Etelä-Suomen ulkomaalaiset taksikuskit

Anonyymi

Teoriassa asiakas voi valita, minkä taksin jonosta valitsee, mutta käytännössä tuo on tehty vaikeaksi. Liian monta kertaa on käynyt niin, että minun valitsemani kuski on sanonut, että pitää valita jonon ensimmäinen kuski. Käyttäisin paljon enemmänkin takseja, mutta tällä nykysysteemillä koko taksiala on kuin villi länsi. Kuka tahansa voi ajaa taksia, osaamatta kunnolla suomea & seutua, missä ajaa.

Viimeisin hämärä kyyti on Helsingistä eiliseltä alkuillalta. Lähtö tapahtui ihan päärautatieaseman edestä. Jonossa näytti olevan aika pitkälle vain ulkolaisia kuskeja, joten siinä saumassa ei juuri edes kannattanut toivoa pääsevänsä suomalaisen taksikyytiin.

Aluksi kuski väitti osaavansa ajaa haluttuun paikkaan, mutta pian selvisi, että tuo oli täyttä puppua. Itse asiassa hän kertoi tuuraavansa kaveria, joka oli sairastunut. Tuossa vaiheessa tuli jo mieleen, että liekö hän ollut edes oikea taksikuski vaiko ihan normi kaduntallaaja, joka vain auttoi kaveriaan. Hänellä ei ollut autossa edes virallista navigaattoria, vaan hän etsi reittiä puhelimensa kautta. Lopulta kuski sanoi: "sinä varmaan osaat neuvoa, minne pitää ajaa?" Joopajoo.

Loppujen lopuksi kuski ajeli ihan turhaan liian pitkän matkan. Kun oltiin pysähdytty paikkaan, missä jäin pois, niin taksamittari oli silti koko ajan päällä ja loppusumma muuttui vielä ihan viime metreillä. Minulla ei kuitenkaan ollut aikaa/mielenkiintoa jäädä kinaamaan loppusummasta, joten hyväksyin vain hiljaa tilanteen. Lisäksi lähimaksaminen ei onnistunut, vaan piti käyttää PIN-koodia. En saanut kuittia, koska kuski ei muka osannut käyttää kuittikonetta. Tuon kokemuksen valossa taisi olla joku pimeä taksi! Oli kyllä ihan viimeinen kerta, kun astun kenenkään ulkolaisen taksisuharin kyytiin!

Minusta on ihan älytöntä, että kantasuomalaisena ja suomea äidinkielenä puhuvana en voi nykysysteemillä varmuudella saada edes ennakkoon taksikeskukseen soittamalla kantasuomalaista ja äidinkielenään suomea puhuvaa taksikuskia. Kyllä tuohon pitäisi saada mahdollisimman pian muutos! Voihan muitakin palveluita ostaessa valita palveluntarjoajan hyvinkin tarkkaan, esim. varatessaan aikaa hierojalle, kampaajalla tai lääkäriin. Miksi sama systeemi ei voisi toimia taksikuviossakin?

2

632

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Niin ....otetaan vaan se ensimmäinen taksi. Sellainen on tapa ollut Suomenmaassa siitä alkaen kun automobiili tuohon tarkoitukseen valjastettiin 1900 alkutaipaleella.
      Koska sinullakin on varmasti tärkein päämäärä päästä ainoastaan haluamaasi osoitteeseen niin on yksi ja sama löytyykö yhteistä kieltä. Joskus jokaisen on vaan parempi olla ihan hiljaa ja vaikka matkan aikana lukea siitä hienosta kalliista
      älypuhelimesta viimeisimmät uutiset iltapäivälehdistä. Suomi muuttuu muun maailman mukana. Yhä harvemmin ratista löytyy kanta-suomalainen ,koska suomalaiset eivät halua tehdä taksikuljettajan työtä, koska se työ ei lyö leiville eli ei pääse kunnon tienasteihin kiinni. No onhan meillä yksi miljönääri joka ajaa taksia ihan vain harrastuksena... niin harrastuksena kun on mukava jutella asiakkaiden kanssa.

    • Anonyymi

      Onneksi nykyään myös kuljettaja saa valita asiakkaansa, eikä siitä pidä pahastua, jos ohjataan etummaiseen autoon. Sehän on kohteliaampaa kuin ravintolan ovella, jossa sanotaan: Ei tänään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2142
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1694
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1511
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      36
      1495
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1435
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1407
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1341
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1260
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1239
    Aihe