Aihealueet

Listaukset

  Resmed climate control ja kuiva suu

  Anonyymi

  Hei, minulla on Resmed autoset 10 - cpap-laite, lisäksi on lämmitetty letku. Ongelmani on suun kuivuminen karrelle yön aikana.

  Kun käytän tavallista, lämmittämätöntä letkua, suu kuivuu asetuksella 7, mutta asetuksella 8 ei kuivu, mutta maskista alkaa tippumaan tiivistynyttä vettä, johon herään.

  Hankin lämmitetyn letkun, koska ajattelin, että climate control hoitaisi ongelmani automaattisesti, mutta eipä hoidakaan. Automaattiasetuksia on nimittäin vain tasan 1, joka itselleni on aivan liian kuiva. Olisi hyvä, jos automaattiasetuksenkin voisi valita muutaman eri kosteustason välillä.

  No nyt kokeilen tavallisen letkun päälle vetoketjulla varustettua letkun lämmitintä ensi yönä. Ongelmani on ainakin climate controlissa se, että jos valitsen manuaalisesti asetuksista suositellun 27 astetta C, niin maskiin tulee niin ällöttävän kuumaa ilmaa, etten pysty nukkumaan. Mieluiten hengittäisin nukkuessani viileätä mutta kosteata ilmaa. Ymmärrän toki, ettei viileä ilma sido yhtä paljon kosteutta kuin lämmin, mutta ei lämpimän höyrynkään hengittäminen herkkua ole.

  Paras asetus on tähän asti ollut normaali lämmittämätön letku ja koteusasetus 8, sillä nukun noin 4 tuntia ennen kuin vesi alkaa tippumaan maskiin. Sen 4 tunnin ajan ilma on sopivan viileääja kosteaa. Kun vain saisi jollakin muulla konstilla kosteuden eliminoitua kuin ilmaa lämmittämällä.

  Niin ja se piti vielä sanoa, että Resmed Autoset 10 - laitteessa on liian pieni vesisäiliö, se riittää noin 6 tunnin uniin, vaikka maski on ihan tiivis. Minulla on 2 vesisäiliötä, ja vaihdan säiliötä yöllä lennossa, mutta unet se katkaisee ikävästi ja joskus on vaikeaa saada uudestaan unen päästä kiinni. Muotoilu on ilmeisesti tehnyt tepposet, kun vesisäiliö on jäänyt liian pieneksi.

  2

  <50

   Vastaukset

   • Itselläni on sama tuo laite, mutta ei kuitenkaan vaivaa sun kuivumisesta. Sen sijaan nenäsieraimet ovat toisinaan hellänä (käytän siis sierainmaskia)

   • Sain jonkinlaisen avun, kun otin lämmitetyn letkun pois ja vaihdoin takaisin tavallisen muoviletkun ja siihen päälle pujotin perinteisen vetoketjullisen letkunlämmittimen. Kosteusasetuksella 7 suu kuivuu hiukan, mutta nyt vedenjuonti illalla ennen nukkumaanmenoa riittää, eikä suu kuivu kovin pahasti.

    - Aloittaja

   suomi24-logo

   Osallistu keskusteluun

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Trump häviää Presidentin vaalit ? Ennuste

    https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006516345.html Tuon mukaan Biden saa murskavoiton. Vaaleihin on aikaa, joten tilanne saattaa muuttua
    Maailman menoa
    97
    2860
   2. Käsienpesu yhtä lähes tyhjän kanssa - Koronavirus leviää ilman välityksellä

    Kymmenet kirkossa käyneet saivat koronatartunnan Saksassa https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006517138.html "Yli 40 ihmistä on saanut koronavirustartu
    Maailman menoa
    108
    2690
   3. Sofia Belof on nyt Eiranrannan Stefun kotirouva

    Taas Seiska oli oikeassa, vaikka Sohvi jälleen oli kieltänyt muuttavansa Stefun omistamiin asuntoihin. Muuttopuuhissa neitonen oli heti kun ex:n isä h
    Kotimaiset julkkisjuorut
    137
    2294
   4. Martina Nannalle viinille

    Martina menee Nannalle viinille. Naapurin Roope on Martinan kuskina. Siis mitäh... Minkä ikäinen tuo Roope on? Tosi nuoria ystäviä Martinalla on. Pape
    Kotimaiset julkkisjuorut
    67
    1515