kannata kaivaa kuoppia joihin itse pudotaan.
        Pitää olla kilpailukykyinen yksityisen puolen kanssa.

        Hyvinvointi yhteiskunnan rakentamisessa terveydenhuollolla on suuri "rooli".
        Pyrkikää ottamaan lisää "asiakkaita" silloin työpaikat säilyvät, älkää menkö yksityiselle töihin siellä kilpailutetaan lopuksi teidänkin palkat alas ja koko yhteiskunnan rakenne mallit haudataan rahan edessä kuoppaan.

        Vanha ja kokenut, mutta ei alistunut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihan hyvä kirjoitus yöllä, mutta kaiken takana taitaa olla kaiken yksityistäminen.
        Esim. julkisella puolella neuvotaan menemään yksityiselle jos haluaa uudistaa ajokortin tai jos on muuten kiire, mielestäni sellainen toiminta josta voidaan jakaa osinkoja pitää olla myös julkisella "soitella" kannattavaa.
        Tehostetaan ja vähennetään työvoimaa se lisää kiirettä.
        Tehdään sopimuksia ja sopeudutaan tilanteeseen joissa veronmaksajien verorahat riittävät.
        Julkisella alalla ei kannata kaivaa kuoppia joihin itse pudotaan.
        Pitää olla kilpailukykyinen yksityisen puolen kanssa.

        Hyvinvointi yhteiskunnan rakentamisessa terveydenhuollolla on suuri "rooli".
        Pyrkikää ottamaan lisää "asiakkaita" silloin työpaikat säilyvät, älkää menkö yksityiselle töihin siellä kilpailutetaan lopuksi teidänkin palkat alas ja koko yhteiskunnan rakenne mallit haudataan rahan edessä kuoppaan.

        Vanha ja kokenut, mutta ei alistunut.

        Mennäänkö USA: malliin?
        USA:ssa raha ratkaisee kuinka pitkälle potilasta hoidetaan.
        Kalliit sairausvakuutukset, pienituloisella ei ole varaa hoitoon.
        Tuloista saattaa mennä melkein puolet vakuutusmaksuihin.
        Yhdysvalloissa näihin päätöksiin vaikuttavat lääketieteellisten seikkojen lisäksi yhä enemmän potilaan varallisuus tai hänen vakuutusyhtiönsä halu maksaa hoidon jatkumisesta.
        Sairaalat pelkää tappioita, tehostamaan toimintaansa pyrkimällä muun muassa lyhentämään potilaiden sairaalassaoloaikaa mahdollisimman lyhyeksi.
        USA:ssa sairaalakin on useimmissa tapauksissa liikeyritys, jonka on tuotettava omistajilleen voittoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mennäänkö USA: malliin?
        USA:ssa raha ratkaisee kuinka pitkälle potilasta hoidetaan.
        Kalliit sairausvakuutukset, pienituloisella ei ole varaa hoitoon.
        Tuloista saattaa mennä melkein puolet vakuutusmaksuihin.
        Yhdysvalloissa näihin päätöksiin vaikuttavat lääketieteellisten seikkojen lisäksi yhä enemmän potilaan varallisuus tai hänen vakuutusyhtiönsä halu maksaa hoidon jatkumisesta.
        Sairaalat pelkää tappioita, tehostamaan toimintaansa pyrkimällä muun muassa lyhentämään potilaiden sairaalassaoloaikaa mahdollisimman lyhyeksi.
        USA:ssa sairaalakin on useimmissa tapauksissa liikeyritys, jonka on tuotettava omistajilleen voittoa.

        Pitääkö perustaa Hyväntekeväisyys-sairaaloita hätävaraksi?
        Lääkärit ja hoitajat koulutuksen jälkeen töihin hyväntekeväisyys sairaaloihin esim 3-5 vuotta.
        Ei koskaan koulusta yksityiselle suoraan, siitä pitää rangaista koulutukseen käytetyllä rahasummalla.

        Hyväntekeväisyys-sairaalan osasto voisi olla soitessa aina siellä missä olisi tarvetta.
        Älkää koskaan tilatko konsulttia ne vievät sairaanhoitoon tarvittavia rahoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pitääkö perustaa Hyväntekeväisyys-sairaaloita hätävaraksi?
        Lääkärit ja hoitajat koulutuksen jälkeen töihin hyväntekeväisyys sairaaloihin esim 3-5 vuotta.
        Ei koskaan koulusta yksityiselle suoraan, siitä pitää rangaista koulutukseen käytetyllä rahasummalla.

        Hyväntekeväisyys-sairaalan osasto voisi olla soitessa aina siellä missä olisi tarvetta.
        Älkää koskaan tilatko konsulttia ne vievät sairaanhoitoon tarvittavia rahoja.

        Paljonkohan vuodessa palaa terveydenhuoltoon tarkoitettuja varoja näiden "ratkaisuntarjoajien" palkkioihin?


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Tällainen typerä kinastelu ei kuulu tälle sivustolle, joten turrvat kiinni, hah hah haaa!!!...

      • Anonyymi

        Älä sinä hevosturpa isottele, koska sinulla on oma lehmä soitessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älä sinä hevosturpa isottele, koska sinulla on oma lehmä soitessa.

        Minähän käskin pitää turrvat kiinni. Lapsellista jankkaamista, hah hah haaa!!!...


    • Anonyymi

      Säästöjä pyritään hakemaa sellaisin keinoin, että tuloksena on vain isommat kulut. Ambulanssi lähetetään kohteesta pois ilman potilasta ja parin päivän päästä ollaan tilanttessa jossa päivystykseen taksilla tulleelle potilaalle jodutaan tekemään kalliita operaatioita. Selvää säästöä, eikö totta?

      • Anonyymi

        Asiahan on niin että ambulanssin porukka selvittää onko tarvetta ambulanssikuljetukselle. Ei kukaan kiellä menemästä taksilla/omalla kyydillä sairaalaan. Ambjlanssi on nimenomaan ambulanssi ei taksi.


    • Anonyymi

      Musta vähän tuntuu, että isommillekin sairaanhoitopiireille kalliit erityispalvelut on erittäin kalliita. Isommat hartiat ei paljon aita ku tepa-paikka maksaa silti 40k vuodessa, sijoitettu lapsi jopa yli 100k vuodessa ja kaikenmaailman henkilökohtaiset avustajat ties mitä. Muutaman sadan kilometrin päästä olis toki helpompi harventaa palveluverkkoa, joten sinänsä ihan OK. - Late76

    • Anonyymi

      Minusta Soiten hallinto tekee tässä nyt karhunpalvelusta alueensa asukkaille tuolla 14 miljoonan lisäsäästöllä. Keneltä se tulee olemaan pois? Jo nyt nähdään, että vanhustenhuolto on joutumassa taas talouskurituksen kohteeksi. Eikö kevään vanhustenhuollon kriisi opettanut mitään vai kuvittelevatko Soiten päättäjät, että kansan muisti olisi näin onnettoman lyhyt? Jos säästöjä ryhdytään tekemään, niin ensimmäisenä tulisi karsia hallinnollisia kuluja, koska niillä säästöillä voitaisiin auttaa useita potilaita. Poliittisen vallan varmistelu on koitumassa viattomien ihmisten kohtaloksi.

      Toinen säästöistä kärsivä osapuoli on Soiten liitoskunnat. Mitä näiden Kokkolan ympäryskuntien asukkaat mahtavat miettiä siitä, että priorisoinnissa näiden liitoskuntien terveysasemat, hyvinvointikeskukset ja vanhustenhuolto joutuvat säästökohteiksi? Kasvaako sairaanhoitopiirin sisälle sisäinen vastakkainasettelu, jos palvelut viedään naapurikunnista ja siirretään Kokkolaan? Tässä on suuren sotkun vaara ja me keskipohjalaiset vain istumme hiljaa.

      Eivätkö Soiten päättäjät ota nyt kuuleviin korviinsa sitä, mitä valtion taholta on sanottu? Sote- ja maakuntauudistuksia odotellessa kunnilla ja sairaanhoitopiireillä pitäisi olla malttia olla tekemättä etukäteisratkaisuja mm. yksityistämällä, koska varsinaisia päätöksiä uudesta sotesta ei ole vielä olemassa. Tässä voidaan etukäteen tehdä typeriä valintoja, joista keskipohjalaiset saavat maksaa karvaasti.

    • Anonyymi

      Juuri näin. Nythän esimerkiksi Kannuksesta loppuu Kotirannan vanhainkodin toiminta ensi kevääseen mennessä. Mikään yksityinen ei osta homeista kiinteistöä ja vanhukset tullaan sijoittamaan ympäri maakuntaa.

    • Anonyymi

      Tämänpäivän Soitessa sanotaan potilaalle, että hänen tutkimukseen ei tuhlata veronmaksajien rahoja. Tämä on totta ja sanoja on lääkäri. Eikä kyseessä ollut edes vanhus jotka varmaan kuulevat tällaista monestikin tulevaisuudessa.

      • Anonyymi

        Tilanne vaikuttanee huolestuttavammalta kuin keskipohjalaiset taitavat tietääkään.


    • Anonyymi

      Tilanne vaikuttaa vain pahenevan. https://yle.fi/uutiset/3-10924083
      Jos palkat nousee paljon eli kustannukset kasvaa, niin aina vaan hoidetaan vähemmin yksilöitä. Muutenkin jos hoitajamitoitus nousee, niin eihän kohta voida antaa enää kenellekään paikka asumisyksiköihin.

      • Anonyymi

        Tuntuu tuo 4000 uuden hoitajan palkkaaminen tulevaisuudessa melkoiselta utopialta, jos nyt jo mietitään yt-neuvotteluja sairaanhoitopiirien kärvistellessä. Mutta milläpä nuo 4000 hoitajaa löydetään, jos yleiseksi käsitykseksi muodostuu "tervetuloa hoitoalalle, raskas työ ja paska palkka". Moniko innostuu?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuntuu tuo 4000 uuden hoitajan palkkaaminen tulevaisuudessa melkoiselta utopialta, jos nyt jo mietitään yt-neuvotteluja sairaanhoitopiirien kärvistellessä. Mutta milläpä nuo 4000 hoitajaa löydetään, jos yleiseksi käsitykseksi muodostuu "tervetuloa hoitoalalle, raskas työ ja paska palkka". Moniko innostuu?

        Kyllä loppu tulee.Ouluun tai Vaasaan saamaan hoitoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä loppu tulee.Ouluun tai Vaasaan saamaan hoitoa.

        Ei helskutti. Nyt pitäisi meidän keskipohjalaisten ottaa oikeasti kantaa tähän asiaan joka tuutissa eikä vain istua hiljaa möllöttämässä kuten yleensä. Jos tämä pääsee menemään kaikessa hiljaisuudessa perseelleen, niin koskaan ei tarvitse enää haaveillakaan lähipalveluista täällä.


    • Anonyymi

      Se johtuu tuosta keskittämisestä, monta hallintoa päällekkäin. Sama asia kuin EU:ssa moninkertainen organisaatio.

    • Anonyymi

      Nyt lääkärit patistavat sairaita kotiin keskussairaalasta, ei kuulemma tuhlata heihin veronmaksajien rahoja. Onko lääkäreille annettu tällaiset määräykset? Minä olen ymmärtänyt, että sairaat hoidetaan terveiksi ja sitten lähetetään kotiin, en muuten usko kenenkään makaavan terveenä sairaalassa.

      • Anonyymi

        Sinä olet ymmärtänyt väärin.


    • Anonyymi

      Soiten YT-neuvottelut alkavat, vähentämistarve on enimmillään 220 työpaikkaa? Uskooko joku tuota? Miten ihmeessä, kun hoito on nyt jo täysin "retuperällä", vanhukset makaavat yksin kotona kun hoitajia ei riitä. Terveyskeskuksessa odotetaan tehostetun hoidon paikkoja kuukausia ja Soite pistää kiinni niitä. Aikokoo Soite kuskata maakunnista kaikki sairaat ja vanhukset Kokkolaan hoidettavaksi?

      • Anonyymi

        Osa viedään Veteliin.


    • Anonyymi

      Olen saanut sellaista tietoa että soitella on tänä syksynä yksityistilaisuus henkilökunnalle johon saapuu esiintymään eräs tämän maan suosituimmista artisteista. Mietinpä vaan että jos kyseisen artistin palkka on noin 50000€ keikasta niin voisiko tällä rahalla paikata esim.taloutta

      • Anonyymi

        Ei löydy Suomesta noin kovapalkkaista artistia.5000€ on oikea hinta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei löydy Suomesta noin kovapalkkaista artistia.5000€ on oikea hinta.

        Eräs seiskan juttu kertoo toista.


    • Anonyymi

      Taitaa olla niin, ettei henkilökuntaa huvita tässä vaiheessa mikään. Työtä tehdään mm. vanhustenhoidossa liian pienellä porukkalla ja sitten kerrotaan että enintään 220 mahdollisesti saa lähteä. Olemme surkeat päättäjät valinneet ajamaan keskipohjalaisten sairaiden ja vanhusten asioita.

    • Anonyymi

      Ei kai se Soiten päättäjien vika ole jos kunnilla ei ole antaa enempää rahaa

      • Anonyymi

        Ei kai voi ollakaan, koska kuntien valtionosuuksia on leikottu jo pitkään. Valtion siis pitäisi tehdä toimia vaikeuksissa olevien sairaanhoitopiirien tilanteen helpottamiseksi. Vaikka ei sitä rahaa lie kummemmin valtiollakaan.

        Kiitos pitkäänjatkuneen, "määrätietoisen" kokoomuslaisen talouspolitiikan.


      • Anonyymi

        No sairaat ja vanhukset ovat kunnissa ensimmäinen leikkauksien kohde? Lakihan kuitenkin niissä leikkauksissa tulee vastaan, jotta aivan turha uhota Soiten päättäjillä, noista leikkauksista ei tule valitusten vuoksi mitään.
        Samaa mieltä päättäjistä, huonot päättäjät


      • Anonyymi

        Pitäisikin kolistella eduskunnan ja hallituksen puupäitä heräämään todellisuuteen, että nyt tarvittaisiin korvamerkittyä pätäkkää kunnille. Muuten menee koko homma syteen ja saveen.

        Orpo ja Kokoomus tietysti ulisisivat vastaan, mutta korjausliike pitäisi tehdä, koska leikkauspolitiikka on tehnyt liian pitkään tuhojaan yhteiskunnalle.


    • Anonyymi

      Päijät-Hämeen keskussairaalassa hoitajat marssivat ulos vastalauseena yt-neuvottelujen lopputulokselle.

      https://yle.fi/uutiset/3-11004526

      Saas nähdä, johtaako Soiten yt-neuvottelut vastaavanlaiseen ulosmarssiin. Olisi varmasti paikallaan herättelemään päättäjiä.

    • Anonyymi

      Samoja kuntapäättäjiähän ne Soienkin päättäjät ovat. Luulevatko he tosissaan pystyvänsä lomauttamaan ja leikkaamaan? Eihän se onnistu, koska laki estää sen.

      • Anonyymi

        No mikä taika näillä päättäjillä on sitten yrittää sellaista, minkä jo lakikin estäisi? Tulee jotenkin mieleen Sipilän hallitus versus perustuslaki. Päätä hakataan siihen kuuluisaan mäntyyn vaikka lopputuloksena ei olisi kuin helvetillinen päänsärky.

        Nyt ei Suomi-neidon asiat ole häävillä mallilla.


    • Anonyymi

      Missä on Soiten päättäjien järki, kun YT-neuvotteluja järjestetään, sitä ihmettelee päättäjät hallituksessa ja kuntaliitossa? Luuleeko kuntapäättäjät tosiaan, ettei hoitajille löydy töitä muiltakin aloilta? Nyt kun YT on päällä uskon, että kymmeniä hoitajia siirtyy Soitelta muualle ja hoitajapula on koko ajan lisääntymässä.
      IS:
      "Suomessa on käyty tai käynnissä yt-neuvotteluja, jotka koskevat yhteensä tuhansia hoitajia, arvioidaan sosiaali- ja terveydenhuollon ammattijärjestö Tehystä. Tehyn laskelmien mukaan 30 kunnassa tai kuntayhtymässä yt:t koskevat heidän jäseniään. Useimmissa tapauksissa taustalla ovat kuntien säästövaatimukset.

      Kuntaliiton toimitusjohtaja Minna Karhunen harmittelee ristiriitaista tilannetta, kun Suomessa on samaan aikaan lukuisia työpaikkoja, joihin ei saada osaavia hoitajia vaan kutsutaan eläkeläisiä takaisin töihin ja käytetään epäpätevää työvoimaa."

    • Anonyymi

      Kokkola aikoo leikata Soiten kuluista veroäyrinsä laskuun tarvittavat rahat.

    • Anonyymi

      RKP näyttää pelanneensa hallituspelissä korttinsa hyvin. Vaasa saa laajan päivystyksen. Miksi K-PKS pitää jättää suppean päivystyksen sairaalaksi? Vaikuttaisi siltä, että sairaalastamme on tulossa soteuudistukseen vain pelkkä "pappilan hätävara". Sairaala on olemassa, mutta aletaanko meitä hyppyyttämään Seinäjoelle erikoissairaanhoidon osalta vaikka kuulumme Oulun Ervaan?

    • Anonyymi

      Tuo on kyllä vähän makuasia. Kyllä tänne riittää nykyinen sairaala ihan hyvin. Toiminnan laajentamiseen ei ole varaa vaikka sillä saisikin mediaseksikkään statuksen laajan päivystyksen sairaalana. Vaasassa ei ilmeisesti ole rahasta pulaa.
      T. Pete 67

    • Anonyymi

      Joku täällä kirjoitti, että kuinka kauan jakilaaksojen kunnat katsovat kokkolalaisten päättäjien uhoa. Tämän päivän keparissa oli lukijankirjoituksessa jo esimakua mitä tulemaan pitää. Kokkola ottaa kaikki Soiten työntekijöiden verot, maakunnista viedään kaikki palvelut.
      KP:
      "Perhossa ei ole lääkärivastaanottoa, vaikka K-PKS:ssä niin väitetään ja siirretään potilaan hoito terveyskeskukseen. Vetelin Tunkkarissa ei ole lääkäriaikoja, kun ei ole lääkäreitäkään. Kuinka monena päivänä Tunkkarin vastaanotolla todellisuudessa on ollut muita lääkäreitä kuin päivystäjä? Kirjoitetaanko lääkärinlausuntoja näkemättä potilasta? "
      "Kun lähdet normaalien vastaanottoaikojen puuttuessa ja vaivan pahentuessa K-PKS yhteispäivystykseen, niin siellä saat odottaa 10 tuntia. Sunnuntaina, yöllä kahdelta päivystävä lääkäri tuli vilkaisemaan, mitään tekemättä ja käski tulla samana sunnuntai-aamuna uudelleen klo 10. Tuli edestakaisia matkoja kipeänä 280 km. Eihän yhteispäivystyksessä ole lepopaikkoja asiakkaille ja mukana välttämättä olleelle omaiselle. Tästäpä tuli suorite x 2 lääkärille ja napsahti kotikuntaan laskut. Maksettavaa tuli turhasta palvelusta. Kuntapäättäjä: Katso Soiten hinnasto päivystyksen osalta. "

      Olen samaa mieltä, tämä on vasta alkua Soiten päättäjät, varsinkin Kokkolassa. Olisiko puheet veroäyrinlaskusta paras lopettaa?

    • Anonyymi

      Mielestäni yksi heikko kohta tässä asiassa on että kokkolalaiset eivät ole osanneet myydä ja markkinoida meidän hyvää hoitoa esim pietarsaarelle ja uusikarlepyyhyn ... vaikka asukkaat sieltä päin mielellään käyvät kokkolassa .....vaan vaasa on ollut voittaja siinä vaikka välimatka on pitempi... poliitikot mietikää ennen kuin potkitte ketään ... voisitako hommata lisää asiakkaita?

    • Anonyymi

      Soitessa näyttää virkamiehet päättävän miten vanhuksia hoidetaan.

      Keskipohjanmaa:
      "Suomen kansa harmaantuu ja hapertuu historiallista vauhtia. Vaihtoehtojen joukossa ei ilmeisestikään ole huolehtia ikääntyvästä väestöstä laitospaikkoja lisäämällä?

      Ei. Siihen eivät kerta kaikkiaan riitä rahat eikä myöskään henkilöstö. Yhtälö on mahdoton,Soiten hoidon ja hoivan toimialuejohtaja Maija Juola sanoo suoraan."

      Miten niin ei riitä? Ei voi olla niin, että laitoshoidon tarpeessa olevat ihmiset siirretään yksin kotiin, jossa hoito on 2-3 pikaista käyntiä päivässä. Se on varma, että vastaava valituskierre mikä on yksityisten hoivakotien kohdalla alkaa pian, nyt ollaan jo sillä rajalla.
      Suomessa on hoitajia selvästi vähemmän kuin muissa pohjoismaissa ja me käytämme 0,6% bruttokansantuotteestamme vähemmän kuin muut pohjoismaat eli 1,3 miljardia euroa tulisi lisää jos meillä olisi sama määrä. Miksihän Juola päättelee että rahat eivät riitä? Miksi Suomi ei näe vanhuspalveluja yhtä tärkeäksi kuin muut pohjoismaat? Onko kyse vain priorisoinnista vai mistä?

    • Anonyymi

      Tämä Keparin lukijanpalstalla ollut kirjoitus oli niin hyvä, että se on pakko laittaa tänne. Luulisin että kirjoittaja on Perhon eläkkeellä oleva kunnanjohtaja, nimi on ainakin sama.
      "
      Soiten mittareista ja
      kansan kohtelusta

      Nimimerkki toisenlainen NPS (KP 8.10) seuraa ja näkee Soiten toiminnan lähietäisyydeltä. Kiitos rohkeasta avauksesta.

      Olen Soiten vanhusneuvostossa, jossa kaksi vuotta sitten Soiten johto ihmetteli, miksi ei maaseudulta tule mitään palautetta uuden näppäinlukijan kautta. Ihmettelijöillä ei raksuta, ettei syrjäkylällä voi painaa Soiten palautenappulaa, jos palvelua ei saa.

      Kun laskija on vastaanottotilan läheisyydessä, niin toki jokainen avun saanut painaa kiitosnappulaa. Sitten johtopäätös on, että Soite on kehityksen kärkimaakunta, sitä toitotetaan valtiovallan tiedoitustilaisuuksissa ja kuljetaan ylistämässä ympäri Suomea. Ministeriötaso yhtyy tähän ylistykseen.

      Soitessa on kaksi neuvostoa ja kolme asiakasraatia. Vaikka mitä epäkohtia ja puutteita nostaa esille, mitään vastakaikua ei ole ollut. Perusterveydenhuollon keskitys jatkuu.

      Neuvostoilla ja raadeilla ei ole mitään päätösvaltaa eikä senttiäkään rahaa epäkohtien hoitamiseen. Ne vain luovat autuaallista kuvaa Soiten johdolle demokratiasta. Tämä on teatteria ja itsepetosta.

      Kaikki potilaat ja veronmaksajat tietävät ja ymmärtävät, ettei ole riittävästi rahaa sotelupausten toteuttamiseen. Mutta viimeinenkin leipäpala voidaan jakaa oikeudenmukaisesti.

      Suomen kansa ei ole oikeudenmukaisuudessaan kehittynyt kahteensataan vuoteen. Ennen puheoikeus ja päätösvalta oli aatelisilla, he toimivat rahvaan puolesta.

      Tänään puhevalta, kuulluksitulemisen mahdollisuus ja päätösvalta on vain puolueiden johdolla ja johdon sisäpiirillä, niin valtakunnan, maakunnan kuin kuntien tasolla. Kansa kärvistelee, maksaa tyhjästä ja on vailla palveluja.
      Tämä vuodatus ei koske erikoissairaanhoitoa.
      Maakunnan kunnallisjohtajat ja luottamusjohto tehkää irtiotto. Keskusta avaa silmäsi ja korvasi."

      Pekka Lindholm

    • Anonyymi

      Ellette katsoneet tänään A-studioita, niin katsokaa se areenasta.

      https://areena.yle.fi/1-4584737

      "A-studio
      Mistä vanhuksille hoitajia?

      Toteutuuko hallituksen vaikea tavoite nostaa vanhuspalveluiden hoitajamitoitusta nykyisestä? A-Talkissa peruspalveluministeri Krista Kiuru kohtaa epäilijät. Muina vieraina johtaja Tarja Myllärinen Kuntaliitosta, kansanedustaja Mia Laiho (kok.) ja professori Marja Jylhä. Lähetyksen juontaa Sakari Sirkkanen. #yleastudio
      Näytä lisätiedot"

      Olen nähnyt harvoin niin selväsanaista ja asiaa puhuvaa henkilöä kuin professori Marja Jylhä. Hän sanoi, että Suomessa on kotihoidossa tuhansia sellaisia joiden paikka ei ole kotona ja Suomi käyttää kolmasosan vähemmän rahaa vanhusten hoitoon kuin muut pohjoismaat. Hän sanoi myös, että asia on vain tahdon asia ja se on vain hoidettava, se ei ole rahakysymys.

    • Anonyymi

      Tässä kirjoituksessa on totuuden siemen, mutta eihän Kokkolan ja Soiten päättäjät (samat henkilöt) tätä allekirjoita vaan suunnittelevat uutta terveyskeskusta, viisasta vai?
      Keparista, lyhennettynä:
      "Soiten talous on vähän huonossa hapessa. Osa kuluista syntyy suurista rakennusmääristä. Esimerkiksi 10 miljoonan euron rakentaminen aiheuttaa noin 500 000 euron poistokulun vuodessa. Se on pois toimintaan tarvittavista rahoista.

      Soiten talous ei korjaannu lohtajalaisten palvelujen tuotannon siirtämisellä Kokkolaan tai Lepolan lakkauttamisella. Säästöt ovat murusia. Lohtajalaisten terveyspalvelujen ja asumispalvelujen tuottaminen maksaa joka tapauksessa jossakin.

      Jos vuokrakustannukset ovat mielestänne liian suuret, voisi Kokkolan kaupunki kiinteistöjen omistajana miettiä, onko pakko saada viimeisen tapin takaa tuottoa yhteisistä tiloista, joita terveys- ja sosiaalipalvelut käyttävät. Pystyyhän Kokkola alentamaan veroprosenttiakin.

      Soiten kustannuksien perussyy lienee varsin suurella varmuudella Mariankadulla. Jo kauan sitten on todettu, että kustannusten perkaaminen tulee aloittaa keskuspisteestä, henkilöstörakenteesta ja menettelytavoista. Palvelutuotantoa voidaan tehdä hyvin ilman ylivoimaisia kustannuksia ja suuria johtajamääriä. Hyvää johtajuutta tarvitaan, mutta se ei edellytä suurta määrää esimiehiä. Panostukset tulee laittaa palveluihin.

      Siis: Lohtaja tarvitsee oman terveysaseman vähintään nykyisillä palveluilla. Lepola kuuluu tänne, se tuottaa edullisia palveluita, vaikka laskelmilla saadaan näyttämään mitä halutaan.

      Hannu Herlevi, perusturvalautakunnan pj Lohtajan kunnan aikana

      Matti Uusi-Rauva, kunnanjohtaja Lohtajan kunnan aikana"

    • Anonyymi

      Minä luulen, että Perhonjokilaaksosta tulee kovaa tekstiä, sieltä kaikki on loppumassa.

    • Anonyymi

      Lukekaa tästä:

      Tämä jutusta irroitettuna ja on varmasti Soitenkin kohdalla totuus. Jos laki takaa tietyt asiat, niin ei Kokkolan päättäjien vaatimuksilla voida kävellä sen yli.
      https://www.keskipohjanmaa.fi/uutinen/583568

      "Miten asian ilmaisikaan viime helmikuussa paikkansa jättänyt Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän toimitusjohtaja Eetu Salunen?
      "Talousarviossa pysyminen edellyttää palveluverkon rankkaa karsimista ja satojen ihmisten irtisanomista. En usko, että tähän päästään julkisen sektorin pelisäännöillä. Olen erittäin huolissani siitä, riittääkö rahoituspohja ikääntyneiden hyvään hoivaan.”

    • Anonyymi

      Kehtaavat vielä järjestää todella kalliit juhlat Kamppushallissa.

    • Anonyymi

      Ottakaa tästä oppia Kokkolan päättäjät ja lopettakaa itku Soiten menoista. Niillä menoilla hoidetaan kokkolalaisia.
      Kepari:
      "Kaustisella esitetään veroprosentin nostoa – "Sote-menot pitäisi kattaa verotuloilla", sanoo kunnanjohtaja

      Kaustisen kunnanhallitus esittää kunnallisveroprosentin nostoa 21,50:stä 22:een.
      Sanni Aho Keskipohjanmaa
      Ti 5.11.2019 klo 20:00 [päivitetty ti 20:02]

      Kaustisen kunnanhallitus hyväksyi kunnanjohtajan esittämän kunnallisveron noston 21,50:stä 22:een.

      Kunnanjohtaja Arto Alpia perustelee nostoesitystä erityisesti sote-menojen kasvulla. Kasvua ei ihan korjata veroprosentin nostolla.

      – Meidän pitäisi verotuloilla saada sote-menot kerättyä. Muut menot ovat pienentyneet, mutta sote on kasvanut, sanoo Alpia.

      Puolen prosentin noston vaikutus kunnan talouteen on arviolta 280 000 euroa. Kaustisella kiinteistöverot aiotaan pitää ennallaan.

      Kaustisella ollaan vielä vuoden loppuun saakka säästökuurilla, sillä valtuuston päätöksellä toiminnasta koetetaan nipistää viisi prosenttia omin voimin."

    • Anonyymi

      Kokkolan kaupunginhallituksen ullavalainen puheenjohtaja ajaa kovaa vauhtia veroalea, mutta ullavalaiset ajattelevat aivan muuta:

      "Ainakin epävarmuutta, hätää ja suorastaan inhimillistä kärsimystä. Työpaikkojen loppumista tai siirtymistä muualle. Mitä seuraavaksi, terveysasema, aluetoimisto?

      Monia asioita voidaan tietenkin hoitaa netin kautta, mutta ei todellakaan kaikkea! Inhimillisyys ja ihminen on unohtunut. Erittelemättä tarkemmin tässä mielipiteessä Kokkolan kaupungin ja Soiten alaista päätöksentekoa ja palveluiden alasajoa maaseudulla ja maakunnassa, tunnen positiivisen mielialan jo alkavan murentua. Toivoisin, että päättäjät ja virkamiehet muistaisivat kaiken säästövimman keskellä ajatella päätöstensä vaikutuksia hieman kauaskantoisemmin ja laajemmin. "
      "Kokkolan imago ei parane veroprosenttia laskemalla vaan huolehtien siitä, että myös Ullavassa, Kälviällä ja Lohtajalla voi asua ja elää. Vanhukset on hoidettava mahdollisimman lähellä omaa kotipaikkaa ja jos koti ei enää ole vaihtoehto, niin lähin palvelutalo on. Läheiseni pääsi ”maakuntamatkailun” jälkeen Hopijakumpuun viimeisiksi kuukausiksi ja oli tyytyväinen ja levollinen tutuista ihmisistä ympärillään. Hoito oli ollut varmasti yhtä hyvää muuallakin, mutta tuttuus toi turvallisuutta ja iloa viimeisiin kuukausiin."

      Lisää asiasta löytyy netistä Keparin sivulta

    • Anonyymi

      Keskipohjanmaa tänään:
      Kaupunginvaltuutetun mielipide: Kokkolan taloudenpidosta
      Tapani Hankaniemi kaupunginvaltuutettu Keskipohjanmaa
      Ke 6.11.2019 klo 17:15 [päivitetty ke 19:16]

      En ole lämmennyt Kokkolan tuloveroprosentin laskulle. Kaupunginhallituksen tämän hetkinen alennusesitys tarkoittaa lähes kahden miljoonan höyläämistä käyttötaloudesta.

      Kokkolan tiukka taloudellinen tilanne on ajamassa Soiten palvelujen supistamisen tielle. Lisäksi suunnitelmissa on liki 20 miljoonan uudet investoinnit Kokkolaan. Tätäkin on syytä miettiä ainakin kaksi kertaa.

      Lisäksi sote-puolella ikäihmisten hoitotilanne vaatii lisäpanostuksia. Ympärivuorokautisia hoitopaikkoja ei ole mahdollista vähentää.

      On suorastaan häpeällistä, että KPV joutuu pelaamaan kotiottelunsa Seinäjoella. Siis ihan pakko on keskuskenttä päällystää tekonurmella ja uudella valaistuksella. Uusi urheilupuiston suunnitelmissa oleva kenttä ei ehdi tähän hätään.

      Päivähoidossa subjektiivinen hoito-oikeus palautuu ja tietää kaupungille sievoista lisämenoa. Lisäksi kouluinvestointeja on agendalla iso pino.

      Kadut ja tiet kaupungin alueella ovat osin tosi heikossa kunnossa. Minulla oli kesällä vieraita joiden kanssa pyöräilin Kälviällä ja muuallakin kaupungin alueella. Vieraat ihmettelivät pyöräteiden huonoa kuntoa.

      Valtion kädenojennus kunnille tarkoittanee ensi vuotta. Ei sen varaan voi taloudenpitoa rakentaa.

      Näillä perusteilla en ole kannattamassa veron alentamista. Samaa mieltä olen siitä, että tiukkaa taloudenpitoa on jatkettava​.

      Lue lisää: Halsua on nousemassa maan kovimmaksi verottajaksi – Suomen 311 kunnassa ollaan näinä päivinä ja viikkoina lukitsemassa ensi vuoden tuloveroprosentti

      Kokkolan kaupunginhallitus äänesti veroprosentin alentamisen puolesta – vasemmiston kannattama vastaesitys kaatui 9–3

    • Anonyymi

      Nyt se otetaan todesta, josta olen kohta puolivuotta kirjoittanut. Soite tulee hajoamaan ja syy on kokkolalaisten kuntapäättäjien.

      "Keskipohjanmaa torstai 7.11.2019 | 19:13:
      Kokkolan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Reino Herlevin mielestä Soite on vaarallisella tiellä, joka voi johtaa kuntayhtymän hajoamiseen –  palveluverkon karsimissuunnitelmat ovat tulehduttaneet pahasti Kokkolan ja muun maakunnan välit

      Tilanne on niin kärjistynyt, että kaupunginhallituksen puheenjohtaja Reino Herlevi maalaa Soitelle ja samalla koko Keski-Pohjanmaan maakunnalle tuomiopäivän näkymät.

      Minulla on iso huoli, että teemme virheen, jonka seurauksena olemme pian osa joko Pohjois-Pohjanmaata, Pohjanmaata tai Etelä-Pohjanmaata.

      Reino Herlevi

      Kokkolan kaupunginhallituksen puheenjohtaja

      – Minusta tuntuu sille, että Soite hajoaa. Se on sillä tiellä nyt, Herlevi pelkistää huolensa.

      ”Pahaa verta” on auki kirjoitettuna yhtä kuin joidenkin kuntien vakavat harkinnat irtautua Soitesta. Kruunupyyssä on Herlevinkin näkemyksen mukaan turhan tiheä palveluverkko. Yhtä kaikki sen karsiminen ärsyttää ja panee kruunupyyläisiä vilkuilemaan Vaasan suuntaan.

      Toholammilla taas yksi vaihtoehto voisi olla Kallio. Vetelissä, Lestijärvellä ja Kannuksessakin palveluverkon karsiminen on pusertanut käsiä nyrkkiin. Eikä välttämättä pelkästään taskussa.

      – Jos näin (kuntia irtaantuu) tapahtuu, Soite hajoaa käsiin. Kokkolahan pärjää aina, kun väestöpohjaa riittää. Minulla on iso huoli, että teemme virheen, jonka seurauksena olemme pian osa joko Pohjois-Pohjanmaata, Pohjanmaata tai Etelä-Pohjanmaata, Herlevi varoittaa."

      • Anonyymi

        Soite on toiminut vasta alle kolme vuotta, joten ei kai nyt vielä kannata luovuttaa. Tuskin ne palvelut nykymuodossaan sen halvempia on vaikka kunta kuuluisi johonkin muuhun kuntayhtymään. Luulis Soiten järjestävän palvelut jos kunnat maksaa.


    • Anonyymi

      Soite on tiensä lopussa.

      • Anonyymi

        "Soite on tiensä lopussa" niin on ja potilasturvallisuus perseestä. Yhden " lääkärin" tiedot. lääketieteen opiskelija 5 vuotta, Minä en ainakaan luota ko. Lääkäriin.


    • Anonyymi

      Näyttää, että Herlevi ajaa "kaksilla rattailla", Kokkolan kaupungin edustajana kovia säästöjä Soitelle ja veronalennusta kokkolalaisille.
      Taisi huomata ullavalaisten kirjoittamista mielipidekirjoituksista, että kunnallisvaaleissa käykin kylmästi jos jatkaa samaan malliin.
      Ei taida tulla ullavalaisilta enää ääniä seuraavissa kuntavaaleissa.

    • Anonyymi

      Taistelu on valmis:
      Hajoaako Soite? Soiten toimitusjohtaja Minna Korkiakoski-Västi vastaa Kokkolan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Reino Herlevin rajuun ulostuloon: "Olen näistä näkemyksistä hyvin hämmentynyt ja huolissani"

    • Anonyymi

      Pistipähän silmään kokkola-lehdessä tekstarit palstan viesti "Soite 50v ja Lauri tähkä kekkereissä" Kellään lisätietoa tästä?

      • Anonyymi

        Joo just ,eikä ole halpajuhla.Tämäkin pimennossa järjestetty.osuuskauppamukana.


    • Anonyymi

      Oliko soiten juhlien järjestäjä osuuskauppa?

    • Anonyymi

      Tänään Keparissa hyvä kirjoitus jonka minäkin voisin allekirjoittaa.
      KP Mielipidepalstalta:

      "Soitessa aikaiseksi.

      Veroprosentin lasku olisi oikea suunta, jos kassaan on kertymässä tuloja tulevaisuuden näkökulmasta niin paljon, ettei vuoden kuluttua tarvitse sitä nostaa nykyiselle tasolle tai jopa korkeammalle. Kun helposti ajattelen, että Soite on sama kuin Kokkolan kaupunki. Hallintohimmelissä ovat paljolti samoja, jotka päätöksiä tekevät ja enimmäkseen niin Soitessa ja Kaupungin hallinnossa ovat jättäneet tekemättä.

      Kun kunnat maakunnassa ovat taloudellisesti jo nyt ahtaalla ja kaupunki laskee veroäyrin hintaa ja tekee miljoonan euron satsauksia tekonurmeen ja suunnittelee kymmenien miljoonien eurojen urheilukeskushankintaa ja vanhushoito kuitenkin täysin retuperällä, ei kaikilla päättäjillä ole pattereissa virtaa."

      Paavo Peltola

      Kälviä

    • Anonyymi

      Kokkolan päättäjät laskevat veroja ja rakentavat hybridikeskuksen ja samalla lopettavat sairaiden ja vanhusten hoidon maakunnista.

      Kepari:
      "Kahden äänestyksen jälkeen toimitusjohtaja Minna Korkiakoski-Västin yhteensä 14 miljoonan euron säästöesityksestä lohkesi lähemmäksi kolme miljoonaa euroa.

      Maakunnassa runsaasti keskustelua aiheuttaneet ja ilmapiiriä tulehduttaneet suunnitelmat Lohtajalla sijaitsevan palvelukeskuksen Lepolan ja Vetelissä sijaitsevan Tunkkarin vuodeosaston lakkauttamisesta kaatuivat äänestyksessä mahdollisimman niukin lukemin 6–5.

      Sitä ei sulattanut enempää hallituksen kokkolalainen puheenjohtaja Veikko Laitila kuin hallituksen perholainen jäsen Antti Hietaniemi. Molemmat merkkauttivat pöytäkirjaan eriävän mielipiteensä.

      Myös toimitusjohtaja Korkiakoski­-Västi jätti hallituksen päätökseen eriävän mielipiteensä.

      – Ensimmäistä kertaa urallani. Sinänsä on tietysti demokratiaa, että toimitusjohtajan esitykset voivat kaatua. Olisin kuitenkin toivonut, että korvaavat säästöt (Lepolan ja Tunkkarin säilyttämisestä) olisi jotenkin kohdennettu. Nyt ne otetaan koko Soiten henkilöstöstä, Korkiakoski-Västi kertoi tiistaiaamun tiedotustilaisuudessa.

      Toimitusjohtajan eriävä mielipide menee sanasta sanaan näin:

      Katson kohtuuttomaksi kustannusvaikutukseltaan 2,5 M€ suuruisen muutosesityksen, joka esitetään katettavaksi yleisellä henkilöstökustannuksen leikkauksella uuden yhteistoimintamenettelyn avulla ilman yksilöityä muutosesitystä.

      Kun säästöpaketista karsiutui pelkästään palveluverkkopäätöksessä 2,5 miljoonaa euroa, korvaavat säästöt siis haetaan henkilöstökuluista. Se tarkoittaa uusien, Soiten koko 3 800 ihmisen henkilöstöä koskevien yt-neuvottelujen aloittamista. Todennäköinen alkamisajankohta menee ensi vuoden alkuun. Joka tapauksessa ensin on odotettava parin viikon kuluttua (9.12.) kokoontuvan Soiten valtuuston päätöksiä."

      • Anonyymi

        Tämä koko takahikiä menee konkurssiin.


    • Anonyymi

      Kokkolalaiset yrittävät muuttaa Soiten Kokkolan sairaalaksi, voi olla että erehtyvät.

    • Anonyymi

      Meillä Suomessa noin 80 prosenttia johtajista on täysin turhia. Soite voisi hyvin lomauttaa pariksi kolmeksi vuodeksi jokaisen johtajan niin tuosta säästöstä tulisi heti kuitattua suuri osa. Kun tuona kyseisenä aikana toiminnan ja hoidon tasoa on huomattavasti saatu nostettua niin nuo virat voi lopettaa kokonaan. Meillä Suomessa ei ole enää kuin johtajia jotka lopettavat koko yhteiskunnasta työt. Ei kannata enää palkata työvoimaa kun nuo samat rahat voi saada itselle. Tämä on sitä suomalaista laatutyötä. Näillä viisailla päätöksillä kehitetään tietysti alueita ja koko yhteiskuntaa.

    • Anonyymi

      Keparista:
      Periaatteessa. Käytännössä Soiten kohdalla ovat jo pitkän aikaa paukkuneet kaikki farssin tunnusmerkit.

      "Aänestystuloksena syntynyt hallituksen esitys valtuustolle ei mahdollista jäsenkuntien taloudellisen kantokyvyn mukaista kustannustasoa. Syntynyt hallituksen esitys ylittää hallituksen hyväksymän budjettiraamin. Syntynyt hallituksen esitys ei edistä riittävällä tavalla kokonaisratkaisuna Soiten strategisten tavoitteiden toteumista eikä tue toiminnan ja talouden kannalta kestäviä rakenteita."

      Näin kirjoittaa Veikko Laitila eriävässä mielipiteessään. Teksti on sitä luokkaa, että voi esittää enemmän kuin retorisen kysymyksen hänen jatkostaan. Riittääkö oma motivaatio vai onko peräti niin, että hallituksen puheenjohtaja ei nauti hallituksen/valtuuston enemmistön tai ylipäätään jäsenkuntien luottamusta?

      Näitä asioita Laitila arvatenkin juuri nyt tykönään aprikoi, voisi kuvitella."

    • Anonyymi

      Google lääkäri ja nettiresepti se olisi halpa ja hyvä.

    • Anonyymi

      Keskipohjanmaa
      Ti 14.1.2020 klo 17:30

      "En ole varmasti mikään suosikkityttö, enkä ole sellaiseksi pyrkinytkään" – kokkolalainen Sari Innanen kuvaa olevansa niin täydellisen asiakeskeinen, ettei hän töissä tai kuntapolitiikassa käytä aikaansa henkilösuhteiden pohtimiseen

      "Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten valtuuston puheenjohtaja Sari Innanen (kesk.) on viime syksyn mittaan miettinyt useaan otteeseen, mikä tässä nyt oikein mättää. Soitea rakennettiin vuosia kuin hurmoksen vallassa, ja yhtäkkiä yhteen hiileen puhaltamisen taito vain katosi.

      – Se on ihan käsittämätöntä! Soitea luotiin sellaisessa yhteisymmärryksessä, me olimme kaikki niin onnellisia ja hyvillämme ennennäkemättömän hienosta lopputuloksesta – ja nyt sitten, vain hetkeä myöhemmin olemmekin yllättäen tilanteessa, jossa puolin ja toisin onkin aika paljon sanottavaa. "

      "Oliko Soitessa kyse hetkellisestä luottamuspulasta vai miten sen kanssa nyt on, vuoden vaihduttua?

      – Tällä hetkellä tilanne on sellainen, että nyt on puhuttu ja diskuteerattu jo niin paljon, että enää se ei riitä, vaan nyt täytyy siirtyä puheista tekoihin ja lisätä luottamusta ihan tekojen tasolla. Eikä pelkästään Soiten takia, vaan kyse on koko maakunnan yhtenäisyydestä. Siitä, onko pientä maakunta nimeltään Keski-Pohjanmaa edes kohta olemassa, jos me täällä keskenämme riidellään.

      Hyvä veli ja hyvä sisko -verkostot voivat vahvasti ja hyvin Kokkolassa, se on Innasen mukaan sanomattakin selvää. "

    • Anonyymi

      Oon sitä mieltä että Tunkkarin pitää lopettaa. Tällähetkellä 18 potilaspaikkaa tuommoise määrän voi siirtää muualle. Ei muuta kun lopettakaa tappiollinen sairaala Tunkkari on aikansa elänyt.

    • Anonyymi

      Vihervasemmiston tuoma sote on ihan perseestä. Valtava johtajisto ja poliittinen torikokous läntättiin hoito-organisaatioiden päälle. Nyt ei riitä rahat kansalaisten palvelemiseen.

      14 miljoonaa ei ole mitään. Pitää vähentää kuutioita ja henkilöstöä. Hoitaja- lääkäri, näytteenotto ja neuvolapalvelut pitää olla saatavilla joka kunnassa, mutta ei siihen tarvita tuhansia neliöitä, ei talonmiehiä, putkimiehiä, pihanlakasijoita, viittä siivoojaa, jonohoitajia. Hei jonoissa ei parane, eikä seinät hoida. Henkilökuntaa on ihan riittämiin. Kysymys on organisoinnista ja johtamisesta. Poliittinen torikokous pitäisi lakkauttaa. Talous ei ole ideologiaa eikä politiikkaa. Se on laskentoa. Tulojen ja menojen pitää olla tasapainossa. Suu säkkiä myöten.

      • Anonyymi

        Pitää palkata lisää kädettömiä, avuttomia ja moniongelmaisia hoitajia hoitamaan toistensa ongelmia ja omia yksityisasioita työajalla.

        Aloitetaan jo töissä olevien hoitajien ja lääkäreiden suvuista..


    • Anonyymi

      Onko vielä keksitty ehdottaa osasto 10 lakkauttamista??

      Se toimii aina. Palkataan lisää ämmiä (voi olla myös miespuolinen ämmä) pohtimaan keskijohtoon asiaa eri näkökulmista.

    • Anonyymi

      Ruusa-Mari “Mammu” Höyhtyä on kokkolalainen kakkuyrittäjä ja viiden lapsen äiti. Hänestä on tärkeää pitää työ ja vapaa-aika erillään.


      Onkohan tämä soitessa tärkeää vai hoidetaanko kotiasiat työajalla ja työasiat kotiajalla??

      Kertokaa kun löytyy tietoa ja taitoa tsi vaikka johtamista.

    • Anonyymi

      Aika paljon tuttua tässä johtamistyylissä Soiten persutyyppien kanssa.


      Halla-aho johtaa marttyyriäidin tai Covert narcissist tyyliin varjoista. Supattelee ja yllyttää. Esittää vaatimatonta, ja uhriutuu. Sisarusparvessa olisi se lapsi joka ärsyttää muut lapset hengiltä, saa ne reagoimaan ja esittää viatonta kun vanhemmat nupisee reagoinelle lapsille.

    • Anonyymi

      Pomojen palkat kuin pääministerillä ja kokous­palkkiot tonneja – voisiko hyvinvointi­alueiden hallinnosta leikata?

    • Anonyymi

      Rahat on loppu.Ouluun mennään .

    • Anonyymi

      48 miljoonalla rakennetaan miellyttävämpää työympäristöä soitelaisille, muuten kyllä pitää olla Västin mielestä "kustannustehokas", potilaista viis. Seinät eivät paranna heitteillä olevia ja hoitoja ja tutkimuksia vaille jääviä potilaita,, vaikka Telimaa seiniä kuinka puolustaakin. Eihän korppi korpin silmää noki.

    • Anonyymi

      Dippa dappa puuhastelua kaikki säästöt.Viimeinen sammuttaa valot .

    • Anonyymi

      Säästötarve 22 miljoonaa.Heh heh .Todellista talousosaamista .

      • Anonyymi

        No jos jokainen säästää yhden hanskaparin ja tulosteen niin tuleehan siitä äkkiä vaikka miljardi niin kuin valtakunnan tason päättäjien laskelmilla.


    • Anonyymi

      Palomiehet ulisee nyt kun sairaalan säästöt koskevat heitäkin. Ylimääräiset nurkista pois. Näin se on. Nyt on päikkärit nukuttu ja kun ollaan Ruotsin tiellä päivystää voi kotoaankin kuin vanhaan hyvään aikaan. Tarvi koko ajan odottaa vesi kielellä josko tänään pääsee töitä tekemään.

      Ja se on ammatinvalintakysymys kuin naisillakin että turha niistä palohaalareista valittaa. Kukin ostaa sitä mallia mistä tykkää. Piste.

      Työturvallisuudesta ei tarvi nyt inistä, kun on vuosikymmenet ajettu keikkaa kännissä ja krapuloissa. Jos vaan olisivat miehiä taas.

    • Anonyymi

      Kun tilanne on tuo, johtajat ulos, ensimmäisenä Korkiakoski-Västi. Oisko hänellä tuo kustannustehokkuus hieman hakusessa, ei tosin oman palkan kohdalla, joka on yli 14000 euroa kuussa.

      • Anonyymi

        Hallinnosta puolet joutilaat pois.Ja ennenkaikkea puheejohtaja vaihtoon.Tämä nykyinen ei osaa muuta kuin sekottaa


      • Anonyymi

        Surkeaa osaamista huippupalkalla.Ulos ja potkut koko johtoryhmälle.Samoin korkokenkä puheenjohtaja vaihtoo .Ei kykeneviä tehtäviin .


    • Anonyymi

      Soitessa todelliset talousnerot .

    • Anonyymi

      Loppu on lähellä .

    • Anonyymi
      UUSI

      Lääkärit ja hoitajat jättävät uppoavan laivan.Soite on pian historiaa .

    • Anonyymi
      UUSI

      Ei tänne enää saada lääkäreitä.Karttavat soitea .on sana kirinyt .

      • Anonyymi
        UUSI

        Rahan perässä ne vain ovat, eli ei karta kunhan maksetaan.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      36
      3259
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      153
      1975
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      193
      1571
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      129
      1453
    5. 80
      1105
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1084
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      258
      949
    8. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      879
    9. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      103
      826
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      67
      778
    Aihe