Kuopio: Yksinäiset, syrjäytyneet ja tunnustusta ilman jääneet!

.
~ https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006258015.html -
" ... vääryyden kokemus ... " -HS

...

Tekona täysin tuomittava tapahtuma toivottavasti aikaansaa syvällisen perehtymisen syrjäytyneisiin nuoriin, joiden monen kohtaloksi on tullut erakoituminen, pelko olla osana joukkoa sekä epäonnistumisen syvä huoli.

Suomessa on kymmeniä tuhansia nuoria, jotka eivät aamulla tiedä mitä iltapäivällä tekisivät. Tässä tapauksessa oli edes koulu ja sen myötä toive saada ammatti ja lopulta työtä sekä yhteenkuuluminen yhteisöön, jota kutsutaan hienosti yhteiskunnaksi.

Näin ei tässä selvästikään ollut - vaan ahdinko, juurettomuus ja pelko itsensä menestymisestä rikkoi kaiken ja vei lopullisesti elämän - yhdeltä, mahdollisesti täysin osattomalta. Emme tässä tiedä motiiveja ja henkilökytköksiä.

Ennaltaehkäisy on kaunis ajatus, ja olisi erinomainen tapa toimia, mutta voimavarat tähän eivät yksinkertaisesti riitä. Lähimmäinen jokaiselle on toive, jonka haluaisi nähdä kaikille, sillä läheinen osaa kuunnella, olla huolissaan ja parhaimmillaan osaisi neuvoa ja antaa tarvittavaa empatiaa. Empatia loisi yrittämistä, halua menestyä ja iloa olla osana yhteisöä.
.
~ https://yle.fi/uutiset/3-10999906 -
"Kymmenen vuotta sitten Suomi-sydän pysähtyi kahdesti Jokelan ja Kauhajoen koulusurmien myötä – Tutkija: Nykyään toimimme paremmin, mutta parantaa voi
Kuopion tragedia voi repiä auki vanhat haavat. Jokela ja Kauhajoki opettivat suomalaiset varautumaan pahimpaan ... " -Yle
.

Näin ei tässä ole selvästikkään käynyt, jos tässä vaiheessa julki annetut haastattelut antavat ymmärtää todellisuuden. Yksinäisyys on monille pahan olon tie, se ei anna ihmisille turvallista reittiä pärjätä ja kokea tarpeelliseksi tuntemisen tuntua, mikä meille on yhteisöllisyydestä mahdollistettu. Se ei vain onnistu kaikilta.

Ehkä tässä kulminoitui kaikki nuo yksinäisyyden kulmapisteet ja lopputulos oli pahin mahdollinen - osattoman menehtyminen. Loukkaantuneet oletamme toipuvan erinomaisen sairaalahoidon tuloksena.

Ehkä tapahtuma myös herättää osalliset, vieraat, omaiset ja viranomaiset sekä päättäjäpoliitikot, jotka voisivat miettiä tosissaan mitä yksinäisyys, osattomuus ja ajelehtiminen ilman yhteisöä aikaansaavat.

Voimaa omaisille, loukkaantuneille ja nuorille, jotka ovat huomisen luojia ja turva ikääntyville, jotka huolestuneena katselevat missä mennään tässä kulutushokemallistuneessa yhteiskunnassamme.
.
~ https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006258684.html -
"Kuopion epäiltyä hyökkääjää kiusattiin koulussa vuosia, koulukaverit kertovat HS:lle
Epäilty kävi koulunsa Siilinjärvellä. Ikätoverit luonnehtivat häntä hiljaiseksi ja yksinäiseksi. ... " -HS

...
6395

49

138

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      [2006] Kuinka moni koulukiusaaja on vallanhimossaan kyynärpäinyt itsensä johtajaksi ja työpaikkakiusaajaksi?

      [FM Päivi Hamaruksen kasvatustieteen väitöskirjan "Koulukiusaaminen ilmiönä. Yläkoulun oppilaiden kokemuksia kiusaamisesta", tarkastettiin 11.11. 2006 Jyväskylän yliopistossa]

      Valtakunnallinen sanomalehti uutisoi Länsi-Suomen lääninhallituksen erikoissuunnittelijan FM Päivi Hamaruksen väitöstutkimuksesta koulukiusaajien olleen vallanhimossaan enemmistön tuella piinaajia erilaisille - vähemmistössä olleille. Vähemmistöt ovat monesti pelote enemmistön turvallisille vakiovalinnoille. Kiusaajat haluavat valtaa pönkittäen sillä mahdollisesti heikkoa sisäistä itsetuntoaan.

      Kuinka moni näistä kiusaajista on myöhemmällä iällään aikuiselämän kiusaajia sekä vallanhimossaan jatkaneet pyrkyryyttään johtajistoon saakka. Johtajapeli on useasti kyynärpääpeli, jossa henkinen puukotus on arkea. Pyrkyryyttä esiintyy ylimmissäkin johtajakerroksissa. Millainen johtaja on lapsuuden koulukiusaaja?

      Onko mahdollista, että jo nuorena opittu tapa saada hyväksyntää ja joukon mielipidevaikuttajuutta lietsoo vielä myöhemminkin uutterasti vallan oksistolle nousua keinoja kaihtamatta. Millä motiiveilla nämä kiipijät alaisiaan johtavat?

      Eteneminen on kilpailua ja vallantavoittelussa keinoja ei kaihdeta. Millainen on johtaja aikuiselämässä, joka oli jo lapsena sisimmiltään epävarma itsestään? Kuinka hän vaikeissa ja yhteisvastuullisissa paikoissa opastaa joukkojaan? Onko koulukiusaajalla aikuiselämässä sijaa ymmärtää johtamisen periaatteet huomioiden ihmisten erilaisuus, kun jo lapsuudessa ja nuoruudessa keino saada valtaa oli erilaisuuden painostus, arvostelu ja lokaan polkeminen.

      Väitöskirjan tehnyt Päivi Hamarus kertoi kiusaamista olleen aina, niin kauan kuin ihmisiä on ollut. Se on veressä. Se on keino kohentaa omaa itsetuntoa ja mainetta kovana kaverina, joka uskaltaa. Uskallus on aika arveluttavaa, koska se perustuu hiljaisen enemmistön hyväksi käyttöön.

      ...
      Voisimme toki arvioida, että entinen koulukiusaaja harvemmin enää tänään etenee johtajaksi (?) ... torppaa omalla toimillaan oman etenemisensä - tämä olisi tutkinnan arvoinen asia - Päivi?

      • Anonyymi

        Mieti vaikka ittees - putinistipuole IPUn ja väykkätähteilyn jälkeen sun äänestäjät mahtuvat yhteen bussiin.


      • Anonyymi

        Päivi Hamarus vai Päivi Räsänen?


    • Anonyymi

      Alustajalta aiemmin - googletuksen tulos

      Puukotus suoraan vanhempien sydämeen!

      Oulussa puukotus vei neljä tehohoitoon – syitä arvellaan – motiivit kadoksissa. Tyhjä mieli sekä ajelehtiva huominen ajaa nuoria epätietoisuuden kautta tekoihin, jotka muuttavat kunkin nuoren elämän lopullisesti.

      Kaikista on otettu se hellyttävä kaksivuotiskuva – jossa viattomat silmät tutkivat kameraa ja kuvaajaa, samalla vilkkaat kätöset pitävät isin kelloa tiukasti rintaa vasten – oli turva mihin tarttua. Missä vaiheessa meni jokin pieleen – missä kohtaa aika kiihtyi ohi harkinnan ja turvallisuuden tunteen – millä kohtaa ei ollut enää kuulijaa?

      Hätä kasvoi sisuksissa, kalvoi mieltä ja tunnustusta antava hyväksyntä jäi saamatta. Yhteenkuuluvuutta 1] ei löytynyt kotoa, vain riitaa - ”olin aina jotenkin väärässä, ja syyllinenkin”. Oppia ei juuri jaettu, ehkä vain remmillä tai hylkäyksellä arestiin.

      Ystävät – Voimme arvata, että ”lanka palaa” ~ http://youtu.be/gPzBB5zsgXM ----![yt/Pelle Miljoona – Lanka palaa]


      Syömme tänään sitä, mikä ituina istutettiin jo 1980 -luvun lopun kaikkivoipaisuudessa ja myöhemmässä ahneuden aikaansaamassa lamassa – lapset jäivät usein lapsipuolen asemaan; kaduille, rikoksiin, huumeisiin – väkivaltaan ja henkiseen yksinäisyyden paitsioon, jossa oli kylmä.

      Aurinko yritti paistaa ohikiitävänä yritteenä jostain, josta vain kaiku on jäljellä … mikä meni pieleen? Kysytään tämä asia meiltä aikuisilta – juoksimmeko kiihdyksissä velvollisuutemme nurin?


      VIITE
      1] Kadonnutta identiteettiä etsimässä ~ http://jontikka.blogspot.fi/2013/05/kadonnutta-identiteettia-etsimassa.html - [BLOG/Jontikka]



      Miten kirjoitimme jo vuosia sitten [2007], kun jokela peitti lööpeillä iltapäivälehdistön ja alkoi syyttelevien sormien ”ojennusmetsä” - vain eräs ryhmä unohtui – sehän ei voinut olla se jokin, joka aikaansai pahanolon purkaukset peruuttamattomiksi murhenäytelmiksi ---
      ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/11/pelko-huomisen-tuntemattomuudesta.html - [BLOG/il]


      [2007] Nuorten pahoinvointi vanhempien tavoitellessa hyvinvointia
      Valtakunnan yritysasiamies Nokian hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila avasi avatun keskustelun nuorten poikien/ miesten syömishäiriöistä, osallistumattomuudesta ja "tekemisen osaamattomuudesta". Aihe on ollut tuttu sosiaaliviranomaisille, opettajille ja poliiseille.

      Täältä napattu
      https://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/10/puukotus-suoraan-vanhempien-sydameen.html

      • Anonyymi

        BUAHAAHAAHAAAAA !!!!!

        Äijä linkittää omia söperryksiään anonyymina.

        Tää on hauska ja kertoo kaiken: "Miten kirjoitimme jo vuosia sitten..."

        SE KIRJOITTAA ITSESTÄÄN MONIKOSSA!!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        BUAHAAHAAHAAAAA !!!!!

        Äijä linkittää omia söperryksiään anonyymina.

        Tää on hauska ja kertoo kaiken: "Miten kirjoitimme jo vuosia sitten..."

        SE KIRJOITTAA ITSESTÄÄN MONIKOSSA!!!!

        Mihin vaivaan tuollainen viittaa? Jotain on vialla korvien välissä kun monikkomuodossa itsestään käyttää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mihin vaivaan tuollainen viittaa? Jotain on vialla korvien välissä kun monikkomuodossa itsestään käyttää.

        Sanos muuta .. nämä "buahaahaa ..." tyypit ovat syrjätyneitä, jotka tarvitsevat apua. Ehkä täältä - huuteleehan se yksikseen pusikoista - autetaan!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sanos muuta .. nämä "buahaahaa ..." tyypit ovat syrjätyneitä, jotka tarvitsevat apua. Ehkä täältä - huuteleehan se yksikseen pusikoista - autetaan!

        Ahaa - miellät itsesi myös useammaksi kuin yhdeksi persoonaksi. Mielenkiintoista - kerro lisää!


    • Anonyymi

      Täällä on paljon koulukiusaajien inkarnaatioina some-kiusaajia. Heikko itsetunto, pieni pili ja kannon kohdalla äitee ei nostanut kassia, jossa vauvana myöhempää peräkammarilaista kuljetti ;-)

      Huumorilla, mutta vakavuudella huolehtia itsestään, ettei tipahda yhteisöllisyydestä - äiteeltä voi pyytää kiltista peräkammarin oven aukaisua, että pääsee limulle paikalliseen Esson-baariin.

      • Anonyymi

        Peräkammariteemaa ylläpitää selkeästi yksi syrjäytynyt, joka yllättävästi tekee samat kirjoitusvirheet kuin avauksen propagandisti. Mistähän se johtuu?


    • Anonyymi

      Vaikka aloittaja puhuisi kuinka viisaita niin valitettavasti asialle ei aiota tehdä mitään.
      Koska kaikki rahat menee terroristien elättämiseen niin sitä ei riitä suomalaisten nuorten tukitoimiin.
      Näin se vaan on ja turhaa puhetta on maailma ja eduskunta täynnä!

      Ainoa asia mikä voisi auttaa on, että opettaja jaksaisi ja saisi oikeudet poistaa koulusta kiusaajat ja terroristit. Mutta kun näin ei tehdä niin se siitä.

      Terroristit ja kiusaajat ja sortajat ja riistäjät ovat itse korkeissa viroissa koko yhteiskunnassa, joten eivät he ryhdy muuttamaan yhteskunnan perusteita kaveriensa takia.

      Lisäksi ne kaikki tukitoimet, jotka ON JO HAVAITTU toimiviksi lopetetaan AINA parin vuoden kuluttua. Joten ei viitsitä enää valehdella tukitoimista , eihän.

      • Anonyymi

        Erinomainen kommentti. Hyvä!


    • Anonyymi

      Onko tuo Ilkka tehnyt mitään näiden palstan muiden kärsivien puolesta vai onko pääasia vain kirjoitella viisaita?

      Tuolla löytyi ketju jo vuodelta 2008 jossa lapsi pyysi apua. Se on jo nyt aikuinen. auttoiko sitä kukaan? Auttaako tämän päivän reuspekkoja kukaan?
      Kaupassa voi nähdä köyhän perheen ryysyissä mutta itse ei voi Köyhänä auttaa. Auttaako heitä kukaan.

      VAI MENEEKÖ KAIKKI RESURSSIT SAVUPIIPUISSA ROIKKUJIEN VAHTIMISEEN???

      • Anonyymi

        Mitä ihmiset tekevät keskimäärin lastensa tai erityisesti hätää kärsivien lasten eteen?


    • Anonyymi

      Täällä näyttää riehuvan yksi peräkammarin some-kiusaaja. Heikko itsetunto? Katkeruus yksinäisyydessä?

      • Anonyymi

        Helppo arvata kuka tuo peräkammarittaja on - kirjoitusvirheet paljastavat.

        Nyt hän myös kirjoittaa itsestään monikossa . Mihin ongelmaan se viittaa? Kertokaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Helppo arvata kuka tuo peräkammarittaja on - kirjoitusvirheet paljastavat.

        Nyt hän myös kirjoittaa itsestään monikossa . Mihin ongelmaan se viittaa? Kertokaa.

        Joku Turmolan Tommi - puskista huutelija. Uskaltaako tulla nimellä tänne ja antaa kuvansa. Tuskin. Turvallista kiekua ovien takaa peräkammarista


    • Anonyymi

      Milloin näihin somekiusaajiin puututaan? He ovat sairaita ja heikkoitsetuntoisia ihmisiä, jotka tarvitsevat apua yhteiskunnalta.

      • Anonyymi

        AIVAN!!!
        Tuo itsestään monikossa kirjoittaminen on hyvin huolestuttavaa ja hänet tulisi saattaa asiantuntijoiden valvontaan esim Niuvanniemeen. Ties mitä voi tapahtua!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        AIVAN!!!
        Tuo itsestään monikossa kirjoittaminen on hyvin huolestuttavaa ja hänet tulisi saattaa asiantuntijoiden valvontaan esim Niuvanniemeen. Ties mitä voi tapahtua!

        Täällähän on penaalin kynät jo aika tylsiä. Yksinäinen ajelehtija? Miten on dosetin tilanne, onko äiti sitä täyttänyt ajoissa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täällähän on penaalin kynät jo aika tylsiä. Yksinäinen ajelehtija? Miten on dosetin tilanne, onko äiti sitä täyttänyt ajoissa?

        Riekkuja on helppo tunnistaa herjoista, jotka ovat dosetti, peräkammari, äiti, penaali kynineen, kanootti inkkareineen sekä muumit laaksoineen .

        Onko tämä riekkuja se, joka kirjoittaa itsestään monikossa?


    • Anonyymi

      Jopa presidentti Niinistö puuttui jo vuosia sitten näihin syrjätyneisiin ja kannusti etsimään keinoja asian parantamiseksi.

      • Anonyymi

        Ilmeisesti itsestään monikossa kirjoittanut on lähettänyt aivopierujaan presidentinkansliaan ja kuvittelee käyvänsä oikeasti dialogia istuvan presidentin kanssa.


    • Anonyymi

      Tämä maailma on kova paikka, sitä se on aina ollut - etenkin heikoille. Yksinäisen on tosi vaikea puolustautua mobbaavaa laumaa vastaan (voisiko mobbauksen kääntää "sakitukseksi"?). Itselleni teki kouluaikoina tosi pahaa katsella tätä sakitusta. Sitä tavallisesti johtivat tyypit joita kutsuisin "päsmäreiksi". Päsmärit olivat raukkamaisia tyyppejä, joille heikkojen kiusaaminen oli suorastaan mieliharrastus. He varmaan saivat voiman ja vallan tuntemuksia kiusaamisesta. Yhtä raukkamaisia olivat ne, jotka liittyivät kiusaajien sakkiin mukaan. Itsellenikin kävi niin joskus ja tunsin jälkeenpäin suurta häpeää siitä, että en ollut tarpeeksi vahva, että olisin vetänyt sakilaisia turpaan. Vain hiljaa mielessäni kutsuin heitä "laumapaskiaisiksi".

      Ihminen on sosiaalinen eläin, laumaeläin. Ihminen on myös hyvin agressiivinen eläin. Väkivaltainen laumakäyttäytyminen on sosiaalisuuden kääntöpuoli. Laumojen väkivalta voi aiheuttaa sotia ja verilöylyjä, mutta normaalisti se pysyy piilossa hierarkisena alistamisena ja alistettujen pilkkaamisena. Tämä sosiaalinen henkinen väkivalta nousee esiin vasta kun syrjityt ja sorretut reagoivat väkivaltaisesti. Syrjittyjen yksinäisten väkivalta on pelottavaa kun se on niin arvaamatonta. Ihmetellään, miksi joku arka ja hiljainen ihminen alkaa yht'äkkiä riehumaan niin että ihmisiä kuolee.

      • Anonyymi

        Hyvä kommentti! Mukava saada asiaketjuun jotain tähdellistä. Tätäkin ketjua sotkee tuo yksinäinen marmattaja, jolla ei tunnu lopulta olevan mitään sisältöä sanomisilleen. Tässä on lukijoille tarjolla erinomainen alustus, johon voisi vakavasti kirjoittaa omia ajatelmia esimerkiksi koulukisaamisesta, joka näyttäisi olevan tälle surulliselle tapahtumaketjulle käynnistävä tekijä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä kommentti! Mukava saada asiaketjuun jotain tähdellistä. Tätäkin ketjua sotkee tuo yksinäinen marmattaja, jolla ei tunnu lopulta olevan mitään sisältöä sanomisilleen. Tässä on lukijoille tarjolla erinomainen alustus, johon voisi vakavasti kirjoittaa omia ajatelmia esimerkiksi koulukisaamisesta, joka näyttäisi olevan tälle surulliselle tapahtumaketjulle käynnistävä tekijä?

        Päinvastoin - kun sekavaa älämölöä tuottava trolli kirjoittaa monikossa omasta habituksestaan on syytä järjestää apua.
        Seitsemännellä kymmenellä olevan trolliollin voisi siirtää valvonnan piiriin.


    • Anonyymi

      Oli kaunis ele valtioneuvostolta kun ohjasi yleisen suruliputuksen - olihan murhattu ulkomaalainen, ja näin ainakin viestittiin, että Suomessa asia otettiin tosissaan. Hyvä aloitus ja se on saanut hienoja kommentteja - paria lukuun ottamatta.

      • Anonyymi

        Eihän ne tuon takia liputusta järkänneet.
        Kirjoitusvirheistä ja typerän aloituksen kehumisesta voi päätellä ”anonyymin”!
        Vinkki: Hämeenlinna, Jortikka


      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Totta - nousuhumalassa itkua tihertäen kehuu aloitusta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Valtioneuvosto tiedottaa

        https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/1410869/suruliputus-kuopion-tapahtumien-johdosta-torstaina-3-10-

        Nythän asia tarkentui. Linkissä kerrotaan: "Kuopiossa tapahtuneen kouluhyökkäyksen johdosta torstaina 3.10.2019. "

        Aloittajaksi kirjoitusvihreistä epäilty kännissä oleva taas kirjoittaa: " olihan murhattu ulkomaalainen, ja näin ainakin viestittiin, että Suomessa asia otettiin tosissaan"

        TÄYSIN ERI ASIAT


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nythän asia tarkentui. Linkissä kerrotaan: "Kuopiossa tapahtuneen kouluhyökkäyksen johdosta torstaina 3.10.2019. "

        Aloittajaksi kirjoitusvihreistä epäilty kännissä oleva taas kirjoittaa: " olihan murhattu ulkomaalainen, ja näin ainakin viestittiin, että Suomessa asia otettiin tosissaan"

        TÄYSIN ERI ASIAT

        Säikeessä näyttää olevan yksi sairas. Asia-avaukseen haluaisin liittää tämän

        https://yle.fi/uutiset/3-11010705
        "Poliisin voimankäyttö Kuopion koulusurman jälkeen oli hätävarjelua – ampuminen oli perusteltua

        Poliisi käytti etälamautinta ja koiraa ja ampui miestä, joka ei suostunut luopumaan teräaseestaan. ... "


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Säikeessä näyttää olevan yksi sairas. Asia-avaukseen haluaisin liittää tämän

        https://yle.fi/uutiset/3-11010705
        "Poliisin voimankäyttö Kuopion koulusurman jälkeen oli hätävarjelua – ampuminen oli perusteltua

        Poliisi käytti etälamautinta ja koiraa ja ampui miestä, joka ei suostunut luopumaan teräaseestaan. ... "

        On se - keksii omia tarinoitaan liputuksen syyksi ja kirjoittaa itsestään monikossa. Voisiko olla vaarallinen? Pitäiskö kertoa viranomaisille?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On se - keksii omia tarinoitaan liputuksen syyksi ja kirjoittaa itsestään monikossa. Voisiko olla vaarallinen? Pitäiskö kertoa viranomaisille?

        Täällä on joku yksinäinen räyhä-turmiola, kommentoijat asiapohjaisesti mätkivät tätä turmiolaa oikein olan takaa - käy sääliksi hänen puolestaan.


    • Anonyymi

      Hesarin otsikko

      Kuopion epäiltyä hyökkääjää kiusattiin koulussa vuosia, koulukaverit kertovat HS:lle
      Epäilty kävi koulunsa Siilinjärvellä. Ikätoverit luonnehtivat häntä hiljaiseksi ja yksinäiseksi.

    • Anonyymi

      Taipuuhan yksinäinen "yksinäistyneet", taipuuhan? Ei, en ole kansaneläkelaitoksen hommissa en.

      • Anonyymi

        Taivutusta osaamaton ei käynyt peruskoulua loppuun ja on ollut ilman palkkatyötä tämän vuosituhannen.


    • Anonyymi

      Demarihallitus on luvannut puuttua koulukiusaamiseen, se ei ole aiempia hallituksia juurikaan kiinnostanut!

      • Anonyymi

        Juu, paljon on Rinteen populistihallitus luvannut.


    • Anonyymi

      Hyvä aloitus! Pureutuu syihin, eikä selittele.

      • Anonyymi

        Jossittelua, luulottelua, olettamista ja lässytystä se on.
        Kerrotko millä rivillä pureudutaan syihin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jossittelua, luulottelua, olettamista ja lässytystä se on.
        Kerrotko millä rivillä pureudutaan syihin?

        koulukiusaus


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        koulukiusaus

        Siis mitä!

        Koulukiusauksesta aloitusälämölössä on ihan lopussa ja sekin on lainattu Helsingin Sanomien artikkelista sanasta sanaa.


    • Anonyymi

      Asia-aloitus. Hyvä, että näin otetaan myös osaa tähän Kuopio-tapaukseen!

      • Anonyymi

        Pidät siis mitäänsanomattomasta diipadaapasta.


    • Anonyymi

      Hyvä aloitus. Mutta mikähän olisi syylliselle oikea rangaistus?

    • Anonyymi

      Odotamme lopullista poliisin tutkintapöytäkirjaa.

      Hyvä alustus, joka avasi monin osin hienon keskusteluketjun - vain yksi pullikoija, mutta sehän edustanee persukantaa

      • Anonyymi

        IPUN ex vara pj se on. Liian tyhmä persuksi.


    • Anonyymi

      Kaiken tuon ylläolevan maalailun voisi peittää uusi kansalaisliike - "Isänmaallisen vastuun ja omavaraisuuden kansalaisunioni" - IMUVOSU.

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5035
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3307
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1442
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1285
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      258
      800
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe