Rakennuspaikaton ja -oikeudeton kiinteistö

Anonyymi

Mitä käyttöä ehdottaisitte yleiskaava-alueella olevalle kiinteistölle, missä ei ole rakennuspaikkaa eikä täten myöskään rakennusoikeutta? Poikkeuslupaakaan kiinteistölle ei saa rakentamiseen. Kiinteistön pinta-ala on noin 6000 neliöä ja se on ns. metsämaakiinteistö eli ei metsätila. Omaa rantaa ei ole eikä oikeuksia yhteisiin ranta-alueisiin. Myynti ei tule kysymykseen.

7

52

  Vastaukset

  • Jalasmökille.

  • Lahjoita jollekin ulkomaalaiselle. Esim. lahjoita maahanmuuttajalle, niin hän saa oleskeluluvan, kun omistaa kiinteää omaisuutta Suomessa.

  • Perusta pieni luonnonsuojelualue kiinteistöstä.

  • Metsätilalle saa kyllä yleensä rakennusluvan jollekin pienelle taukotuvalle, tyyliin alle 20 m2, ja siinä voi olla tulisijakin..

   • Yleiskaava-alueella tulisijalliseen rakennukseen vaaditaan rakennuslupa. Kun ei ole rakennuspaikkaa eikä -oikeutta kiinteistöllä, niin ei voida luvittaa eikä poikkeuslupaa voida myöskään myöntää kaavamääräysten takia. Sitä paitsi kiinteistö ei ole metsätila.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Yleiskaava-alueella tulisijalliseen rakennukseen vaaditaan rakennuslupa. Kun ei ole rakennuspaikkaa eikä -oikeutta kiinteistöllä, niin ei voida luvittaa eikä poikkeuslupaa voida myöskään myöntää kaavamääräysten takia. Sitä paitsi kiinteistö ei ole metsätila.

    Jos ei ole metsätila, niin mikä silloin?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jos ei ole metsätila, niin mikä silloin?

    Metsätilan minimi pinta-ala on 2ha. Silloin ei tarvitse maksaa kiinteistöveroa. Tämä on alle 2ha:n kiinteistö, missä ei ole kaavassa rakennuspaikkaa eikä -oikeutta. Kiinteistö on merkitty kaavaan merkillä M eli se on ns. metsämaata. Jotta kiinteistö voi saada rantaosayleiskaavassa r-paikan ja oikeuden niin sen on täytettävä kaavamääräysten minimivaatimukset. Tässä ne eivät kaikilta osin täyty.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Stefun sisko ja Sofia parhaat ystävät

   Stefun sisko laittanut ig storyyn videon Sofiasta sydämillä. Sofia laittoi ig storyynsa Stefun siskosta videota, Rapumestari ja pusuhymiö. Stefun sisk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   202
   1778
  2. Loppu tulee

   https://www.iltalehti.fi/talous/a/de4f134c-da1b-45ba-88bd-47c1c70283ec Vihdoinkin Umpilla on tajuttu Jämsän heikon sijainnin merkitys bisnekselle. Vi
   Jämsä
   66
   1710
  3. Poker Run kolari

   Ei mennyt aivan putkeen! Joku loukkaantui vakavasti ja taphtuma keskeytetty. Videolta näkyy ensin yksi vene ajaa melko hiljaa kovalla melulla ja vesis
   118
   1600