Bussi vai rekan ajo vaativampaa?

Anonyymi

Pohdinnassa kortin korototus.
Mut kumpi on mielestänne vaativampaa bussin ajo vai rekan ajo?
Toki hommissa eroja.
Ajaako kontteja vai pikavuoroo.
Sosiaalisuuden puolesta bussi homma sopii paremmin.
Mut jos puhutaan ihan autojen ajosta kumpi on vaativampaa hommaa?
Kiitti

10

<50

Vastaukset

 • Ensinnäkin olet trolli ja varsin yksinkertainen sellainen. Eihän leipomossakaan kondiittorin työtä ja ruokaleipäosaston työtä voi verrata keskenään. kyseessä on täysin erilainen työ.Kondiittori tekee taidetta luomalla upeita kakkuja ja ruokaleipäosastolla tehdään reissumiestä jota jokainen pistää poskeen koska on nälkä eli peruskamaa arjen tarpeisiin. Autoa periaatteessa jokainen täysjärkinen osaa ajaa. Eli jokainen harjoittelun kautta oppii ajamaan yhdistelmäajoneuvoa ja bussia. Mutta se siitä,koska olet trolli ja surkea sellainen niin ei asiaa tarkemmin tarvitse pohtia. Molemmissa töissä on hyvät puolensa kuten vanha sanonta sanoo toinen pitää tyttärestä toinen äidistä.

 • Voi voi nuoret miehet.....naiset jyrää teidät ihan mennen tullen.Monilla nuorilla naisilla on selvä visio. He haluavat kuljetusalalle.He pärjäävät hyvin koulutuksessa ,koska asenne on sellainen,että tätä haluan. Osa myös käy armeijan ja sitä kautta saavat kuljettajakoulutuksen ja suorittavat ammattipätevyyden. Koska työ ei ole heille pakkopullaa niin he myös asennoituvat työhön todella huolella,on pakko olla hieman parempia kuskeja kuin miehet,mutta huoli on aivan turhaa sillä nuoria naisia näkee nykyisin uuden karheiden maansiirtoautojen ratissa ja myös rekan ratissa. He ovat ihan aikuisten oikeasti todella hyviä työntekijöitä eikä kukaan firmoissa tytöttele,koska jos kuka niin nämä nuoret naiset ovat niitä tuloksen tekijöitä.

 • Mielestäni bussin ajo teknisenä suorituksena on helpompaa. Kalusto on kevyttä ja reitit yleensä ennalta mietittyjä. Liian vaikeaan paikkaan ei tarvitse ajaa, vaan se korjataan joko reittiä muuttamalla tai muilla liikennejärjestelyillä ainakin kaupunkiliikenteessä.

  Kuorma-autossa pitää mielestäni ymmärtää enemmän, miten ajoneuvo käyttäytyy. Painot ovat isoja ja yhdistelmät tuovat lisää vaikeusastetta. Toisaalta lasti ei valita, bussissa pitää kestää ihmisiä ja valitusten aiheuttamaa painetta.

  • Kyllä bussin ajo on vaativampaa, ihan jo lastin arvon takia, rekan lasti on vain materiaa, mutta bussissa lasti on ihmisiä, mieti kumpi on arvokkaampaa.


 • Selvää insinööriainesta. Kaupunkisuunnitteluun vain hommiin. Näin on ajateltu jo pitkään ettei liian vaikeisiin paikkoihin tarvitse ajaa.

 • Kyllä kaupunkiliikenteen bussin ajo on rekan ajoa vaativempaa, siinä joutuu ajamaan koko ajan kapeilla kaduilla, paljon havaittavaa jne. Tämä ei ollukkaan niin ajoneuvokohtainen ero vaan se missä ajetaan, busseilla usein ajellaan kaupungissa.

  Kaippa se nyt on kiinni mitä näillä ajoneuvoilla tekee ja missä.
  Yhdistelmärekkaa harvempi joutuu ajamaan missä hankalissa paikoissa, bussia sen sijaan joutuu oli mikä hyvänsä bussi.

  • Kukaan ei kommentoi tyhmää trollia jolla ei ole edes ajokorttia.


 • juupas ja oothan kattonut rekkakuskit jäätiellä kanadalaista tv-ohjelmaa, siinä saa hyvän kuvan rekkakuskien ajatusmaailmasta ja se on kuvattu oikeissa olosuhteissa, enkä mä voi käsittää, kuinka typeriä ne on, mennä kaahottaa jääteille, vaikka ei tiiä kestääkö se jää, sinne vaan ku kamat pitää saada perille .... huh..huh..
  No jokainen tekee niinkuin osaa.

  • Ja aivan älytöntä ryskäämistä ja sitten ihmetellään auton osat lentelee ja mennään ojaan.. no toki tuossa tehdään dramatiikkaa kun sitä todellisuudessa taida olla. Jäille kun menevät on niin aina jännitys musiikit päällä ja jäät paukkuu mutta eipä tuolla koskaan mitään tapahdu.

   Jännitystä kyllä varmaan riittää oikeastikin joskus. Mulla ei olisi kanttia kyllä mennä ajamaan pimeelle jäätielle, vielä lumituisku siihen niin että välillä ei enää tiedä onko edes reitillä enää, siitä saa kyllä nostaa hattua että on hurjaa menoa.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ja aivan älytöntä ryskäämistä ja sitten ihmetellään auton osat lentelee ja mennään ojaan.. no toki tuossa tehdään dramatiikkaa kun sitä todellisuudessa taida olla. Jäille kun menevät on niin aina jännitys musiikit päällä ja jäät paukkuu mutta eipä tuolla koskaan mitään tapahdu.

   Jännitystä kyllä varmaan riittää oikeastikin joskus. Mulla ei olisi kanttia kyllä mennä ajamaan pimeelle jäätielle, vielä lumituisku siihen niin että välillä ei enää tiedä onko edes reitillä enää, siitä saa kyllä nostaa hattua että on hurjaa menoa.

   Rekkakuskit jäällä on hyvin pitkälti käsikirjoitettua paskaa, kuten suurin osa realitysarjoista muutenkin. Kuvakulmat, kuvaustekniikka, tapahtumat sarjassa kertovat heti, että draamaa on lisätty. Kos vähänkään on kokemusta kuorma-ja rekkahimmista, ymmärtää ettei raskaita kuormia ajeta kuten sarjassa näytetään. Ei edes Kanadassa.


Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.