Etelä-Suomen ulkomaalaiset taksikuskit

Anonyymi

Teoriassa asiakas voi valita, minkä taksin jonosta valitsee, mutta käytännössä tuo on tehty vaikeaksi. Liian monta kertaa on käynyt niin, että minun valitsemani kuski on sanonut, että pitää valita jonon ensimmäinen kuski. Käyttäisin paljon enemmänkin takseja, mutta tällä nykysysteemillä koko taksiala on kuin villi länsi. Kuka tahansa voi ajaa taksia, osaamatta kunnolla suomea & seutua, missä ajaa.

Viimeisin hämärä kyyti on Helsingistä eiliseltä alkuillalta. Lähtö tapahtui ihan päärautatieaseman edestä. Jonossa näytti olevan aika pitkälle vain ulkolaisia kuskeja, joten siinä saumassa ei juuri edes kannattanut toivoa pääsevänsä suomalaisen taksikyytiin.

Aluksi kuski väitti osaavansa ajaa haluttuun paikkaan, mutta pian selvisi, että tuo oli täyttä puppua. Itse asiassa hän kertoi tuuraavansa kaveria, joka oli sairastunut. Tuossa vaiheessa tuli jo mieleen, että liekö hän ollut edes oikea taksikuski vaiko ihan normi kaduntallaaja, joka vain auttoi kaveriaan. Hänellä ei ollut autossa edes virallista navigaattoria, vaan hän etsi reittiä puhelimensa kautta. Lopulta kuski sanoi: "sinä varmaan osaat neuvoa, minne pitää ajaa?" Joopajoo.

Loppujen lopuksi kuski ajeli ihan turhaan liian pitkän matkan. Kun oltiin pysähdytty paikkaan, missä jäin pois, niin taksamittari oli silti koko ajan päällä ja loppusumma muuttui vielä ihan viime metreillä. Minulla ei kuitenkaan ollut aikaa/mielenkiintoa jäädä kinaamaan loppusummasta, joten hyväksyin vain hiljaa tilanteen. Lisäksi lähimaksaminen ei onnistunut, vaan piti käyttää PIN-koodia. En saanut kuittia, koska kuski ei muka osannut käyttää kuittikonetta. Tuon kokemuksen valossa taisi olla joku pimeä taksi! Oli kyllä ihan viimeinen kerta, kun astun kenenkään ulkolaisen taksisuharin kyytiin!

Minusta on ihan älytöntä, että kantasuomalaisena ja suomea äidinkielenä puhuvana en voi nykysysteemillä varmuudella saada edes ennakkoon taksikeskukseen soittamalla kantasuomalaista ja äidinkielenään suomea puhuvaa taksikuskia. Kyllä tuohon pitäisi saada mahdollisimman pian muutos! Voihan muitakin palveluita ostaessa valita palveluntarjoajan hyvinkin tarkkaan, esim. varatessaan aikaa hierojalle, kampaajalla tai lääkäriin. Miksi sama systeemi ei voisi toimia taksikuviossakin?

2

<50

Vastaukset

 • Niin ....otetaan vaan se ensimmäinen taksi. Sellainen on tapa ollut Suomenmaassa siitä alkaen kun automobiili tuohon tarkoitukseen valjastettiin 1900 alkutaipaleella.
  Koska sinullakin on varmasti tärkein päämäärä päästä ainoastaan haluamaasi osoitteeseen niin on yksi ja sama löytyykö yhteistä kieltä. Joskus jokaisen on vaan parempi olla ihan hiljaa ja vaikka matkan aikana lukea siitä hienosta kalliista
  älypuhelimesta viimeisimmät uutiset iltapäivälehdistä. Suomi muuttuu muun maailman mukana. Yhä harvemmin ratista löytyy kanta-suomalainen ,koska suomalaiset eivät halua tehdä taksikuljettajan työtä, koska se työ ei lyö leiville eli ei pääse kunnon tienasteihin kiinni. No onhan meillä yksi miljönääri joka ajaa taksia ihan vain harrastuksena... niin harrastuksena kun on mukava jutella asiakkaiden kanssa.

 • Onneksi nykyään myös kuljettaja saa valita asiakkaansa, eikä siitä pidä pahastua, jos ohjataan etummaiseen autoon. Sehän on kohteliaampaa kuin ravintolan ovella, jossa sanotaan: Ei tänään.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Työssäkäyvien köyhyys

  oli uutisissa. Jopa 200 000 ihmistä saattaa ajoittain tarvita sosiaaliapua "pärjätäkseen palkallaan". Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville.
  Maailman menoa
  179
  3549
 2. Eerikäisen postaukset

  Onko oikeesti kivaa Vikkelle kun isukki postaa kokoaika someen siitä kuvii.😑 Ei saa ees kaverinsa kanssa rauhassa leikkii ettei Esko oo laittamas "ma
  18
  1090