Kohta hyrrää tuulimyllyt kainuun mökkialueen yllä...

Anonyymi

jatkuva humina päällä. On varmasti kivaa kun humisee koko ajan, tuo ääni muuten kuuluu 5-6 kilometrin päähän ilman tuultakin....taas nousi mökillä käynnin ihanuus.

7

<50

  Vastaukset

  • Vedäppäs se foliohattus päähäsi, jospa se auttais tuohonkin.

  • Meidän mökin vieressä, 1,5 km päässä oli kaksi tuulivoimalaa 12 vuotta, mutta onneksi ne eivät kestäneet pidempään ja purettiin pois. Ne olivat nykyisiin voimaloihin verrattuna yli puolet pienempiä, mutta kyllä niistä kuului selvä ääni sisälle asti. Ei kova, mutta riittävän häiritsevä, jotta haittasi nukahtamista. En toivoisi kenenkään mökin lähelle tuulivoimaa.

   • Tätä meluhaittaahan on tutkittukin. Melusta valittavat ne, joiden maisemaa myllyt pilaavat. Melu ei häiritse niitä, jolle mylly ei näy - vaikka olisivat paljon lähempänä.

    Tässä on siis 2 vaihtoehtoa
    - melusta valittajat kuulevat silmillään
    - melusta valittajat ovat vain keksineet, että melusta valittaminen on se naru, mistä kannattaa vetää, kun tavoitellaan ihannetilaa "mikään ei saa muuttua 10 km säteellä MINUN mökistäni"


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tätä meluhaittaahan on tutkittukin. Melusta valittavat ne, joiden maisemaa myllyt pilaavat. Melu ei häiritse niitä, jolle mylly ei näy - vaikka olisivat paljon lähempänä.

    Tässä on siis 2 vaihtoehtoa
    - melusta valittajat kuulevat silmillään
    - melusta valittajat ovat vain keksineet, että melusta valittaminen on se naru, mistä kannattaa vetää, kun tavoitellaan ihannetilaa "mikään ei saa muuttua 10 km säteellä MINUN mökistäni"

    Kirjoitin edellisen viestin. Siihen lisään jatkoksi, että tuulivoimalat olivat jo olemassa kun ostimme mökin. Emme siis olleet lähtökohtaisesti mitenkään tuulivoimavastasia. Myllyjen näkyminen ei meitä häirinnyt. Päin vastoin niiden näkyminen aiheutti sen, että saimme mökin kohtuu hinnalla.

    Mutta sen väittäminen, ettei niistä kuuluisi häiritsevää ääntä on puppua. Erityisesti yöaikaan ääni oli ajoittain todella ärsyttävä ja häiritsevä, kuten kirjoitin. Tämä on omakohtainen kokemus ja fakta, jota ei voi mikään maksettu tutkimus kumota.


  • Eipä aloitusta kannata vakavasti ottaa, aloitus tehtailija jälleen asialla

   • Jep, vähän sama kuin tietyillä Espoon alueilla asuvat, jotka ulisevat lentomelusta ja vaativat, että lentokoneiden reittejä muutetaan. Kas kun lentokenttä on ollut nykyisellä paikallaan jo kauan... eli kämppä on tietoisesti ostettu lentomeluallueelta ja nyt pitäisi saada vähän arvonnousua. Oman arvonsa tunteva ulisija on myös surutta työntämässä lentoreitit kaikkein tiheimpien asutuskeskusten päälle. Ei haittaa ulisijaa ... ennen kuin ulisija itse muuttaa sinne. Sitten on taas aika muutoksen. Kun on oma napa ja koko maailma pyörii sen ympärillä...

    Samassa kaupungissa on ollut muotina, että naapurissa olevan puiston puut a) kaadetaan b) tapetaan koloamalla, jotta saadaan aikaiseksi meri/järvinäköala.


  • Parasta tuulivoimaloissa onkin se, että niiden myötä mökkien hinnat putoavat ja mökkejä voivat hankkia myös pienituloisemmat ihmiset.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martina jatkaa säälin kerjäämistä, kaikki on Stefun syytä

   Martina jatkaa säälin kerjäämistä ja myynnin kasvattamista tällä kertaa MeNaisissa. Odotettu valkopesuhaastattelu on ilmestynyt, onnittelut kaikille j
   Kotimaiset julkkisjuorut
   247
   7556
  2. Maisa jatkaa Jari-Matin mollaamista

   Seiskassa avautuu Maisa taas JM:n ”pettämisestä” (kätevästi unohtuu että maisa oli se varsinainen pettäjä) ja ”taloussotkuista”. On kyllä muijalla po
   76
   7519
  3. Sanna Marinin hallitus Suomen historian suosituin

   Jopa persuistakin 1/3 pitää Marinin hallitusta hyvänä. Edellinen ennätys on Paavo Lipposen hallituksen ajoilta. Voidaan tehdä johtopäätös: suomalaine
   Maailman menoa
   162
   1883
  4. Martina yritti herätellä vain Stefania.

   Yritti herätellä pari vuotta sitten, kun kävi katsomassa asunto ja otti kuvia sieltä, että tänne me tyttöjen kanssa muutamme. mutta Stefan pyysi tak
   Kotimaiset julkkisjuorut
   109
   1208
  5. Kuka on ollut tekemisissä Martinan kanssa

   Oikeassa elämässä? Kommenttia? Millainen on?
   42
   878