Kissat ja koirat samassa perheessä

Anonyymi

Onko sinulla kissan lisäksi myös koira? Minkä rotuinen ja kuinka eläimet tulevat toimeen keskenään?

Minulla on 2 kissaa ja metsästyslinjainen cockerspanieli. Kissat olivat 6v ja 0,5v kun koiranpentu tuli taloon. Eläinten toisiinsa tutustuttaminen meni yllättävän hyvin. Nuorempi kissa oli heti koiran bestis, ja vanhempi kissakin oli yllättävän hyvähermoinen pennun kanssa, vaikka toki sitä koulutti kuten nuorempaa kissaakin. Nyt jo 9-vuotias kissaherra on talon kingi ja laumamme alfa jota "nuoriso" kunnioittaa.

12

398

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Laumis ja kissa,koira nuori,kissa vanha .Tulevat toimeen,ovat yhdessä sisällä,nukkuvat jopa vierekkäin.Kissa,pitää silti rajansa,ei suostu haisteluihin.Kerran kissa vahingossa karkas pihaan,koira ajoi heti sen puuhun,josta saimme talteen. Kissa saa ulkoilla rauhassa koiralta valjaissa ja tarhassaan.Koira kyörää pihasta kaiken sinne kuulumattoman hetkessä,ja itsenäisesti.

    • Anonyymi

      On kolme kissaa, saksanmetsästysterrieri ja jämtlanninpystykorva. Yksi kissa ei noteeraa koiraa, mutta kaksi muuta ja jämtti ovat karvakamuja jotka porukoivat esim. pötköttelemällä sohvalla vierivieressä. Terrieriä ja kissoja ei voi päästää samaan tilaan, sillä koiralla on todella voimakas saalisvietti.

    • Anonyymi

      Englanninsetterini ollessa 1 vuotias meille otettiin kissanpentu, mutta jostain syystä koira oli pennulle todella vihainen eikä sitä useammankaan viikon aikana oppinut sietämään. Onneksi pennulle löydettiin hyvä koti poikaystäväni sukulaisen luota.

      Nyt on edessä uuden koiran hankinta. Aiomme ottaa sekä koiran- että kissanpennun yhtä aikaa kunhan päätämme minkä rotuiseen koiraan päädymme. Toivottavasti tällä kertaa eläimistä tulee ystäviä kun oppivat olemaan yhdessä pennusta saakka.

      • Anonyymi

        Metsästystoduilla,on se riistavietti niihin jalostettuna,se tekee hankaluuksia.Meillä yksi ajokoira oppi pentuna jo kissoihin,mutta aikuistuessaan alko kyörätä niitä pihassa .Ja sisälläkin kyttäili,niin pidettiin silloin porttia välissä.Riistana metsästyskoira pitää muita eläimiä jos ne pakenee,siihenhän ne on jalostettu.
        Eli, jos meinaa että tulevat toimeen, kannattaa rotu miettiä tarkkaan.Meillä nykyään on myös metsästyskoiria,niin ei ole kissoja otettu niiden jahdattaviksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Metsästystoduilla,on se riistavietti niihin jalostettuna,se tekee hankaluuksia.Meillä yksi ajokoira oppi pentuna jo kissoihin,mutta aikuistuessaan alko kyörätä niitä pihassa .Ja sisälläkin kyttäili,niin pidettiin silloin porttia välissä.Riistana metsästyskoira pitää muita eläimiä jos ne pakenee,siihenhän ne on jalostettu.
        Eli, jos meinaa että tulevat toimeen, kannattaa rotu miettiä tarkkaan.Meillä nykyään on myös metsästyskoiria,niin ei ole kissoja otettu niiden jahdattaviksi.

        Todella voimakkaan riistavietin omaava koira ja kissa saattaa todellakin olla kyseenalainen yhdistelmä varsinkin jos taloon tulee ensin koira ja sitten vasta kissa. Moni metsästyskoira oppii yhteiseloon kissan kanssa, mutta kuulemani mukaan esim. juurikin terrierit ja tietynrotuiset ajokoirat saattavat olla hankalampi yhtälö.

        Mulla oli useampikin kissa kun meille muutti karjalankarhukoiran pentu. Koirasta onneksi kasvoi kissojemme ylin ystävä ja "turvamies" joka sieti myös myöhemmin perheeseen tullutta lievästi sanottuna adhd kissanpentua joka ei rauhoittunut aikuisenakaan.

        Karjalaisen kanssa ei hetkeäkään tarvinnut pelätä kissojen puolesta (melkein päinvastoin), mutta sekarotuinen rescue-rakkini oli ihan toista maata. Sen mielestä kissat piti tappaa ja syödä, mutta ajan kuluessa se oppi sietämään oman perheen kissoja kuin myös naapurin jättimäistä kollia jota se taisi jopa pelätä! Ylimpiä ystäviä kyseisestä koirasta ja kissoista ei koskaan tullut, mutta siivosti yhteiselo ja jopa yhteiset ulkoilut sujuivat.

        Nykyisin kämpässäni majailee laumanvartija ja sekalainen seurakunta sijaiskotilaisia sekä muita hoidossani olevia kissoja. Laumiksella on kattien kanssa lehmän hermot. Se ei juurikaan kissoista kiinnostu, mutta ei niitä inhoakaan. Kokemusta on myös parista paimenkoirasta sekä dopsusta kissojen kämppäkaverina. Ei valittamista näidenkään yhteiselosta.

        Nyt harkinnassa uuden koiran kuin myös oman kissan hankinta. Kissa tulee olemaan aikuinen omaa kotia etsivä, mutta koiran suhteen arvon otanko tietynrotuisen pennun vai kodinvaihtajan. Harrastuskoiran kouluttaminen kiinnostaa, mutta myös kodin sitä tarvitsevalle antaminen.


      • Anonyymi

        Minullakin on koira ja kissa. Ne ovat eroittomia kavereita keskenään.


    • Anonyymi

      Joku beagle tai lammaskoira. Pahimmat on jotku Whippetit ja muut tyhmät louskuttajat. Ei semmosia!

    • Anonyymi

      Kissat inhoaa vinttikoirien tyhmyyttä.

      • Anonyymi

        Kuinka monta vinttikoiraa olet omistanut, että voit niitä tyhmiksi väittää?


    • Anonyymi

      Kyllä vain. Löytöeläinkodista ostettu noin vajaa vuoden ikäinen sekarotuinen kissa
      (ei tietoa mitä rotua)
      Ja aikuinen suomenlapinkoira narttu.
      Aluksi koirani ei meinannut millään hyväksyä kissanpentua luulen, että saattoi olla mustasukkaisuutta, aiemmin ennen kissanpennun tuloa oli tottunut toiseen kissaan jonka hyväksyi jonka kaveri oli. Kissanpentua piti suojella ja koiraa vartioida aluksi, koirani on aika ärhäkkä välillä. Tilanne nyt 8 kuukautta myöhemmin, koira on tottunut kissaan ja tulevat toimeen keskenään.

    • Anonyymi

      Naapurin aikuinen kissa äänesti jaloillaan kun perheeseen tuli koiranpentu. Kissa lähti eikä tullut takaisin. Löytyi myöhemmin n. 5km päästä josta oli löytänyt koirattoman talouden ja muuttanut sinne.

    • Anonyymi

      Onhan noita ollut. Eka oli collie ja kolme kissaa. Kissat kävi lenkilläkin koiran kanssa, ihan vapaana koska seurasivat kiltisti koiraa.

      Myöhemmin oli pari lapinkoiraa ja joku sekarotuinen (siitä ei tiennyt mitä rotuja siinä oli) eikä niiden kanssakaan ollut mitään ongelmaa kissojen kanssa. Oli siinä sitten samassa asunnossa kani ja kilppari, jotka saivat kulkea vapaasti asunnossa.
      Kania kunnioitti kaikki paitsi kilppari (se ei kunnioittanut ketään, vaan kulki omia reittejään).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1751
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1371
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1337
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      11
      1330
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1325
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1274
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe