Sami Luostarinen(Savonlinna, 26.7.2014)

Anonyymi

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000969977.html

https://seura.fi/ilmiot/mysteerit/mihin-katosi-sami-luostarinen/



Tässäkin yksi katominen, joka ansaitsee enemmän huomiota. Lisäksi Sami Luostarisen katomistapaus sisältää monia epäselväksi jääneitä yksityiskohtia.

Tiivistäen näin: Sami Luostarinen 37v oli eronnut kahden lapsen isä. Hän oli koulutukseltaan autoasentaja, ja työskenteli äitinsä omistamassa kirpputoriyrityksessä Savonlinnassa.

Muutamia viikkoja ennen katomistaan Sami oli ollut tavallista hiljaisempi, ja vaipunut usein omiin ajatuksiinsa. Hän oli myös ilmeisesti huolestunut siitä, että kirpputorilla oli alkanut käydä "hänestä epäilyttävää väkeä".
Kaksi katoamista edeltänyttä yötä Sami oli nukkunut kahden eri sisarensa luona, myöhemmin kävi ilmi, että hän ei ollut viikkoon yöpynyt omassa asunnossaan.

"Kukaan ei tiedä, missä Sami oli yöpynyt alkuviikosta. Hänen naisystävänsä kertoi tämän yöpyneen luonaan, mutta myöhemmin kielsi sen. Miksi, omaiset ihmettelevät."

25. heinäkuuta 2014 Samin äiti pyysi tätä hakemaan pakettiautolla kirpputorille vessapaperikollin. Sami lähti matkaan, eikä enää sen jälkeen saapunut työpaikalleen.

Sami kuitenkin saapui vielä sisarensa luokse, ja vietti sisaren perheen luona viimeisen yön. Sisaren perheen mukaan Samia painoi moni asia. Sami myös kertoi ikävöivänsä silloin 3 ja 5 vuotiaita lapsiaan.
Seuraavana aamuna hän lähetti ex:lleen viestin, jossa pyysi saada tavata lapsiaan. Ex vastasi viestiin vasta myöhemmin.

Koko katoamisaamupäivän Sami puhui paljon kännykkäänsä, ja vaikutti väsyneeltä. Koska katomisessa ei epäillä rikosta, ei kaiketi ole tiedossa kenelle Sami oli katomisaamunaan soittanut.
Puolen päivän aikoihin hän lähti ajamaan pakettiautolla, kertomatta minne oli menossa.

Seuraavana maanantaina perheen jo etsiessä Samia löysi sisar tämän auton tukkirekkojen käyttämän metsätien varrelta. Auto oli pysäköity pienen metsälammen rannalle, noin puolen kilometrin päähän sisaren pihasta.

Autosta ei poliisi löytänyt tutkimuksissa mitään henkirikokseen viittaavaa, joten tapausta on tutkittu normaalina katomisena. Sen vuoksi mm.Sami Luostarisen puhelutietoja ennen katomista ei ole voitu tutkia. Samia itseään, ei ole tähän päivään mennessä löydetty, eikä hänen kohtalostaan ole minkäänlaista varmuutta.

Kaikkiaan siis hetkiltä ennen katomista on tapauksessa paljon tietoa, mutta myös paljon epäselvyyksiä, joita ne puhelutiedot olisivat voineet kovasti avata.
Toivon totisesti, että Samin kohtalo vielä kerran selviää, ja omaiset saavat siltä osin rauhan ! !

63

4984

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ääliömäistä ettei kadonnen puhelutietoja voi tutkia, mutta kytät voi ominpäin tutkia mitä tahansa ilman järkevää syytä. Ei kyttiä kadonneet edes kiinnosta, vain autoilijoiden ryöstäminen.

      Jos kadonnut olisi nainen, ex-mies ja miesystävä olisivat heti epäiltyjä, naisia ei epäillä koskaan, vaikka syyllistyvät enemmän läheisten murhiin tai tapattavat muilla. Voi tietysti olla tappanut itsensä jos ei ole saanut tavata lapsiaan ja/tai ex/naisystävä aiheuttanut ongelmia ja laittaneet vaikka kavereitaan uhkailemaan.

    • Anonyymi

      Mistähän kytillekin maksetaan, kun edes sormenjälkiä eivä't vaivaudu tutkimaan, sama Hanhivaaran tapauksessa ja monessa muussa. USA:ssa olisi itsestään selvää, että tuollaiset asiat tutkittaisiin.

      "Poliisipartio tutki heti alkuvaiheessa auton perusteellisesti näköhavainnoin ja etsi mahdollisia veri- tai muita jälkiä väkivallasta. Koska niitä ei löytynyt, sormenjälkiä ja DNA-näytteitä ei taltioitu."

    • Anonyymi

      Jossain on muuten huhuttu, että Luostarisen tapauksen alkuperäinen tutkinnanjohtaja olisi myöhemmin saanut potkut virastaan. Näiden kertomusten mukaan olisi mm.hamstrannut kuolinpesistä aseita ja jotain muuta tavaraa.
      Tutkinnanjohtaja on kyllä ainakin vaihtunut muutamia vuosia sitten.

      Yleensä kyllä Samin käytöksessä oli loppuaikoinan aika harhaisiakin piirteitä ilmeisesti. Tosin voihan olla, että niillä olikin joku oikeas syy. Tai sitten kyse oli alkavasta sairaudesta.

      Poliisin toiminnassa on kyllä tässäkin keississä ollut kovin kyseenalaisia piirteitä. Ihan kuin ei vaan olisi viitsitty ja haluttu taas vaivautua.
      Kyllä kadonneen puhelutiedot pitäisi saada jokaisessa tilanteessa käyttöön.

      • Anonyymi

        Helppo leimata harhaiseksi ja itsemurhaksi jos ei edes tutkita mitä ne puhelut oli ja mitä pelkäsi. Voi olla mitä tahansa rikollisia tai liittyvät uuteen naisystävään. Exän kanssa ilmeisesti hyvät välit tai ainakin saanut tavata lapsiaan.

        Varastanutko aseita vai miten hamstrannut? Missä tuollaisesta kerrotaan? Jos onkin poliisi jotenkin sekaantunut katoamiseen kun kertonut ettei voi luottaa poliisinkaan ja veljeileehän kytät rikollistenkin kanssa, kuten aarnion tapaus osoittaa. Sekin sarjamurhaaja sai touhuta vuosia, eikä kytät puuttuneet mitenkään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Helppo leimata harhaiseksi ja itsemurhaksi jos ei edes tutkita mitä ne puhelut oli ja mitä pelkäsi. Voi olla mitä tahansa rikollisia tai liittyvät uuteen naisystävään. Exän kanssa ilmeisesti hyvät välit tai ainakin saanut tavata lapsiaan.

        Varastanutko aseita vai miten hamstrannut? Missä tuollaisesta kerrotaan? Jos onkin poliisi jotenkin sekaantunut katoamiseen kun kertonut ettei voi luottaa poliisinkaan ja veljeileehän kytät rikollistenkin kanssa, kuten aarnion tapaus osoittaa. Sekin sarjamurhaaja sai touhuta vuosia, eikä kytät puuttuneet mitenkään.

        "Helppo leimata harhaiseksi ja itsemurhaksi jos ei edes tutkita mitä ne puhelut oli ja mitä pelkäsi."

        Joo, niin on, ja ne puhelut olisi tätäkin hämäräksi paljolti jäänyttä tapausta aukaisseet, enemmän taikka vähemmän. Kyllä pelkkään "katoamisepäilyynkin" pitäisi puhelut saada tutkia, ei se olisi mistään ainakaan pois sekään.

        Vaan eipä ole tapauksesta tästä niin paljon kuulunut koskaan, että tietäisi miten on etsintöjä tuolla "metsätien varrella" järjestetty. Kun on siskon asuntoa lähellä niin ehkä kaiketi on perhe & lähipiirit ainakin etsineet?! Mutta miten laaja alue ja millainen, niin sekin ratkaisee paljon. Mutta onhan suomalaiset metsäalueet aina suuria ...

        Ja mitähän se "epäilyttävä väki" siellä Luostarisen työpaikalla olisi mahtanut olla, on sekin jäänyt kai arvoituksiin?! Mikä oli Samin maailmankuva, noin yleensä, tai olisiko kavereissa ollut esim.järjestäytyneeseen rikollisuuteen kuuluneita?!! Paljon on tässäkin tapauksessa jäänyt arvailujen varaan, mutta Luostarisen käytös oli epäilemättä loppuaikoina outo, johtuiko se jostain oikeasta uhasta, vaiko sitten tosiaan kuvitellusta (jolloin metsätien läheltä varmasti löytyisi ... )??!


    • Anonyymi

      "Varastanutko aseita vai miten hamstrannut? Missä tuollaisesta kerrotaan?"

      Olisiko Murhainfossa ollut, sieltähän ne huhut viriää "asiantuntioilta", eli en tosiaan tiedä onko perää.
      Taisi samoissa ketjuissa olla myöskin sellainen huhu, että Luostarisen ex olisi nimenomaan poliisin ottanut Samin tilalle, joka saattoi olla syynä siihen, että oli puhellut loppuaikoinaan mm."ettei poliisiinkaan voi enää luottaa", ja vastaavaa.

      • Anonyymi

        En huomannut minfossa tuollaisia kun äkkiä luin. USA:ssa useampikin tapaus, että nainen yllyttänyt poliisin tappamaan exän tai tappaneet omin päin. En usko tässä mihinkään sellaiseen ellei löydy jotain faktaa. Olisihan exäkin voinut tulla mustasukkaiseksi, mutta en huomannut minfossa ja lehtijutuissa mitään sellaistakaan. Enemmänkin tuo uusi naisystävä vaikuttaa epäilyttävältä, kun ei halunnut sen luoksekaan mennä.


    • Anonyymi

      Ihmetyttää naisystävän passiivisuus.

    • Anonyymi

      "Jälkikäteen huomattiin, että navigaattori ja mahdollisesti reppu olivat kadoksissa.

      Puhelimesta oli poistettu puhelut, jotka Sami oli vastaanottanut ja soittanut aamupäivällä katoamispäivänään. Oliko Sami poistanut puhelut itse vai oliko joku ulkopuolinen tehnyt sen?

      Samin vanhemmat saivat katoamisen jälkeen useamman merkillisen puhelun tuntemattomasta numerosta. Toisessa päässä kukaan ei puhunut. Luurista kuului raskas hengitys ja raskaat askeleet."

      Mitähän Luostarisen (mukanaan) kadonneessa repussa olisi voinut olla mukana?!

      Nuo "puhelut tuntemattomasta numerosta" katomisen jälkeen kyllä viittaisivat siihen, että joku on joka tästäkin katomisesta voisi tietää paljon enemmän.
      Ainakin merkillinen sattuma olisi, että tämmöinen tapahtuu kun mies katoa, liian suuri pelkäksi yhteensattumaksi, sanoisin jopa ...

    • Anonyymi

      Kyllä tuo tavaroiden jättäminen autoon viittaa valitettavasti itsemurhaan.

    • Anonyymi

      "Kyllä tuo tavaroiden jättäminen autoon viittaa valitettavasti itsemurhaan."


      Ottaa navigaattorin mukaan, mutta kännykkä jää autoon?! Aika harvinaista noin yleensä, m u i s t a a k s e n i ...

      • Anonyymi

        Oletetaan ottaneen navigaattorin, toisaalta silä voi etsiä etukäteen katsomansa lähtöpaikan. Kaikki nämä itsemurhan tehneet ovat jättäneet kamansa autoon tai kotiin avaimineen, viimeisin tämä Lapissa kadonnut yrittäjänainen. Se on kaava joka toistuu sen verran, että siitä voi päätellä jotain. Kuoleen tai kadonneen omainen taas etsii koko ajan alitajuntaisesti menettämäänsä eli näkee tuttuja piirteitä ihmisissä.


    • Anonyymi

      Tämä Luostarisen Samin katoamistapauks on kyllä yksi eniten mieltäni jäytäneitä näistä tapauksista. Ja ehkä myöskin valitettavasti paljon siksi, että jo katomiskesänä tämä jäi medioissa ym.aika vähälle huomiolle, ja vieläkin on jäänyt monen muun katomistapauksen varjoon noin niin kuin medianäkyvyyttä ajatellen.

      Myös se, että rikosepäilyä ei ole poliisilla ollut, on voinut (mahdollisen) rikoksen jäljet vuosien saatossa kadotuttaa lähes täysin. Vaikkakin tietyt seikat on tässä puhuneet Luostarisen itsetuhoisuuden puolesta mahdollisesti. Silti edelleen voisi olla ensiarvoisen tärkeää jos tiedettäisiin varmuudella että kenelle Luostarinen oli soittanut niitä pitkiä puheluita ennen katomistaan. Ja täysin varmaahan ne eivät kai voi ollakaan, kun niitä puhelutietoja ei saatu (koska rikosepäilyä ei poliisilla ollut).
      Ja samalla toki sitten jäi ottamatta autosta sormenjäljet ja dna - näytteetkin. En itse kyllä voi täyttä varmuutta sanoa, etteikö kysessä (näillä tiedoilla, mita tapauksesta on) voisi kyse olla rikoksestakin. Ehkä tämäkin on jälkiviisastelua, mutta aina jää kovasti mietityttämään, kun tiedot mitä voisi olla, on jo katomisen alussa jääneet saamatta ...

      • Anonyymi

        Tulee mieleen Klemolan tapaus, kaveripiiristä voi syyllistä etsiä jos henkirikos.


    • Anonyymi

      Niin, jos Sami Luostarinen itsetuhoinen olisi ollut, niin luultavasti siitä lammesta löytyisi, jonka läheltä käyttämänsä auto löytyi. Ja voi olla että on vieläkin siellä löytymättä, vaikeitahan nuo korpilammet on sukeltamisen ja näkyvyyden kannalta, vaikka pieni lampi vaan kyseessä.
      En usko, että autoa nyt itsetuhoisuuden kyseessä ollessa missään harhautusmielessä jätetään jonnekin.

      Tämän tapauksen tiedot on jotenkin vaillinaisia, ei esim.tiedetä, oliko Luostarinen vain harhainen loppuaikoinaan, vai oliko jotain mitä oikeasti oli syytä pelätä, Toisaalta voi olla, että joku läheinen tietäisi jollaita tavalla, jos hän oli loppuaikoinaan sekaantunut johonkin hämärään. Vai tiesikö?! Naisystävähän antoi ristiriitaista tietoa, Luostarisen yöpymisistä, voi tosin olla että äkkiä päivät muistaa väärin tai sen sellaista, taikka sitten ei.

      Tähän ei alussa paljon resursseja uhrattu, ja tuskin on niin tehty viime vuosinakaan, koska rikosepäilyjä ei ole ollut. Mutta jos rikosta ei tämän tapauksen taustoilla ole, niin kyllä silloin Luostarisen pitäisi siitä auton lähimaastoista löytyä, joko lammen pohjiin kiinni tarkertunneena, taikka sitten puista mahdollisesti. Millä kyydillä hän sitä paitsi olisi kauemmas mennytkään, sillä jos joku "normaali" kyyti oli (jolla ei salattavaa tapauksen kannalta ole), niin kyllähän se olisi tullut kuitenkin esille näinä vuosina.

    • Anonyymi

      "Sami myös kertoi ikävöivänsä silloin 3 ja 5 vuotiaita lapsiaan.
      Seuraavana aamuna hän lähetti ex:lleen viestin, jossa pyysi saada tavata lapsiaan. Ex vastasi viestiin vasta myöhemmin."

      Ettei vaan tässäkin tapauksessa exä olisi järjestänyt henkirikoksen itse tai toisten toimesta.

    • Anonyymi

      Seiska teki katoamisesta jutun. Siinä mainittiin seuraavia asioita.
      Exä seurusteli katoamisen aikaan poliisin kanssa.
      Exä oli kieltänyt Samin perhettä tapaamasta lapsia.
      Samin uusi naisystävä oli muuttanut kertomustaan. Ensin oli sanonut Samin olleen luonaan yötä mutta myöhemmin sanoi ettei ollutkaan. Näitä asioita ei ole mainittu muissa lehtijutuissa.
      Tutkinta annettiin tuohon aikaan Timo Elasvuo nimiselle poliisille joka tuomittiin myöhemmin useista rikoksista ja irtisanottiin. Elasvuo ei ole Luostarisen exän kanssa seurustellut poliisi.

      • Anonyymi

        Eipä olisi ensimmäinen kerta kun kyttä olisi murhannut naisystävän exän ja muita olisi mukana salaamassa. Nainen olisi tietysti tilannut ja ollut mahdollisesti mukanakin.


    • Anonyymi

      Ei nuo Seiskan jutut missään nimessä mitään uutta tietoa ole, vaikka niitä ei joka jutussa ole sanottukaan.
      Lähinnä mietittyttää tuo, että miten ex on "kieltänyt" Samia tapaamasta lapsiaan, eihän se ex:n päätäntävallassa pelkästään ole. Kielii kuitenkin huonoista väleistä, jotka on voinut johtaa vaikka mihin.

      Sillä että ex:n nykyinen olikin poliisi ei pitäisi mitään erityistä huomiota jutussa olla, se on ammatti muitten ammattien joukossa. Enemmän tietysti kertoisi se jotain, jos nykyinen olisi kovasti esim.puolustanut lapsien tapaamattomuutta, taikka vastaavaa.

      Sen sijaan tämä tutkinnan alkuperäinen johtaja Elasvuo tuomittiin muistini mukaan mm.siitä, että oli kuolinpesistä vetänyt välistä tavaraa, mm.aseita. Olikohan jotain muitakin virkarötöksiä ...

      Etupäässä tapaus siis viittaisi näillä näkymillä tuohon huoltajuuteen, ja lapsien tapaamattomuuteen, jotka tavalla jos toisellakin näyttäisivät olevan tämän katomisen ykkösvaihtoehto.
      Taikka ainakin, mikäli ei paljastu muuta merkittävää noista useista puheluista ennen katoamisen ajankohtaa, taikka jotain muuta.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Montako tapausta on muuten selvittämättä jäänyt, johon liittynyt kadonnut mies ja auto?!
      Ehkä vähemmän kuin laivalla kadonnut (nuori) mies, mutta kuitenkin ihan yleisimpiä tapauksia näistä ...

    • Anonyymi

      Sami ei ollut oleskellut postin määrästä arvioiden asunnollaan noin viikkoon. Kaksi edellistä yötä hän oli nukkunut kahden eri sisaruksen luona.

      Jää suuri kysymys, missä Luostarinen oli nukkunut sitä edelliset yöt, jos/kun asunnossa oli postia kuitenkin noin viikon ajalta. Tuskin autossa tai teltassa, ja nykyinen naisystävä ei muistanut oikein päiviäkään, ja ex sanoi (kuten poliisi - miesystäväkin??) ehdottomasti ei muulleki ... Missä Sami siis oli viettänyt yönsä, koska katoamispäivä oli kaiketi lauantai ...

      • Anonyymi

        Kyllä tämä naisystävä vaikuttaa oudolta, ehkä onkin outo tai joku päihdeongelmainen. Sami taas harhaiselta, olisiko stressi erosta puhkaissut jotain mielen ongelmia tai sitten jonkinlainen myrkytys. Selvästi pelkäsi yksinoloa jos nukkui sisarustensa luona. Miehet voi nyt nukkua yönsä kesällä vaikka ulkona tai äitinsä kirpparilla?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä tämä naisystävä vaikuttaa oudolta, ehkä onkin outo tai joku päihdeongelmainen. Sami taas harhaiselta, olisiko stressi erosta puhkaissut jotain mielen ongelmia tai sitten jonkinlainen myrkytys. Selvästi pelkäsi yksinoloa jos nukkui sisarustensa luona. Miehet voi nyt nukkua yönsä kesällä vaikka ulkona tai äitinsä kirpparilla?

        Taisi olla ihan todellinen syy pelätä. Onhan noita hulluja, esim nuo veljekset jotka kuristi ja poltti uhriaan takassa, upottivat sitten jokeen. Ketkä tahansa voineet alkaa kiristää jollain tekosyyllä. Mikähän syy olisi ollut naisystävällä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taisi olla ihan todellinen syy pelätä. Onhan noita hulluja, esim nuo veljekset jotka kuristi ja poltti uhriaan takassa, upottivat sitten jokeen. Ketkä tahansa voineet alkaa kiristää jollain tekosyyllä. Mikähän syy olisi ollut naisystävällä.

        en tiedä, pelokas ja harhainen viittaa oman mielen ongelmiin. Erostressi ja jatkuva ikävä lapsiin. Eikö näistä puhelimistakin saa selville vaikka lokitiedot poistettu kuitenkin mihin on soitettu.


      • Anonyymi

        Autossa on voinutkin nukkua, mikäli vaikka pelkäsi menoa omalle asunnolleen. Entä jos olisi nukkunut öitä vaikka sen "katoamislammen" rannalla jo ennekin katoamista?!!

        Jossain kuitenkin nukkunut, ja toinen vaihtoehto on ilmeisesti kaverit tai tuttavat, joista perhe ja omaiset eivät ole tienneet. Tämäkin olisi voinut selvitä, jos puhelutiedot olisi tulleet selvitetyksi.

        Entä sitten se auto ja metsätie : olisiko ollut hyvä paikka sopia tapaaminen?! Kenties niin, jos auton löytäminenkin vei aikaa. On kai mahdollista, että oli sopinut jotain tai luotti vääriin "kavereihin", tai tiesi tai näki jotain jossakin, mitä ei olisi pitänyt.

        Tämä on vaikea arvioida, ja pieniinkin lampiin voi hukkua/hukuttautua ilman että löydetään. Ainoa tiedetty järjellinen seikka olisi tietää kenen kanssa Sami niitä puheluja puhui hieman katoamistaan ennen ...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        en tiedä, pelokas ja harhainen viittaa oman mielen ongelmiin. Erostressi ja jatkuva ikävä lapsiin. Eikö näistä puhelimistakin saa selville vaikka lokitiedot poistettu kuitenkin mihin on soitettu.

        Oli lapsia vai, no sitten en ihmettele yhtään jos pelännyt uhkailuja exän puolelta, hyvin tavallista. Eilen vasta tuli uskomaton dokumentti miten äiti pahoinpiteli jatkuvasti poikaansa, pakotti katkaisemaan välit isovanhempiin, sitten kiusaamaan isäänsä ja lopulta ampumaan tämän 10-vuotiaana. Vasta aikuisena opiskelijana muutettuaan kotoas uskalsi kertoa totuuden. Henkivakuutus tässäkin osasyynä ja jälleen kerran oikeus lievensi naisen tuomion USA:ssa vaivaiseen 10 vuoteen, miehellä olisi ollut elinkautinen varma.


    • Anonyymi

      Katoaminen voi liittyä tuohon ex:ään ja lasten tapaamiseenkin. Ei sekään olisi ensimmäinen sellainen tapaus.

      Mutta kyllä ihmetyttää, miten nykyinen naisystävä ei muistanut oliko Luostarinen hänen luonaan yöpynyt. Vai pelästyikö sitä kun kuuli Samin kadonneet??!
      Kyllähän muuten nyt muistaa milloin uusi miesystävä on luonaan yöpynyt, mikäli suhde ei ole vain jokin hyötymissuhde, taikka miesystäviä ei ole useita.

      En tiedä, voi olla myöskin että tunteet menee solmuun, kun kuulee miesystävän kadonneet, ja siksi muistaa myös väärin. Mutta vähän oudolta tuollainen särähtää.

      Taikka ehkä sekin voisi olla mahdollista, että naisystävä tiesi jotain outoa Samin "kontakteista" (eli ne pitkät puhelut), ja sen vuoksi olisi halunnut olla hiljaa, mutta mihin ihmeeseen se sitten voisi viitata. Koska tiedetyn mukaan Sami ei ollut mihinkään outoon sotkeutunut.
      Ja mihin tosiaan hän soitti ennen katoamistaan niitä puheluita?!! Ex:ää (huoltajuusasioissa) sekä jotain mielenterveyslinjaa on lähinnä arvailtu. Voisiko mitään muita vaihtoehtoja olla olemassa??!

      • Anonyymi

        Noin ensikuulemalta outoa, että Luostarisen naisystävä ensin kertoi Luostarin (tiettyinä päivinä ennen katoamista) hänen luoneen yöpyneen, mutta myöhemmin olisi kieltänyt.

        Mutta, ketään haluamatta syyllistää, niin eipä olisi ensimmäinen kerta, jolloin tälläinen virhe voisi tulla esim.kuulustelun virheestä. Eli vaikkapa täsmennys päivistä olisi ollut virheellinen, taikka myös jutun kirjoittanut toimittaja on voinut tehdä mokan, jota on toistettu.

        On kaiketi hyvin epätodennäköistä, että kyse olisi ollut tietoisesta harhauttamisesta. Koska sellainen tulisi kovin helposti ilmi tälläisissä tapauksissa. Ja mitä muutakaan suoranaista hyötyä siitä olisi voinut olla??!! ...


    • Anonyymi

      Kai Sami jossain käytti tietokonetta?!! Olisi varmaan paljon tässä auttanut, jos olisi koneesta saatu katso, mitä hakusanoja oli käyttänyt ennen katoamista, esim.jos mielenterveyttään oli epäillyt, niin olisi varmaan palveluja koettanut netistä löytää ...

      Onko se muuta tietokoneen tutkiminen sama asia kuin puhelutietojen, että pelkkä katoaminen ei riitä, vaan täytyy olla rikosepäily?!!

      Entä kuinkahan monta rikosepäilyä on jäänyt havaitsematta, kun ei ole puhelinta ja tietokonetta katomisaikoihin voitu saada tutkia??! ...

    • Anonyymi

      Menikö tässä siis kaksi päivää (katoamispäivä lauantai, löytäminen maanantai), vaiko enemmän?! ...

      Kuitenkin luulisi, että SL löytyisi joko lammen pohjasta Taikka jostain puusta, sitä pidän todennäköisimpänä. Ruumiin pintaannousun näkeminen (ruumiin kaasut) voisi tulle kyseeseen tiheämmin asutuilla alueilla, mutta tuolla kai lähinnä tukkirekat vierailivat (metsätie??). Joten ruumis ehkä pinnassa käynyt, mutta sitä ei ole ollut todistamssa kukaan, ei edes valvontakamerat. Ja sitten hävinnyt pinnan ja pohjankin alle, jossa hajoaminen alkanut ...

      Muitakin vaihtoehtoja voi pohtia, mutta SL ei kuitenkaan kenenkään tutun taholta ollut sotkeutunut mihinkään epämääräiseen. Eli sikäli tuskin "Jengeissä" mukana, tai muutenkaan ...

      Lisäisin siis joihinkin tapauksiin, joissa pienen vesialueen pohjalla kadonnut luultavasti odottaisi löytäjäänsä. Ainakin kohtuu suurin todennäköisyyksin ...
      Ja ex:lle jos ei paina omatunto(vaikka ei "syyllinen" olisikaan), niin missä sitten painaa ... Eli mitkähän olivat syyt, että Sami ei saanut lapsiaan tavata??! ...

      • Anonyymi

        Naiset murhaa/murhauttaa useinkin miehen kun haluavat pitää lapset yksin, esim Ulvilan tapauksessa.


      • Anonyymi

        Auto siis löytyi (lammelta) maanantaina (päivämäärä?). Sami Luostarista ei kaiketi edeleenkään ole löydetty ...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Naiset murhaa/murhauttaa useinkin miehen kun haluavat pitää lapset yksin, esim Ulvilan tapauksessa.

        Tuorein tämä Ahvenenmaan tapaus, poltti miehen elävältä.


      • Anonyymi

        Hieman on samantapainen tapaus kuin Ovaskan v.2007, eli pienestä vesistöstä (varmaan) löytyy, ja mielenterveyden ongelmat ehkäpä suurin syy itse katoamiseen.

        Vaikka esim.naisystävillä voisikin olla jokin todennäköisyys tässä enemmän ...


    • Anonyymi

      Jos oli saanut lyijymyrkytyksen kun oli autojen kanssa tekemisissä.

    • Anonyymi

      Olisin halunnut omaisille kommentoida, mutta en löydä mitään linkkejä. Hyvin vahvasti tulee esiin oma valinta.

    • Anonyymi

      Mikä se oli se paikka, josta Samin isä puhui, että metsässä asunut mies sanoi, että oli kumma haju ja kroit pyöri siellä silloin?

      • Anonyymi

        Nyt pyörii tv:ssä Kadonneet-sarja ja juuri oli Samin tapaus siinä.


      • Anonyymi

        Korjaus: korpit siis pyöri siellä.


    • Anonyymi

      Villi veikkaukseni on seuraavanlainen:
      Sami oli sotkeentunut tuttaviensa kautta huumekauppaan. Oli ollut viemässä tai hakemassa lastia metsäkätköstä tms. Samin autosta kadonnut gps ja reppu voisivat viitata tähän. Useinhan nuorehkot mieshenkilöt yrittävät parantaa rahatilannettaan huumekaupan avulla. Siinä vaan harvat voittaa pidemmän päälle ja lähestulkoon jokainen kuolee ennen aikojaan joko yliannostukseen tai väkivaltaisesti, tai joutuu hassulaan tai tiilenpäitä lukemaan.

      Pidän tätä kaikkein todennäköisimpänä vaihtoehtona, vaikka muitakin skenaarioita on. Kenties hänen oli määrä tavata joku, jotkut tuolla paikalla, jolloin hänet on pakotettu toiseen ajoneuvoon tai hän on paennut maastoon mutta kummassakin tapauksessa ottanut gps-laitteen mukaan, jotta hänet voitaisiin löytää. Vaikea kuvitella, että hän olisi muusta syystä päätynyt autollaan tuolle nimenomaiselle paikalle, jos tuolla syrjäisellä paikalla ei ollut hänelle mitään muuta merkitystä, eli että hän olisi viettänyt aikaa siellä esim. lapsuudessaan.

      Yksi asia, mikä tuo tähän kierrettä, on hänen uimataidottomuutensa. Lammissa on usein jyrkät pudotukset veteen ja sieltä voi olla hankala yksin nousta ylös, vaikka kuinka osaisi uida.

      Silmiinpistävintä näiden nuorehkojen mieshenkilöiden katoamissa on poliisin haluttomuus tutkia, mitä henkilölle on tapahtunut. Vaikka ihminen katoaisi kuinka hämärissä olosuhteissa ja vaikka katoamiseen liittyisi ulkopuolisten tekemiä havaintoja selvästä henkirikoksesta, niin poliisi laittaa tapauksen ei rikosta -mappiin. Mitä pidemmälle aika kuluu, sitä vaikeampaa tapahtuneen selvittäminen on. Eikö kannattaisi kääntää se viimeisinkin kivi ja katsoa, mitä ko. henkilö on ennen katoamistaan tehnyt, kenen kanssa soitellut, missä ollut jne. Aika usein tulee tunne, ettei asioita haluta kaivella liiaksi, tehdään pintapuolista etsintää/tutkintaa, jotta omaiset saadaan hiljaiseksi. Eiks ois paljon rehdimpää sanoa, että ei kiinnosta.

      • Anonyymi

        Sit vielä sellainen juttu, kun Kadonneet-ohjelmassa poliisi väitti esineen kuin esineen painuvan heti syvälle mutapohjaiseen vesistöön. Sorry, olen toista mieltä. Ihmisen ruumis nousee pintaan, koska läski kelluu jne... Mutapohja ei niele muuta kuin metallia, betonia ja kiveä. Olen kahlannut ja uinut mutapohjaisissa vesistöissä ja kyllä niissä esim. uppotukit on liejun pinnalla tai pintaosissa. Tietysti, jos pohjan sedimenttiä häiritään, niin silloin se hautaa helpommin alleen esineitä. Tässä tapauksessa kytät ilmeisesti meni näin tekemään, kun ensin olisi pitänyt nimenomaan kaikuluodata ko. vesistö eikä sotkea vettä. Lammissa ei muutenkaa vesi välttämättä sekoitu, joten hukkunut olisi todennäköisesti voitu löytää tai ainakin poissulkea tämä mahdollisuus. Kaiken lisäksi sedimenttikerros voi olla ohut ja sen alla oleva maakerros kovaa.

        Mitä te kytät oikein puuhaatte? Aina menee hommat ns. reisille. Hyi, hävetkää!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sit vielä sellainen juttu, kun Kadonneet-ohjelmassa poliisi väitti esineen kuin esineen painuvan heti syvälle mutapohjaiseen vesistöön. Sorry, olen toista mieltä. Ihmisen ruumis nousee pintaan, koska läski kelluu jne... Mutapohja ei niele muuta kuin metallia, betonia ja kiveä. Olen kahlannut ja uinut mutapohjaisissa vesistöissä ja kyllä niissä esim. uppotukit on liejun pinnalla tai pintaosissa. Tietysti, jos pohjan sedimenttiä häiritään, niin silloin se hautaa helpommin alleen esineitä. Tässä tapauksessa kytät ilmeisesti meni näin tekemään, kun ensin olisi pitänyt nimenomaan kaikuluodata ko. vesistö eikä sotkea vettä. Lammissa ei muutenkaa vesi välttämättä sekoitu, joten hukkunut olisi todennäköisesti voitu löytää tai ainakin poissulkea tämä mahdollisuus. Kaiken lisäksi sedimenttikerros voi olla ohut ja sen alla oleva maakerros kovaa.

        Mitä te kytät oikein puuhaatte? Aina menee hommat ns. reisille. Hyi, hävetkää!

        Herää myös seur. kysymyksiä:
        Eikö koirat saaneet hajua Samin autolta lammelle tai muuallekaan maastoon?
        Eikö ruumiskoira merkannut ko. vesistöä?
        Missä on tämä nk. "haiseva" mesta, jossa korpit/varikset pyöri?
        Entäpä Samin äidin puhelimeen tulleet oudot puhelut: onko numero tiedossa, jos niin soittakaa siihen jostain tuntemattomasta numerosta. Jos ei numeroa tiedossa, voiko äidin puhelinoperaattoria pyytää selvittämään?
        Ottiko kytät Samin autosta sormenjälkiä?

        Mielipiteeni perustuu lukuisiin tapauksiin, joissa kadoneen tiedetään tehneen itsemurhan ja se on se, ettei niihin yleensä liity kovinkaan montaa "outoa" yksityiskohtaa. Itsemurhan tekeminen, olipa hetken mielijohteesta tai suunniteltua, on loppupelissä hyvin suoraviivaista toimintaa. Monesti asiasta vihjaillaan etukäteen ja henkilö vaikuttaa masentuneelta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sit vielä sellainen juttu, kun Kadonneet-ohjelmassa poliisi väitti esineen kuin esineen painuvan heti syvälle mutapohjaiseen vesistöön. Sorry, olen toista mieltä. Ihmisen ruumis nousee pintaan, koska läski kelluu jne... Mutapohja ei niele muuta kuin metallia, betonia ja kiveä. Olen kahlannut ja uinut mutapohjaisissa vesistöissä ja kyllä niissä esim. uppotukit on liejun pinnalla tai pintaosissa. Tietysti, jos pohjan sedimenttiä häiritään, niin silloin se hautaa helpommin alleen esineitä. Tässä tapauksessa kytät ilmeisesti meni näin tekemään, kun ensin olisi pitänyt nimenomaan kaikuluodata ko. vesistö eikä sotkea vettä. Lammissa ei muutenkaa vesi välttämättä sekoitu, joten hukkunut olisi todennäköisesti voitu löytää tai ainakin poissulkea tämä mahdollisuus. Kaiken lisäksi sedimenttikerros voi olla ohut ja sen alla oleva maakerros kovaa.

        Mitä te kytät oikein puuhaatte? Aina menee hommat ns. reisille. Hyi, hävetkää!

        Jatkan vielä...
        Olisi mielenkiintoista tietää, oliko Sami Luostarisen auto löydettäessä lukossa vai ei. Oliko avaimet virtalukossa? Voisi kuvitella, että itsemurhaa aikova laittaisi auton ovet lukkoon. No, riippuu mielentilasta mutta miksi ottaisi gps:n ja repun mukaansa, jos aikoo hukuttautua? Repusta voisi tietysti olla tarvittava paino. Joka tapauksessa jos Sami on tehnyt itsemurhan, ruumis on kävelymatkan päässä auton löytöpaikalta. Saattaa olla hyvinkin lähellä.

        Entä puuttuiko Samin asunnolta jotain tavaroita, vaatteita, valokuvia, muistoesineitä tms?

        Kadonneet-ohjelmassa Samin äiti kertoi nähneensä Samin näköisen miehen liikkuvan pakettiautolla. Veikkaan, että menehtyneen/ kadonneen läheisen "näkeminen" on hyvin yleistä. Itsekin kiinnitin huomiota näihin ns. kaksoisolentoihin, joita ilmestyi milloin mihinkin kassajonoon heti läheisen kuolemaa seuranneina kuukausina. Kuuluu suruprosessiin, ja varsinkin tällaisessa tapauksessa, kun varmuutta omaisen olinpaikasta ei ole. Vaikea kuvitella, että hän olisi edelleen elossa ja antaisi omaisten kuolla suruun. No way!

        Itse en panisi paljonkaan arvoa selvänäkijöiden höpinöihin - varsinkaan julkisuutta saaneissa tapauksissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jatkan vielä...
        Olisi mielenkiintoista tietää, oliko Sami Luostarisen auto löydettäessä lukossa vai ei. Oliko avaimet virtalukossa? Voisi kuvitella, että itsemurhaa aikova laittaisi auton ovet lukkoon. No, riippuu mielentilasta mutta miksi ottaisi gps:n ja repun mukaansa, jos aikoo hukuttautua? Repusta voisi tietysti olla tarvittava paino. Joka tapauksessa jos Sami on tehnyt itsemurhan, ruumis on kävelymatkan päässä auton löytöpaikalta. Saattaa olla hyvinkin lähellä.

        Entä puuttuiko Samin asunnolta jotain tavaroita, vaatteita, valokuvia, muistoesineitä tms?

        Kadonneet-ohjelmassa Samin äiti kertoi nähneensä Samin näköisen miehen liikkuvan pakettiautolla. Veikkaan, että menehtyneen/ kadonneen läheisen "näkeminen" on hyvin yleistä. Itsekin kiinnitin huomiota näihin ns. kaksoisolentoihin, joita ilmestyi milloin mihinkin kassajonoon heti läheisen kuolemaa seuranneina kuukausina. Kuuluu suruprosessiin, ja varsinkin tällaisessa tapauksessa, kun varmuutta omaisen olinpaikasta ei ole. Vaikea kuvitella, että hän olisi edelleen elossa ja antaisi omaisten kuolla suruun. No way!

        Itse en panisi paljonkaan arvoa selvänäkijöiden höpinöihin - varsinkaan julkisuutta saaneissa tapauksissa.

        Niistä oudoista puheluista... Ne voi olla taskupuheluita, varsinkin silloin, jos äidin numero on yleisessä tiedossa. Soitto on voinut vahingossa tulla joltain henkilöltä, joka on soittanut aiemmin ko. numeroon esim. työasioihin (kirpputori) liittyen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niistä oudoista puheluista... Ne voi olla taskupuheluita, varsinkin silloin, jos äidin numero on yleisessä tiedossa. Soitto on voinut vahingossa tulla joltain henkilöltä, joka on soittanut aiemmin ko. numeroon esim. työasioihin (kirpputori) liittyen.

        Omaiset voi pyytää esim. terveyskeskuksesta terveystietoja. Niitä säilytetään muistaakseni vain kymmenen vuotta kuolemasta. Onko hänet muuten julistettu kuolleeksi? Meinaan vaan, että olisi mielenkiintoista tietää, käyttikö Sami koskaan masennus- tai adhd-lääkkeitä tai polttiko kannabista edes kerran? Katsoin Kadonneet-ohjelman vielä toistamiseen ja olihan siellä maininta autoon jätetyistä avaimista ja siitä, että auto oli lukitsematta. Mainittiin myös Samin kärsineen joskus paniikkikohtauksista. Periaatteessa on siis voinut lähteä maastoon sekavassa mielentilassa. Kannabis ja monet lääkkeet voi sekoittaa pään pahemman kerran: lisätä ahdistusta, kannabis laukaista psykoosin jne. Tämä on tietysti hänen kohdallaan pelkkää arvailua, kun tietoa näiden käytöstä ei ole.

        Nuori, hyväkuntoinen ihminen voi kävellä pitkälle. Kuinka kauas autosta maastoa on haravoitu? Entä oliko auton löytöpaikka hänelle entuudestaan tuttu, jotenkin merkityksellinen (esim. lapsuudesta)?

        Tuo vesistön tutkiminen tehtiin mielestäni päin... Se olisi ihan heti ensimmäisenä pitänyt kaikuluodata. Vaikka näkyvyys olisi huono, se ei yleensä ole este kaikuluotaukselle. Pohjalta voi erottaa ihmisen, vaikka pohja olisi mutainen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Omaiset voi pyytää esim. terveyskeskuksesta terveystietoja. Niitä säilytetään muistaakseni vain kymmenen vuotta kuolemasta. Onko hänet muuten julistettu kuolleeksi? Meinaan vaan, että olisi mielenkiintoista tietää, käyttikö Sami koskaan masennus- tai adhd-lääkkeitä tai polttiko kannabista edes kerran? Katsoin Kadonneet-ohjelman vielä toistamiseen ja olihan siellä maininta autoon jätetyistä avaimista ja siitä, että auto oli lukitsematta. Mainittiin myös Samin kärsineen joskus paniikkikohtauksista. Periaatteessa on siis voinut lähteä maastoon sekavassa mielentilassa. Kannabis ja monet lääkkeet voi sekoittaa pään pahemman kerran: lisätä ahdistusta, kannabis laukaista psykoosin jne. Tämä on tietysti hänen kohdallaan pelkkää arvailua, kun tietoa näiden käytöstä ei ole.

        Nuori, hyväkuntoinen ihminen voi kävellä pitkälle. Kuinka kauas autosta maastoa on haravoitu? Entä oliko auton löytöpaikka hänelle entuudestaan tuttu, jotenkin merkityksellinen (esim. lapsuudesta)?

        Tuo vesistön tutkiminen tehtiin mielestäni päin... Se olisi ihan heti ensimmäisenä pitänyt kaikuluodata. Vaikka näkyvyys olisi huono, se ei yleensä ole este kaikuluotaukselle. Pohjalta voi erottaa ihmisen, vaikka pohja olisi mutainen.

        Ei minkäänlaisia viitteitä kannabiksen käyttöön tai mihinkään huumeisiin sekaantumiseen. Pakokauhua voi tulla uhkailuista jos exä järjestänyt muita uhkailemaan ja voinut tietysti itsekin uhkailla.


    • Anonyymi

      Exä tuon katoamisen on järjestänyt, ei antanut tavata lapsia ja nyt ei anna Samin vanhempienkaan tavata. Eihän näitä koskaan tutkita kun nainen syyllinen.

    • Anonyymi

      https://www.youtube.com/watch?v=xxIhLYSZ8Ic

      Hyvää tarinaa näissä mm.haastattelujen puitteissa tulee. Äidin mukaan Sami "pelkäsi vettä", joten hukuttautuminen ei olisi uskottavaa. Kuitenkin ilmeisesti vähillä varoilla tuli toimeen, eli viittaa mihinkään "välittäjämieheen", että yllättäen rahaa olisikin ollut vähän enemmän.
      Paniikkikohtauksia sen sijaan äidin mukaan oli, samoin kuin vajaa vuosi myöhemmin toisella puolen maata kadonneella Saku Inomaallakin. Eikö nuo paniikkikohtaukset kuitenkin normalisoidu, ja sen jälkeen tilannekin, jos ei kohtauksen aikana mene paikkaan josta ei pääsekään enää pois, taikka joudun sen aikana onnettomuuteen.

      Tilanteet ja asiat on ihan kiinnostavia. Eniten tästä ohjelmasta kuitenkin mm.Samin tapausta ajatellen tulee mieleen, että mitenhän pitkältä tuollaista paniikkikohtauksen saanutta pitäisi katoamisen kannalta etsiä. (Huom.nämä Discoveryn "Kadonneet Suomi" -jaksot ei näy kuin osittain, jos ei ole "maksava asiakas", mutta ihna hyvää materiaalia sinänsä, harmia vaan kun ei kaikki voi katsoa kokonaan ... :(

      • Anonyymi

        Paniikkikohtaus kestää minuuteista jopa yli tuntiin. Meinaatko että olisi saanut sellaisen kun lähti metsään ?


    • Anonyymi

      Voihan se paniikkikohtaus olla yksi mahdollisuus. Mutta onko se sitten mahdollista sellaisen kohtauksen aikana kadottaa itsensä, taikka päätyä sellaisen paikkaa, josta ei kohtauksen jälkeen pääse pois?!
      Mutta paniikkikohtaus ja paniikkihäiriö onkin eri asioita, joista jälkimmäinen on vakavampi. Molemmilla on usein yhteyksiä mielenterveyden häiriöihin.

      • Anonyymi

        No jos ajattelee vaikka niin että Sami sai jonkun paniikkikohtauksen kaltaisen ja lähti sitten mettään hengittämään autoltaan, mutta se kohtaus olikin sydänkohtaus ja Sami löytyisikin ihan läheltä tuota autoa? Näitä kadonneitahan on sittemmin löytynytkin ihan katoamispaikan läheltä vaikka on etsitty vuosikausia jopa kymmeniä. Tuo kommentti ettei asiat ole nyt hyvin Savonlinnassa voi viitata hänen omaan terveyteensä jos systeri asui muualla.


    • Anonyymi

      Kiintoisaa, että noitten viimeisten podcastien mukaan Sami on 25.7.mm.kaverilleen ilmoittanut "autossa olevan häikkää", kun kaveri oli ehdottanut tapaamista. Saman selityksen oli antanut äidilleen, kun tämä huolestunut, kun Sami ei palannut kauppareissulta takaisin kirpputorille.

      Tuo selitys voisi merkitä vaikka sitä, että olisikin ollut jokin tapaaminen "epämääräisten" tuttavien kanssa. Jos sairaskohtaus ollut, niin ei selitys noin looginen olisi ehkä ollut, taikka olisi jättänyt kokonaan vastaamatta.
      Varmuutta ei tietenkään ole, mutta missään ei ole ainakaan kerrottu, että Samin autossa olisi "häikkää" löytynyt (tai tiedetty, että korjaamolla käynyt), eli tuntuisi vain, että Sami jotain tällä halusi vältellä, mutta mikä on siihen syynä??!

    • Anonyymi

      Niin, Kyllähän tuon Samin silmät olivat tuossa kuvassa mikä oli jossain jutussa kuvituksena jotenkin tuskaiset. Ei sitä tiedä mitä ihmisen sisällä tapahtuu. Ehkä pelkäsi olla vain yksin ajatustensa kanssa, mitään varsinaista uhkaa ei siis kämpillä ollut. Paniikkihäiriöt jo aiemmin viittaa hermoston yliaktiivisuuteen, jotain on siis jo nuorempana tapahtunut mitä hän ei ole kyennyt mielessään hallitsemaan. Ehkä tuo avioero ja ero lapsista oli se lopullinen murtumapiste. Toivottavasti jäänteet löytyy, tulee niin mieleen se Jussin tapaus kun Jussin isä etsi poikaansa. Kyllä se herkisti ulkopuolisenkin kun poika sitten löytyi.

      • Anonyymi

        Mistäs sinä tiedät kuka uhkaillut, exätkin tappaa tai tapattaa usein miehen että saavat pitää lapset kokonaan itsellään tai kostoksi jostain.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistäs sinä tiedät kuka uhkaillut, exätkin tappaa tai tapattaa usein miehen että saavat pitää lapset kokonaan itsellään tai kostoksi jostain.

        Joo, kyllä tähän Luostarisen Samin tapaukseen on tullut näissä uusissa podcasteissa sen verran lisää tietoa, että "Samin tuskaisuus" voi ainakin oletetustu johtua esim.ihmissuhteista, vaikka vaihtoehtoja on siltikin lopulta useita.

        Ensin on tietenkin se, että Sami asui eron jälkeen yksin ja ei saanut tavata tarpeeksi lapsiaan, joka aiheutti hänelle ahdistusta. Ex:n uusi mies oli ammatiltaan poliisi, jonka vuoksi Sami oli sanonut kai jotain tyyliin "poliisiin ei voi enää luottaa", jonka syy oli ilmeisesti sekin, että lapset oli alkaneet Samin sijasta kutsumaan tätä ex:n poliisimiestä isäkseen.

        Toinen tunnetumpi asia on että siskon mukaan Sami oli ennen katoamista ollut pitkään puhelimessa ja ne puhelut oli poistettu Samin puhelimesta.
        Esimerkiksi Samin äiti ja hänen ystävänsä olivat sen koettaneet soittaa Samille monta kertaa ennen katoamista, mutta Sami ei vastannut, paitsi että oli molemmille viestitellyt "autossa olevan jotain häikkää". Oliko Samin käyttämässä autossa oikeasti mitään vialla?! Siihen ei ole tiedossa vastauksia, mutta taisi olla niin että koska käsiteltiin vain katoamisena, niin autoa ei tutkittukaan perusteellisesti.

        Podcasteissa ainakin Samin isä viitannut ettei kaikkien Samin ystävien tekemiset "kestä päivänvaloa", joka on epämääräisesti sanottu, mutta toki on vaikeas suoraa syyttää jos ei todisteita kuitenkin suoraan ole.
        Samoin on kerrottu, että Samin uuteen naisystäväänkin olisi liittynyt "hämäriä puolia", ilmeisesti myös tämä uusi naisystävä työkenteli Samin äidin omistamalla kirpputorilla (kuten Samikin). Ei ole esim.kerrottu, että uusi naisystävä olisi koettanut ottaa Samiin yhteyttä ennen taikka jälkeen katoamisen. Ja hänellä on ollut ristiriitaisia puheita ainakin siitä milloin Sami oli viimeksi yöpynyt hänen luonaan.

        Tämän lisäksi Samin sisko ja tämä mies kertoneet, että Samin löydetyn auton vieressä olisi selvästi näkyvissä olleet toisen auton jäljet. Nimenomaan siskon perhehän auton löysi.
        Autosta oli kadoksissa GPS ja Samin reppu.
        Kiintoisaa kyllä, että GPS oli kadonnut ja kännykästä puhelut poistettu, miksi vapaaehtoisesti kadoten olisi tehnyt niin?!
        Samin asunnolla oli omaisten mukaan asuntoa myöhemmin tyhjennettäessä huomattavan vähän mm.vaatteita. Oliko joku kenties voinut käydä asuntoa penkomassa ja tyhjentämässä joko syystä tai ihan tyhjentämismielessä?!

        Sami kärsi myöskin paniikkikohtauksista omaisten mukaan ajoittain, mutta mitään muita psyykkisiä ongelmia ei ollut. Jos noinkin moniin lähipiirin ihmisiin ja ystäviin liittyi hämäriä puolia taikka epäselvyyksiä, niin onhan vaikeat ihmissuhteetkin voineet psyykkisiä ongelmia ihan sinänsä jo laukaista.
        Mutta tämä ei tunnu ollenkaan ratkenneelta taikka yksioikoiselta tapaukselta, vaikka joskus on siltä tuntunut. Ja vaikka olisikin, niin kyllä ihan katoamishetkeä ennen olevia tapauksia kuten puheluita pitäisi vielä voida selvitellä paremmin, jos tapauksen todella halutaan joskus vielä ratkeavan. Sattumat tuntuvat kyllä vähän liiankin moninaisilta ja mutkikkailta, että kaikki voisi viitata pelkkään "omaehtoiseen" katoamiseen, ainakaan lähtökohtaisesti.


    • Anonyymi

      Sami Luostarinen ei ollut psyykkisesti sairas, harhainen tai muutenkaan sekaisin. Hän oli empaattinen ja suurisydäminen mies, jolla oli aiheestakin huolta omasta lähipiiristään.

      Se, että Sami puhui epämääräisesti ja oudosti kaikenlaisista asioista "jotka olivat menneet mahdottomaksi", johtui siitä että hänellä oli todella tietoa asioista, jotka eivät kestäneet päivänvaloa.

      Mutta toisin kuin on arvailtu, asiat eivät liittyneet Samin omiin tekemisiin. Ja tästä syystä hänen oli "kadottava". Eikä hän tehnyt sitä vapaasta tahdostaan. Sami haluttiin vaientaa, jotta epämiellyttävät totuudet eivät tulisi esiin.

      Koska ne, joita nämä Samin tietämät asiat koskivat, aavistivat että Sami Luostarinen on mies, joka olisi valmis tekemään miltei mitä tahansa hänelle rakkaiden ihmisten takia.

      Ja niinhän siinä lopulta kävi.
      Sami menetti henkensä, koska pyrki puolustamaan rakkaitaan.

      Mutta vielä koittaa se päivä, että poliisikin avaa silmänsä todellisuuteen ja alkaa tutkia asiaa siitä suunnasta, josta sitä olisi alun alkaen pitänytkin tutkia.

      Samin on aika löytyä ja omaisten saada rauha.

      Ja se päivä koittaa hyvin pian.

    • Anonyymi

      Käyttikö poliisi mitään koiria tuolla auton luona.

    • Anonyymi

      Ok. Se selvisikin tuosta Iltasanomien jutusta, eli metsässä järjestettiin massiiviset etsinnät koirineen ja rajavartion helikoptereilla.

    • Anonyymi

      Niin.
      Sinänsä jännä juttu, että tässä keississä on jäänyt kaikki perusasiat melkoisen retuperälle aikanaan.

      Teletunnistetiedot, sormenjäljet, kuulustelut, tiettyjen alueiden tutkiminen...

      Ja erikoista on, että katoamisen tutkinnan aloittanut poliisi muutamia vuosia myöhemmin irtisanottiin virastaan erinäisten laiminlyöntien, tai no rikosten takia. Tarkalleen ottaen vuonna 2018.

      Tämä samainen kaveri kuitenkin aloitti tutkinnan ja ehti siinä "puuhastella" kaikenlaista. Tai voisiko paremminkin sanoa, että jätti tietoisesti tekemättä tiettyjä asioita.

      Summa summarum, toki voidaan tätä "skitsofreenikko-psykootikko-sekopää-korttia" heilutella mielin määrin, mutta valitettavasti se ei muuta tosiasiaa siitä, ettei Sami ollut millään lailla sairas tai sekaisin.

      Hän vain yksinkertaisesti tiesi liikaa.

    • Anonyymi

      Tiesi liikaa, siis mistä? Savonlinna-Sulkava on pieni paikkakunta on aika vaikea uskoa, että siellä olisi joku mafia, joka olisi likvidoinut Samin, koska "hän tiesi liikaa".

    • Anonyymi

      Joskus on vaikeaa nähdä metsää puilta.
      Harmittavan usein ihmisiltä unohtuu se, että useimpien rikoksien ja väkivallantekojen taustalla on perheen tai lähipiirin sisäiset ristiriidat.

      Tässäkin tapauksessa on kiitettävän paljon keskitytty Samin lapsuudenperheen eli äidin, isän ja siskojen asioihin ja tekemisiin.

      Mutta jos tarkkoja ollaan , tähän katoamistapaukseen liittyi oleellisesti myös eräs muu perhe.

    • Anonyymi

      Ai niin tosiaan, kuulin outoja huhuja tuon Samin siskon miehestä, joka siis nykyään EX-mies.

      Ei kuulemma kaveri käy ihan täysillä pytyillä...

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2576
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      41
      1421
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      73
      1421
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1176
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1144
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1136
    7. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1133
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1131
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1083
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1042
    Aihe