Kissat ja koirat samassa perheessä

Anonyymi

Onko sinulla kissan lisäksi myös koira? Minkä rotuinen ja kuinka eläimet tulevat toimeen keskenään?

Minulla on 2 kissaa ja metsästyslinjainen cockerspanieli. Kissat olivat 6v ja 0,5v kun koiranpentu tuli taloon. Eläinten toisiinsa tutustuttaminen meni yllättävän hyvin. Nuorempi kissa oli heti koiran bestis, ja vanhempi kissakin oli yllättävän hyvähermoinen pennun kanssa, vaikka toki sitä koulutti kuten nuorempaa kissaakin. Nyt jo 9-vuotias kissaherra on talon kingi ja laumamme alfa jota "nuoriso" kunnioittaa.

12

<50

Vastaukset

 • Laumis ja kissa,koira nuori,kissa vanha .Tulevat toimeen,ovat yhdessä sisällä,nukkuvat jopa vierekkäin.Kissa,pitää silti rajansa,ei suostu haisteluihin.Kerran kissa vahingossa karkas pihaan,koira ajoi heti sen puuhun,josta saimme talteen. Kissa saa ulkoilla rauhassa koiralta valjaissa ja tarhassaan.Koira kyörää pihasta kaiken sinne kuulumattoman hetkessä,ja itsenäisesti.

 • On kolme kissaa, saksanmetsästysterrieri ja jämtlanninpystykorva. Yksi kissa ei noteeraa koiraa, mutta kaksi muuta ja jämtti ovat karvakamuja jotka porukoivat esim. pötköttelemällä sohvalla vierivieressä. Terrieriä ja kissoja ei voi päästää samaan tilaan, sillä koiralla on todella voimakas saalisvietti.

 • Englanninsetterini ollessa 1 vuotias meille otettiin kissanpentu, mutta jostain syystä koira oli pennulle todella vihainen eikä sitä useammankaan viikon aikana oppinut sietämään. Onneksi pennulle löydettiin hyvä koti poikaystäväni sukulaisen luota.

  Nyt on edessä uuden koiran hankinta. Aiomme ottaa sekä koiran- että kissanpennun yhtä aikaa kunhan päätämme minkä rotuiseen koiraan päädymme. Toivottavasti tällä kertaa eläimistä tulee ystäviä kun oppivat olemaan yhdessä pennusta saakka.

  • Metsästystoduilla,on se riistavietti niihin jalostettuna,se tekee hankaluuksia.Meillä yksi ajokoira oppi pentuna jo kissoihin,mutta aikuistuessaan alko kyörätä niitä pihassa .Ja sisälläkin kyttäili,niin pidettiin silloin porttia välissä.Riistana metsästyskoira pitää muita eläimiä jos ne pakenee,siihenhän ne on jalostettu.
   Eli, jos meinaa että tulevat toimeen, kannattaa rotu miettiä tarkkaan.Meillä nykyään on myös metsästyskoiria,niin ei ole kissoja otettu niiden jahdattaviksi.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Metsästystoduilla,on se riistavietti niihin jalostettuna,se tekee hankaluuksia.Meillä yksi ajokoira oppi pentuna jo kissoihin,mutta aikuistuessaan alko kyörätä niitä pihassa .Ja sisälläkin kyttäili,niin pidettiin silloin porttia välissä.Riistana metsästyskoira pitää muita eläimiä jos ne pakenee,siihenhän ne on jalostettu.
   Eli, jos meinaa että tulevat toimeen, kannattaa rotu miettiä tarkkaan.Meillä nykyään on myös metsästyskoiria,niin ei ole kissoja otettu niiden jahdattaviksi.

   Todella voimakkaan riistavietin omaava koira ja kissa saattaa todellakin olla kyseenalainen yhdistelmä varsinkin jos taloon tulee ensin koira ja sitten vasta kissa. Moni metsästyskoira oppii yhteiseloon kissan kanssa, mutta kuulemani mukaan esim. juurikin terrierit ja tietynrotuiset ajokoirat saattavat olla hankalampi yhtälö.

   Mulla oli useampikin kissa kun meille muutti karjalankarhukoiran pentu. Koirasta onneksi kasvoi kissojemme ylin ystävä ja "turvamies" joka sieti myös myöhemmin perheeseen tullutta lievästi sanottuna adhd kissanpentua joka ei rauhoittunut aikuisenakaan.

   Karjalaisen kanssa ei hetkeäkään tarvinnut pelätä kissojen puolesta (melkein päinvastoin), mutta sekarotuinen rescue-rakkini oli ihan toista maata. Sen mielestä kissat piti tappaa ja syödä, mutta ajan kuluessa se oppi sietämään oman perheen kissoja kuin myös naapurin jättimäistä kollia jota se taisi jopa pelätä! Ylimpiä ystäviä kyseisestä koirasta ja kissoista ei koskaan tullut, mutta siivosti yhteiselo ja jopa yhteiset ulkoilut sujuivat.

   Nykyisin kämpässäni majailee laumanvartija ja sekalainen seurakunta sijaiskotilaisia sekä muita hoidossani olevia kissoja. Laumiksella on kattien kanssa lehmän hermot. Se ei juurikaan kissoista kiinnostu, mutta ei niitä inhoakaan. Kokemusta on myös parista paimenkoirasta sekä dopsusta kissojen kämppäkaverina. Ei valittamista näidenkään yhteiselosta.

   Nyt harkinnassa uuden koiran kuin myös oman kissan hankinta. Kissa tulee olemaan aikuinen omaa kotia etsivä, mutta koiran suhteen arvon otanko tietynrotuisen pennun vai kodinvaihtajan. Harrastuskoiran kouluttaminen kiinnostaa, mutta myös kodin sitä tarvitsevalle antaminen.


  • Minullakin on koira ja kissa. Ne ovat eroittomia kavereita keskenään.


 • Joku beagle tai lammaskoira. Pahimmat on jotku Whippetit ja muut tyhmät louskuttajat. Ei semmosia!

 • Kissat inhoaa vinttikoirien tyhmyyttä.

  • Kuinka monta vinttikoiraa olet omistanut, että voit niitä tyhmiksi väittää?


 • Kyllä vain. Löytöeläinkodista ostettu noin vajaa vuoden ikäinen sekarotuinen kissa
  (ei tietoa mitä rotua)
  Ja aikuinen suomenlapinkoira narttu.
  Aluksi koirani ei meinannut millään hyväksyä kissanpentua luulen, että saattoi olla mustasukkaisuutta, aiemmin ennen kissanpennun tuloa oli tottunut toiseen kissaan jonka hyväksyi jonka kaveri oli. Kissanpentua piti suojella ja koiraa vartioida aluksi, koirani on aika ärhäkkä välillä. Tilanne nyt 8 kuukautta myöhemmin, koira on tottunut kissaan ja tulevat toimeen keskenään.

 • Naapurin aikuinen kissa äänesti jaloillaan kun perheeseen tuli koiranpentu. Kissa lähti eikä tullut takaisin. Löytyi myöhemmin n. 5km päästä josta oli löytänyt koirattoman talouden ja muuttanut sinne.

 • Onhan noita ollut. Eka oli collie ja kolme kissaa. Kissat kävi lenkilläkin koiran kanssa, ihan vapaana koska seurasivat kiltisti koiraa.

  Myöhemmin oli pari lapinkoiraa ja joku sekarotuinen (siitä ei tiennyt mitä rotuja siinä oli) eikä niiden kanssakaan ollut mitään ongelmaa kissojen kanssa. Oli siinä sitten samassa asunnossa kani ja kilppari, jotka saivat kulkea vapaasti asunnossa.
  Kania kunnioitti kaikki paitsi kilppari (se ei kunnioittanut ketään, vaan kulki omia reittejään).

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. En ymmärrä holokaustin kieltäjiä?

  Aivan sama kuin kieltäisi ettei 2 maailmansotaa ole ollutkaan. Onko heillä pimeä alue tuolta osin vai onko se tahallista kieltämistä. Jos myöntäisi se
  Maailman menoa
  559
  4081
 2. Seija Vaaherkumpu haastatteli Björn Wahlroosia

  YLE ykkösaamussa oli haastateltavana pankkiiri Björn Wahlroos. Haastattelijana toimi kokoomuksen luottotoimittaja Seija Vaaherkumpu. Haastettulu päät
  Maailman menoa
  58
  1622
 3. Missäs stebu

  Missäs stebu....
  21
  561
 4. Martina ei lähtenytkään Hankoo .

  Ihana Helsinki nyt. Yleensä ihana viikonloppu Hangossa. Sitruunasuolaa koneeseen ja menoksi.
  Kotimaiset julkkisjuorut
  16
  532
 5. Sekaisin olevat naiset

  Lapset eivät asu äitinsä kanssa, ollaan menossa naimisiin ja ei olla, sitten mies vaihtuu ja taas ollaan, otetaan silarit ja muut leikkeleet, matkuste
  17
  391