Pyykinpesukoneen oletettu kestoikä?

Anonyymi

Vajaa kolme vuotta vanha WhiteWash pyykinpesukone temppuilee, ei vie ohjelmaa loppuun pitää itse valita linkous, äänet (piippaus) hävisivät ja pyykkejä ei meinaa saada ulos linkouksen jälkeenkään kun ei avaa ovea. Saa renkuttaa hetken aikaa että avaa.

2vuotta takuu umpeutunut. Tuleeko virhevastuu vastaan tässä eli onko oletettu kestoikä pidempi kuin 2v 11kk?

Kyselin verkkokauppa comista ja tätä mallia ei saa korjattua. Halpis paska. Tässä kohtaa joku voi toki todeta että mitäs ostit halpiksen. Silti olettaisi että kone kestäisi edes 5vuotta.

18

1502

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      5 vuotta kestää kun ostat 3 kpl tuon hintaryhmän koneita, pitäisi olla itsestään selvää !

    • Anonyymi

      5 vuotta menty parin sadan koneella. Ei mitään ongelmia. Pestään monta koneellista aivan joka päivä. Perheen lapset harrastaa kilpaurheilua ja urheilupyykkiä riittää. Lisäksi koirat paskoo minne sattuu. Ostin kitupiikistä http://kitupiikki.eu

      • Anonyymi

        Kiitos vinkistä.


    • Anonyymi

      Luvalliset merkit pitääkin hyväksyttää kansaneläkelaitoksen asiantuntijarobotilla. Voi tulla tosi kallista pyykkiä

    • Anonyymi

      Mahdoton vastata. Se on ihan käyttäjästä ja käyttötavasta kiinni. Halpiskone yleensä ei kauaa kestä. Lisäksi käyttömäärä, miten täyteen kone ahdetaan, mitä pestään jne. kaikki vaikuttaa. Halpis kestää jos sitä ei käytä. Kaukana on ajat, jolloin koneella pestiin vuosikausia.

    • Anonyymi

      Ennen ostamista kannattaa ottaa selvää miten ja missä takuuhuolto on järjestetty. Tällä hetkellä esim Whitewashia ei korjata vaan vaihdetaan uuteen jos rikkoutuu. Sama juttu Helkamalla. Korjaaminen maksaa enemmän kuin uusi kone. Tämähän se on sitä ympäristöystävällistä toimintaa!
      Ensin kuskataan kiinasta kodinkoneita ja muutaman vuoden päästä ne kuskataan johonkin Gambiaan hajoitettavaksi.

    • Anonyymi

      Maahantuoja ei varmasti suosiolla vaihda tilalle uutta konetta, koska se saattaisi johtaa loputtomaan kierteeseen. Kone pitäisi vaihtaa uuteen aina parin vuoden välein vanhan rikkouduttua. Tämä tuottaa tappiota, joten siihen maahantuoja suostuisi vasta oikeudenkäynnillä uhkaamisen jälkeen.

      Kuten joku jo kirjoittikin, hyvällä onnella halpakin kone saattaa kestää muutaman vuoden. Toisaalta hyvässä maineessa olevat kodinkoneetkaan eivät aina kestä maineensa mukaisesti. Miele-pakastimeni hajosi kahdeksassa vuodessa. Edellinen Rosenlew kesti 21 vuotta ja toimi vielä, kun sen tilalle vaihdoin Mielen peläten Rosenlewin hajoavan joskus vanhuuttaan, kun olen ulkomailla.

      Mielen asiakaspalvelun kommentti oli: "Sellaista sattuu." Myös Miele-jääkaapin oven mekaaninen kahva on ollut rikki viisi vuotta, mutta sehän ei vaikuta kaapin muuhun toimintaan. Paha suunnitteluvirhe Mieleltä panna mekaanisesti toimiva kahva jääkaappiin. Tästä firma on ottanut opikseen ja korjannut virheensä uudemmissa malleissaan.

    • Anonyymi

      Jos kone vaihdetaan uuteen niin takuu ei ala alusta.. Konehan vaihdetaan korjauksen sijaan jolloin alkuperäisen takuu määrittää uudenkin takuun. Valitettavasti.

    • Anonyymi

      70€ tarjosivat kun tuota em. konetta ei saa korjattua. Ei ole varaa nyt uuteen koneeseen joten kituuttelen tuolla paskalla. Kyllä se toimii vielä vaikka saa vähän kikkailla että saa pyykit pois koneesta.

      Mitä tästä opimme? Älkää ostako tuntematonta halpismerkkiä ikinä! Edellinen Whirlpool kesti 10vuotta ongelmitta. Halpis koneeksi (299€) laatu kohdillaan.

    • Anonyymi

      Ei sitä ovea saakaan avata heti ohjelman loputtua kun niissä on joku viivesysteemi, onkohan tuo jotain muutaman minuutin luokkaa eli kun lukon bimetalli on jäähtynyt. Jos sitä voimalla koettaa avata niin saattaa hajota.
      Nuo ohjemakortti/sähköviat on kyllä viheliäisiä ja kalliita korjata eli jos halpa kone niin kannattaa nuo korjausrahat laittaa uuteen koneeseen. Ja maksaa se vian selvittelykin.
      Toisaalta kaikissa pesukoneissa on osia jotka ennemmin tai myöhemmin on vaihdettava esim. kulumisen vuoksi. Mun 90-luvun alussa ostetussa Siemensissä on vaihdettu vähän aika sitten moottori kun alkuperäisestä loppui hiilet (100,00 €) ja aiemmin iskunvaimentimet ja aiemmin termostaatti. Alkuperäisestä oli katkennut pesurummussa olevasta anturasta etupaneelissa olevaan säätimeen menevä ohut putki josta syystä vastus hehkui täysillä kun virta oli päällä. Sähkövikoja ei ole ollut mitä nyt joskus ei oikein suostu linkoamaan. Edellämainitut työt tein itse niin työkustannukset 0,00 €.

      • Anonyymi

        Itse pesen pyykit vanhalla 60 luvun pulsaattoripesukoneella.Puhdasta pyykkiä tulee pulsaatoripesukoneellakin.


    • Anonyymi

      Oikeasti:
      Ei kannata ostaa konetta, jolla ei ole Suomessa valtuutettua huoltoverkostoa. Sen saa selville kyllä googlaamalla.

      Harvalla kaupan ns privatelabelilla on sitä, whitewash on yksi niistä. Ja Hellkama on toinen, sen huoltoja ei käytännössä tehdä vaan kone vaihdetaan uuteen. Ja takuuei jatku uuden koneen myötä vaan se alkuperäinen ostopäivä säilyy.

      Muita kaupan private label-merkkejä, tai muuten vaan on huollot huonosti hoidettu:

      Matsui
      Beco
      Grundig
      Elvita
      Senz
      Point

      Lisäksi ainakin whirlpool, LG ja cylinda pitää ns merkkituotteista liittää tuohon joukkoon.

      Joo, kyllä, olen töissä huoltoliikkeessä. Noitten merkkien kanssa on ongelmia paitsi varaosien saamattomuudessa, myös rahaliikenteessä. Laskut maksetaan meille monesti kuukausia myöhässä. Ei hirveästi tee mieli kiirehtiä noitten merkkien kanssa työjonon ohi. Tarkoitan nyt noita kolmea viimeistä....

      • Anonyymi

        "Lisäksi ainakin whirlpool, LG ja cylinda pitää ns merkkituotteista liittää tuohon joukkoon."

        Oma Whirlpool-pesukoneeni täyttää ensi kesänä 9 vuotta. Ei koskaan mitään vikaa. Ei tosin ollut halvin malli.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Lisäksi ainakin whirlpool, LG ja cylinda pitää ns merkkituotteista liittää tuohon joukkoon."

        Oma Whirlpool-pesukoneeni täyttää ensi kesänä 9 vuotta. Ei koskaan mitään vikaa. Ei tosin ollut halvin malli.

        Oma Whrilpool toimi myös 9 vuotta. Koko ajan toivoin, että se hajoaisi. Kone oli ns., hyppyheikki, jota ei voinut hetkeksikään jättää ilman valvontaa.

        Muinainen Whirlpoolin jenkkikaappi toimi suht koht OK, mutta 2000-luvun alun "energiataloudellinen" jääkaappipakastin meni kesähelteillä ihan polvilleen, kun huonelämpötila nousi yli 25 °C. Kompressori kävi tauotta -> jääkaapin takaseinään kertynyt huurre ei missään välissä ehtinyt sulaa. Sähköä paloi tuplasti valmistajan lupauksiin nähden.

        Ei tarvi tähän merkkiin jatkossa enää sekaantua.

        Tosin kalleimmat oppirahat on tullut maksettua Lucky Goldstarin kanssa. Kumma kun nykyään piiloutuvat LG -tuotemerkin taakse ja vielä koittavat valehdella, että tämä LG on lyhenne iskoulauseesta "Life's Good" eikä millään lailla liity yhtiön nimeen....

        3 vuotiaaseen laitteeseen ei enää varaosia saatavana. Silti minut kusetettiin maksamaan korjausarviosta, jonka saamiseen tarvittiin rahan lisäksi melkein 6 kk ja kymmenkunta puhelinsoittoa. Puhelimessa kyllä myönnettiin, ettei laitetta voi korjata, koska varaosia ei saa, mutta tällaisen paperin kanssa kun olisi voinut kuluttajasuoja-asiamiehen puhelle marssin, niin viralliseen raporttiin kirjattiin vain "ei kannata korjata".

        Asialla InfoCare enkä näy olevan yksin kielteisten kokemusteni kanssa.


    • Anonyymi

      Sulla voi olla kone epätasapainossa ja rummussa on joko liian vähän pyykkiä tai pyykki on sellaista jota ei saa tasapainotettua esim. joustolakanan sisään kiertyy kaikki pyykki tai rumpu on liian täynnä.

      Tuolloin pitää poistaa rummusta osa pyykistä ja ajaa huuhtelut ja linkoukset kahdessa erässä. Myös ne jalat pitää säätää oikein.

      Ihan hyviä hintaansa nähden ja kestää jos käyttää 60 asteen pesuja enimmäkseen ja valkopyykkijauhetta.

    • Anonyymi

      Gigantilta tilatessa kotiin saa kone voltin ennen asennusta. Riitele siinä sitten itekses. Hulluutta se vaatiikin.

    • Anonyymi

      Mulla Whirlpool ollut jo 20 vuotta. vielä toimii !

      Gubbe 75

      • Anonyymi

        Väärä tieto ! Cylinda han tuo on !

        Sorry !


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1508
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1032
    3. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      40
      782
    4. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      771
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      707
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      700
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      679
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      37
      676
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      71
      634
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      304
      609
    Aihe