Resmed climate control ja kuiva suu

Anonyymi

Hei, minulla on Resmed autoset 10 - cpap-laite, lisäksi on lämmitetty letku. Ongelmani on suun kuivuminen karrelle yön aikana.

Kun käytän tavallista, lämmittämätöntä letkua, suu kuivuu asetuksella 7, mutta asetuksella 8 ei kuivu, mutta maskista alkaa tippumaan tiivistynyttä vettä, johon herään.

Hankin lämmitetyn letkun, koska ajattelin, että climate control hoitaisi ongelmani automaattisesti, mutta eipä hoidakaan. Automaattiasetuksia on nimittäin vain tasan 1, joka itselleni on aivan liian kuiva. Olisi hyvä, jos automaattiasetuksenkin voisi valita muutaman eri kosteustason välillä.

No nyt kokeilen tavallisen letkun päälle vetoketjulla varustettua letkun lämmitintä ensi yönä. Ongelmani on ainakin climate controlissa se, että jos valitsen manuaalisesti asetuksista suositellun 27 astetta C, niin maskiin tulee niin ällöttävän kuumaa ilmaa, etten pysty nukkumaan. Mieluiten hengittäisin nukkuessani viileätä mutta kosteata ilmaa. Ymmärrän toki, ettei viileä ilma sido yhtä paljon kosteutta kuin lämmin, mutta ei lämpimän höyrynkään hengittäminen herkkua ole.

Paras asetus on tähän asti ollut normaali lämmittämätön letku ja koteusasetus 8, sillä nukun noin 4 tuntia ennen kuin vesi alkaa tippumaan maskiin. Sen 4 tunnin ajan ilma on sopivan viileääja kosteaa. Kun vain saisi jollakin muulla konstilla kosteuden eliminoitua kuin ilmaa lämmittämällä.

Niin ja se piti vielä sanoa, että Resmed Autoset 10 - laitteessa on liian pieni vesisäiliö, se riittää noin 6 tunnin uniin, vaikka maski on ihan tiivis. Minulla on 2 vesisäiliötä, ja vaihdan säiliötä yöllä lennossa, mutta unet se katkaisee ikävästi ja joskus on vaikeaa saada uudestaan unen päästä kiinni. Muotoilu on ilmeisesti tehnyt tepposet, kun vesisäiliö on jäänyt liian pieneksi.

2

<50

Vastaukset

  • Itselläni on sama tuo laite, mutta ei kuitenkaan vaivaa sun kuivumisesta. Sen sijaan nenäsieraimet ovat toisinaan hellänä (käytän siis sierainmaskia)

  • Sain jonkinlaisen avun, kun otin lämmitetyn letkun pois ja vaihdoin takaisin tavallisen muoviletkun ja siihen päälle pujotin perinteisen vetoketjullisen letkunlämmittimen. Kosteusasetuksella 7 suu kuivuu hiukan, mutta nyt vedenjuonti illalla ennen nukkumaanmenoa riittää, eikä suu kuivu kovin pahasti.

    - Aloittaja

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.