Puutöitä myytäväksi?

Anonyymi

Olisiko kellään ideoita ihan omasta kokemuksesta, että mitä omassa taloudessa voisi tarvita sellaista mikä olisi tehty puusta?
Ajatuksena että tuote pitäisi pystyä myymään sellaisella hinnalla että hinta kattaisi materiaalikulut ja muut kulut mitä sen tekemisestä aiheutuu. Se pitäisi pystyä myöskin valmistamaan nopeasti eli yksinkertainen mutta tarpeellinen tuote.

Esimerkkinä kenkäteline naulakon alle:
-se on tosi nopea valmistaa ja tarvittavaa puulistaa saa lautatarvike-liikkeestä edullisesti
-kenkäteline on ainakin omasta kokemuksesta tosi tarpeellinen

Mitä muita tuotteita voisi kodissa tarvita mitä voisi tehdä puusta? Ja ennenkaikkea mikä tuote olisi sellainen että sitä ei myydä halpatavara liikkeissä?

15

621

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   oon tehny viinipullotelineitä, ja sukkuloita kutojille, tiijä saako näitäkään sanoo, vai poistaako ylläpito?! Vaikee on kekustella, jos ylläpitäjä on leikkikouluikäisen päällä varustettu, KIITOS!

  • Anonyymi

   Pitää miettiä myös käykö kaupaksi jos muualta saman tuotteen saa halvemmalla, itse ostin puisen kenkätelineen kaupasta kympillä

   • Anonyymi

    "Pitää miettiä myös käykö kaupaksi jos muualta saman tuotteen saa halvemmalla, itse ostin puisen kenkätelineen kaupasta kympillä"

    Ei sellaisten kanssa pysty kilpailemaan, ellei sitten keksi ja osaa tehdä jotakin todella luksusta tai muulla lailla erikoista, jota ei kaupoista löydy.


  • Anonyymi

   Yksi varma tuote on vähemmän tarpeellinen, mutta aina menee kaupaksi. Taide ja käyttötaide.
   Mm:
   - puukauha, jossa varren päähän tehty eläimen, vaikkapa linnun profiili, lähinnä pää.
   - hyvin viimeistellyt erikokoiset puuveistokset - mieluiten tyylitellyt.
   - tai arkisista malleista poikkeava seinäkello
   - linjakas puinen maljakko jne...

   Maailma on ideoita väärällään, ei muuta kuin otat kopin ja alat tehdä. Osaamiseen on vain yksi tie ja se on - tekeminen. Vältä kuitenkin monimutkaisia leikkauksia, ne vievät aikaa, eivätkä ole kuitenkaan kovinkaan myyviä.
   Tutki kohdetta ja sen muotoja ennen kuin aloitat tehdä siitä omaa versiotasi. Mieti mitä voisit tehdä saadaksesi valmiiseen tuotteeseen linjakkuutta tai omaperäistä tulkintaa. Ei taideteoksen tarvitse olla näköispatsas - siis mieluummin ei. Varasta ideoita vaikka netistä, mutta älä kopio kaikkea vaan käytä myös omaa mielikuvitustasi, niin ne tekee muutkin.

   Hyvät työkalut ovat kaiken A ja Ö. Halpakauppojen hyllyiltä niitä et takuulla löydä. Plektra Trading, Sorvisoppi, JE-nettiverstas. Näistä minä ostan.
   Minulla on mm. todella kattava metallin koulutus ja työkokemusta, ja aikoinaan minä teinkin itse työkaluni, mutta kyllä ne näkyy tuolla maailmalla tekevän parempia. Mm. Ruotsista tulee maailman parhaat veistopuukot ja merkki on Mora - ihan oikeasti. Usein huonoksi haukuttu Stanley/Bailey on oikein hyvä höylä, mutta se vain pitää osata virittää - sitä ei moni ymmärrä.
   Minulla ei ole sähköisiä työkaluja, ei sorvia, ei sirkkeliä, ei sähkökäyttöistä höylää, mutta onpa perhanan hyvät käsityökalut, veitset, höylät ja käsisahat. Lisänä hyvät teroitustyökalut, nekin ihan kauramoottorilla.
   Ne maksaa kyllä, mutta kun niiden käytön oppii niillä saa hyvää jälkeä ja nopeasti.

   Myyntiä edistää kummasti se kun ottaa puolivalmiita tuotteita tai pelkkiä aihioita myyntipaikalle ja vuolee/hioo eli viimeistelee niitä tuotteita siinä samalla.
   Pistä kuitenkin työkalut tuppeen ja laatikkoon aina kun paikalla on useampi kuin yksi asiakas. Harmittaa vietävästi kun muutaman kympin arvoinen veistopuukko lähtee kulkemaan, ilman maksua.

   • Anonyymi

    Aika mielenkiintoinen kirjoitus tuo taiteesta ja käyttötaiteesta kirjoitettu. Selasin netistä noitakin veitsiä, mut en tullu hullua hurskaammaksi. Niitä on niin paljon, ettei siitä ote mikään selvää. Minkälaisilla olis parasta aloittaa, ettei heti alkasi veetuttaa koko homma?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Aika mielenkiintoinen kirjoitus tuo taiteesta ja käyttötaiteesta kirjoitettu. Selasin netistä noitakin veitsiä, mut en tullu hullua hurskaammaksi. Niitä on niin paljon, ettei siitä ote mikään selvää. Minkälaisilla olis parasta aloittaa, ettei heti alkasi veetuttaa koko homma?

    No jos nyt pelkkään vuolemiseen sitä veistä tarvitset niin hanki Mora 122. Sen leikkuusivu on suora, pituutta n. 60 mm. Mora 106 vähän pidempi ja leikkuusivultaan hiukan kaareva. Minulla on molemmat ja lisänä "pelikaani" eli sellainen lyhyehkö, kaareva, jonka kärki on voimakkaasti kapeneva. Merkki taitaa olla FlexCut(?). Ilman pelikaaniakin kyllä pärjää melkein missä vain. Vetopuukko on hyvä olla ainakin alkutyöstöön. Minulla on Pfeil 100 mm. terällä.
    Joskus aikoinaan minulla oli isäukon vanha "vuolurauta". Pituutta sillä oli noin 60 senttiä, mutta se oli aika mahdoton kolho näihin pieniin veistoksiin. Myin sen muutamalle hirsirakentajalle.


  • Anonyymi

   Klapimyynnillä paras aloittaa..

   • Anonyymi

    Kyllä ja ehdottomasti. Kun klapimyynti on tuonut riittävästi varallisuutta, niin sitten voi vuoleskella niistä lopuista klapeista vaikkapa relluja = reliefejä, tai vaikka dildoja.


  • Anonyymi

   Kaulin ja toteemipaalu, jos jotakin suurempaa.

  • Anonyymi

   Erillaisia kukkalaatikoita. Parvekkeelle, seisomaan jaloilla tai ilman. Nättejä tietysti, ehkä eri värisiä, voisi olla koristemaalauksia tai köynnöksille kasvitukea yms.

  • Anonyymi

   Jakkaroita, penkkejä, apuvälineitä.

   Lautaa saa ostettua kohtuullisella hinnalla ja helppo tehdä. Akkuporakone, pistosahalla saa kaikki sahaukset.

   Viimeksi tein 3 kpl erilaisia penkkejä eläkeläisille, yksi sisäsaunaan sopivan korkeuksinen penkki mistä kiivetään lauteulle ( haapa laudasta )

   Yksi sisälle jota voivat käyttää apuna, kevyt ja tukevat jalat.

   Yksityiseltä yksityiselle ja järkevä hinta, isolle penkille joitakin kymppejä.

   Saivat varmasti niin hyvät että ei kaupasta löydy, hyvin ruuvattu esireikiin. Ei hajoa

  • Anonyymi

   Talous- ja vessapaperirullatelineitä :D

  • Anonyymi

   Valmistaa kooltaan sellaisia, että voi kuljettaa auton takapenkillä, vaikkapa pöytä, kukkateline, jakkara, tuoli, puunkantoteline.

  • Anonyymi

   VHS videokasettiteline, C-kasettiteline, LP-levyteline, kelanauhateline.

  Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Päivi Rässästä viedään "roviolle" live.

   Hän kaivoi Raamattunsa esille kun sitä häneltä tivattiin. https://yle.fi/uutiset/3-12283319 Ei tällaista saisi tapahtua länsimaisissa maissa mutta ka
   Maailman menoa
   668
   9335
  2. Anna Puu pettyi pahasti 40-synttäreiden johdosta - Jukka-rakas tukee: "Olisin halunnut..."

   On tämä kyllä syvältä…. Anna Puu halusi viettää pyöreitä synttäreitä vähän eri lailla, mutta korona sotki kuviot: https://www.suomi24.fi/viihde/anna-
   Kotimaiset julkkisjuorut
   54
   5525
  3. Marin lupaa nopeutettua rajoitusten purkua

   Kohta saa taas mennä ja elää, lupaa pääministeri Marin Tvitterissä. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/d817e44a-154e-4139-a6a2-4dc4cdc272c8
   Maailman menoa
   113
   2853
  4. Martinalla maaginen yö Lontoossa

   Martina laittoi eilen illalla kotiin palattuaan stoorin, jossa mainitsee edellisen ja samalla tämän reissun viimeisen Lontoossa vietetyn yönsä olleen
   Kotimaiset julkkisjuorut
   124
   1965
  5. Martina käynyt jo läpi...

   ........stripparin (Esko), kiinteistövälittäjän (Stefu), palomiehen (Kris), rikollisen (Baha), 2 lätkäjätkää (Hannes, Pikkarainen) Voisiko seuraava m
   Kotimaiset julkkisjuorut
   127
   1414
  6. Nainen rakas, älä unohda minua miestä.

   Sinun vuokses teen, mitä vaan!
   Ikävä
   45
   1180
  7. Jannika B paljasti koomisen väärinkäsityksen vauvan kanssa: "Sain erikoisia katseita kaupassa..."

   Sattuu, kun tapahtuu - erityisesti lasten kanssa... Jannika B elää lapsiperhearkea Toni Wirtasen kanssa, jossa ei sattumuksia puutu: https://www.suomi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   2
   1137
  8. Mitä Sofialle tapahtui Hangossa?

   Miten täällä ei kukaan ole kiinnittänyt Sofian tilanteeseen huomiota?? Sairasti koronaa Hangossa ja viimeiset stoorit sieltä, mainitsi, että jaska aam
   Kotimaiset julkkisjuorut
   84
   1097
  9. Tietäisikö kukaan Pikkaraisesta mitään...

   ... ellei olisi sekaantunut Martinaan. Olisiko tullut ulosotot, rattiskäry, raiskaussyyte julkisuuteen ilman Martinaa. Epäilen että ei. Stefustakaan t
   Kotimaiset julkkisjuorut
   126
   1000
  10. Nainen, en kestä

   Tää menee nyt liian syvälle. Näivetyn ilman sua, ja päivät ovat painajaisia kun ei sua näy. Kuka oikein olet, kun vuokses sydän on taas mullin mallin.
   Ikävä
   28
   876
  Aihe