Resmed climate control ja kuiva suu

Anonyymi

Hei, minulla on Resmed autoset 10 - cpap-laite, lisäksi on lämmitetty letku. Ongelmani on suun kuivuminen karrelle yön aikana.

Kun käytän tavallista, lämmittämätöntä letkua, suu kuivuu asetuksella 7, mutta asetuksella 8 ei kuivu, mutta maskista alkaa tippumaan tiivistynyttä vettä, johon herään.

Hankin lämmitetyn letkun, koska ajattelin, että climate control hoitaisi ongelmani automaattisesti, mutta eipä hoidakaan. Automaattiasetuksia on nimittäin vain tasan 1, joka itselleni on aivan liian kuiva. Olisi hyvä, jos automaattiasetuksenkin voisi valita muutaman eri kosteustason välillä.

No nyt kokeilen tavallisen letkun päälle vetoketjulla varustettua letkun lämmitintä ensi yönä. Ongelmani on ainakin climate controlissa se, että jos valitsen manuaalisesti asetuksista suositellun 27 astetta C, niin maskiin tulee niin ällöttävän kuumaa ilmaa, etten pysty nukkumaan. Mieluiten hengittäisin nukkuessani viileätä mutta kosteata ilmaa. Ymmärrän toki, ettei viileä ilma sido yhtä paljon kosteutta kuin lämmin, mutta ei lämpimän höyrynkään hengittäminen herkkua ole.

Paras asetus on tähän asti ollut normaali lämmittämätön letku ja koteusasetus 8, sillä nukun noin 4 tuntia ennen kuin vesi alkaa tippumaan maskiin. Sen 4 tunnin ajan ilma on sopivan viileääja kosteaa. Kun vain saisi jollakin muulla konstilla kosteuden eliminoitua kuin ilmaa lämmittämällä.

Niin ja se piti vielä sanoa, että Resmed Autoset 10 - laitteessa on liian pieni vesisäiliö, se riittää noin 6 tunnin uniin, vaikka maski on ihan tiivis. Minulla on 2 vesisäiliötä, ja vaihdan säiliötä yöllä lennossa, mutta unet se katkaisee ikävästi ja joskus on vaikeaa saada uudestaan unen päästä kiinni. Muotoilu on ilmeisesti tehnyt tepposet, kun vesisäiliö on jäänyt liian pieneksi.

2

3788

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Itselläni on sama tuo laite, mutta ei kuitenkaan vaivaa sun kuivumisesta. Sen sijaan nenäsieraimet ovat toisinaan hellänä (käytän siis sierainmaskia)

    • Anonyymi

      Sain jonkinlaisen avun, kun otin lämmitetyn letkun pois ja vaihdoin takaisin tavallisen muoviletkun ja siihen päälle pujotin perinteisen vetoketjullisen letkunlämmittimen. Kosteusasetuksella 7 suu kuivuu hiukan, mutta nyt vedenjuonti illalla ennen nukkumaanmenoa riittää, eikä suu kuivu kovin pahasti.

      - Aloittaja

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2910
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2155
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1574
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      71
      1033
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      890
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      795
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe